Rašyk
Eilės (78173)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 19 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Miegas. Sapnas. Jis mane valdo. Bet 6: 43 aš karštligiškai pašoku, dar 2 minutės jo svaigios nebūties. Nugrimztu į jo glėbį. Nubusti, atsikelti, gimti iš naujo jau dešimttūkstantąjį kartą, sunku. Norisi nubusti kažkur kitur ir nematytį tų pačių veidų, ir nekalbėti tų pačių žodžių, ir nedaryti tų pačių...
      Jie žudikai ir sadistai, telefonai mobilieji. Šaukia ir dainuoja, kelia jie mane į dieną. Bandau nutildyti juos, bandau nuspausti ta magišką „knopkę“ Nokios telefono, duok man- miego, duok man nebūties, duok man dar nors 2 minutes dangaus, be nieko... „Stairways to heaven“ girdžiu n-tajį kartą, keliuosi.
      Svirduliuoju nuogas po butą, naiviai ieškau naujovių vaizduose pro langą. Sniegas, automobiliai, žmonės, pilki namai, normalūs kaimynai. Stebiu, matau. Jaunuolis, pusnuogis, jau keliasi- kaimyne, kam pagimdei sūnų. Tarybų Lietuvoj nieko naujo. Viltis- kvailių motina, mylės mane ar ne- spintelėje savaitinis antidepresantas, magiškasis popierėlis, niekada nelaimintis loterijinis milijonas, be abejonės skirtas mano sąskaitai. Nieko, kaip visada, nepasiųsiu šefo, nekrisiu į lovą, nepradėsiu, nepamatysiu, nepakilsiu, eisiu į darbą.
      Rengiuos, prausiuos, džiaugiuos... Šiandien šypsosiuos. Oranžinis buteliukas „clinique happy for men“ - oranžinė nuotaika, vaisių kvapas, laimės pojūtis, sielos seksas.  Mano džiaugsmas skleidžiasi kartu su jo aromatu.
      Kava, gyvybiškai svarbus produktas. Gersiu kavą, gal net valgysiu. Taip, norėjau būti chirurgu, todėl meistriškai padarau tris minioperacijas. Aš šiandien dovanoju šypsenas, šypsenas visiems- sau, tau, trims duonos abišalėms. Išpjaunu šypsenas įgudusiais judesiais, duonos riekėse. Omletai kepa, radio groja, aš šypsausi. Šypsausi sau, aš šiandien laimingas. Kliniškai laimingas.
Pusryčiai, svarbiausias dienos maistas. Retas įvykis, bet šiandien pirmadienis ir aš neskubėsiu. Pasedėsiu, išgersiu kavą, nusišypsosiu, gyvenimas nuostabus. Paskambinu vairuotojui, ilgai nekelia. Jo balsas rimtas, gal pyksta. Nesamonė, pramiegojo. O miege, tu mūsų dievas. Nusišypsau Xanax‘o tabletėms, uždarau duris.
      Nauja savaitė, naujas gyvenimas. Atia, visos bėdos. Atia, subilda šiukšlių maišas, prasmegdamas vamzdyje. Aš šiandien šypsosiuos. Kai leidžiuosi laiptais, mano žingsniai sugroja „Bitlus“. Aš šiandien klYniškai laimingas.
      Šaltis. Nekenčiu šalčio, bet ne šiandien. Niekas geriau neišbudina už minus penkiolikos laipsnių šalčio „Camel“ dūmą. Mano šypsena slydinėdama šaligatviais lekia pasitikti naują dieną. Ir mergaitė kaimynė nuleisdama akis, nepaslėps savo šypsenos. Labas rytas, diena. Aš ateinu pas tave, aš būsiu tavo dievas, nes mano šypsena nugalės tave. Mano oranžinė nuotaika.

***
      Sako Henesis, geras konjakas. Aš jo išgersiu, vakare, prieš darbo pabaigą. Iš „Omnitel“ puoduko, savo sandėlyje. Puiki diena, kai esi kliniškai laimingas. Puiki diena, kai myli JĄ...
2006-01-09 20:43
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 11 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2006-01-18 13:16
justickis
O kai reikia keltis 6.00, tai iš viso tragedija, o 6.43 jau reikia būti 3 minutes pakeliui į darbą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-01-10 20:24
bosalte
Nuo xanax'o mintys tampa skaidrios kaip stiklas, jos susikloja į savo lentynėles. Tokios paprastutės, basutės, kasdieniškos mintys lieka.
*
bet čia ne apie xanax'ą, čia apie meilę... (geriausią xanax'ą)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-01-10 19:39
Mastermind Hazord
nuo xanax'o, sako, būni apsvaigęs. mintys aptūlotos ir nepjauna.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-01-09 22:13
nava
toks ritmishkas ir nuotaikingas ir rytas, ir kurinys:)
good.
(then you in good mood:))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-01-09 21:29
Riva
NA visai įdomu ir dar tie normalūs kaimynai - normalūs.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą