Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 20 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







atsiveria stigmos
užsiveria čakros.


minia būriuojasi centrinėje aikštėje ir būkštaudama laukia kažko nežinomo ir baisaus. pranešta per visur: televiziją, radiją, laikraščius, viešųjų tualetų sienas ir kitus visuomenei prieinamus šaltinius - viskas! šįvakar! tai ko taip ilgai laukėte - pabaiga!...
prasidėjo punktualiai. pagal grafiką. 22: 00 atsiveria žemės ir debesys, iš kažkur išlenda stalas su šachmatų lenta - balti ir juodi, kaip priklauso - pranešėjas, įtartinai panašus į Juozą Liesį, šokinėja aplinkui, skėsčioja rankom, prašo minios ploti ir šaukti, tačiau iš pragaro laiptukais jau kopia Che Guevara. Jis apsuka kėdę, atsisėda atvirkščiai, jo dešinėje tą patį padaro mauzoliejuje kiek apipuvęs Leninas. iš dangaus angelai atbogina Mahatmą ir dar kažkokį Gandį, kurie susėda ant žemės lotoso poza. ir štai - lemiama kova tarp gėrio ir blogio prasideda: Gandžio žirgas šuoliuoja pirmyn atgal, Che Guevara iškart puola į agresyvią ataką. Gandžio karalius puola į mūšį, Che Guevaros žirgas nukerta savą karalių ir pasiskelbia teisėtu valdovu. minoje pasigirsta nuostabos šūksniai: "Sacre bleu! Mon deux! Vajezau! Chico di puta! " ir kt. Leninas spragteli pirštais, iš kažkur atsiranda krūvą teisininkų, nešinų oficialiai patvirtintais dokumentais, jog Che Guevaros žirgas pasielgė teisėtai ir jį rėmė šeši iš aštuonių pėstininkų bei vienas rikis, bei konservais "Baltijskaja kilka". Minia pradeda linkčioti galvom, girti puikią revoliuciją bei puikius konservus ir toliau ramiai stebėti žaidimą. Gandžio palaikymo grupė gieda "Pulkim ant kelių", Guevaros - "Internacionalą". Minia kartu plėšia "pirmyn vergai nužemintieji", visi alpsta nuo visuotinės euforijos ir ekstazės, garbina Guevaros žirgą, o Gandžio karalių apmėto pomidorais, alaus buteliais bei tuščiom konservų dėžutėm. Pėstininkai išsikapoja, figūrų lieka vis mažiau, ir savo žodį pagaliau ruošiasi tarti poetai, visą žaidimą bereikalingai stovintys keturiuose lentos kampuose, tačiau pabaigoje prisimenami ir ištraukiami iš ten, pavedant jiems pačias svarbiausias užduotis. Gandžio poetai vaikšto po tris haiku langelius, o revoliucionieriai šoka per visą lentą savo plačios apimties odėmis, tačiau nukirsti jie negali nieko, išskyrus pėstininkus. Guevaros rikis nukerta Gandžio valdovę ir skelbia šachą. Minia staugia, alus liejasi laisvai, treninguoti vyrukai iš laimės (?) apsišlapina, ir viso šurmulio metu, laiptukais iš pragaro tyliai tyliai atsėlina šėtonas, švilpteli užkėlęs galvą į viršų, atsiveria liukas ir šėtonas iškeliauja dangun, kadangi po pragaro revoliucijų jis buvo paskirtas šokėju Simono Donskovo grupėje ir taip išpirko visas savo ir dar savo vaikų bei anūkų nuodėmes. Che Guevara laimi partiją, tačiau parodo savo gailestį ir leidžia visiem norintiem keliauti į dangų, mat pragare jiem taip gera ir tiek daug žmonių, jog stačiai nebėėra kur dingti. vis daugiau sielų iš pragaro pradeda kilti į dangų, o iš žemės bėgti į pragarą, kuriame matyti daugybė stalų, nukrautų alumi bei nuogomis prostitutėmis. visiem subėgus masinė euforija staiga nuščiūva. stalai dingsta, atsiranda katilai ir besijuokiantis Bilo Geitso veidas, po kuriuo parašyta: "Your trial version of hell is over. You have just purchased the full version with more heat, graphical effects and Dolby Surround 5. 1 sound system. Enjoy!... "
ir apsitempęs džinsinę striukaitę šoka Simonas Donskovas....
2005-09-24 14:20
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 14 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2005-10-05 10:00
kadugėlis
O man bavaik įtiko. Na, tik kad ne esė, tai faktas. Ir Liesis su Donskobu kažkaip ne į temą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-09-26 11:20
Tomas Marcinkevičius
Vaizduotes protrukius kaip sis reikia malsinti.

Medikamentais.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-09-24 15:05
matematinis nulis
nium /me su antim pakreksės tik... ką čia dar sakyti?..
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-09-24 14:53
magyla
as protinga antis.kompetetetinga visa.
o cia ne ese.ne ne ne.
kre kre kre.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-09-24 14:39
žirgullinis
labai jau tas armagedonas postsovietinis. Skyrelis aiškiai supainiotas, pasakas reiktų į vaikų dėžę dėt, o ne esė teršt. ?Nors ir turi jis šiokio šarmo, bet lab jau vaikiškas dėstymas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą