Rašyk
Eilės (78091)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 27 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







6

Šamaną radau „didžioj susimąstymo būsenoj“, kaip jis tai vadino. Atsisėdau šalia tikėdamas, kad jis greit sugrįš į normalią laiko tėkmę. Tačiau tai užtruko gan ilgai, tad belaukdamas užmigau.
Pabudau nuo gongo, kuris kvietė į Bokštą. Tačiau ši Naktis ne mano. Gavau pailsėti. Pažvelgiau į šamaną. Jis dar nebuvo grižęs iš anapus. Pakilau eiti:
- Neišeik, juk tau į Bokštą nereikia?
Nustebau, šamano balse išgirdau baimę. Jis kažką sužinojo. Uždegiau židinį ir išviriau arbatos. Kol kas tyla gaubė mus abu. Nors degiau iš nekantrumo, bet nedrįsau klausti – kai bus pasiruošęs jis pats prabils.
Malkos židinyje baigė degti. Kambarys paskendo prieblandoje. Šamanas pakėlė galvą. Pažvelgiau jam į akis: pamačiau ten ne baimę, o siaubą...
- Aš bijau. – Pradėjo jis tyliai, taip tyliai, kad turėjau įtemti visą savo dėmesį, kad išgirsčiau.
- Jie atneš mums pražūtį... Kalbėjau su Protėviais. Jie tarė: Nepasitikėkite Ateiviais... – čia šamanas trumpam nutilo. – Bet kas manęs klausys?.. Niekas netikės. Atėjūnai moka kalbėti. Žinau ko jie čia atvyko. Jų pasaulis jau merdi. O mūsų, kad ir su nakties padarais, dar jaunas. Jie nori gyventi kaip ir mes... Tačiau jie kovą jau pralaimėjo... Gamta galingesnė ir už Kosmoso užkariautojus.
Nelabai supratau apie ką kalbėjo šamanas. Nesupratau, kas tai yra Kosmosas, kodėl jis kalba apie Gamtą ir dar daug, ką šamanas kalbėjo man tą naktį. Tačiau vieną dalyką aš supratau: Ateiviai čia ne tam, kad padėtų mums, jie nori padėti sau – kad išlaikytų pusiausvyrą tarp Pasaulių, jie persikraustys į mūsų pasaulį, o mus perkels į savo.
Tik ryte šamanas nurimo ir užmigo. Palikau jį ir nuėjau į Bokštą pažvelgti ar daug žuvusių.

7

Bokšte jau stovėjo Sargyba. Priėjau prie vieno jų ir užkalbinau. Tai ką išgirdau mane sukrėtė smarkiau nei šamano pasakojimas: Ateiviai buvo Bokšte visą Naktį ir kažkokiu spinduliu naikino padarus. Nė vienas Karys ne tik kad nežuvo, bet net ginklo neišsitraukė.
Leidausi žemyn visiškai suglumęs. Niūrių minčių kamuojamas, pamačiau kaip keletas Tarybos narių, kartu su ateiviai leidžiasi „kamuolio“ link. Visas būrys įėjo į jo vidų ir „kamuolys“ akimirksniu išnyko. Taip ėmė ir dingo.
Sėdėjau ant laiptų ir žvelgiau nieko nereginčiomis akimis, kai tas daiktas vėl pasirodė. Visi Tarybos nariai buvo sveiki, tik jų akys švietė taip lyg būtų pamatę stebuklą. Nesupratau, kas vyksta.
Nuėjau pas šamaną ir papasakojau viską, ką mačiau. Jis pratarė:
- Įkalbinėjimų metas prasidėjo...
2005-07-28 14:09
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2005-07-28 23:24
innuendo
pabandysiu atsakyti į suglumusio klausimą
jei klystu - sakyk. nenorisi kūrinio pradžioje suidaryti netikrą vaizdą.

pagr. veikėjas - žmogelis, būdamas vaiku lakstęs po visur, kur tik įmanoma. įgytas pažintis išsaugojo iki dabar, todėl ir yra ir šamano draugas, ir kareivis, ir būsimasis gelbėtojas. ir tik dėl to, kad visus visur pažįsta.

klystu?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-07-28 17:27
Suglumes
Vienas klausimas: kas po velniais yra pagrindinis veikėjas? Niekaip nesuvokiu. Kareivis, šamano padėjėjas, ar šiaip smalsus žmogelis, kuriam lemta išgelbėti pasaulį?
Rašyk ilgesnėmis dalimis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą