Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Šis Miestas gyvena naktį. Tiksliau, negyvena dieną: dar iki aušros visi Miesto gyventojai išsislapsto kas kur. Kaip ranka pabaidytas muselių pulkas jie sujuda, tumpam neįmanomai tištai išsprūsta į gatves ir nusėda skersgatviuose, užkampiuose, lindynėse, užeigų ar Didžiųjų Namų kambarėliuose- nė vieno nesutiksi gatvėje prašvitus.

Ji nemėgo Miesto. Miestas su visais jo žmonėmis Jai atrodė purvinas ir prašvinkęs. Ko gero, tas bjaurus miesto kvapas suplūsta į gatves kartu su žmonėmis. Dabar, anksti ryte, gatvės atrodo erdvesnės ir gaivesnės. Iš tiesų, šio Miesto žmonės nemėgsta dienos. Dieną Miestas atrodo dar purvinesnis, labiau pasenęs, surūdijęs ir svetimas. O vakare, vakare nusileidžia sutemos, ir  pasklinda ypatingas miesto oras: rūkas, sumišęs su smogu, neoninėmis šviesomis ir greit paruošiamo maisto garais. Jis patarnauja kaip savotiška skraistė, kuri uždengia žmonėms akis ir jie pasijunta pakylėti, miestas tampa gyva, alsuojančia butybe, neatskiriama nuo kiekvieno gyventojo. Sušiktas cyberpunkas. Jie susitempia savo smarvę į gatves ir visi kartu smagiai joje pūva. Tikriausiai jie ir negali išeiti į lauką ryte, nes neužuodę tokios pat kaip savos smarvės pasijustu nuogi, išskirtiniai ir nepritapę. Jie užuostų tikrą orą ir niekada nebegalėtų grįžti į naktį kaip pilnaverčiai piliečiai. Turbūt todėl rytinės pamainos darbuotojai visad yra nevykėliai, nepritapėliai arba šiaip keistuoliai, miegantys naktį. Šis darbo laikas yra pats nekenčiamiausias. Ir kiekvienas rytinės pamainos darbuotojas eidamas į darba murma „sušiktas cyberpunkas“. Mes visi pūvam šitam mieste. Nepaisant to, kad visi, Ji tikėjo, kad vaikščiojantys ryte pūva mažiau. Ji nemėgo šio miesto ir jo žmonių, o rytas Jai atrodė vienintelis pakenčiamas laikas, Ji pasitikėjo savo plaučiais, traukiančiais patį tikriausią ora, koks ypanomas šioje skylėje, savo storais džinsais, kurie trindamiesi į odą sukelia malonų šaltuką, Ji pasitikėjo savim ir jautėsi beveik laisva-judanti savo noru.

Ji dirba rytine sesele Gimdymo namuose. Nepaisant to, kad viskas pūva ir eina velniop, šiame Mieste gimsta stulbinančiai daug kūdikių. O gimstantieji rytais gauna palaiminimą.
2005-06-20 21:27
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 15 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2019-07-22 22:25
Nuar
Gana įdomi tema, tačiau neatskleista. Paskubėta įkelti arba nemokėta tinkamai užsiimti išsvajotąja kūryba.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-06-27 13:19
Mora
Fainas:)))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-06-21 23:29
varzha
Alisutė užaugo ir dabar ieško savęs? Kaip sekasi, mergyt? :)
Truputį primityviai pakomentuosiu (nes kitaip nemoku):
* rusų klasikas yra pasakęs, kad antras sakinys visada geresnis uz pirmą - nuo jo ir reikia pradėti. imo, ir tavo tekstas laimėtų, prasidėdamas nuo "dar iki aušros..."
* o stai kito pakraščio klasika teigia, kad geriausias vidurio kelias: nei per didelis abstrahavimas, nei detalių griūtis nepuošia teksto. venk abiejų. pavyzdžiui, prieš pavartodama įvardį, visada apibrėžk asmenį ar objektą. metaforas ir palyginimus tiek naudok, tiek konstruok taupiai: kam reikia "ranka pabaidyto museliu pulko", jei gali buti tik "pabaidytos musės" - deševo i serdito :)
* venk abstrakcijų - jau sakiau? tačiau šįkart apie kitokias abstrakcijas. yra miestas - tai vln, paryžius ar - blogiausiu atveju - N. ir yra Miestas - abstraktus objektas su pretenzija į reikšmingumą. tegu ne rašytojas sudėlioja akcentus kvailam skaitytojui, bet skaitytojas pajunta ypatingą nuotaiką, kurios dėka mieste N atpažįstame ir vln, ir Paryžių vienu metu.
* k slovu, nuotaiką tu jau ir taip kūri. rašymas neblogas - tik daugiau redaguok. ir aišku, skruzdėlė teisi dėl per trumpo fragmento. tik aš sakau "saiberpankas" ;)
sekmes, mergyt. nesiliauk
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-06-21 17:14
viena skruzdėlė
taip ir įsivaizduoju ką nors sakantį "cyberpunkas" (su c ir u). originalu.
jei čia ir viskas - mažai ir neįtraukia. nes neįtikina ir dėl nieko neverčia jaudintis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-06-21 10:15
Aukščiausias taškas 2
a-ha, geras:) bet klaidu kiek....
bet ishties, taj klaidos neturi jokios reikshmes. swarbu mintis:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-06-21 00:22
ir kiti
matot, grafomanų ordos? nereikia jokių pasakaičių. tiesiog miniutopija. ir gana neprasta.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-06-20 21:57
maksas
šiaip tarp išrišimo ir atomazgos per ilgas tarpas, bet nieko, a, vo " Jis patarnauja kaip savotiška skraistė' arbra skraistė, arba patarnauja;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-06-20 21:34
Kraupiai geras zhmogus
kame fantastika?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą