Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Šiaip ji niekada neidavo į tokius aklus pasimatymus, bet šiandien…kažkas ją traukė, traukė mintis, kad galbūt tai jis. Galbūt tai tas apie kurį svajoja jau daugelį laiko.
Ji nežinojo kas yra meilė…
Slapyvardis- Džinė. 23 metų banko buhalterė, neaukšta blondinė žaliomis akimis ir mergaitišku žvilgsniu. Kai buvo momentas ir pašonėje maišėsi keli partneriai, neištekėjo, visada galvojo, ištekės iš meilės…dabar pati ieškojo jos ir kuo toliau tuo labiau pradėdavo abejoti jos egzistavimu.
Kartais, vėlai vakare, kai jau grįždavo nusikalusi iš darbo, kai nebenorėdavo nieko matyti ir girdėti užsimerkdavo ir svajodavo…jis aukštas, gražus su raumeningomis rankomis, šiltu raminančiu žvilgsniu…matydavo jį apkabinantį per pečius ir bučiuojanti lūpas…matydavo kaip jie kartu miega ir ji laiko savo galvą padėjusį jam ant peties. Jai labai patikdavo laikyti galvą ant peties....
- Labas!
Ji net krūptelėjo, atsisuko: mažas, šukuosena, mirk iš juoko, nesiskutęs, su kostiuminėmis kelnėmis ir kedais. Kas galėjo būti blogiau?
- Labas tu…
- Romas arba Supermenas kaip tau patinka
- Apskritai,-ji pagalvojo gal jis apsirūkęs žolės,-geriau Romas
Visiškas idiotas, na kaip ji galėjo taip greitai patikėti…patikėti kuo? Kad atjos princas ant balto žirgo…mhm…atjojo, tik princas su kedais. Ironija, tikra ironija Romas buvo jos pirmoji meilė, mokyklos draugas…
Ką jam dabar pasakyti, kad staiga jai pradėjo skaudėti galvą? Ar kad ji iš tikrųjų neščia antrą mėnesį ir, kad jaučiantį jog tuoj prasidės persileidimas?
- Tai kur einam?
- Mhm…einam? Ar aš sakiau, kad mes eisim?
- O ką, tu nenori?
- Mhm…
- Tai kodėl tada atėjai?
Ai…pagalvojo, o kodėl gi ne, pažiūrėsiu ką jis man pasakys, gal pasijuokti galėsiu, vis tiek neturiu ką veikti, o be to beprotiškai norėjosi rūkyti.
- Žinau tokią užeigėlę, netoliese…
- Tik nebrangią, matai aš ne verslininkas, brangių kavinių negaliu lankyti
- Gerai, nebijok aš už savo susimokėsiu.
Net pinigų neturi…kažkoks keistuolis, ar nebus tiktai…
- O tu pažįsti ką nors dar iš to pokalbių kanalo, kuriame bendravome?
- Ne, o kodėl klausi?
Niekas nežinojo, kad “Čiate” ji ieškojo meilės. Niekas nežinojo, kad jai trūksta švelnumo…Vyriško švelnumo, švelnių žodžių, švelnių prisilietimų…Gal čia jie tik pažaisti nori, kad paskui turėtų iš ko smagiai pasijuokti? “Čiate” ji turėjo daug draugų, daug pašnekovų. Grupelė iš jų buvo labai malonūs žmonės, jie rinkdavosi atskirame pokalbių kanale…ten nebūdavo mažvaikių su įkyrias klausimais:”labas kiek tau metu…iš kur tu…ką veiki? Ten ji jausdavosi tarp savų, kai kurie iš to kanalo buvo jos draugai, neretai po darbo, jie rinkdavosi žaisti kėgliais. Ji norėjo išmokti gerai žaisti kėgliais, ji norėjo būti geriausia, geriausia tarp visų, netgi kaip flirtuodavo su kitais, taip ji flirtuodavo su kitais, juk jai reikėjo vyro…visoms moterims reikia vyrų.
Dauguma jų buvo vedę, o ji ne.
Tu ištekėjusi?
- Ne ir nenoriu
- Kodėl?
- Todėl, kad pakankamai esu apie tai girdėjusi, šeima, problemos ir visą kitą
- Aš taip pat ne, bet tikiu, kad jei vesiu tai būtent susipažinęs per “Čiatą”
Koks jis kvailas, dieve, koks jis kvailas! Ne ji daugiau niekada neis į tokius aklus pasimatymus, niekada…Iš pradžių, paprašys nuotraukos paskui intelekto koeficiento testo rezultatų. Pagalvokit, jis ves susipažinęs per “Čiatą” …Romas…

Jie pasuko senamiesčio link, eidama ji galvojo, kad tik jos nepamatytų bendradarbės, paskui prasidės kikenimai už nugaros, visokie paistymai, kurių jai visai nereikėjo.
Jauki aplinka, mažai žmonių, mažai triukšmo. Jai drebėjo rankos kaip ji norėjo rūkyti. Jie atsisėdo prie stalo, vidury  kavinės, ji išpūtė dūmus, užsimerkė…sekundė palaimos…
- O tu graži.
- Ką turėčiau tau atsakyti? Cha …klausyk Romai, mes atsigersime kavos aš užmokėsiu už savo, surūkysiu kelias cigaretes ir mes draugiškai išsiskirsime. Kas nors sudėtingo?
- Ne, aš negalvojau, kad viskas bus taip…
- O kaip galvojai, kad aš ateisiu, pamatysiu tave, apsikabinsiu tau kaklą pabučiuosiu į lūpas ir ištarsiu:”aš tavo imk mane”, paskui pasakysiu, kad pas mane  namuose laisvas plotas ir galime eiti mylėtis?…cha cha cha, tu taip pagalvojai, Romai tu taip naiviai pagalvojai?
- Kodėl tu šaipaisi iš manęs…tu tikrai…tikrai graži
- Romai, aš tavęs klausiau tau kažkas sudėtingo?
- Gerai jau. Turiu tau klausimą
- Klausau.
- Tu atėjai pamatyti mane, atėjai į pasimatymą iš susidomėjimo ar…?
- Ar….? Ar iš ko? Romai, nekursiu tau gražių pasakų, pasakysiu šviesiai. Galvoju, kad visi gražus vyrai kvailiai, durniai ir panašiai, jie kalba kaip maži vaikai ir tikisi kažko tokio kas galbūt jiems patiems nesuprantama
- Tai aš gražus?
- Mhm…na jeigu galvoji, kad tu kvailas
- Nu ne aš nekvailas, bet mano mama sakė, kad….
Visiškas idiotas. Idiotų idiotas. Iš kur tokių atsiranda? Ji prisiminė frazę:” Vesk, nežiūrėdama nieko, jei teks geras bus išimtis, jei ne-tapsi filosofe. Taip, pagalvojo, jinai jį ves, cha cha ir jis į vestuves ateis su kedais, cha cha, turbūt jos mama išvirstų iš klumpių…
Jai trūko mamos, ji augo sunkiai....Senas sukriošęs barakas be kanalizacijos. Kambarys greičiau primenantis katakombą, senos suplyšusios pelėsiais smirdinčios užuolaidos. Ji nejautė motiniškos meilės, nejautė užuojautos, švelnumo... jautė motiną tik tada kai ji ją mušė, jautė jos šiltas rankas ant veido, jautė mėlynus skaudulius…ji buvo dar maža, ji nesuprasdavo kodėl mamytė taip daro…Ateidavo kažkokie dėdės ir jie kartu su mama ilgai kalbėdavosi virtuvėje. Gulėdama savo mažoje, vaikiškoje, sulūžusioje lovytėje be ratukų klausydavosi riksmų ir keiksmų, kurie sklisdavo anapus kambario. Ji nesuprasdavo ką reiškia kiti žodžiai…ji buvo maža mergaitė…mažoji Džinė. Kodėl Džini?
Prieš eidama miegoti ji užsimerkdavo, užsimerkusi svajodavo, kad randa butelį ir patrynusį jį pamato džinę, kuri pildo jos norus, visus norus. Ji panorėdavo daug daug ledų ir saldainių, daug šokoladų ir sausainių ir didelį didelį penkių…ne…šešių aukštų tortą su didelę raudona pilimi viršuje. Ji visada svajojo pastatyti pilį ant jūros kranto…ir valgyti saldumynus, juk visos mažos mergaitės mėgdavo valgyti saldumynus. Jai patikdavo saldumynai, nes juos valgydavo retai. Kai su mama eidavo į parduotuvę, matydavo kad ji pirkdavo kažką gerti, kažką stikliniuose buteliuose. Jai nepatikdavo stikliniai buteliai, nes mama versdavo juos rinkti, jeigu pririnkdavo jų mažai, jausdavo jos švelnias rankas, jausdavo mėlynus skaudulius ant kūnelio…didelius mėlynus skaidulius, kurie vėliau tapdavo geltoni, violetiniai….Kodėl mamytė taip darė? Kieme ji matydavo, kad kitos mamytės irgi rankomis glosto vaikus, bet ne taip, kažkaip ne taip…Ji glostė ir Džinę tik…kitą kartą labai skaudžiai. Kitą kartą glostydavo su diržu, su dideliu odiniu diržu ir garsiai garsiai šaukdavo:”...maža kekšė tu, niekada nebūsi tokia kaip tavo motina, girdi, niekada!”. Ji nežinojo kas yra “kekšė” ji nežinojo kas yra tikra motina…jai trūko švelnumo…visoms moterims trūksta švelnumo…
          -…ir dar, kai buvau mažas, mama man sakydavo, kad aš stipriausias berniukas kieme, turbūt jos visos taip vaikams sakydavo
- Ne, ne visos….kitos vaikus vadina kekšėmis
- Kuom?
Jis susiglūmino, iš tikrųjų ji jam patiko, patiko jos kūnas. Jis niekada dar nebuvo pasimylėjęs su moterimi, jis…matydavo filmuose, jam pasakodavo draugai:”…ir aš nusivedžiau ją pas save ir mes…ta sena sukriošusi lova taip garsiai traškėjo, kad vienu momentu pagalvojau jog ta boba pensininkė tikrai viską girdi…”

- Nežiūrėk taip į mane!
- Aš dar niekada nesu pabučiavęs moters.
- Kodėl man tai sakai?
- Aš…aš labai noriu pabandyti bučiuotis…
- Cha cha cha, tu galvoji, jėzau… cha cha…ne tu…cha cha cha, Romai atsibusk vaikine, aš tau per prasta
Ji iš tikrųjų garsiai juokėsi, juokėsi taip garsiai kad visi žmonės buvę kavinėje sužiuro į jų pusę.
- Turiu bėgti, nepyk, kad tai gavosi, susirasi savąją.
Ji apsižiūrėjo, neduok dieve pamatytų bendradarbės, atsistojo numetė ant staliuko tris litus už kavą ir net nepažiūrėjusi į taip viltingai laukusio bučinio Romą, išlėkė pro duris.
Ji tikrai žinojo, kad jo daugiau nebepamatys…

2003-02-25 15:50
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 13 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2003-02-26 01:00
last action hero
ech tos prakeiktos virtualios pazintys :(

jei del paties kurinio... ideja gera, tik kad per daug tiesmukai pateikta.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-02-25 20:27
black eyed
susiglūmino tokio žodžio nera, stiliaus klaidu daug pvz. JIS JIS ... JIS.... švelnumas - vėl perdaug;]
o portretas sukurtas ytaigiai, akimirkai įtraukė... tobulėji. respect!;]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą