Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter









Krizo  tėvas buvo stalius. Jo mama mirė gimdydama. Tėvas prasigėrė. Vieną rugsėjo rytą Krizas rado tėvą dirbtuvėje nutrenktą elektros. Pajuodusį ir sustingusį. Tada Krizui buvo 11. Jis neverkė.  Jam tiesiog buvo liūdna. Nuo to laiko Krizas gyveno internate. Kol nepabėgo.
Šiandien Krizui 17. Draugai sako, kad jis mąsto kaip 21 su puse, o kartais elgiasi kaip pasiklydęs vaikas. Krizas kuria eilėraščius, geria parkuose, naktį groja bandža ant stogo. Jis nėra benamis. Jis turi namus. Ne savo. Gyvena pas Jonę kartu su jos senele. Senelė neprieštarauja. „Krizas – mielas vaikis“,– sako ji.
Jonė myli Krizą. Krizas nežino... Jis tiesiog myli gyvenimą, Jonė – jo gyvenimo dalis, vadinasi, myli ir ją. Sukūrė jai dainą. Gražią, už širdies griebiančią, gal kiek liūdnoką. Apie pienės pūką. Dainuoja kai būna liūdna. Liūdna būna dažnai.
Iš ko jie gyvena? Krizas kartais groja Pilies gatvėje. Kai būna liūdna. Liūdna būna dažnai... Už tai gauna pinigų, juos prageria arba nuperka ką nors Jonei. Jonė mokosi gimnazijoj, mama jai kartais atsiunčia pinigų iš Varšuvos. Senelė kartais gauna pensiją.
Bėga laikas. Diena po dienos, metai po metų. Niekas to nemato. Viskas atrodo sustingę. Gal taip ir yra?..
Mirė senelė. Laidotuvės buvo kuklios. Paverkti atėjo kelios kaimynės ir kiemsargis. Jam senelė kartą davė dešros. Geras kiemsargis. Antanas.
Krizui suėjo 18. Jau pilnametis. Susirado darbą prekybos centre. Jonė su juo laiminga. „Tik, kad geria per daug...“, – sako ji... Jonė kartais verkia... Vakarais. Kai būna liūdna. Liūdna būna dažnai... Vieną rytą Krizas negrįžo namo. Jis dažnai negrįždavo, bet šį kartą paskambino policijos pareigūnas ir pasakė, kad Krizas pateko į avariją. Jį partrenkė autobusas.
Ligoninėj Krizas mirė. Jonė verkė. Laidotuvės buvo kuklios. Vėl atėjo kiemsargis. Atėjo ir nebeišėjo. Vedė Jonę. Po pusės metų gimė Krizo sūnus. Antanukas. Mielas rudakis berniukas.
Jonė jį labai mylėjo. Jie žaisdavo pievoje su pienių pūkais ir juokdavosi. Juokdavosi ne visada. Kai nebūdavo liūdna. Liūdna būdavo dažnai.
2002 12 22
2003-02-15 12:12
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 20 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2003-03-28 20:24
sniegena
Graudu.
gal suspaude del to, kad kaika labai primine......iki asaru.......iki skausmo.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-03-10 19:55
MazaJuokingaBoruze
liūdna......bet gražu:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-02-28 13:35
Atheon
Aciu:) Tiesiog megstu "absurdo" savoka...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-02-23 19:29
Jacquelline
va čia tai puikumėlis!!! paprastas, lakoniškas, gal net truputį su juodo humoro elementais, bet vis tiek labai geras kūrinėlis :) Komentaras: Toks gyvenimas...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-02-18 14:21
Kriaukaitė
geras stilius, trumpi sakiniai, jaučiama nuotaika
Sėkmės :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-02-16 01:06
Ordeal
Kai nebūdavo liūdna. Liūdna būdavo dažnai.>>> o sita fraze tikrai uzvezanti..padeda nepamirsti kas yra svarbiausia ir kurinukui suteikia savotisko zavesio..Grazu :))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą