Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Įšokusi į vandenį mergina plaukė pasroviui. Po kelių minučių srauni upė įtekėjo į ramų ežerėlį. Čia ji ir išlipo. Mergina žinojo, kad kariai niekada jos čia neras. Tai merginai buvo svarbu, nes ištikro ji buvo seniai dingusi šios šalies princesė Jordana. Jeigu dabar Jordana turėtų grįžti ir gyventi pilyje, tai ilgai neištvertų. Praleidusi miške beveik penkiolika metų, ji taip priprato prie šios vietos, kad kitur neišgyventų.
      Ši vieta buvo taip užslėpta, kad neįkritęs į vandenį jos nepastebėsi. Čia nuo nelabai didelio kalno krito vanduo. Aplinkui kabojo nusvirusios medžių šakos.

***********

      Kariai  ilgai kankinosi bandydami rasti merginą, tačiau visos jų viltys nuėjo niekais.
- Mes privalome ją rasti, nes karalius mus užmuš. – tvirtai tarė Faladoras.
- O gal visai negrįžtam pas karalių ir viskas?
- Ne. Aš negaliu teršti savo gero vardo. – atšovė būrio vadas.
Faladoras nusprendė plaukti per upę, nepaisydamas jos srovės. Kai tik jis įšoko į vandenį, pagavo srovė ir pradėjo stipriai nešti. Faladoras bandė įsitverti medžių šakų, tačiau nesėkmingai. Srovė ilgai nešė būrio vadą. Srovės iškankintas Faladoras neteko sąmonės. Po kelių minučių jis atsidūrė ramiame ežerėlyje, kuriame plaukiojo Jordana. Pamačiusi kažką įplaukiant, ji pasislėpė. Atidžiai įsižiūrėjusi, mergina pamatė, kad tai būrio vadas Faladoras ir, kad jis be sąmonės. Jordana šoko į vandenį ir jį ištraukė. Paskui pasiskubino išnešti, kol tas neatsigavo.
      Jordana nunešė būrio vadą toli nuo savo slaptavietės. Kol mergina jį nešė, vadas atsipeikėjo ir tada labai nustebo.
- Kur tu mane neši?
        Jordana išsigando ir bandė nešulį numesti, bet jis buvo greitesnis. Įsikabino į merginos plaukus ir nepaleido.
- Dabar aš tave pagavau! - pergalingai suriko Faladoras. – Karalius už tave gerai man sumokės!
        Jis nusijuosė virvę ir ja surišo merginai rankas. Tačiau ši nepasidavė ir stengėsi ištrūkti. Įtempusi savo galingus raumenis, Jordana perplėšė virvę ir smogusi Faladorui į veidą, greitai dingo miško tankmėje. Būrio vadas greitai atsitokėjo po tokio smūgio ir puolė vytis. Bet jis būdamas šarvuotas negalėjo bėgti taip greitai kaip ir pusnuogė mergina. Taigi jis nusimetė savo šarvus ir jo bėgimas palengvėjo.
          Faladoras buvo pats greičiausias karaliaus kareivis, todėl bėgo labai greitai. Po kelių minučių priekyje jis išvydo bėgančią merginą. Tai buvo ji. Faladoras paspartino savo šuolius ir netrukus jau buvo netoli Jordanos. Dar vienas šuolis ir jis ją pagaus, tačiau mergina buvo gudresnė. Ji metėsi į šoną ir atsiplėšė nuo persekiotojo. Bet netrukus Faladoras vėl ją prisivijo ir dėjęs šuolį pagavo.
- Cha. Aš vėl tave pagavau.
- Bet neilgam... - mergina greitai šoktelėjo į viršų ir jį numetė. – Cha. O dabar jau nebe. Bandyk dar kartą. – Jordana pasileido bėgti. Prabėgusi kelis medžius, įšoko į vieną iš jų ir dingo.
Faladoras liko stovėti. Jis suprato, kad norint ją pagauti reikia daugiau gudrauti, negu naudoti fizines jėgas.

*****

Į karaliaus menę įėjo visas suplyšęs ir suvargęs Faladoras.
- Faladorai! – nustebęs šūktelėjo karalius Robouilėdas. - Kas tau nutiko?
- Jūsų didenybe, mes ją radome.
- Jau pagavai? Kur ji? – degdamas smalsumu paklausė karalius.
- Taip lengvai jos nepagausime. Man reikia reikia grandinių ir narvo.
- Tai tu jos neatvedei? - įsiutęs paklausė karalius. – Na gerai, bet jeigu tu jos neatvesi kitą kartą, tai atsisveikinsi su savo galva.
Tą pačią dieną, Faladoras gavo grandines ir narvą, ir apsivilkęs naują uniformą, išvyko gaudyti merginos.

********

Jordana žinojo, kad kariai dar sugrįš, todėl neleido laiko veltui. Ji sėdėjo savo pačios įsirengtame medžio namelyje, ir šiko (namelis medyje buvo pakabinamas tualetas;)).
Tada tolumoje pasigirdo arklių kanopų trypimas. Jordana greitai pakilo ir pasislėpė tarp medžių šakų. Po kelių minučių pasirodė raiteliai. Jordana pažino vieną iš jų. Tai buvo Faladoras. Jis tempė didelį narvą. Netoli medžio, kuriame tupėjo Jordana, raiteliai sustojo.
- Jūs palaukite čia. – paliepė Faladoras ir nusėdo nuo arklio.
- Vade, o jeigu jums kas nors nutiks?
- Nesijaudinkite – aš liksiu sveikas.
Faladoras pasiėmė grandines ir įžengė į miško gilumą. Eidamas jis žvalgėsi į visas puses. Tada jis išgirdo silpną traškesį ir pažvelgė į medžių viršūnes. Sušmėžavo siluetas. Faladoras žinojo – tai buvo Ji, todėl pradėjo bėgti sekdamas siluetą. Taip jis ilgai bėgo, kol galiausiai iš medžio iššoko Jordana.
- Ko tau reikia?
- Karalius prašė tave pristatyti į ji rūmus.
- Niekur aš iš čia neišeisiu. Ypač į karaliaus rūmus.
Po šių žodžių Faladoras greitai grandinėmis apvyniojo Jordanos rankas ir paskui kojas.
- Dabar jau eisi. – pergalingai ištarė Faladoras.
        Mergina stengėsi išsivaduoti, bet grandinės buvo per stiprios, kad galėtų jas taip greitai nuplėšti. Faladoras užsimėtė Jordaną ant pečių, bet paskui nusiėmė, nes mergina dėl savo raumenų buvo perdaug sunki. Po keliasdešimties minučių, Faladoras atitempė Jordaną prie savo karių.
- Atverkite narvą. – paliepė Faladoras.
Patupdęs merginą, Faladoras sėdo ant žirgo ir su visu būriu nujojo link rūmų.

*****

- Karaliau, grįžo Faladoras. – pranešė sargybinis.
- Įleiskite jį.
      Įžengė Faladoras ir keturi jo kariai įnešė narvą, kuriame sėdėjo Jordana.
- Tu ją sugavai? Kaip puiku. – apsidžiaugė karalius. – Gaila, kad puiki karė, nes kitaip pasiimčiau ją už žmoną.
- Bet, karaliau, jūs turite žmoną.
- Nesvarbu. Nuveskite ją į kareivines. Duokite šarvus ir išmokykite kautis ginklais. Tik saugokite, kad ji nepabėgtų.
Faladoras su kariais pasišalino. Jordana buvo nugabenta į kareivines. Bet nenorėdami, kad ji pabėgtų, vyrai ją vis dar laikė narve. Tuo tarpu Jordana galvojo kaip jai pabėgti.
2004-12-30 11:57
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 8 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-12-30 21:15
Murbekas
Jo kietai čia nusišnekėjai :D Kaip toks pusprotis kaip Faladoras galėjo tapti būrio vadu? Šoka į vandenį su šarvais, nors jau pirmoje dalyje buvo rašoma, kad šarvuoti riteriai nukritę nuo arklių, negalėjo pasijudinti. Tai arba jis sucidyvistas, arba visiškas dundukas, kad nenusiėmęs šarvų puola į vandenį. Faladoro gudravimai irgi labai geri. Jei mergina virvę perplėšia, reikia ją supančioti grandine. Kaip genialu. Tik keista, kad Jordana taip lengvai leidosi supančiojama, nors ir sakė, kad nenori į rūmus. Be to tas kareivių būrys dar didesni durniai už Faladorą. Ir išvis, kokia jų nauda? Viskas ką jie padarė, tai atidarė narvą, kurį vėlgi atitempė ne kas kitas, o šaunusis Faladoras.
  O kas bus kitoje dalyje? Jordana pabėgs ir Faladoras, lydimas savo flegmatiškų zombių vėl brausis į mišką jos gaudyti? Ar Jordana ves Faladorą (taip ves nes ta merga vyriškiausia kūrinio veikėja)? O gal ji nužudys karalių ir taps šalies valdove? Atspėjau? Tai gerai. Tęsinio bus galima neskaityti :D
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-12-30 17:47
Suglumes
Kūrinys linksmas savo stiliumi. Keletas man patikusių:
Pavadinimas skamba kaip iš kovinio filmo.
"viltys nuėjo niekais" - įdomiai skamba.
Daug pasikartojančių žodžių: čia, srovė...
Nemanau, jog reikia įdėmiai įsižiūrėti, kad atskirtum be sąmonės žmogus ar ne.
Jei būrio vadas buvo šarvuotas tiek, kad šarvai smarkiai apsunkino bėgimą, tai jis tikrai privalėjo nuskęsti. Būdamas be sąmonės Faladoras tikrai negalėjo plaukti pasroviui.
Šiaip kūrinys sudaro vaizdą, kad buvo parašytas "ant greitųjų". Patariu labiau apmąstyti ne tik siužetą(kurio po kol kas nepastebėjau), bet ir kūrinio pateikimą.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-12-30 17:10
Margot
"dėjęs šuolį" - gerai skamba:D
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-12-30 14:44
hipiai žaidžia karą
Ir dar šis tas... Ar tu tyčia taip stengeisi ar tik ma atrodo, jog veikėjų vardai kažkokie nepadorūs: Robouilėdas ir Faladoras
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-12-30 14:42
hipiai žaidžia karą
"Negražios" vietos prasideda jau nuo pradžios:
1.Vis kartoji Čia  2. Įžangos dėstymas toks... :/ nelabai vykęs  3. Klišė - princesė, Snieguolė, slaptas miškas ( na čia aš taip manau, jog klišės :)
4.Tie kariai lyg Agentai iš "Matricos" :)  : Mes privalome padaryti tą ir tą, arba mums bus tas ir anas - Jie kalba apie savaime suprantamus dalykus.  5. "Srauni upė įtekėjo į ramų ežerėlį" - nekaip skamba.
6.Faladoras buvo pats greičiausias karaliaus kareivis, todėl bėgo labai greitai - ir kaip aš pats nesusiprotėjau? :)  7. Antrasis kūrinio "gabalas" naivus ir dėstymas taip pat ( bent jau man ) nepatinka.  8. "Ji sėdėjo savo pačios įsirengtame medžio namelyje, ir šiko" - čia išvis ne prie ko ( ir smailas ne prie ko :)  9. – Gaila, kad puiki karė, nes kitaip pasiimčiau ją už žmoną. ir Duokite šarvus ir išmokykite kautis ginklais - vat tokia ir karė, kad tik nagais ir ragais moka "kautis". Ir aplamai, juk ji buvo tokia "kietiakė", o tas Faladoras tik "fyst fyst" is supakavo ją...    Man atrodo, jog rašei visai neapgalvojusi istorijos. 
Tai va - reikia siužeto ir gero dėstymo. Sekmės.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-12-30 21:15
Murbekas
Jo kietai čia nusišnekėjai :D Kaip toks pusprotis kaip Faladoras galėjo tapti būrio vadu? Šoka į vandenį su šarvais, nors jau pirmoje dalyje buvo rašoma, kad šarvuoti riteriai nukritę nuo arklių, negalėjo pasijudinti. Tai arba jis sucidyvistas, arba visiškas dundukas, kad nenusiėmęs šarvų puola į vandenį. Faladoro gudravimai irgi labai geri. Jei mergina virvę perplėšia, reikia ją supančioti grandine. Kaip genialu. Tik keista, kad Jordana taip lengvai leidosi supančiojama, nors ir sakė, kad nenori į rūmus. Be to tas kareivių būrys dar didesni durniai už Faladorą. Ir išvis, kokia jų nauda? Viskas ką jie padarė, tai atidarė narvą, kurį vėlgi atitempė ne kas kitas, o šaunusis Faladoras.
  O kas bus kitoje dalyje? Jordana pabėgs ir Faladoras, lydimas savo flegmatiškų zombių vėl brausis į mišką jos gaudyti? Ar Jordana ves Faladorą (taip ves nes ta merga vyriškiausia kūrinio veikėja)? O gal ji nužudys karalių ir taps šalies valdove? Atspėjau? Tai gerai. Tęsinio bus galima neskaityti :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-12-30 17:47
Suglumes
Kūrinys linksmas savo stiliumi. Keletas man patikusių:
Pavadinimas skamba kaip iš kovinio filmo.
"viltys nuėjo niekais" - įdomiai skamba.
Daug pasikartojančių žodžių: čia, srovė...
Nemanau, jog reikia įdėmiai įsižiūrėti, kad atskirtum be sąmonės žmogus ar ne.
Jei būrio vadas buvo šarvuotas tiek, kad šarvai smarkiai apsunkino bėgimą, tai jis tikrai privalėjo nuskęsti. Būdamas be sąmonės Faladoras tikrai negalėjo plaukti pasroviui.
Šiaip kūrinys sudaro vaizdą, kad buvo parašytas "ant greitųjų". Patariu labiau apmąstyti ne tik siužetą(kurio po kol kas nepastebėjau), bet ir kūrinio pateikimą.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-12-30 17:10
Margot
"dėjęs šuolį" - gerai skamba:D
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-12-30 14:44
hipiai žaidžia karą
Ir dar šis tas... Ar tu tyčia taip stengeisi ar tik ma atrodo, jog veikėjų vardai kažkokie nepadorūs: Robouilėdas ir Faladoras
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-12-30 14:42
hipiai žaidžia karą
"Negražios" vietos prasideda jau nuo pradžios:
1.Vis kartoji Čia  2. Įžangos dėstymas toks... :/ nelabai vykęs  3. Klišė - princesė, Snieguolė, slaptas miškas ( na čia aš taip manau, jog klišės :)
4.Tie kariai lyg Agentai iš "Matricos" :)  : Mes privalome padaryti tą ir tą, arba mums bus tas ir anas - Jie kalba apie savaime suprantamus dalykus.  5. "Srauni upė įtekėjo į ramų ežerėlį" - nekaip skamba.
6.Faladoras buvo pats greičiausias karaliaus kareivis, todėl bėgo labai greitai - ir kaip aš pats nesusiprotėjau? :)  7. Antrasis kūrinio "gabalas" naivus ir dėstymas taip pat ( bent jau man ) nepatinka.  8. "Ji sėdėjo savo pačios įsirengtame medžio namelyje, ir šiko" - čia išvis ne prie ko ( ir smailas ne prie ko :)  9. – Gaila, kad puiki karė, nes kitaip pasiimčiau ją už žmoną. ir Duokite šarvus ir išmokykite kautis ginklais - vat tokia ir karė, kad tik nagais ir ragais moka "kautis". Ir aplamai, juk ji buvo tokia "kietiakė", o tas Faladoras tik "fyst fyst" is supakavo ją...    Man atrodo, jog rašei visai neapgalvojusi istorijos. 
Tai va - reikia siužeto ir gero dėstymo. Sekmės.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą