Rašyk
Eilės (78095)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 20 (3)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Cha, cha, cha. Jie sako, kad zombiai valgo žmones. Dar sako, kad mes tyčia jų nešeriame kokia nors dvėseliena, o kad būtų ne tik alkani, bet ir pikti -- mušame. Žinau visas tas nesąmones, atseit, aš ir jis, krečiame savo zombius elektra, badome įkaitintais virbais, o po to paliekame neužrakintas duris. Taip, taip, kad zombiai galėtų maitintis kaimynystėje gyvenančiais žmonėmis. Dieve mano, kokia nesąmonė, tačiau tai jau nebekelia nuostabos. Pripratom.

Filmai, apkalbos, idiotiški iliustruoti žurnalai ir televizija įkala žmonėms į galvas kvailiausių tiesų. Tų tiesų kūju neišmuštum. Gali įsikąsti sau į šikną, bet ir tokia priemonė būtų bergždžia.

Pagyvenus su zombiais žmonės apskritai kelia man siaubą. Ne kartą pasiuntęs savo zombį parnešti iš rūsio uogienės, turėjau gelbėti jį nuo akiplėšų kaimynų. Užpuls kur laiptinėj ir kulia. Vienas net šovė iš pneumatinio šautuvo. Kulka, žinoma, išlindo kiaurai. Kol neužgargėjo skylė, paskui ilgai dar vėjas švilpdavo kiaurai, vaikštant tam padarui lauke. Kvaili žmonės nesupranta, kad zombiai nejaučia skausmo. Nesupranta, kad zombiai nieko nevalgo ir negeria. Visi šventai įsitikinę, kad mes bent jau pūdome kalnus žalios mėsos kur nors spintoje, jei nemaitiname savo įnamių nekaltų kūdikėlių palaikais.

Taip, zombis gali valgyti. Gali ir gerti. Bet, supraskit, jo viduriai kiaurai supuvę, kaip jis virškins tą maistą? Kaip jis atsikąs, jei jo dantys - sušokusi gabalan druska? Kaip jis užpuls žmogų, jei jo kojos -- du mėšlo stulpai, o rankos -- du apipuvę karokliai? Ir kam, galų gale, zombiui to gali reikėti?

Pasakysiu jums paslaptį, zombis yra kiaurai perpuvęs judantis grybas, jis gali atlikti nesudėtingus veiksmus, o saugodamasis, ir ką nors panešti ar netgi suduoti. Bet tai ir viskas. Galų gale, juk tai negyvas padaras, kam gi jam valgyti? Jis pats, kaip koks sukirmijęs sūris, pūva toliau sau ir tiek. Štai iš kur tas dvokas, kiršinantis nemokšų vaizduotę.

Jei jus užpultų pamišęs zombis, nors aš ir nemačiau tokių, duokit jam tiesiai į snukį. Kumštis išlįs kiaurai. Jei to bus maža, spirkit jam per kojas, spirkit stipriai -- kaulai išsilakstys kas sau. Vargu ar zombis sugebėtų juos susirinkti. Kulkos, net jei jos sidabrinės, kryžiai, švęstas vanduo ir kiti panašūs dalykai yra menkas ginklas prieš zombį. Kur kas geriau pagalys, tik jį reikia ne besti širdies (cha, įdomu kas ten iš jos likę?) sritin, o duoti per šoną. Duoti visa turima jėga. Jei jums teko kada spirti į perpuvusį kopūstą, galit lengvai įsivaizduoti, kaip tai atrodytų.

Žinoma yra visokių nuovirų, magiškų užkalbėjimų, dar šio bei to, kuo ilgai galima palaikyti apygerį zombio stovį. Tačiau niekada netikėkit tais kvailais filmais, kur zombiai, išsikasę iš po dviejų metrų storio plūktos kapo žemės, puola žmones ir ėda juos. Visa tai paistalai. Nesąmonė iš didžiosios "n". Gyvenimas kupinas nepalyginti pavojingesnių dalykų nei romiai pūvantys gyvi numirėliai.
2004-10-06 19:17
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 19 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2005-06-08 13:47
Mandarino Svajonė
Man patinka, kai kūriniuose visokios mistinės būtybės įgauna žmogiško bejėgiškumo ir paprastumo:)

na o gerb iaxon, ar kaip ten jis pamiršo, kad yra tokie dalykai, kai metaforos... (grybai)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-11-11 17:09
Gucė
kai zombius skriaude kaimynai, pakvipo kokiomis tai rasines/etnines diskriminacijos aktualijomis, ir shiaip zmoniu bukumu pakvipo
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-25 15:50
Dunkelheit
praktiški patarimai zombių weisėjui ir augintojui:]]] bei tam, kuriam gresia kontaktas su šiais padarais... geras
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-20 09:34
A_Nevėžis
kažkokie supuvę tie tavo zombiai... nepatinka man tokie... kai tokiam paspaudi ranką visada reikia skubėti į vonią ją nusiplauti...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-07 08:47
septyni
aklas kerštas :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-07 08:37
IXAON
to septyni -> mano laikais (seni geri laikai buvo), tai buvo laikoma klaia. Anyway, ateis vienas OSS vadas ir pasakys.
O kurgi mano demagogija? Neradau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-07 08:12
dilvass
Kad ir kaip kiti besikabinėtų, derkliavotų šį kūrinuką, man patiko, ir net labai
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-07 07:45
septyni
net DLKŽodyne - "šaudo iš patrankų". o šiaip, demagogas tu, IXAONe :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-06 20:07
IXAON
Cha cha cha. Jie sako, kad kai kurie autoriai sugeba rašyti. Dar sako, kad rašykai sąmoningai tokius laiko idant kiti mokytųsi kai nereikia rašyti.
O dabar paeiliui:
"Jie sako, kad..." - tiesioginisi vertalas iš anglų "They say", taisytina į "sakoma", "kalbama" etc. Antra pastraipa - šaudymas trumpais šūviais (šito tai nepakenčiu). Vulgarybės irgi nepuošia teksto, jos čia tiesiog netinka.
Šauti "iš" pneumatinio šautuvo negalima - šaunama penumatiniu šautuvu. kalbos klaida, bet labai jau dažna.
Toliau - dar gražiau: "nesupranta, kad zombiai nieko nevalgo ir negeria"; "Taip, zombis gali valgyti. Gali ir gerti". Ogi po to sužinome kad realiai nei valgyt, nei gert negali, nes yra toks meilus padarus su druskos dantimis ir supuvusiais viduriais. Taigi kam reikėjo šito pasažo?
Grybai, gerb.autoriau, nevalgo ir neturi dantų bei vidurių (jei turim omeny virškinimo ir kt.organus). grybai neprotauja - t.y. ikivampyrologinis mokslas to dar neįrodė. teisybė, po to sužinome kad zombis "kaip koks sukirmijęs sūris, pūva sau ir tiek". tai grybas, tai sūris...suprantu, kad autorius turi teisę į nuosavą skonį, bet jei jau prilygini zombį grybui, sakyčiau, logiška laikytis vienos linijos.
Priešpaskutinę pastraipą vertinu - jei kas užpuls, panašus į grybo ir sūrio mišinį, su druskos dantimis ir mėšlo kojomis, žinosiu kad tai zombis ir vošiu į šoną.
paskutinė pastraipa- pusėtina. Dar viena instrukcija (mažiau konkreti, nes prasideda magija) su moralu pabaigoje.
Labai nervina pasikartojimai: "<...>duokit jam tiesiai į snukį. Kumštis išlįs kiaurai"; "duoti į šoną. Duoti visa turima jėga"). Gal tai suveiktų užkeikimuose, bet čia - ne.
Kandžiojimas sau į užpakalį - įdomiausias argumentas įrodyti savoms tiesioms. Tik autorius ir sugeba tokį "argumentą" išrasti.
Keletas dalykų patiko:
patiko liaudiškumas ("Kol neužgargėjo skylė..."; "<...>o rankos - du apipuvę karokliai"), vietomis netgi kaimiška leksika ("jei<...>užpultų zombis<...>duokit jam tiesiai į snukį"). Negražu, ne itin literatūriška, bet tinka.
Išvada: silpnokas turiniu, bet neblogas forma kūrinys. Siūlyčiau įsteigti svetainę www.zombiuaugintojai.lt ir ten sudėti praktiškus patarimus, kaip šerti zombius ir kuo juos mušti. mažu ir online krautuvę pavyktų įsteigti...
Galėčiau balsuoti, duočiau visus 2 balus (pažanga pas autorių, sakyčiau...)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-06 19:58
minties šuolis
smagiai skaitosi tik tu i zurnala mazoji burtinike ar koks ten:)
bet duoti i snuki zombiui butu visgi pakankamai slykstu.
kitas klausimas jei zombiu visi organai vieni puvesiai vadinasi ir smegenys taip pat.tai kaip jie su ispuvusiais smegenim kojas pavelka?kaip jie kojas pavelka nevalgydami?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-06 19:48
_I_
_I_
Puiki instrukcija, dažnai pasitaikančiai gyvenimiškai situacijai, kai sutinki zombį.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą