Rašyk
Eilės (78095)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 21 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Šiuo, kiek ilgoku tekstu pradedu naują, truputi makabrišką seriją. Taip, pratęsimų bus (sic!) bent keli. Tikiuosi visi šios serijos darbai nebus itin nuobodūs žingeidžiam nūdienos jaunimui. Beje, privalau prisipažinti, kad pati idėja, kurios pagrindu kuriama ši serija, nėra mano sugalvota. Už ją turiu būti dėkingas vartotojui A_Nevėžis , maloningai perleidusiam man autorines teises į savo sugalvotus herojus ir garantavusiam man visišką veiksmų laisvę, modeliuojant jų tolimesnius nuotykius, bei renkant neįtikėtinos šlovės, sukeltos šios serijos paskelbimu pasekmes.

---

Sutinkamai su Vudu doktrina, miręs asmuo gali būti atgaivinamas. Po ko, tai kas likę iš žmogaus daugiau nebebus juo pačiu ir pilnai paklus kontrolei asmens, atlikusio atgaivinimo ritualą. Toks prisikėlęs mirusysis vadinamas zombiu.

wikipedia
---

Gyvendami kartu su zombiais neretai susiduriame su kai kuriais sunkumais, tačiau nieko čia nebepakeisi, tenka su tuo susitaikyt. Pavyzdžiui, dabar jau tik sąmoningai uosdami jaučiame šleikščią gendančių kūnų smarvę, nuolat tvyrančią mūsų bute. Akys taip pat seniai apsiprato su bjauriais apipuvusiais zombių snukiais ir kūnais. Rankos automatiškai nebeatšoka atgal, lytėdamos tų padarų varvalais apgleistus daiktus.

Taip ir gyvename mes keturiese. Aš, jis ir du zombiai. Vienas zombis mano, kitas jo. Mūsų standartinis dviejų kambarių butas yra miegamajame miesto rajone - devintame, viršutiniame, stambiaplokščio namo aukšte. Su metodiškai nuolat mus įvairioms instancijoms skundžiančiais ir dažnai besikeičiančiais kaimynais beveik nebendraujame. Kiekvieni, naujai atsikraustę, būtinai apskundžia mus iš naujo, tačiau tai taip pat nebesudaro keblumų. Dabar jau turime visus įmanomus leidimus laikyti, kaip tai vadinama dokumentuose, zombius ir visų įmanomų komisijų išvadas, kad tas laikymas nekelia jokių nepatogumų ir pavojų aplinkiniams.

Vienas didžiausių zombių trūkumas -- jų įkyrumas. Jie nuolat malasi po kojomis, stvarsto viską iš po rankų, o kol su jais gražiuoju tai net ir pasierzinti mėgėjai. Tačiau jie ir savotiškai paslaugūs padarai. Vos tik aš išsitraukiu cigaretę, kuris nors jau laiko uždegęs žiebtuvėlį. Dažniausiai maniškis. Nors tai nėra jokia taisyklė, subordinacija ir kiti panašūs dalykai mūsų ketveriukėje labai slidus reikalas.

Zombiai gana baikštūs padarai, treptelėjus koja ar garsiau riktelėjus galima pusvalandžiui ar ilgiau atsikratyti tos varginančios bendrystės, bet juk mes žmonės ir tokių priemonių griebiamės tik kraštutiniais atvejais. Bėda ta, kad kraštutiniais atvejais ir zombiai elgiasi kraštutiniškai. Taigi, nors ir įmanoma susigyventi su zombiais tai nėra lengvas ir malonus procesas.

Be abejo, labiausiai erzina zombių bukumas. Kartais, ypač kritiškais momentais pasiekiantis apogėjų. Jei pavėluotai pastebėjęs, kad tualetinis popierius baigėsi, bandytumėt prisišaukti zombio pagalbos, klystumėt. Kur kas paprasčiau nuleistom kelnėm nušleivoti pačiam iki naujo ritinėlio, nei nervintis, zombiams tempiant į tualetą ką tik nori, išskyrus tai kas reikalinga. Neretai galvoju, kad tas bukumas kiek tyčinis, nes nesyki stebėjau neįtikėtiną tų padarų sumanumą ir kibumą, kai tai buvo naudinga jiems patiems. Kaip ten bebūtų, dažnai užtenka trupučio atidos ir pedantiško nenuolaidumo, kad "zombiški" rūpesčiai taptų veik nepastebimais.

Žvarbiais rudens vakarais, grįžtant iš tarnybos net smagu pažvelgti į nuolat šviečiantį mūsų virtuvės langą. Abu, ir aš, ir jis, žinome – esame laukiami. Zombiai nesugeba išreikšti džiaugsmo mums grįžus, dar daugiau, neaišku ar jie gali tokį patirti, betgi mums parėjus, tiedu pastebimai pagyvėja, ir neretai tenka net sudrausti, kitaip linksmybės gali peraugti į nevaldomą šėliojimą.

Tik nepagalvokite, kad mūsų butas - tai kažkoks beprotnamio ir zoologijos sodo hibridas. Labai dažnai zombiai būna visiškai ramūs ir nejudrūs. Naktimis abu jau įprato kiurksoti balkone ir stebėti žvaigždes ar bent atrodyti panašiais į du zombius, stebinčius žvaigždes. Aš stipriai abejoju jų sugebėjimu suvokti viską ką mato ir girdi. Akivaizdu, kad lytėjimo pojūčio jie neturi. Taip pat nejaučia nei šalčio, nei karščio. Kartais galima pavydėti tokio būvio, ypač kai užklumpa sunkūs gyvenimo momentai. Gelbsti tik mintis, kad zombiai ir laimingų akimirkų negeba išgyventi taip giliai kaip mes.

Kartą per kabelinę televiziją rodė dokumentinį filmą apie žmones, kurie gyvena su savo vampyrais. Žiūrėjome visi. Aš ir jis sėdėjome foteliuose, o zombiai, kuitėsi kažkur mums už nugarų, kaip visada, įdomiausiais momentais, sukeldami trikdantį šnaresį ir erzelį. Jis nuolat gręžiojosi atgal ir trankė zombiams ilga plastikine liniuote per marmūzes, o mane taip pagavo tas filmas, kad aš beveik nebegirdėjau kas darosi aplink.

Filmo kūrybinė grupė ištyrė, kad daugiausiai tokių žmonių, gyvenančių kartu su savo vampyrais, yra Karpatuose, o apskritai tai jų nėra labai daug. Kai kuriose pasaulio vietovėse tokių nėra išvis. Manoma, kad tai susiję su klimato ypatumais ir paskirų kraštų tradicijomis. Mane labiausiai nustebino tų žmonių ištvermė ir pasiaukojimas. Jie demonstravo prieš kameras savo pasmakres su gausybės smulkių įkandimų žymėmis. Pasirodo, vampyrai kas naktį geria jų kraują ir tokia simbiozė tiek vieniems, tiek kitiems atrodo priimtina ir normali. Žinoma, kad visiems užtektų kraujo, tie žmonės valgo daug kaloringo maisto, taip pat dideliais kiekiais vartoja raudonųjų burokėlių mišrainę. Nors ne tik burokėliai teigiamai veikia kraujo apytakos sistemą. Vienas, jau pusamžis, o tai gyvenant kartu su vampyru didelis pasiekimas, amerikietis beveik išimtinai minta patiekalais iš ryklio kepenų. Ryklio kepenyse gausu kažkokios kraują stiprinančios ir gausinančios medžiagos. Taip pat ryklio kepenys stiprina imunitetą, kas labai svarbu nuolat kandžiojamam žmogui, juk kiekvienas įkandimas -- potencialus užkratas kokia nors bjaurias pasekmes sukeliančia liga.

Po to filmo ilgai mąsčiau ir negalėjau užmigti. Taip, vampyrai neskleidžia nemalonaus kvapo, o jų išvaizda netgi labai šauni, ypač lyginant su zombiais. Juodus kaip derva plaukus susišukavę atgal ir gausiai sutepę, kaip to reikalauja vampyriškos tradicijos, brilijantinu, jie atrodo netgi labai šauniai. O ką jau kalbėti apie įspūdingus jų sparnus. Tikri puošeivos! Visgi dokumentiniai kadrai, kuriuose užfiksuota vampyrų mityba kėlė pasibjaurėjimą ir šiurpulį. Mūsų, mano ir jo zombiai, nors ir nėra tokie socialūs kaip vampyrai, nors tai tik du gyvi pūvantys lavonai, aš dar labai pagalvočiau su šiais, tiesa sakant, atstumiančiais padarais ar vampyrais gyventi geriau.
2004-10-03 17:58
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 19 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2005-06-08 13:39
Mandarino Svajonė
Kaip tau, tai ši dalis naivoka pasirodė... na bet tai prma dalis, brendu skaityt toliau.

šiaip tema įdomi...
na brendu skaityt toliau
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-03-10 22:16
innuendo
be zodziu
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-11-11 17:22
Gucė
skaiciau nuo paskutinio į pradžią...
supratau, kas man cia patraukliausia:
santykis, kai nera kaltes jausmo priesh zombi, del to nera ir sentimentalaus aikciojimo, graudenimo ar kitokio sio padaro lepinimo, bet yra atsakomybes jausmas, anot mazojo princo lapino, mes atsakome uz tuos, kuriuos prisijaukimas... ar panashiai

na o apie zmones gyvenancius su vamoyris??? - cia man pasirode didziai krikshcionishka, dvieju turinciu nepriklausoma valia santkis visada laisvanorishka donoryste, dalinimasis duona ir krauju -), o po viena irgi negerai... nepilnavertishka kaip tai
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-06 11:30
Asta Fox
yra toks a la kafkinis konceptas suformuluotas kazkokiam straipsnyje ar siaip kritikoje. sekant kafkos "arabais ir sakalais" bei ypaciai jo novele apie vabala zamza. pagrindas yra ad absurdum principas. Zodziu, tavo zombiai gyvena panasiai kaip kafkos vabalas zamza. Sukurti panasiu pagrindu.
kadangi nei korektore as, nei jokia redaktore, man patiko labai. be liaupsiu:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-05 11:29
Danutė
..gerai gerai - nesipykim ...pasidalykim smėlio dėžę , t. y.- stilius tau, o gramatika  man :)
Atsakyti nereikia. Ir taip tiek daug dėmesio ir brangaus laiko man skiri... ačiū:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-05 11:17
Rudalevičius Vitoldas Ričardo
nebūk tokia užtikrinta savimi. rašykuose gali daryt ką tik nori. purkštaudamas, turėjau omenyje tik tą rašykų dalį, kuri pažymėta mano vardu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-05 11:14
Danutė
...nepurkštauk... ačiū Dievui, kad rašykuose dar nėra nurodyta, ką galima ir ko negalima komentaruose rašyti.  Retkarčiais spygliukas geron vieton tik į naudą;)
O už mokytoją labai dėkoju, manau, kad tai labai subtilus tavo pasveikinimas ... mat šiandien  Tarptautinė mokytojų diena ...:)Nuoširdžiai dėkoju ...... ir tave taip pat sveikinu...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-05 10:59
Rudalevičius Vitoldas Ričardo
danute, nė nemaniau juokint. vis stengiuosi visom įmanomom priemonėm išaiškinti tau kelis paprastus dalykus, bet arba tu labai neimli, arba specialiai ignoruoji tai kas yra akivaizdu. o tie dalykai yra:

1. mano galva tiek stilius, tiek gramatika, tiek žodynas yra vienodai svarbūs.
2. tačiau kalbant apie grožinės literatūros priemonėmis rašomus tekstus reikia atiduoti pirmenybę sekančia tvarka -- a. stilius; b. žodynas; c. gramatika (čia, kaip ir toliau nuomonė mano).
3. konkrečiai mano atveju, patikėk, gramatikos mokytis jau vėlu.
4. progresas gramatikoje yra gerai, bet mano tikslai yra kitokie. nenoriu gaišti laiko tam, ko jau vieną kartą gyvenime neišmokau. siekčiau progreso stiliaus ir gal dar kiek žodyno srityse -- kur dar turiu vilties.
5. tikrai, geriau kalk savo prastą vertinimą tylomis, dėl tų kablelių ir neerzink manęs.
6. visa tai kas pasakyta aukščiau apie gramatiką negalioja vaikams iki 20 metų. jiems būtų pravartu išmokti tuos kablelius geriau nei moku aš. jau vien dėl to, kad sulaukus garbaus amžiaus netektų raudonuoti prieš apsigimusias pradinių klasių mokytojas, tokias kaip didžiai gerbiama pedagogė danutė.

hau
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-05 10:44
Danutė
..prajuokinai... Tai, tavo galva, svarbiausia  stilius, o  gramatika , žodynas  ir visa kita, tai  niekam nereikalingas dalykas... Ir tavo  toks pasiteisinimas dėl rašybos - daugiau nei  naivus ... aš tavęs neerzinu, tai ne mano stilius...  jei mes visi nurodysim tik stiliaus ar logikos klaidas - progreso nebus...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-05 09:25
Rudalevičius Vitoldas Ričardo
danutės požiūris į literatūrą yra labai mielas. jei nėra visų kablelių -- ne šedevras. taip sutinku, kad begėdiškas neraštingumas -- nuodėmė. taip pat sutinku, kad net su visais kableliais ir kitais taisyklėmis apibrėžtais būtinais atributais, viršuje pateiktas tekstas ne šedevras. bet, danut, siūliau tau sandėrį -- aš tau dar neskelbtą tekstą -- tu man jo korektūrą, o paskui jau ir vertinimą ne apie kablelius, bet apie kūrinį. kažkodėl nesutikai.

kablelius reikia dėti (privalu!), kai laikytis kitų liet. k. rašybos taisyklių. bet, atvirai šnekant, galiu pasakyti, man įdomi skaitytojo nuomonė apie patį darbą, taip pat visuomet esu dėkingas už nurodomas stiliaus klaidas. o savo menkus sugebėjimus gramatikoje aš, būdamas tokio amžiaus kokio, deja, esu, puikiai nutuokiu. nuolatinis akių badymas tokiais priekaištais, pradeda atrodyti ne kaip pagalba, o kaip erzinimas. nori mane paerzinti, danut? tai galima padaryti paprasčiau -- parašyk man el. laišką ar asm. žinutę su gausybe plūstamų žodžių, tikrai susierzinsiu.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-05 09:25
Asta Fox
neskaiciau kurinio, ale komentarai juokingi. super. :D
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-05 08:54
Danutė
1. ..brilijantinas...rašomas be  j ...briliantinas
2....kadrai, kuriuose užfiksuota vampyrų mityba, kėlė... - pametei kablelį
3. taigi - ne įterpinys, jo skirti nereikia
4. o zombiai, kuitėsi kažkur mums už nugarų - atskyrei veiksnį nuo tarinio, nors, mano galva, norėjai parašyti, kokie zombiai? t, y, kuitĘsi už nugarų...
5. aš beveik nebegirdėjau (Ko?), kas darosi... pametei kablelį..
6. ...išskyrus tai, kas....  kablelio reikia
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-04 15:21
Dunkelheit
geras humoras. maximali pagarba.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-04 13:29
Rudalevičius Vitoldas Ričardo
senstam. sunkėjam. kam dabar lengva?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-04 13:26
Albanija
nspr, tu rimtai įsitikinęs kad čia geras gabalas ar bent jo pradžia???
net ant popieriaus toks tekstas yra dramblys. kažkoks aprašinėjimas be stylo. buvai lengvesnis, pedagoge :)))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-04 13:11
Rudalevičius Vitoldas Ričardo
keiktis, albanija, varyk į taip ixaono mėgiamą www.pravalas.com ten aš nominaliai tebeesu adminų kategorijoje ir leisiu tau, o taip pat galėsiu ir pats, išsakyti viską kas ant dūšios, trumpais ir efektyviais žodeliais, kurie neabejotinai yra visai ne slaviškos kilmės, nors juos ir išpopuliarino viena pastarųjų tautų.

o jei tu nemoki skaityti. arba skaitydama|~s nesugebi suvokti parašyto teksto, tai aš jau niekuo dėtas. galiu tik pacituoti pats save:

"Šiuo, kiek ilgoku tekstu pradedu naują, (...) seriją."

ir dar nesusilaikysiu nepridūręs: jei, tavo nuomone visuose be išimties prozos žanro tekstuose būtinai privalo keistis personažai ir situacijos, tai tuomet keisk nuomonę, arba sutelk dėmesi vien plonytėms knygelėms lanksčiais viršeliais pirkti. kiek žinau tokios gausiai parduodamos autobusų stotyse, automobilių kuro papildymo stotyse ir aerouostose. taip jose paprastai kas antras sakinys rotaciniu principu pasikeičia visi personažai ir situacijos. have a phun, baby.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-04 13:01
Albanija
kokie dar blia lazeriai??? parodyk kas keičiasi , gal pačiam bus aiškiau kur vedi. Keistis privalo tiek personažai, tiek situacijos... juk nuobodu. o jei dar vaizdas neprastas, kuo xj? :)))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-04 12:28
Rudalevičius Vitoldas Ričardo
nu nėra čia tų koncentruoto lazerio pistoletų ir aukojimo scenų, albanija, ir nebus. čia ixaonas su jovaru gabūs, paprašyk pas juos. pavarys.

fantom: manai poezijoje labiau žiūrėtųsi?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-04 12:26
_I_
_I_
Sudėjus kūrinyje esančius bajerius ir IXAON komentarus gaunasi sjūper mišrainė.
Išvada: labai linksmas kūrinys aktualia nūdienos tema. Ir dar mediciniškai pagrįstas.
        :)))
Vienintelė bėda: prozoje tai jis man tikrai nesižiūri.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-10-04 11:58
Albanija
xi xi, pataikiau iškart ant vargos šedevro :)))
Fui koks gremėzdas. ištisinis aiškinimas ir įtikinėjimas. siužeto nulis.
O paraštėse vėl vargos daugžodžiai atsikalbinėjimai. Linksma :)))
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
1 2
[iš viso: 37]
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą