Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Jau trečia diena Tilė miške. Nubis pradėjo jaudintis, kad jos ieškos artimieji. Bet ji jau buvo apsisprendusi. Ir nenorėjo niekur eiti. Tik būti šalia Nubio.
- Žinai, Nubi, aš suvokiau, kad tikra draugystė, kai turi vieną draugą. Bendravimas su vienu žmogumi yra tikras, atskleidžiantis tave visą. Pokalbis buryje draugų, tolygu jokiam bendravimui. Manydama, jog bendrauju su visais savo draugais, iš tikro nekalbėjau nė su vienu. Nes nieko negalėčiau tau papasakoti apie kiekvieną iš jų.
- Tu teisi. Aš pamilau gamtą, kai išėjau pasižvalgyti į ją ir apsilankiau miške. Dabar ji – mano tyriausia draugė, nes bendravau keturis metus tik su ja.
Tilė liūdėjo, kad ne ji buvo Nubio geriausia draugė. Bet džiaugėsi, kad draugė. Dabar juos jungė bendra paslaptis. Ji suvokė, kad su jokia kita būtybe Nubis nepatirs lygiai to paties, ką patyrė su ja.
  Tilė dar gyveno įspudžiais apie pamatytą elnią. Ir staiga jos veidas išbąlo.
- Nubi, o jei tada būtų iššokęs ne elnias, o vilkas? Ką būtum daręs?
- Taip, laukiau šio klausimo. Matai, Tile, galimi du variantai: jis mane užpuola ir sudrasko. Tu nenustebtum. Nes tikiesi blogio, kuris užvaldo mintis, prie kurio esi pripratusi, nes tokioje aplinkoje augai. Bet jei vilkas prieitų prie manęs, palaižytų ranką, prisėstų šalia, kaip ištikimas šuo, o vėliau nueitų į miško gilumą? Tu tai įvardintum stebuklu. Aš tikiu viskuo, ką daro gamta. Dėl to nėra stebuklų. Visa tai gamta. Tik mes nesigiliname į jos pažinimą. Juk ši situacija lygiai tokia pati, kai reikia pasitikėti draugu. Yra du variantai: jis tau padės, arba tave išduos. Nė vieno įvykio nelaikyčiau stebuklu. Aš atsiduodu likimui. Jei vilkas alkanas, jis alkanas. Jei jis mane sudraskys, vadinasi sudraskys. Yra kaip yra. Toks likimas. Vadinasi rytojus nebuvo vertas, kad jį pamatyčiau.
2004-08-08 17:55
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 9 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-08-19 22:20
va va va
Na duosiu 4...Be comment:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-08-08 23:08
Lakoniška
hmm kazkaip keistai ten su tais draugais.
Pokalbis buryje draugų, tolygu jokiam bendravimui. Manydama, jog bendrauju su visais savo draugais, iš tikro nekalbėjau nė su vienu. Nes nieko negalėčiau tau papasakoti apie kiekvieną iš jų. o jei bendrautu su kiekvienu atskirai tai jau galetu ?
visumoi skaitosi maloniai, o nublis puola i krastutinumus :) bo tarpiniu wariantu tarp gerai ir blogai nera :)
ps: stebuklas nebutinai turi buti neytiketinas(nepaaiskinamas) dalykas. gali buti savaime aiskus reiskinys,tiesiog labai isaukstintas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-08-08 21:44
Pilka
galima ir taip rašyt, bet... turėtum suprast, kad mažumai tokie kūriniai patinka :) arba rašyk ilgesnes dalis, kad būtų aiškiau, arba išvada viena: neįdomu. nieko asmeniško, čia tokia mano nuomonė apie kūrinį ir tiek.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-08-08 21:17
baklazanow
na susitiko tokie du mokslininkaj protingi ir tajp snekasi. negali but tokio bendravimo? bl..gi rasiau stebuklu nebuna. siam pasauly visko buna. tajp snekasi nubis ir tile. o del paslapties ir intrigu- mano tikslas plaukianti ramybe.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-08-08 21:12
Pilka
mintis gal ir nieko, bet bet... 1) kas taip kalbėdamas viską iki smulkmenų paaiškina? neatskleidi tokio paprasto, "buitiško" bendravimo. toks įspūdis, tarsi bendrautų du kalbininkai ar mokslininkai: kiekvienas žodis apmąstytas, paaiškintas, pokalbis ištęstas, jokios paslapties. kitaip tariant - nesudomina. dirbtina, nenatūralu;
2) trumpos dalys. tiksliau - per trumpos. per vieną dalį nieko nesužinai, netgi nesuintriguoji tokiu būdu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-08-08 19:11
baklazanow
tai kad daug komentaru kad tyngi skaityti. ir idomu eksperimentuoti. ar nuo to priklausys balsu skaicius ir pan..:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-08-08 18:57
Suglumes
Kodėl dalys tokios trumpos, autore? A? Galėtų būti ilgesnės, nes dabar nelabai skaitosi :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-08-08 18:39
optiMiste
fatalistė? :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą