Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







I‘m loosing my favourite game*
                                      THE CARDIGANS

Tarp visų keistų dalykų yra vienas, kuris ypatingai neduoda man ramybės. Niekaip nesugebu perprasti, kas čia per dalykas, kad vaizdą už nugaros turime nuolatos pridėti patys prie savo erdvės suvokimo. Tai žinodama, bijodavau to kažko už nugaros, kas ten tūnodavo vietoj vaizdo. Pasitikėjau daiktais, kuriuos mačiau, bet nė neįtariau, kas yra už manęs.

Juokingiausia, kad pati tuo ne kartą naudojausi, - tuo baimėje stingdančiu šiurpuliu, kurį pajunti, kai nežinoma jėga verčia tave atsisukti. Kartą ar du nei iš šio, nei iš to nepratęsdama savo žiūrėjimo pro langą staiga atsisukdavau į autobuso galą ir taškas į tašką susidurdavau su žvilgsniu; taip, lyg būčiau žinojusi jį čia esant. Nei arčiau, nei toliau- lyg regėčiau pakaušiu, tiksliau, - nusitaikyčiau. Po to visuomet sekdavo šūvis ir žmogus pasimetęs nusukdavo žvilgsnį į šoną.

Pajutusi svilinantį spoksojimą, mergina atsisuko- aiškiai manęs verta priešininkė. Tiktai tuomet pamačiau ją iš tikro- ligtol testebeilijau nereginčiomis akimis. Skaičiau pirštais (nemačiomis) (nežiūrėdamaį pirštines, kurias maigiau) savo rytmetinių pragulų sapnus ir traukinio stikluose šmėkščiojančius naratyvus- bruožus, kuriuos regėdavau idealios merginos bruožų turinčiuose žmonėse. Aptikau save apsuptą- jais buvo persisunkęs saulės nutviekstas batelis (vitrinoje anapus gatvės), greta stovinčios (spūstyje) mašinos veidrodėlis, žmogaus akiniai su atsispindinčios šviesos šešėliais, oro dvelksmas, kvepalai, suvažinėti lapai, parduotuvės užrašas virš durų. Persunkta ir pripildyta ilgesio mano diena pagaliau sustojo šiame kamštyje, mano autobuso prieky lyg ta mergina, mažomis adatėlėmis, subtiliai, lyg netyčiomis, tobulai smelkianti širdį.

Smeigė tobulą profilį- tokį, lyg būtų palinkusi viršum knygos ir skaitytų pasaulį lyg atvertsą, - susikūprinau vien nuo tokios minties, o kojose pajutau silpnumą. Tuomet subtiliai ir santūriai ji smeigė man savo stovėseną- tiesią, išdidžią, nelinkstančią nuo naštos, lengvą ir sklendžiančią su mintimi. Jos lygios odos rankos dvelkė gyvenimu, o kraštelis kaktos buvo kiek susiraukęs, bet mąstantis, judantis ir aiškiai nestovintis vietoje. Tuomet labai oriai, didingai, tiesiog nuostabiai ji man smeigė tą žvilgsnį- staiga atsisukusi ir pažiūrėjusi man į akis, o po to nusisukusi, gal įtraukusi mane į mintis- be leidimo, palikusi tikrąjį kūną supūti šiame autobuse, pasigavusi tik mano idėją, kai tuo tarpu pati jos nesugebu niekaip ištraukti iš savo kūno. Esu tuo tikra- ji mąsto ir juda pasauliu, išlipusi ji tikrai ėjo ir žvelgė daiktams į akis, vaizdas už nugaros tiesiog įplaukė į jos mąstymą taip praplėsdamas pasaulį lig maksimumo.

O aš likau užnugaryje. Savo užnugaryje, kurį pati įsivaizduoju esant už manęs- nematydama jo, tiktai perkeldama savo mintis į stovintį vietoje tašką.
2004-07-27 12:48
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2005-02-20 23:01
majakas_
visai nieko
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-07-28 14:41
Margot
Įdomi mintis, bet kūrinys truputį sunkokai skaitosi
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-07-27 22:45
Zodis
Labas ,jei leisi man pasakyti, tai pasakysiu:) Idomiai cia parasei,bet mintis reiški kiek per sunkiai,sakiniai galėtu būti aiškesni ir paprastesni,pvz nepatiko tokie sakinukai "subtiliai ir santūriai ji smeigė man","praplėsdamas pasaulį iki maksimumo".Sekmes :)))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-07-27 21:47
Marquise
sunku tavo kurineli komentoti, matyt vasara visiems ir visi tingi galvoti
siaip patiko the cardigans minties sasaja su kurineliu. turbut tai vienas ziauresniu dalyku gyvenime, turiu galvoje pralaimeti ten, kur manai esas nenugalimas ar bent jau stiprus
tik labai keista zaidima sugalvojai, nors manau daugelis turetu suprasti ji nes tos akys pakausyje kartais tikrai yra, o kai jauti, kad jos uzmerktos apima tikra baime (ta pati primityviausia sakyciau)
na va :) tiek galeciau pasakyti. tikiuosi neissipleciau perdaug :)))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-07-27 19:41
Gintė Automobilyje
kodėl niekas nebalsuoja ir tik vieno žmogaus komentaras? po priešpaskutiniu mano kūriniu netgi iš viso nė vieno komentaro nėra. prašau, bent parašykite, kodėl, jei taip yra, nė neskaitę išeinate. bele ką parašykite, ką nors, kad nebūtų taip tuščia
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-07-27 14:39
Dratelė
na jau visai :) tiesiog be komentarų - man patiko :)
ačiū tau :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą