Rašyk
Eilės (78175)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (74)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 43 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Pagaliau normaliai išsimiegojau. Šiąnakt nekankino nei košmarai, nei įkyrios mintys. Gal padėjo bučinys? Na tikėkimės ne, nes tai buvo pirmas ir paskutinis bučinys, po to kai jis permiegojo su kita. Kad ir kaip bebūtų, užsimerkusi vis dar jutau jo rankas, apsivijusias mano liemenį, jo lūpas bučiuojančias manąsias.
  Atsidusau ir išlipau iš lovos. Žvilgtelėjusi į laikrodį nustebau. Buvo jau beveik dešimta valanda! Nepamenu, kada paskutinį kartą tiek ilgai miegojau! Greit čiupau chalatą, gulėjusį šalia lovos ir nubėgau į vonią. Bebėgdama išgirdau iš svetainės sklindančius garsus. Žilvinas žiūrėjo televizorių.
  Greit nusipraususi ir persirengusi nuėjau pas jį. Išgirdęs mano žingsnius jis tarė:
  − Virtuvėje tavęs laukia gėlės. Greičiausiai nuo tavo Romeo, bet neesu įsitikinęs, nes nežiūrėjau.
  − Ir tau labas rytas, - nusijuokiau ir nuskubėjau į virtuvę.
  Virtuvėj, ant stalo, stovėjo krepšelis su, jei gerai suskaičiavau, trisdešimt šešiomis baltomis rožėmis. Šalia stovėjo atvirukas. Raudoname fone stovėjo mažas kiškutis ir laikė didelę baltą rožę. Atsivertusi perskaičiau: „Tai buvo nuostabiausias bučinys mano gyvenime“. Nebuvo pasirašyta, bet parašo ir nereikėjo. Kaip suprantu, jis man neleis pamiršti to bučinio. Ką gi, man taip pat reikės pasistengti, kad jis negalėtų pamiršti penktadienio vakaro.
  Pasiėmus obuolį į rankas, grįžau į svetainę, pas Žilviną, ir paklausiau:
  − Važiuosi su manim, tiksliau sakant, ar nuveši mane pirkti naujos suknelės?
  − Jei pasakysi prieš ką puošies, nuvešiu!
  − Na, tam vakarėly mano vaikinas būsi tu! Taigi ir puoštis teks prieš tave!
  − Ajai, kaip man pasisekė! – nusijuokė jis. – Gerai, galim važiuoti, jei tu pasiruošus.
  Linktelėjusi galvą nuėjau apsirengti palto. Išjungęs televizorių, atėjo Žilvinas. Kai lipome laiptais žemyn, paklausė:
  − Ir kur gi važiuosime?
  − Į „Leliją“. Mačiau ten tokią gražią, aukso spalvos suknelę. Vienas iš draugystės su Simu pliusų yra tas, kad kol draugavom, prisitaupiau nemažai pinigų!
  − Kaip įsakysite, ponia! – kartais suabejoju ar jis nors kada būna liūdnas ar visą laiką prašėlioja. Neveltui paskui jį visada sekioja būriai panelių…
  Nuvažiavę į „Leliją“ ir nusipirkę suknelę, pasukome į Laisvės alėją, pasivaikščioti.
  Pasivaikščioję, užėję į kelias parduotuves, pavalgę, grįžome namo. Pasikabinau suknelę ir nuėjau pas Žilviną, į svetainę. Man įėjus į kambarį, jis sėdėjo ant sofos ir, laikydamas kažkokią dėžutę, juokėsi. Priėjusi paėmiau dėžutę iš jo rankų ir žvilgtelėjau į jos vidų. Šyptelėjau. Pasirodo Tomas ne tik pasakė, kad aš gyvenu buvusiam Monikos bute, bet ir paskolino Simui raktą.
  Dėžutėje gulėjo balto ir geltono aukso grandinėlė ir apyrankė.
  − Įkyrus… Matyt sumanė, kad reikia tave kuo greičiau susigrąžinti. Kaip suprantu, Simas nemėgsta konkurencijos… - konstatavo Žilvinas. Aš tik linktelėjau galvą ir uždariusi dėžutę, padėjau ją ant stalo.
  − Nepasimatuosi? – paklausė pusbrolis.
  − Net iš dėžutės neišimsiu! Tu jam penktadienį perduosi?
  − Žinoma! Negi manai, kad praleisiu tokią progą iš jo pasišaipyti?!
  − Žinojau, kad tavimi galima pasikliauti… - nusijuokiau. - Dabar pradėjau kaip niekad laukti penktadienio!
  Žilviną palikau žiūrėti televizoriaus, o aš pati nuėjau į virtuvę ruošti vakarienės.
  − Žinai, o jis nemažai paplojo už šį papuošaliuką! – vakarieniaujant pasakė Žilvinas.
  − Nuo kada tapai juvelyru? - juokdamasi paklausiau.
  − Nuo tada kai kiti juvelyrai ant savo gaminių palieka prabas! – nusijuokė pusbrolis.
2004-07-20 13:41
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 10 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-07-20 19:49
Besardi
Aha, ir dar. Neklausyk DarJa ir nepradek vel visko sudetalinti, kas yra kas ir t.t. kiekvienoj daly. Tiems, kas skaito visas dalis, nepatiks :)

O siaip labai saunu, kad nereikalingu detaliu smarkiai sumazejo :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-07-20 19:48
Besardi
Visai neblogai. Manau tobuleji.
O DarJa galiu pasakyti, kad reikia skaityti visa kurini. Cia gi tik dalis. Viskas aisku, ir kas ta Monika, Zilvinas, Simas ir kiti.
O geliu spalvoje nereikia iziureti to, ko ten nera. Juk svarbu, kad grazu ;)
Del tu ž raidziu drisciau nesutikti. Juk kai kalbi su kuo nors, nemastai, kad va, jis(ji) pavartojo ž, tai man reikia sakyti kaip nors kitaip. Man neuzkliuvo. Manyciau tikrai labai neblogai.

Viena dalyka galiu pasakyti. Is kur panele zinojo, kad tai geltonas ir baltas auksas? Ar ji juvelyre?  Baltas metalas gali buti sidabras, o gal tik siaip metalas (taip pat kaip ir geltonas).

Ir dar vienas dalykas. Ar ilgai dar nervus tampysi? :) link pabaigos dar nesuki? :)

O siaip manau viskas labai neblogai.
Pliusas +
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-07-20 19:24
Suglumes
Aha, ir man tos rožės užkliuvo :) O šiaip, kaip visada žvaliai ir nuotaikingai :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-07-20 15:10
DarJa
Visu pirma kilo neaiškumas - ty. kas yra Žilvinas (tas pats kuris permiegojo ar tarkim brolis, dėdė, tėvas..?) Romeo - kitas mylimasis ar visgi tas, kuris permiegojo? Neaiškumų seka herojuose, kadangi nežinantis nel.gaudosi pagal vardus. Kita vertus užkliūna iš pat pradžių 36 baltos rožės. Paprastai dovanų teikiama nelyginiu skaičiumi, nebent kas tai neštų laidotuvėms ar pan. Balta spalva simbolizuoja dviprasmį dalyką (1. Nekaltumas, 2. Mirtis - tai gal labiau ir atspindėtu gėlių skaičius) Ak.. teisybė, jei jau kiškutis laikė didelę baltą rožę galbūt tai ir yra ta 37-oji.. Ar tai atspindi metų skaičių? Kodėl būtent 37-ios? Hmm.. toliau skaitant galbūt ir išaiškėja, jog Romeo ir yra tas 'išdavęs',pamąsčiau dažnai būna, jog vaikinai gailis, pvz mane išdavę keletąkart tiesiog atėjo ir stipriai apkabino, neleido niekur eit, tik leido 'išsiliet' emociškai, o gal kaip tik nori taip nuslopint,esmė tame, kad taip gal netgi (kaip tau bučiniu) pačiom pasidaro geriau viduje ne taip apmaudu, noris atleist (juk ne žmogų užmušė..) ;) Vidury tragedija.. Vėlgi vardų maišatis.. įsivelia Simas,Tomas, Monika.. Labai sunku gaudytis kas jie?? O kas visgi Žilvinas? 'Mano vaikinas būsi tu..' čia apie kokį visgi renginį kalbama? vakarienę dviese ar..? hmm.. maišalynė, kurios tik gale išaiškėja kad gal visgi Žilvinas yra pusbrolis. Dar viena dėmesį atkreipiau.. Gale dialogai ir sakiniai prasideda raidėm Ž.. Ž.. Ž.. viskas žiugžda.. negerai skaitos.. Tarsi pasakėlėje 'Parėjo Petras Pas Ponia Pietų Pogūliui..' (atkreipk dėmesį kaip 'papsi' garsai).. Hmm.. pabaiga galėjo būti ir šaunesnė.. Na suprantu, man pačiai karta atsainia ranka buvo atiduotas žiedas ant kurio vėliau pamačiau skaičių 925 (ty 'sidabras') tačiau.. visgi ar tame buvo pasakojimo esmė?? ;) Iš esmės patiko pasakojimas.. juk laisvu stiliumi rašoma tai kas nutiko.. nuoširdus.. Linkiu visgi tobulėjimo rašant toliau. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą