Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter








(privaloma informacija kiekvienam, besidominčiam rasyk.kitoks.lt vidaus kultūriniu gyvenimu.)

                        ***

Oficialus “Apdovanojimų skirstymo komisijos”, sudarytos iš vienos skruzdėlės ir dar kelių, nepanorėjusių skelbti savo pavardžių, bet policijai gerai žinomų skruzdžių, KOMUNIKATAS, skelbiantis, kokiems rasyk.kitoks.lt veikėjams ir už kokius nuopelnus yra suteikiami įvairūs titulai, garbės ženklai, sertifikatai ir taip toliau. Skaitmeniniai diplomai, tai patvirtinantys, bus išsiųsti laureatams, nepaisant jų raštiškų ar žodinių protestų (pagal komisijos statuto 3 str. 2 punktą laureatai turi teisę juos grąžinti neišpakavę arba sunaikinti bet kuriuo aplinkai nekenkiančiu būdu).

Ši akcija skelbiama vienos skruzdėlės tryliktos savaitės kenkimo, erzinimo ir riaušių kėlimo rasyk.kitoks.lt padangėje proga. Galite manyti, jog tai tam tikra moralinė kompensacija už šiuos nepateisinamus veiksmus, o galite ir nemanyti. Sudarant nominantų sąrašus (ištisi jie nebus pateikiami), laikytasi nuostatos, kad asmenys neturi būti atsitiktiniais ar retais svetainės lankytojais, o nuolat ir atkakliai teikti dvasinį pasitenkinimą kitiems lankytojams, aktyviai reikšti savo nuomonę opiais klausimais, negailint jėgų, laiko ir auditorijos. Taip pat dėmesys (su viena išimtimi) buvo labiau kreipiamas į pastarųjų mėnesių įvykius, o ne į ankstesnius. Reiktų pasakyti, kad nepaminėti asmenys neturėtų jaustis įžeisti ar neįvertinti: galbūt mūsų menkų vabzdiškų galių neužteko, norint sugrūsti jūsų daugialypę asmenybę į apdovanojimo rėmus.

Taigi, dėmesio! Pradedame:

1. “Jaunojo genijaus” kryžių gauna “Gražios Kakofonijos” atstovai rasykuose, Denisas Melnikas bei Mantas Čižas – už savo neabejotiną talentą ir neapsakomą kuklumą jį demonstruojant! Kryžiai bus išsiųsti kartu su smulkia naudojimo instrukcija, siekiant išvengti nelaimingų atsitikimų, elgiantis su jais ne pagal paskirtį.

2. Rasykų autorius ballsas apdovanojamas Dvigėlio ordinu už periodišką žodžio “sarkazmas” traktavimą kaip beprasmišką raidžių kombinaciją ir diskusijų palaikymą “ar tu turėjai omeny tai, ką turėjai omeny?” tipo klausimais! (Daugiau informacijos apie Dvigėlį galite rasti T.Pratčeto knygose “Magijos spalva” bei “Šviesa fantastiška”). Ordinas bus išsiųstas jums artimiausiu metu.

3. Tęsdami augalijos temą, skelbiame dar vieną laureatą. Juo tapo Maumaz, parašęs daugiausia kūrinių pats apie save. Šiuo pagrindu jam suteikiamas “Juodojo Narcizo” ordino kavalieriaus titulas! Tai patvirtinantį dokumentą jūs tikrai gausite, nepaisant klaidžių pelkės takų.

4. Pastarųjų mėnesių, metų, o gal net amžiaus flooderio vardą gauna nepailstantis Batka Machno!, dar žinomas kaip Lexxas, Aleksandras Vismantas, Vismantas Leksandras ir pan. Jam komisija įteikia vardinę pompą – na vsiakij požarnyj. Tiesa, ji pasieks laureatą skaitmeniniu formatu, užtat su 5 metų garantija. (Naujausiais duomenimis, laureatas kaip tik šiomis dienomis neribotam laikui baigia floodą, tačiau užtikriname jus, kad mūsų komisija čia niekuo dėta.)

5. Į “Auksinės citatos” ordiną (tarptautiniuose vandenyse žinomą kodiniu pavadinimu “Also sprach Zarathustra”) pretendavo daugybė tekstų, tačiau įnirtingoje kovoje laimėjo Irnos eilutė apie “mažytį piktą žmogų–slieką”! Jis sukrėtė ne tik komisiją, bet ir visą skruzdėlyną, kas gamtininkų buvo klaidingai išaiškinta kaip vietinės reikšmės žemės drebėjimo pasekmė. Paauksuotas ordinas tikrai pasieks jus, jei tik brangiųjų metalų vagys neperims siuntinio pakeliui (apdrausti jam, deja, neturime lėšų).

6. Geidžiamiausio rasykų jaunikio titulas suteikiamas ne kam kitam, o Torui su kūju Mjolniru, ir nereikalaukit įrodymų, – kas turi akis, teregi! Atitinkamas dokumentas bus išsiųstas jums į Asgardą artimiausiu metu.

7. Rasykų autorei manukoshei komisija iškilmingai išrašo Europos Sąjungos standartus atitinkančio dvasinio peno sertifikatą, kas suteikia teisę minėtajai laureatei be muitų kirsti bet kurios ES šalies sieną, jei kelionės tikslai – kulinariškai kultūriniai. Komisija garantuoja šią teisę visuose miško takeliuose šiltuoju metų laiku, – tiesiog parodykite jums suteiktą sertifikatą artimiausiai išprususiai skruzdėlei!

8. Alisos Selezniovos akademijos nare vienbalsiai išrinkta varzha! Šio pripažinimo ji nusipelnė, kiaurai matydama visų aplinkinių intencijas bei kėslus, o taip pat už neprilygstamą daugybės kalbų mokėjimą (pvz., “plague massas mano gana neblogas, tai sporting laifas geros kokybės būtų ves`ma velkam”). Akademikės vardą patvirtinantį dokumentą jums išsiųs akademijos vykdomasis komitetas, todėl prašytume dėl galimo vėlavimo mūsų nekaltinti.

9. Geriausiu pastarojo meto rasykų debiutantu skelbiamas DJ! Skaitmeninės skulptūrėlės “Pilypas iš kanapių” skaitmeninis atvaizdas bus išsiųstas, kai tik molis išdžius.

10. Nostalgijos ordino riteriu su liūdesiu įvardijame be laiko palikusį rasykus Psichą Vienišių ir tikimės, kad priklausomybę ordinui patvirtinantis keliaraištis kada nors kokiais pasieks naujai iškeptą riterį.

Šiuo savo misiją ir baigiame, atsikloniojame ir einame į užkulisius gerti skruzdžių rūgšties.

P.S. Piniginės perlaidos ir padėkos bus mielai priimamos, prakeiksmai išdidžiai ignoruojami, o virusai šaltakraujiškai naikinami.

P.P.S. Dokumentų ir apdovanojimų kokybė tiesiogiai priklauso nuo kompiuterio pritaikymo skruzdėlių gabaritams ir jėgai lygio, todėl prašytume laureatų nesiskųsti (vis tiek nepadės).

P.P.P.S. Žinoma, šis tekstas turėjo būti įdėtas į vienos skruzdėlės dienoraštį, nes į grožinę literatūrą jis anaiptol nepretenduoja, tačiau norint, kad kuo daugiau lankytojų perskaitytų šį pamokantį dokumentą, jis ir buvo išmestas į Šiukšlių dėžę.
2002-11-19 13:53
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 32 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-10-29 18:10
ponas lama
Dar reikėjo saulės radijui pridėt daug bučkių ir [hug] ir kitokių mielų dalykėlių.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-11-30 11:44
Saulės_Radija
Smagiai persiskaite :) {miela }
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-04-15 11:52
Kirvoboica
(su pusmečio pavėlavimu), pagalvojau kad tave vabaliuk būsiu čion paminėjęs:

"Kritimas Rudenio, - to dvelksmo..."

Rytas, prabus garsai ir šliesis rūko sienon,
ir virs kartu į upę juodą, budindama žalią slėnį,
nuo skardžio aukšto ir stataus,
naktis vėl grįžti šanso, - greit negaus.
Ruda skruzdė ropos į dangų aukštą - smilga,
ir jos viršūnėj sielą savo, saulės spinduliais pirmais suvilgys,
o paskui ją mikrobas,toks nekaltas,ant dulkės nuplevens,
toksai nustebęs, virš miško, užmiršto rudens...
Savo oloj barsukas pasikrapštęs ausį - atsibus,
gal kalnus jis nuverst norėtų - šiaip, bet greit žiema ir jis - tingus,
taip "žiauriai nesireklamuos", kad nepakliūtų vilkui į nagus.
Prie upės kranto, senas Lapinas, toksai
asmeniškas,
žiūrės į Nemuną, "karpydamas" kurapką pusryčiams, taip meniškai, kad net pro šalį plaukę trys karosai, iš nuostabos - užsižiopsos,
ir liks jų tik pusantro, nes motorinė valtis - kelią jiems pastos, beje, nereikia technikos, gal likime - arčiau gamtos...


Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-03-29 20:24
fontanai_fontanai
la žavü! Stilinga ir ironiška; ryški autoriaus pozicija; dokumentas aukščiausios prabos aktualumo bei persmelktas pagarba visuomenėje figūruojantiems skirtingų barų autoritetams.
Aplodismentai skrudžiaplunksnei ir nusipelniusiems Rašykų artistams
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-12-06 17:08
ballsas
Pažadėtasis Dvigėlis (800 kb) kažkur užstrigo pakeliui. Gal jau tas molis, kuriuo delfis (ar kažkas ten) buvo aplipęs, išdžiuvo?... Jei nesunku, skruzdėlyt, gal gali pasiųst pakartotinai?...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-11-28 20:31
Donelaitis
jūs esate žodžio meistrai ir žongliruojat žodžiais.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-11-23 01:41
Maza viltis
Vaje,vaje ir darbstumas skruzdeles,belieka tik katuciu paploti,tai as ir ploju...:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-11-20 18:01
klimbingupthewalls
Jums mažytės skruzdelytės didelį (fiksuotą) įspūdį nesunku palikt. ir po šapelį mėgstat knaisiot. bet Tavo tiesa - nesivargink/neverta.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-11-20 16:34
viena skruzdėlė
ot, nori, kad aš visus rashykus perknisčiau? apsieisim be papildomų faktų, užtenka įspūdžio, o jis pas mumi stipriai užfiksuotas;]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-11-20 16:26
klimbingupthewalls
ir tai vadinasi "pastoviai"? :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-11-20 14:32
viena skruzdėlė
na, kad ir " klimbingupthewalls (2002-06-26 16:15)
skruzdeliuk, kai ką nors pati parašysi ir nebus verta skaityti, aš tave sumyndisiu :)" ;]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-11-20 14:21
klimbingupthewalls
hmm, o kada aš Tave žadėjau sumindyt? nepamenu-netikiu :/
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-11-20 12:05
manukoshe
uojeij =) dzhizes kraijst, nesupratau uzh ka ir del ko man teijp; amo, zhado ir prekinio dantuko netekau ish to netiketumo; mastau dabar kad gautaji diploma reijketu padaugint ir sienas ishtapetuot ar ka teij..=)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-11-20 10:58
viena skruzdėlė
panytėl:)) vaje, koks įvertinimas:L)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-11-20 10:58
viena skruzdėlė
hm, atrodo, niekas neįsižeidė, tai jau neblogas rezultatas:), ir ačiū už atsiliepimus.
varzha - monumentalumo čia tokia mizerija, kad nedrįstu reikalauti ko nors daugiau, kaip tik numykimo 'neblogai', o į akademikus, man, amžinai nedaučkai;], dar ankstoka, taip kad nebandykite permesti savo garbės ant mano silpnų vabzdiškų pečių:P
ballse, ačiū už kvietimą, bet įtariu, po kokių penkių minučių išmestum mane atgal pro kaminą:D
Denisai, aha, lipk nuo scenos ir stok prie sienos;)
vėjau - hm, norėtum skaitmeninio šokolado?:] žinai, aš dar ne tiek žiauri, kad taip erzinčiau žmones:))
klimbing, viskas elementaru (atmetant kabinėjimusis dėl 'kiekvieno', į kuriuos tingiu atsakinėti). į komisijos statutą jums žvalgytis negalima pagal tą patį statutą. 'augalijos tema' - tai perėjimas nuo Dvigėlio (verčiu: dvi gėlės) prie "juodojo narcizo" ordinų (narcizas - tokia gėlė irgi būna, jei ką), o kas dėl 'tavęs sugrūdimo į rėmus', tai ilgai svarstėme, ar kartais neapdovanoti  klimbingupthewalls 'skolos premija' už kadaise girdėtą pastovų grasinimą sumindyti vieną skruzdėlę, bet dėl tam tikrų priežasčių apsigalvota:}
Batka, sėkmės tupint krūmuose:]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-11-20 10:55
kadugėlis
Vat iškart matyt, kad neveltui Batka savo apdovanojimą gavo. Ėchs..
O skruzdei norėjau pasakyt, kad labai gerbiu tamstą už netingėjimą. Šį kartą mūsų nuomonių sutapimas tiesiog stulbinantis, bet, kad jau taip išsamiai viską išdėstei, tai aš nuo savęs tik "būtent" pridedu. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-11-20 09:44
Alius Gauriškis
Jau buvau išėjęs į mišką, bet 1skruzdės laiškas mano pašte privertė išlįsti iš krūmo ir grįžti pasiskaityti – o kas gi čia vyksta? Ačiū už  nominaciją. Į  RašyK atsiunčiau tik 1/3 savo rašalų… (kažkas tars – gerai dar, kad Machno nefloodino po 7 kasdien). Išėjimo priežastis jokiu būdu ne kritika (buvau jau išėjęs), ne kūrinių trūkumas… Be kritikos, be pokalbių RašyK būtų pilkesnis už žiemos dangaus pelenus.
Povandeninė uola: galima surašykėti, pradėti rašyti dėl rašymo. Žmogui kartais reikia išeiti į mišką, kalnus, išplaukti į jūrą, kad išgirstum tiesos šnabždesį. Tiesos Tylą. Ji tik žiūri į Tave – sena fotografija, bedugniais žvaigždynais, Mėnuliu, visomis gyvomis ląstelėmis ir atomais, kuriuos Tu įkvepi – tik žiūri į Tave ir nieko Tau nesako (nejaugi nieko?), tik priima Tave. Gali pasielgti su jais kaip tik nori – jie tylės. Ar, tai supratęs, galėsi elgtis su jais BET KAIP? O gal norėsi būti toks, kaip jie, kaip Visata: žvelgti į juos taip bešališkai, kaip jie žvelgia… Būtent tai nori mums pasakyti Tyla.
Šitas tiesos signalas lengvai nuskęsta mūsų ambicijų ir minios nuomonių eteryje. Tu jį kada nors girdėjai, bet gal būt paleidai iš savo širdies ir gal būt pamiršai.
Stoviu tamsos ir šviesos riboje, matau tamsą, matau šviesą – kiti seniai nuėjo į šviesą, kiti – į tamsą, dauguma stovi netoli tos ribos.
Vaikščiosiu ta riba, eidamas pro Tave paklausiu: „kur eini?“.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-11-19 23:17
klimbingupthewalls
kadangi tai "privaloma informacija kiekvienam besidominčiam rasyk.kitoks.lt vidaus kulturiniu gyvenimu" tai skaiciau net du kartus. man rūpi:
1. kur galėčiau žvilgtelėti komisijos statuto 3 str. 2 punkta? (ir visus kitus punktus?)
2. kodėl 3 apdovanojimas prasideda fraze "tęsdami augalijos tema" ? :)
3. kodėl pavadinimas skelbia "kiekvienam", o apdovanojami tik ~ 10 nusipelnusių?
4. "kiekvienam" labai prieštarauja antroje pastraipoje išdėstomos nuostatos ir labiau primena marketingo frazes.
5. ačiū, kad nepatekau tarp "sugrūstųjų į apdovanojimų rėmus" :)
o publikai matau patinka būti įvertintai - gerai kad į šiūkšlių dėžę įdėjai, nes būtų už"floodinę" Tavo "Bendra statistiką" ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-11-19 21:09
Denisas Melnikas
Gerai pastebėta! Ir pabaigai reikėtų didžiulio torto :p
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2002-11-19 19:39
vajėtau
attsiprašau, o paskatinamųjų šokoladinių, saldaininių ir kt. paskatinamųjų prizų nebus? :)~
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
1 2
[iš viso: 35]
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą