Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Suglumes Suglumes

Kerštas

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


Sublizga melsvi ašmenys. Trumpas judesys, šmėkšteli skausmas ir aš ramiai stebiu, kaip iš negilaus pjūvio rankoje, pamažu sunkiasi tamsūs lašai. Kraujas kapsi ant grindų, o aš su palaiminga šypsena stebiu tą lašėjimą. Po to lėtai oakeliu ranką prie veido ir lyžteliu kraują. Sūru. “Reiks daugiau cukraus valgyti” – karčiai šypteliu. Kam kam, o man gyvenimas tikrai turėtų būti rožėmis klotas. Bent jau kitų akimis. Man turėtų nieko netrūkti, tačiau man trūksta... Čekšteli užlenkiama “Raiden” firminio peilio geležtė. Atsimenu kaip tėvas man jį padovanojo. Tada pirmą kart nusivežė mane į medžioklę. Ir paskutinį. Į atmintį iškyla girtų vyriškių – tėvo darbuotojų būrys. Be perstojo maukdami degtinę, jie gyrėsi medžioklės laimikiais, ir kaip tada išsireiškė:  pasiekimais moterų “fronte”. Aš sėdėjau tarsi mietą prarijęs kartu su visais prie stalo ir mintyse vis kartojau: “ Kad tik greičiau visa tai baigtųsi”. Po to prie manęs prilindo tėvas. Dar dabar prisimenu jo įraudųsį išpurtųsį veidą. Kažką vapėdamas ir visus tylindamas, jis iškilmingai įteikė man tą peilį, skirtą lupti kailiams, ir visiems prisiekė, jog jo sūnus užaugęs bus geriausias medžiotojas. Visa ruja, aišku, jam pritarė. Po to visi pakilo nuo stalo ir... prisimenu tik kaip kažkoks “ambalas” trypė peršautai, bet dar gyvai stirnai galvą...
Nusipurtau. Negaliu. Tėvas manęs taip ir nesuprato, kodėl aš nerodau jokio noro vykti su juo į medžiokles. Tačiau jis per daug ir nesijaudina, manau, dėl to. Sugriežiu dantimis. Po to pastebiu kruviną ranką ir paėmęs gabalą binto, ją sutvarstau. Bus dar vienas neblogas randas šalia kitų aštuonių. Po keturis ant kiekvienos rankos. Ironiškai šypteliu. Jei mane dabar pamatytų tėvas, turbūt išsiųstų į “durnių namus”.
  - Na ir gerai. Nusibodo viskas. – trenkiu sveikąja ranka į sieną.
Po to pravirkstu. Ne, verkiu ne iš nevilties, verkiu iš pykčio, iš pykčio viskam. Tam visam abejingam pasauliui. Tačiau aš nieko negaliu pakeisti. “Argi? ” – mintyse šmėkšteli vaizdelis. Lėtai nusiviepiu, ir išsitraukęs lenktinį peilį, lupti kailiams, pamėtau jį rankoje.
  - Štai jis. Tas saldaus keršto įrankis, - garsiai ištariu ir vėl nusiviepiu savo atvaizdui veidrodyje.
2004-06-09 10:27
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 11 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-07-05 17:58
Juodoji_Hydra
Na šitas kūrinukas ir man primena vieną mano kūrinį.
Pažįstu vieną tokį, kuris pjaustosi. Tik nesupratau tavajame kūrinyje prasmės, prie ko čia tas cukrus? Dėl ko reikia, kad kraujas būtų saldus? O kerštas už ką - kad tėvas nužudė stirną? Mano manymu reikėjo labiau išplėtoti, kad būtų šiek tiek aiškiau.
Beje, klaidos žodžiuose "įraudųsį" ir "išpurtųsį". ant ų nereikia nosinių, juk čia ne tariamoji nuosaka, ir ne įvardžiuotiniai būdvardžiai. Na, bet aš ne mokytoja, kad taisyčiau klaidas :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-06-11 09:33
Svajoklis I
Piktas kūrinys.
Tikrai reikėjo išryškinti, kad jis nekenčia būtent tėvo, nes kai pyktis viskam, tai žinai su kuo asocijuojasi...
Man atrodo, kad kūrinėlis per trumpas, kad būtų įdomus. Man patinka, kai būna įtampa vedanti prie didžiosios paslapties, išsigelbėjimo... Ir šiaip man labiau patinka fantastika.

Beje, šis pamišėlis man labai primena vieną mano kūrinį (jo rašykuose nėra), kur žmogus žudė beveik be jokios motyvacijos.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-06-10 22:32
pamečiau laimę
skaudus, graudus ir liudnas
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-06-10 21:57
Weird Star
Pritariu Klimbingupthewalls dėl stirnos - šiaip jau medžiotojai nėra kraugeriai.
O aš ir pamaniau, kad jis nori tėvą nužudyt. Nors motyvacijos lyg ir trūksta (nes dabar gi tėvas lyg ir toli, kiek supratau).
"“Reiks daugiau cukraus valgyti” – karčiai šypteliu." - labiausiai patikęs sakinys, geriausia kūrinio dalis. Visa kita... Geriau jau "Bardo klajonės":)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-06-10 17:54
klimbingupthewalls
pirmą - užkliuvo "prisimenu tik kaip kažkoks “ambalas” trypė peršautai, bet dar gyvai stirnai galvą", nes medžiotojai taip nesielgia.
antrą - užkliuvo moralas. taip obuolys nuo obels netoli terieda -  bet negi sūnus manosi išgelbėjęs kažką nužudydamas tėvą?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-06-09 17:06
Rudalevičius Vitoldas Ričardo
Suglumęs: nemanai, kad tai (nuosprendis nužudyti tėvą) pernelyg neryškiai atskleista miniatiūroje? ir kažkaip klaidinančiai išeina, dėl to pjaustymosi gal?

ir šiaip šį kartą prozinės miniatiūros žanras ir, tarkime, kleiamos problemos mąsteliai netinkamai sustyguoti. mano požiūriu bent jau. ']
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-06-09 15:19
Suglumes
Jis nenusižudė. O nusprendė nužudyti tėvą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-06-09 12:40
Maliciuos
Uz ka kerstas? Luzis smegenuose?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-06-09 11:41
IXAON
Oi... šiaip jau būtų getras, jei ne ta savižudybė. jei paaiškėtų, kad herojus tik sapnavo baisiausią košmarą. Vistik savižudybė nėra tas dalykas, kurį žmogui, turinčiam talentą (o man akivaizdu kad autorius jį turi) reikėtų apdainuot...
jei ne savižudybė - sakyčiau labai stiprus kūrinys
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-06-09 10:45
Rudalevičius Vitoldas Ričardo
džyz... suicidiniams reikia atskiro skyreliaus matyt... ir mobiliakiniams taip pat... ']
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą