Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 24 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Taigi - sportas. Ar matote, kaip bėgikai, negailėdami savo jėgų, suka ratus aplink stadioną, kad tik jie būtų pirmi? Mes vienaip ar kitaip sergame už nugalėsiantį. Mums juk malonu žiūrėti į kenčiantį. Taip taip, kenčiantį. Džiaugiamės jo stipriu išlavintu kūnu, bet be jokio gailesčio pliekiame už pralaimėjimą. O kaip pats bėgikas? Jis arba patenkintas, arba nepatenkintas rezultatu. Bet jūs man pasakykite, koks tikrasis rezultatas - bėgti beprasmiškus ratus?
Kam reikia kelti penkiskart už save sunkesnį svarmenį ar kartu su arkliu šokinėti per kažkokias kliūtis? Arba bėgioti su devyniolika bepročių paskui vieną kamuolį, kol šis įriedės į vartus dar dviems kvailiams apsižioplinus? Kam kristi iš lėktuvo žemyn galva net nesant visiškai tikram, jog parašiutas išsiskleis?..
Kiekvienai sporto šakai galiu iškelti po mažiausiai dešimt klausimų, tik to nedarau, nes beprasmiška kovoti su beprotybėmis. Sakysite, aš klystu, bet ar savęs alinimas, savęs šitoks įrodinėjimas nėra idiotiškas?
Sutinku su tokiais, kurie man sakys, kad sportininkai įrodo sau, pasauliui, jog gali pasiekti tobulybę, o kas paskui? Kas paskui?
Pas psichologą tipenti, nusigerti iki kulnų graibymo, nusižudyti, o gal invalido vežimėly kiurksoti? Didybę sportininkas užsiaugino, tik ką toliau su ja veikti. Taigi dar kartą klausiu: ar sportas - ne beprotybė?
Sutinku, galimas ir toks gyvenimas. Kovotoju šiaip ar taip jau gimstama, todėl sportininkui kaip ir mums reikia tos kovos, tik dar vienintelis neduodantis ramybės klausimas: ar vardan sveikatos reikalingas toks užsiėmimas?!
Ach taip, o žinoma, sveikame kūne sveika siela. Tiesa, užmiršau, - sumurma sau Usonifuras, - sveikatos visada užteks iki mirties.
- Alinkite toliau save, brolyčiai, bėkite bėkite tuos ratus, gal galva kada nors atsisuks.
2004-05-29 17:28
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 20 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-06-01 12:44
Asta Fox
Idomus ziuros taskas. Tikrai, ar tada visas gyvenimas nera beprotybe. Jei kiekviena veiksma, kuri tu darai kas diena, atskirai paemus ir pasiziurejus pro padidinamaji stikla...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-29 20:10
Dratelė
tai ve perskaiciau uzkliuvau uz frazes:
kartu su arkliu šokinėti per kažkokias kliūtis?
tai daba jei galima pakomentuosiu is savo patirties - sokti per kliutis...su arkliu - NEPAKARTOJAMA niekada nebuvau sportininke(jojike) bet ir dabar pamacius soliuojanti arkli suspausta sirdis. ir sis sportas tikrai daug daugiau nei kazkam kazko irodymas visu pirma tai na buvimas gyvenimas azartas greitis jutimas gamtos arklio...ai nzn kas norejo tas suprato
o kaip jau kazkada sakiau ese- daba tampa populiari - neklydau
tik nebedarykit tokiu grubiu klaidu...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-29 20:08
Benas Šašas
nu ir vaikų darželis! kiek tau metukų, filosofe???
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-29 20:05
Dratelė
tame tarpe -  irgi klaida!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-29 20:04
Dratelė
iskart pasakau - VARDAN - kalbos kulturos klaida !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-29 18:59
Mari Poisson
Tiems, kurie domisi mano nuomone apie prasmės buvimą ir nebuvimą,- noriu pasakyti: Tavo gyvenimo prasmė yra būtent ten, kur Tu ją pati ir įsidedi.

Štai aš, pavyzdžiui rašau. Ir ketinu rašyti visą savo likusį gyvenimą. Kai kam tai gali atrodyti tikra nesąmonė. Juk iš to net nepragyvensi. Bet man patinka toks gyvenimas. Mano prasme - rašyme. Rašau ir rašau kaip kokia beprotė, nors niekas net nespausdina.

O mano kaimynės gyvenimo prasmė,- šuniuke.

Matyt, Usonifuras yra įsidejęs gyvenimo prasmę į visko amžiną kritikavimą. Manau, kad jis tikrai prasmingai gyvena. Pagalvokite apie tai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-29 18:43
va va va
Jo... Is pradziu perskaites jog kalbesi apie sporata apsidziaugiau... Taciau pamates koki poziuri tu aprasei.... Na nzn. Anxciau as irgi nesuprasdavau sporto reixmes. Taciau dabar suprantu viena dalyka. Gal ir ne visai tiesiogiai, bet suprantu. Sportas reikalingas kunui taip, kaip dvasiai menas. Juk si klausima galima suformuluoti ir taip: kam kox nors nezinomas dailininkas dienu dienas piesia kazkoki neaisq paviexla? Juk niekas jo is tiesu gerai neivertins. O suzinojes ta ivertinima tas dailininkas nusigers, jam tex eiti pas psichologa. O gal nusigeres ses uz vairo, padarys avarija ir atsises visam gyvenimui i invalidu vezimeli... Arba kam kox nors zmogelis raso savo mintis i dienorasti. Juk jo vistiek niekas neperskaitys...

Taigi daug dalyku siam gyvenime mes darome galbut beprasmiskai. Taciau svarbiausia kad tau tai patiktu ar pavyktu padaryti... O galbut pasisex...

Ir dar. Kiekviena klausima galima pasukti is kitos puses:)

Nors tavo poziuriui nepritariu taciau savaji tu suformulavai pakankamai tixliai. Taigi 3...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-29 17:40
atypical
:) aš iir vis susimąstydavau : kam to reikia?

bet juk daug smagiau palakstyt žalioj pievoj paskui futbolo kamuolį, negu išvarvint akis sedint prie kompo ir klausian KODEL, ar rašant eilėraščius. Kam to reikia? Kam išvis kažko reikia?
Tiesiog kiekvienas pasirenka, ka veikti ir tai jam atrodo svarbiausia.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-29 17:37
dar_nebuciuota
kam sportas ar kam laimėjimas? ar šiaip ar taip, vardan azarto ir adrenalino. ir šiaip, nekiekvienas sportininkas tampa alkoholiku ar invalidu...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą