Rašyk
Eilės (78165)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Turėjo motina dvi dukras. Viena labai buvo panaši į savo mamą, kita, atvirkščiai, ne. Vieną, aišku tą į save panašią, labai mylėjo, ji lyg jos idealas, kuris įgyvendins jos pačios neįgyvendintas svajones. Mama būdama maža visada svajojo turėti labai labai gerą profesiją, daug pinigų, tai yra kas mėnesį po 4000 litų, gerą vyrą ir du vaikus.
Nei viena svajonė neišsipildė.
Todėl visas viltis sudėjo į savo vieną dukrą, kuri nustūmusi savo, būtent savo, svajones saviems vaikams, daug ir atkakliai dirbo, kad patenkinti mamą. Kita, atvirkščiai. Dukra turėjo savus norus, tikslus, idėjas. Bandydama išvengti mamos tikslų, kurie įsikūnydami mintyse sklisdavo iš mamos lūpų ir bandydavo apsigyventi dukroje. Kaip infekcija žudydavo dukros asmenybę. Būtų išžudžiusi, bet padėjo vaistai - maištavimas. Kaip mažas, susirietęs, varganas gyvunėlis dukros asmeniškumas spardėsi ir rėkė. Ji gyventi norėjo. Ji savus tikslus turėjo, kurių nenorėjo perleisti saviems vaikams, nes ji žinojo, jos vaikai irgi atsineš savas gyvenimo prasmes ir norus.
Dukra norėjo turėti mylimą žmogų šalia, būti mylinti ir mylima, norėjo gražaus namo, norėjo būti ne vien profesija gyva su numirusia dvasia, norėjo gyventi, o ne dirbti, norėjo būti financiškai nepriklausoma, turėti keturis nuostabius vaikus. Bet mama jos nepalaikė ir nesuprato.
Abi užaugo, bet buvo labai dar jaunos.
Viena buvo tikra mamos kopija, tik su savo mielosios mamos įgyvendintom svajonėm. Ne, ji buvo ne tik mama, ji buvo patobulinta mamos kopija.
Kita buvo mylinti ir mylima žmona. Nuostabus vyras, keturi vaikučiai su savo norais. Turėjo namą Ispanijoj šalia jūros, su vyru buvo milijonieriai. Bet mama visada labiau mylėjo savo kopiją, kitos ji nevertino ir nesuprato, net nematė ko ji pasiekė.
Mama taip norėjo turėti gerą profesiją ir 4000 litų kas mėnesį, gerą vyrą ir du vaikus. Ir nei viena jos svajonė neišsipildė.
2004-04-17 16:59
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 13 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-17 22:10
Ieva M
Dukros tai ne dvi, o viena!!!! Jeigu jūsų tokie komentarai, tai reiškia, kad nesupratote kūrinio, tai kam tada skaityt???
Viena dukra, kuri siekė savų tikslų ir yra tik viena vienintelė, o kita yra įsivaizduojama mamos. Mama įsivaizduoja taip savo vienturtę dukrą ir per savo iliuzijas nemato tikrosios jos.
Jūsų komentarai tik įrodo kokie paviršutiniški ir nesuprantantys esmės durniai čia renkasi.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-17 21:18
karille
na bent jau 1 mamos svajone tikrai issipilde - gi vaikai tai 2:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-17 19:18
Jaka
Abi dukros pasiekė kažko. Todėl negaliu sakyti , kad nemokėta siekti. Aišku aš tai palaikau tą dukrelę kur mamai nepatiko. Tokia mama - bloga mama.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą