Rašyk
Eilės (78152)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Groja apysenis patefonas. Girdisi banali melodija. Iš vonios išeina nejaunas VYRAS ir ima pedantiškai tvarkytis: užsisega baltus marškinius, pakloja lovą, išlygina staltiesę. Tvarkingai pusryčiauja: virtas kiaušinis, nepilnas kefyro puodukas su užrašu "Būk sveikas", duona su sviestu, etc. Jis šaukšteliu sumuša labai didelį kiaušinį, lygiai padeda šaukštelį ir lupa lukštą į atskirą lėkštutę. Tepa duoną sviestu. Šalia guli jo paties fotografija, rašiklis. Staiga pasigirsta musės zyzimas. Pirštai su šaukšteliu nervingai virpteli. Mostu VYRAS nuveja musę ir lėtai įdeda šaukštelį į burną, toliau pusryčiauja. Vėl pasigirsta zyzimas. Pirštai  trūkteli dar nervingiau.
VYRAS: Bliacha mucha!
Nuo keiksmo šokteli plokštelės adata, o MUSĖ it pakirsta krenta ant grindų. Po to atsipeikėjusi vėl pakyla ir nuskrenda. VYRAS visa tai mato ir kilsteli antakius. Toliau pusryčiauja, patenkintai čepsėdamas. Vėl pasigirsta zyzimas.
VYRAS (smalsiai, su intonacija): Blia-acha mucha?
Adata vėl šokteli, o kartu krenta musė – tiesiai ant plokštelės, ir kurį laiką sukasi ratu. Jis atsigręžęs šypteli, nusisuka ir rašo ant savo fotografijos datą. Šaukšteliu kabina trynį iš labai didelio kiaušinio. Pasigirsta musės zyzimas. Ranka nervingai trukteli, ir kiaušinio trynys tėkšteli tiesiai ant fotografijos.
VYRAS (piktai): Bliacha mucha!
Šokteli adata. Zyzimas nutrūksta. MUSĖS pliumptelėjimo garsas. VYRAS šaukšteliu, vėliau pirštais gramdo kiaušinį nuo fotografijos. Išsitepa. Pyksta. Atsistojęs plauna vandeniu ir šluosto. Dairydamasis musės, valosi rankas. Grįžta prie stalo, gurkšteli kefyro. Staiga garsiai subirbia netoliese stovintis  telefonas. Jis nervingai pašoka.
VYRAS (išgąstingai): Bliacha mucha!
Šokteli plokštelė. MUSĖ įkrenta tiesiai į kiaušinio trynį. Telefonas skamba ir šokinėja. VYRAS bjaurėdamasis žiūri į kiaušinį su viduje besiblaškančia muse. Griebia telefoną. Jo veidas piktas. Pasigirsta greitas, nesuprantamas, priekaištingas moteriškas tarškėjimas. Kas sekundę VYRAS vis labiau stiebiasi nuo kėdės, kol atsistoja. Laiko ragelį kaire, o dešine pirštais bando iškrapštyti musę. Moters balsas tarška vis pikčiau, garsiau, isteriškiau. Šlapia fotografija išsikreipia. Šiaip taip VYRAS dviem pirštais sučiumpa musę ir ją apžiūrinėja. Ji pusiau geltona ir lipni. Tada keliskart nusitaiko ir meta musę į sieną. Pataiko tiesiai į ant sienos kabantį kalendorių su saulėgrąžos žiedu, ir ta prilimpa. Jo veide - pasitenkinimo grimasa. Apžiūrinėja. Balsas ragelyje prityla. Aiškiai pasigirsta moteriškas " Bliacha mucha! ".
Nuo to žodžio VYRAS nervingai ir juokingai tūpteli, atbula ranka ištėkšdamas kiaušinį ant staltiesės. Girdisi telefono pypsėjimas. Klausosi ir valosi ranką į staltiesės kraštą. Veidas piktas ir kvailas. Žiūri į prilipusią musę ir sprigteli ją aukštyn. Ta atsitrenkia į lempą ir įkrenta į kefyro puoduką. Balta spalva nueina sunkiais geltonais ratilais. VYRAS seka musės kritimą ir bejėgiškai atsidūsta. Pasibjaurėdamas paima puoduką už auselės, apsidairo ir atidaręs langą šliūkšteli kefyrą su muse. Kartu išlekia jo mylimas puodukas, rankoje lieka rankenėlė. Piktai išmeta ir ją, uždaro langą. Nuo trinktelėjimo įskyla lango stiklas.
VYRAS nebyliai nusikeikia, susiima purvinomis rankomis už galvos. Panišku žvilgsniu nužvelgia lipnias rankas, apsidairo po kambarį: viskas subjaurota geltonai, langas įskilęs… užsikirtinėdama sukasi pasibaigusi plokštelė. Išsižiojęs mato kaip lėtai krenta sunkus kalendorius tiesiai ant patefono…
Įsiutęs jis griebia staltiesę kartu su daiktais ant jos ir grūda į šiukšlių kibirą. Tada išbėga iš buto, stipriai trenkęs durimis. Sudūžta ir iškrenta lango stiklas.

VYRAS po langais ieško musės. Ant žemės pamato stiklų duženas, puoduko liekanas su kefyro žymėmis. Tolyn asfaltu slysta geltona šliūžė. Jis seka paskui. Šliūžės linija kerta balutę, kurioje dar matyti geltoni ratilai. Tolyn geltona linija siaurėja bei vietomis trūkčioja, kol visai nutrūksta. Jis piktai nusispjauna ir toliau seka ta kryptimi, ieškodamas musės.
Praeivių kojos. Ant vieno kito bato yra geltonų įbrėžimų.
VYRO žvilgsnis kyla aukščiau: pastatų sienose, languose taip pat yra geltonų žymių.
Jis sustabdo moterį geltonu rankinuku. Kažką aiškina.
MOTERIS GELTONU RANKINUKU (gūžteli pečiais ir nueidama nusikeikia): Kas yra, bliacha mucha?
Po tų žodžių VYRAS juokingai tūpteli. Sutrikęs apsidairo ar niekas nematė. Eina tolyn. Sutinka MOTERĮ GELTONOMIS LŪPOMIS. Kažką jai aiškina, rodydamas į lūpas.
MOTERIS GELTONOMIS LŪPOMIS (koketiškai): Nachalas, blia-acha mucha.
VYRAS tūpteli. Ji pradeda juoktis ir pakartoja:
MOTERIS GELTONOMIS LŪPOMIS: O-ho, sportsmenas, blia-acha mucha.
Jis vėl pritūpia ir susigėdęs nubėga. Vėliau PRAEIVIS GELTONAIS BATAIS iškart lyg pasiduodamas iškelia rankas aukštyn. Tolumoje VYRAS pritūpia dar keliskart. Trūkčiojantis bėgantis kadras…

VYRAS įbėga į kavinę ir apsidairo. 6-7 LANKYTOJAI visi vienu metu atsisuka. Jis linkteli ir sėda prie baro. BARMENAS įpila bokalą alaus. VYRAS geria. Per grotuvą pasigirsta ta pati banali melodija. Jis suklūsta. Staiga garsiai suzyzia MUSĖ.
VYRAS piktai pašoka nuo baro kėdės ir visiems girdint nusikeikia:
VYRAS: Bliacha mucha!
Keiksmą pašnibždom pakartoja visi LANKYTOJAI. Melodija šokinėja toj pačioj vietoj. VYRO bokale plaukioja MUSĖ. Nuo jos sklinda gelsvi ratilai. VYRAS piktdžiugiškai žiūri į bokalą, pakelia jį aukštyn, rodo kitiems. LANKYTOJAI nutyla ir įdėmiai žiūri į VYRĄ. Tas sutrikęs dairosi čia į bokalą, čia į LANKYTOJUS. Tada griebia bokalą ir išgeria. Visi atsistoja ir pradeda ploti. VYRAS keliskart linkteli atsiprašydamas ir traukiasi link durų. Staiga šypteli kažką prisiminęs.
VYRAS (pasitikinčiai): Bliacha muchaa!?
LANKYTOJAI ir BARMENAS visi sutartinai tūpteli. Trinkteli durys, dar pasigirsta maniakiškas VYRO juokas ir nuaidi tolyn.
P A B A I G A

2004-04-08 18:08
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 14 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-09-09 14:46
snor
daugiau nei nerealus :P:)))
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-07-02 01:43
Lakoniška
;))))))))))))) nerealus ;))))))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-06-14 01:28
raudoni akiniai
geras! супер!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-03 09:45
Avis
niekaip neįsikertu, kam tokius briedus rašyt...
O bo tai negalima kaip nors giliau pažvelgti į tai kur mes visi šiuo metu esame?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-17 16:33
Bathos
Kada nors šiame dešimtmetyje būtinai perskaitysiu... :D

Juokauju, juokauju.
Šiaip tai 5. Dievinu scenarijaus tipo prikolėlius. :D
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-16 18:33
rebeca
jo, faina ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-15 21:15
atidaryk_man_duris
:))))grazu grazu...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-12 20:42
OfelijaPoGaubtu
Liux!  :)))))) Pasijuokiau
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-12 18:51
INRI
ql nu :)
musės rulz :) 5
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-10 21:10
en den dū
linksmai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-09 18:47
NemesisX
Neįprasta, įdomu, originalu, smagu. Puiku!
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-09 01:27
Pranašas
beryšio, bet juokingas kažkodėl iki plaukų šaknų:)  nesupratau kaip tai padarei?:) ok
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-08 18:37
Chiquitita
bliacha mucha;)ne,seip neblogai,man kazkodel smagiai "susikramte";)toj vietoj,kur ismet per langa puodeli pasirode ,kad buciau kazkada tai isgyvenus;))juokinga;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą