Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 4 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







42. Ragana ruošiasi

Po paskutiniųjų įvykių požemio valdovė suprato — į karalystę atvyko tikri ir gudrūs priešai. Tai jie įeidami į miestą kažkur pražudė ar pavogė jos gražiuosius ir ištikimuosius liūtus, išlaisvino nubaustąją mergaitę, miesto aikštėje paguldė du ištikimiausius jos karininkus. Ją ypač neramino išlaisvintoji mergaitė, kuri žinojo jos požemio karalystės atsiradimo paslaptis...
Dabar didelis pavojus iškilo ir jai pačiai, todėl nutarė kelis kartus sustiprinti rūmų sargybą, įsakė be įspėjimo nužudyti kiekvieną, kuris bandytų patekti į rūmus ir ypač į jos būnamuosius kambarius...
Ragana aiškiai prisiminė, kaip netikėtai prieš pačias Kalėdas nelaisvėn buvo patekusi jų valdovė ir dabar ji savo urve skursta kaip koks menkas vabalas, nebegali viešai rodytis, visiems sukelia juoką.
Norėdama išvengti gręsiančių pavojų, naktimis prie rūmų įsakė budėti keturiems dinozaurams, o pati, kiekvieną vakarą guldama lovon, pasiversdavo trigalviu slibinu. „Jeigu mane užpultų, — svarstė ji, — trijų mano galvų iš karto niekas nenukirs ir aš, spjaudydama ir viską degindama iš nasrų einančia ugnimi, suspėsiu sudeginti bet kokį įsibrovėlį... “
Pasivertusi slibinu ji pasidarydavo ilga, stora ir stipri. Trys ilgi kaklai ir liemuo nebetilpdavo į lovą. Dėl to ilgą uodegą ištiesindavo ant minkšto kilimo, o lovon dėdavo tik liemenį ir dideles raguotas savo galvas, kurios, pakaitomis po vieną, budriai budėdavo visą naktį. Rytmečiais, kad niekam neišsiduotų esanti ragana ir negąsdintų rūmų tarnų, ji vėl pasiversdavo įprasta, visiems žinoma ir matyta valdove.
Lovliai norėjo raganą sučiupti ir surišti dieną, kai lauke buvo šviesu, bet tuo laiku ji niekados nebūdavo viena. Su ja kartu vaikščiojo penketas kardais ir strėlėmis ginkluotų sargybinių, o kiek atsilikęs iš paskos slinkdavo ir vienas dinozauras.
— Negalime žinoti, ar sargybinių ginklai neužburti ir neužnuodyti, dėl to kiekvienas kirtis kardu ar paleista strėlė mums gali būti mirtini, — aiškino draugams Žaliukas.
— Jeigu bijosime kardų ir strėlių, mes niekad jos nepagausime ir nenugalėsime, — skėstelėjęs iš nevilties rankomis, pasakė nepatenkintas Juodis.
— O gal geriau mums ją pulti naktį, kai visi nurimsta ir ją saugantieji kareiviai suminga? — klausė ir kartu siūlė Mantas.
— Bet mes nežinome kur ji miega. Be to, ar naktį jos nesaugo dar budriau?.. — tęsė savo samprotavimus Juodukas.
— Užtatai... Kol kas mums reikia ne pulti stačia galva nežinia kur, o veikti atsargiai. Dėl to siūlau pirmiausia viską išžvalgyti ir sužinoti. Turime nustatyti, kur jos miegamasis, kiek sargybinių jį saugo, kur jie būna ar miega ir tik po to rimtai pradėti savo darbą, — siūlė Žalis.
Jo siūlymams prieštarauti nedrįso nė vienas.
— Tad šį pat vakarą turime patekti į rūmus, kas kur išsislapstyti ir stebėti, — užbaigė įsidrąsinęs Juodukas.
— Man rodosi, kad pirmiausia miestelėnus reikia išgelbėti nuo tų bjaurių gatvinių pabaisų, — nedrąsiai pasiūlė Mantas.
— Jeigu tas žingsnis mums pavyktų, gyventojai suprastų, kad į karalystę atėjo tikri išvaduotojai...
Sutarė taip: Juodis pasivers kurmiu ir bandys prasiskverbti į raganos miegamąjį per kokį nors plyšį grindyse ar sienoje; Mėlynukas bus šalia ir pasivertęs žiurke, jei reikės, pragrauš grindyse skylę; Žalis su Mantu, kaip ir pirmą kartą, pasivers mažais skraidančiais vabalais ir, apžiūrėję visus langus, bandys į rūmų kambarius ir miegamąjį patekti tiesiai iš lauko ir stebės kiekvieną valdovės žingsnį.
2004-03-16 23:03
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 14 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-15 18:38
viena skruzdėlė
ai, čia tas šedevras, kur delfy buvo. ginkluotas strėlėmis. ghhh. "Pasivertusi slibinu ji pasidarydavo ilga, stora ir stipri." ...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-16 23:25
Nyarlathotep
Gerai.

Man kaikurie žodeliai neskamba, per įmantrūs ;) pvz bunamieji kambariai. Vietoje pasidarydavo (ilga ir stipri) naudočiau tapdavo.
Užtatai -Užtat
pakaitomis, po vieną - pakaktų pakaitomis
Pirmoje pastraipoje per gausiai vartojamas "Jos" mano nuomone... vieno nereiktų tikrai.
Na, bent man taip atrodo
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-16 23:13
Ninja Tune Fenhir
Fantasy... nu gal ir nieko ////
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą