Rašyk
Eilės (78142)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







uŽvakar. Sausa. Atrodo dar taip drėgna nėra buvę, bet vistik sausa. Vienaip ar kitaip sausa geriau už drėgna - ne taip atsinaujina ligos... O ir naMai universalesni pasidarO. Ir naujoji kaldra dar neišdžiūvus. Sausa!

Pusryčiai turėtų būti kaip niekad skanūs. PaGaliau atsikapstėm iki įstaigos, kUri neSkaičiuoja lankytojų. Pagaliau... Gal nE tiek skanūs, kiek šilti tie pusRyciai. Iš lėto susimąStai, koks tas žmogus pažeIdžiamas: tereikia apgauLingo rūPesčio, kad patikėtum, jog ištikrųjų tau šilta ir skaNu.

Taip. TikrAi Skanu.
 

Vilko nėra jau trečia diena. Sakė matė jį dirbantį parke. Įdomu kaip jam dabar sekasi. Ir virtuvėj nebesilanko.

- Kur vilkAs?
- Nėra.
- Kaip tai nėra? Negi Dar neNustojo vargti? Per tokį orą nEsurinks nė pusės pusryčių. Gal kas atsItiko... KeisTa. Kažkoks keistokas tas žmogėnas.
- O tU negirdėjai? Sako jis issilaviniMą gavęs.
- TIesą sakai. Visada vaikšto su laikrašciu. Laiko po parankE nerūpestingai jį suGlamžęs. Ir akcentas labai jau nOstalgiŠkas.
- Esi su juo bendravęs?
- Teko kartą laukTi su juo talonų prie nakvynės, tai sužinojau, kad jam nesimiega dėl kažkokių nebaigtų tIkslu.
- Nesuprantu aš tokių dalykų.
- Kažką minėjo, jog svajoja nugalėti gyvenimą... Dabar esą pralošinėja, todėl turi susigriebti. O Skausmas, liudesys, baimė - tai ligos, kurias žmogus Vis nesėkmingai bando nukenksmint.
- Tikrai įdomus seniokas.
- Išprotėjęs.

****

Koks ne praktinis žmogaus panaudojimas? Ar gali tasai vargeta išsiplėsti savo būvastyje tiek, kad pagaliau nors kiek pradėtų vytis gyvenimą?

****

Keistos mintys užplūsta. Nieko, vėl užsimanysiu miego ir - praeis. Galų gale neverta. Reikia susirinkti tą likusį kilogramą makulatūros ir nors kartą nusipelnyti lovos... Ir ką žmogus gali padaryti neturėdamas ką veikti? Mokėčiau gerai skaityti, galėčiau skaityti visą šį šlamštą, dėl kurio turbūt ir išsivystė tas sąnarių vėžys ar kaip jį ten vadina. Nors kam to reikia? Tas pats per tą patį.

Tie patys žodžiai skirtinga tvarka išdėlioti. Pavargau, Noriu miego.
------------------------------------------------

Ant žemės guli žurnaliūkštis: "Savaitraštinis žurnalas ... - žvelk giliau".

------------------------------------------------

Kai sutemsta, žmonės eina miegoti. Vilkai tada nemiega - jie budi. Jie žino, kad ėda beprasmį maistą, bet vistiek ėda. O ar gali ir būti kitaip? Galbūt... Galbūt jei esi vilkas kuris neėda, vilkas, kuris griaužia medžius...
2004-02-28 20:05
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 14 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-07 15:13
Juozas Vaičiulevičius
Pasakysiu atvirai - reikia pamąstyti. Giliau analizuoti aš neapsiimčiau, tačiau savaip interpretuočiau taip - žmogus, kuris suvokia, kad gyvenimas nėra vien maiste, nūdienoje ir tuštybėse, kenčia dėl aplinkos zombiškumo arba masinės hipnozės.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-16 18:36
Tylinti
O va čia vienas iš tų darbelių,kuriuos galima skaiyti ir gilintis.
Pabandysiu šiek tiek paanalizuot,bet nesupyk jei analizė bus ne tokia,kokios tikies:)
Visų pirma pradėsiu nuo raidžių. {didžiosios raidės}Iš karto supratau,kad čia tokia prasmė yra tų raidžių. Žmogus per silpnas,kad neitų miegoti.Keista,tačiau šie žodžiai kažkiek suteikia teikstui prasmės.
Vilkas-žmogus,pavargęs nuo rutinos ir supratęs,kad eidamas į pastatus,kuriems jis visiškai nesvarbus daro didžiulė klaidą.Jis nori keistis.Nori pasivyti gyvenimą,kuris jau nuo jo nutolęs.O tie kiti žmonės dar nesuprato,kad tolsta nuo tų dalykų,kurie yra gyvybiškai svarbūs.Žmonės kūrinio gale sutapatinami su vilkais.Vilkai pilki.Vilkai yra personifokuoti žmonės.Tie žmonės ,kuriuos tu vadini vilkais yra pilkoji masė.Aklai vykdyti tam tikras komandas ir daryti betikslius dalykus.Bet atsiranda vilkų,kurie graužia medžius.Jie kitokie.Jie ne pilkoji masė.Jie stengiasi būti kitokiais ir laužyti stereotipus,būti šeimininkais sau ir leisti sau gyventi taip kaip jie nori,o ne taip kaip yra nustayyta teisyklėse.Vat:)
Nežinau ar gera analizė,bet visumoje kūrinys labai geras.Duodu ///// ir įsikeliu į mėgstamiausius:)Šaunuolis.Stilius pagautas panašus kaip A.Škėmos.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-11 20:57
narAyan
aciu dievuj, kazkas pastebejo ir kazkas nors viena zodi pamate...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-11 20:30
Piew
ilgai spėliojau dėl didžiųjų raidžių. galiausiai surinkau žodį ŽMOGUS, paskui pavargo akys ir išėjau skaityti toliau. įspūdis geras, manau tu sutvertas prozai. idėja sugromulota originaliai ir ta vilko/ne vilko paslaptis žavi. įmantri proza. gera proza. 5.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-07 19:02
mist
patiko ten apie vilkus
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-29 00:47
heroinas
šeip įdomiai, tik didžiosios raidės ne vietoj tai neRvina, bet kaip supratau čia netyčia taip..
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-28 20:51
nava
ash galvojau chia specialiai...
kurinys tai tox mistishkas...neblogai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-28 20:10
narAyan
kaip sakant ctrl+c->ctrl+v komandos cia kazkodel buvo iskraipytos. plojimai administravimui ir idejimo compiliatoriui. nera zodziu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą