Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







XVII
Margarita

Margarita kreivai žvelgė į svetimą kūdikį ir arti krūtinės jo neglaudė, ji nešė jį glėby nedrąsiai ir atsargiai, tarsi pirmą kartą į rankas paėmusi kūdikį. Grafienė vijo šalin mintis apie ką tik įvykdytą egzekuciją, vildamasi nejausti slegančio kaltės jausmo ir mieliau suko galvą apie paimtą vaikelį. Ji kiek apsidžiaugė grafo nesutikusi miegamajame, kadangi galės ramiai pervystyti našlaitį ir sužinoti jo lytį. Tai mergaitė! - Ištarė grafienė ir nusišypsojo, -Dabar tau tik reikia sugalvoti vardą...
Staiga į kambarį įėjo Filipas. Margarita krūptelėjo ir lyg bandė rankomis dangstyti verkiantį kūdikį, bet staiga suvokė, kad jau per vėlu... Filipas sužiūro į ją, tada į kambaryje stovintį lopšį su judviejų panašaus amžiaus dukryte  Barbara, skėstelėjo rankas ir klausiamai vėl pažvelgė žmonai į akis.
-Filipai, tai, em..., tai mergytė, Eliza, aš ją radau paliktą gretimame miestelyje Erbache prie pat miško ir pasiėmiau, - drebančiu balsu kalbėjo ji, - mes galime ją užsiauginti.
Ji nervingai pakėlė ranką prie veido ir ėmė kramtyti savo nagus.
-Margarita, brangioji, - išsigandęs pribėgo jis greitai prie jos, - mes turime ieškoti kieno šis kūdikis! Motina greičiausiai jo ieško, reikia jį grąžinti, gal ji dar kur netoliese! Paskubėkime! - greitakalbe ištarė jis ir ėmė paskubomis vynioti bešąlančią mažylę.
- Filipai,  palauk, sustok., - iš susijaudinimo nuraudusi ir išpilta prakaito ištarė ji, - Mergaitė buvo palikta, motina greičiausiai jos atsisakė. Aš ilgokai dar laukiau, dairiausi aplinkui, bet nieko aplink nemačiau. Praktiškai miške, miške aš ją radau. Taip. Ją galėjo suėsti vilkai, tad aš ją išgelbėjau. Leisk aš ja pasirūpinsiu, štai pervystysiu... - aiškinosi ji.
-Bet Margarita, mes vos spėjam pasirūpinti savo vaikais, o čia dar svetimas! -išpūstomis akimis ištarė jis.
-Eliza, jos vardas Eliza, - nukirto ji. Ji suvyniojo standžiai  nelaimėlį  ir prisiglaudė prie savęs.
-Aš manau, kad turime grįžti į miestelį ir ieškoti vaikelio artimųjų, - neatlyžo grafas, - jeigu motina jo atsisakė, galbūt artimieji norėtų ją auginti?!
-Ne, nemanau. Motina būtų jau paprašiusi šeimos narių pagalbos. Matyt ji vargingai gyveno, galbūt vyro neteko... - ištarė ji  ir ėmė  iš jaudulio dūsauti, prisiminusi savo juodą darbą.
-Margarita, kas tau?? - paklausė Filipas suimdamas ją už rankos.
-Trūksta oro.. . Štai imk, palaikyk mažylę, man svaigsta galva.
Margarita prisėdo ant lovos ranka užsiėmusi už galvos. „Ką aš padariau, ką aš padariau, kažkokia nesąmonė... Tai buvau ne aš, aš ne tokia. Ar visa tai tikra? “ mąstė grafienė. Ji pajuto poreikį išsipasakoti, bet susilaikė. Tik ne vyrui, tik ne vyrui, jis nesupras... Pasikalbėsiu su Danieliu.
-Man jau geriau. Matyt oras kaltas, telkiasi debesys... Pasilikime mergaitę, prašau. - gailiu balsu kreipėsi grafienė.
-Gerai, mylimoji, kaip tu pasakysi. - nusileido jis.
Margarita atsistojo nuo lovos, apsikabino abu ir ramiai nusišypsojo. Bent jau tiek galiu padaryti dėl tos moters, užauginti jos vaiką.
2021-04-06 10:39
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2021-04-06 23:19
klimbingupthewalls
Galima. Reikia parašyti man arba Macte Animo ką norit taisyt. 
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-04-06 23:07
Laguna1234
Ar galima koreguoti savo publikuotą tekstą šioje svetainėje? Aš neradau...:/
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-04-06 22:58
gogo
glausti arti?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą