Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







XVI
Margarita medžioklėje

Margarita buvo itin taikli medžiotoja, tai jau seniai buvo pastebėjęs grafas Filipas. Šaulė puikiai mokėdavo nusitaikyti  ir išlaikyti dėmesį į auką, ir nė kiek nesudrebėjus pačiu tinkamiausiu metu paleisti strėlę. Ir šįsyk ji pasiruošė viena į medžioklę, su savimi pasiėmusi lanką su strėlėmis, vandens gertuvę, apsimovė juodas odines pirštines, o galvą papuošė juoda skrybėle su plunksnomis.
Niekam neprasitariusi ji pasibalnojo juodąjį žirgą ir pasileido gylyn į mišką. Nujojus iki upelio, ji trumpam stabtelėjo žirgą pagirdyti, ir vėl leidosi pirmyn sniegu pasidengusia miško paklote. Margarita jojo ryžtingai, kiek palinkusi į priekį, ir karts nuo karto paragindama žirgelį. Bet miške ji nepasiliko, o sustojo tik kai prijojo gretimą miestelį Erbachą. Palikusi žirgą ji žingsniavo akmenimis grįstomis siauromis gatvelėmis, ir dairėsi į gatvelių pavadinimus, lyg kažko ieškotų. Ankstyvą rytą miestelyje ji mažai ką pakelėje sutiko. Už kelių kvartalų ji nudžiugo išvydusi Švarco gatvę, o už kelių namų ir jai reikiamą adresą. Taip, tai jis, Švarco šeši. Atsargiai pažvelgusi pro langą, vėl pasislėpė už sienos. Rankoje laikydama lanką, ji priėjo prie  durų, labai tyliai jas atvėrė ir įėjo vidun. Prieangis buvo tuščias. Priešais ji išvydo dvejas užvertas duris, o po kaire puse virtuvę. Ji trumpam sustingo bandydama įsiklausyti. Tyla. Ji staiga pravėrė kairiau esančias duris, o ten jauna moteris, kuri iš baimės ėmė klykti, išvydusi jos rankose lanką. Ilgais susivėlusiais plaukais ir prastais drabužiais apsirėdus moteris stvėrė krepšelyje esantį kūdikį ir spruko pro duris, Margarita net nespėjo įtempti lanko.  Moteriškė basomis pasileido šaltais akminimis pirmyn, o Margarita įkandin. Kaip ir tikėjosi grafienė, ji puolė į mišką palikdama gerai matomas pėdas paskui save. Nelaimėlė nebeturėdama jėgų pasislėpė už medžio kamieno ir pritūpė, bet grafienė puikiai ją matė. Vargšelė drebėjo iš baimės ir šalčio. Margarita prisėlino prie jos iš lėto su rankose įtemptu lanku. Nebegalėdama toliau bėgti, kai priešais save išvydo grafienę ir į ją nutaikytą strėlę, ji ėmė raudoti ir maldauti:
-Maldauju, palikite mano vaikelį gyvą, prašau, paimkite jį- ir ėmė verkti dar garsiau iš sielvarto ir beviltiškumo.
Grafienė kiek pasimetė, susimąstė, ir netikėtai ištiesė rankas į klykiantį kūdikį. Jai pagailo, kad kūdikėlis numirs iš šalčio.
-Gerai, užauginsiu tavo vaikelį. Jam nieko netruks, pažadu. - tvirtai ištarė ji.
Margarita paguldė prie savo kojų kūdikį, įtempė lanką, primerkė akis ir paleido į širdį strėlę. Toji pervėrė moters krūtinę, ir moteriškė krito atbulomis į sniegą. Iš žaizdos pasruvo kraujas ir nudažė sniegą ryškiai raudonai. Margarita priėjusi užvėrė aukos akis, paėmė kūdikį į rankas ir grįžo atgal į grafystę.  Jai dar ilgai spurdėjo širdis iš jaudulio. Margarita žvelgė į pamažu rimstantį kūdikį ir vis mąstė, kaip ji visa tai paaiškins savo vyrui. Grafienei buvo gerai sumokėta, kad ji nužudytų nekaltą moterį, mat ji nebegalinti sugrąžinti skolų vienam turtingam grafui. Bet priežasties Margarita nežinojo, tas jai ir nerūpėjo, tai buvo tiesiog jos darbas  ir pirmoji auka.
2021-04-04 13:12
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2021-04-05 13:27
Laguna1234
Ačiū už pastebėjimus :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-04-04 23:19
Nuar
"Šaulė puikiai mokėdavo nusitaikyti  ir išlaikyti dėmesį į auką" - lankas yra perdėm fizinių jėgų reikalaujantis ginklas. Ilgai laikant nusitaikius, rankos pavargsta. Todėl šaudoma greitai. Čia ne šautuvas, iš kurio gali taikytis kiek nori.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-04-04 21:26
Lietaus rožė
"ėmė verkti dar garsiau iš sielvarto ir beviltiškumo" O ką, jei ne aprašyti, o parodyti tą jos sielvartą? Kūno kalba skaitytojui leistų suprasti, kaip ji jaučiasi ir skaityti įdomiau.
Grįžtant prie Margaritos, tai nesupratau, kaip ji jautėsi. Ar buvo susijaudinusi iš nekantrumo, o gal jaudinosi? Labai padėtų šitoj vietoj emocijos perteikimas. Mano nuomone :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-04-04 20:42
Lietaus rožė
Norėtúsi, kad būtù daugiau aprašymo, kaip jautėsi Margarita. Visgi, tai jos pirmoji auka. Kà galvojo ten jodama? Kà po to? Didesnis įsijautimas į veikėjà būtú:)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą