Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Bateliai buvo nelabai išvaizdūs. Kaip čia pasakius... Ypač seno siuvimo, nemadingi, bet, matyti, nešioti tvarkingai. Tvarkingai ir palikti. Viską labiausiai gadino, sakyčiau, ta tamsi ruda spalva, tinkanti tik senai mergai, o nudaužyti jų priekiai deklamavo, kad griūta ir ne kartą. Kailis viduje tikrai nebuvo avies vilnos, o sagtys batų, puošusių visai nežavią 50-60 metų moterį, seniai nebeblizgėjo. Gali būti, kad tomis sagtimis ji ir susižavėjo prieš kokį dešimtmetį Anykščių arba Utenos centrinėje universalinėje parduotuvėje. Batai buvo neišvaizdesni net už pačią 50-60 metų moterį, tačiau jos... jau nebebuvo, o aulinukai akiplėšiškai stovėjo dailiai pastatyti po laukine obelimi. Lijo. O ką daryti negražiai ir nemadingai 50-60 metų moteriai, kai pati dangaus trauka užtinka tiesiog prie Minsko, „ Arčiau namų... “. Ji tik žinojo, kaip traukia žemė, pasiūlanti vienintelį malonumą – prigulti, šalia lovos pasistačius senos mergos aulinukus su sagtimis kaip iš kino. Ką daryti, kai pilnas maišas kruopų ir makaronų, silkės ir miltų Kūčioms neberanda kelio namo. Ką daryti jaunai netekėjusiai, kai tave pašaukia dangus?

Negraži 50-60 metų moteris tvarkingai paliko savo aulinukus po obelimi, kuri, jei būtų buvęs pavasaris, šitą ypatingą dieną net pragydusi būtų, kad pasitraukimas gražiau įvyktų. Bet lijo ir keikėsi taksistai...
Negražios moters dievas buvo japonas, o gal... kinas. Nežinia. Ji tik žinojo, kad tose šalyse į popierinius namus galima užeiti basomis ir kad ten ilgai geriama arbata. Geriama tol, kol popieriniams namams pasidaro nuobodu ir jie pašaukia japonišką, o gal kinišką slyvą žydėjimui. Negražias moteris siauraakis dievas pasikviečia tada, kai jos net nesitiki, būna nesusišukavusios, gėdijasi savo apatinių, nes juk nuolatos svajoja būti pakviestos kaip nors ypatingai, bent jau su muzika. Ir dievas mediniais bateliais pakvietė ypač negražią moterį į savo popierinius namus. O ji, susigėdusi, kad pas dievą su batais nevalia ir nevalia, kad kaimynai pamatytu jos aulinukus, kaip prieš miegą pastatė juos prie savo tikrųjų durų, prie slenksčio pas siauraaki dievą.

Ji šoko savo dievui flamenko. Ne tą, ispanišką, o užkoduotą kiekvienoje. Taip šoka tik senos ir labai negražios moterys. Šoka gyvenimą ir kiekvieną judesį keičia nauju, dar labiau patirtimi gąsdinančiu. Ji žino, kad būtent tai patinka jos siauraakiam dievui, juk kitaip būtų ją pasikvietęs jauną, be aulinukų, ir ji liemeniu pleventų iš po megztos suknios. Bet tada... Tada ji šoko veidrodžiui, sau, gal dar vyrui, bet tik šoko, o šiandien ją pakvietė pats dangus. Tik kaip dabar gražiai parodyti savo senatvę, kai iš aukštai viskas buvo matyti?..

„Aš nusipirkau duris į tavo obelį, būk atsargus, dar nežinau, kada šiandien grįšiu namo“- koketavo basa moteris, šokdama siauraakiam dievui ant delno. Jai patiko matyti, kaip atgyja jos laukinė obelis, kaip juokingai į ją žvilgčioja praeiviai. „Nagi pasakykite, kad tai ne vien tik dėl tvarkingai pastatytų aulinukų. Pamirškite aulinius, nejau ir jūs pirmą kartą matote šitą obelį? “

Dievas leido nusivalyti rankas į debesį ir susirangė jos plaukuose nusnūsti, o ji sėdėjo basa ant savo siauraakio dievo slenksčio ir tikrai nepavydėjo, kad Anglijoje kažkas ir vėl kalbasi apie orą, kad liks be Kūčių vakarienės, kad net nepasnigo. Dievas kvėpavo giliai, kaip kvėpuoja labai moters išsekinti vyrai, ir, pasiskolinusi jazmino kvapą, ji pirmą kartą apgavo savo dievą tam, kad tas leistų jį, basą užmigusį, apauti.
2004-01-29 17:13
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 14 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-11-11 07:58
omnia mea mecum porto
Gaivi miniatiūra, raiškos ir potekstės balansas, kiek siaura rakto skylutė, kiek per alkanas siužeto ištroškęs skaitytojas, bet prozos arklys suvaldytas, pasaulis atsiveria per batus, svajonės – per arbatą popieriniame namelyje, būties gėla groja, gerai, nors ir nedaug.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-01-30 14:48
Loke1
Cool.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-01-29 22:49
Nyarlathotep
Patiko
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą