Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 18 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







II VEIKSMAS
                                     
                                              1 SCENA

                                       
                                          „RESTAURACIJA“


(Veiksmas vyksta gotikinėje „Šiaurės“ bažnyčioje. Iš klausyklos pamokslą skaito kunigo rūbais apsirėdęs West Coast Colunga. Bažnyčioje kabo daug vaivorykštės vėliavų. Daug žmonių. West Coast Colunga kairėje - Malena Levy, dešinėje - Ursula Nacher. Virš altoriaus pakabinta raudona vėliava (kūjis ir pjautuvas).

  WC Colunga (su patosu): Liberte! Eqalite! Fraternite! Gerbiami parapijiečiai, esu kaip niekad patenkintas, jog pagaliau išaušo ta diena, kai mes galutinai išsivadavome nuo klerikalinės priespaudos. Esu labai dėkingas, gerb. JAV prezidentui! Deja, jis pastaruoju metu turįs itin daug reikalų - taigi, šiandien jo su mumis nebus. Tačiau, mano dešinėje; itin ypatinga viešnia - panelė Frau Ursula Nacher! Visokeriopai padėjusi mums nutiesti kelius į Apšvietą.
  Ursula Nacher (WC Colungai. Mandagiai); Labai Jums Danke schon, gerbiamas Sere. Mersi - visiškai Jums pritariu. Eurointegracija, transatlantinė integracija; ranka ranką plauna. Ir mūsų saugumo prioritetai: kibernetinis saugumas - vienas iš mūsų pagrindinių uždavinių. Rusijos bei Kinijos grėsmė, homofobija, rasizmas, ksenofobija...
  Malena Levy (Įsiterpdama į pokalbį): Labai atsiprašau, aš norėjau kai ką pridurti.
  WC Colunga (Malenai): Taip, mieloji, klausau.
  Malena Levy: Kaip smagu, jog čia tiek daug klausytojų. Išties, nuostabi šios bažnyčios architektūra. Tačiau mes prisimename istoriją.
  Ursula Nacher (Malenai): Būtent. Kad ir koks didingas būtų architektūrinis fasadas...
  WC Colunga (Įsiterpdamas): Jei asmeniškai... Na, čia tik mano subjektyvi nuomonė ir tiek... Jei asmeniškai, tai man labiau priimtinesni barokas ir tuo labiau - klasicizmas. Tarp kitko, mes turime vizijų...
  Malena Levy (WC Colungai); Kokių, mano meile?
  WC Colunga: Vizijų - kurios tikrai gali pavirsti realybe! Tam tik reikia pastangų!
  Ursula Nacher (WC Colungai): Tęskite, Mesje, tęskite...
  WC Colunga (apimtas euforijos): Mes privalome... Atkurti Romos respubliką!!... Tik šių dienų kontekste. Ir.. Aš šventai įsitikinęs, jog... Barbarai šį kartą netriumfuos!!!
  Ursula Nacher; Be abejonės; mūsų pusėję ir Briuselis, ir Vašingtonas ir net... Vatikanas.
  Malena Levy: Tik neaišku, kokia islamistų bei Amerikos separatistų nuomonė šiuo atžvilgiu.
  Ursula Nacher: Islamistus, mes, Europoje, stengiamės integruoti.
  Malena Levy: Bet juk jie - religiniai fundamentalistai!
  WC Colunga: Kaip ir tie nacionalsocialistiniai banditai! Net ir už Atlanto - ta suknista Lenkija kiša mums pagalius į ratus!!
  Malena Levy: Bet juk jie tarpusavyje kariauja - vienas kitam mirtini priešai. Kur du pešasi, ten trečias laimi. Ar ne taip?
  WC Colunga: Viliuosi, jog jie taip ir nesusivienys. Prieš mūsų bendruomenę. Visa laimė, jog turime tokius šaunius politikus kaip Amerikos prezidentas Jack MC'Laden ir... Be abejo, Jūs, gerbiama ES pirmininke, panele Ursula.
  Ursula Nacher: Kas dėl polonistų - mes jiems seniai tarėme „viso gero“; užtrenkėme duris. Jiems ne vieta mūsų ES bendrijoje!!
  WC Colunga: Tik jie vis dar N. A. T. O nariai... Tikiuosi, jog tai pakankamai išmintinga organizacija ir jau greitai susipras, kam pasakyti „Au revoir''!
    Malena Levy: Tačiau, kaip Pabaltijo regionas? Ten - jau Rusija.
    Ursula Nacher: Taigi, itin prastos naujienos; vyksta referendumas dėl prisijungimo prie Nikitino chanato.
    Malena Levy: Pavel Nikitin... Nejaugi jis musulmonas?!
    WC Colunga; Why not?! Kad tik sunaikint Vakarų civilizaciją!!
    Ursula Nacher: Taigi - tokie jo kėslai. Beje, prieš savaitę telefonu kalbėjau su MC'Ladenu ir mes tvirtai sukirtom rankom - turime susigrąžint Pabaltijį! Bet kokia kaina!! Net ir jei būtų daug kraujo!... Privalome atsikovot tai, kas buvo prarasta!! Rusija... Beje ir Kinija... Į ten žvalgosi.
    Malena Levy: Norite pasakyti, jog Rusija galėtų atiduot tas šalis Kinijai?
    WC Colunga: Nemanau, jog Baltijos šalys būtų „perduodamos tiesiogiai“. Gal, sakyčiau, labiau simboliškai.
    Ursula Nacher: Ką Jūs, Sere, tuom norėjote pasakyti?
    WC Colunga: Gerokai didesnė tkimybė, jog įvyktų „bazaras“ tarp Rusijos bei Lenkijos, nei tarp Rusijos ir Kinijos; kiniečių kapitalas, investicijos, gausesnis eskportas... Tačiau, teritoriniu atžvilgiu - tik tarp „Od morze do morze'' bei ''Руский Мир''
    Ursula Nacher: Bet juk Lenkija - N. A. T. O narė, O Rusija su N. A. T. O - tai kaip naktis ir diena. Hmmm... Ir kur čia logika?
    Malena Levy: MC'Laden tikrai pasirūpins, kad tų šovinistų neliktų 'Vakarų Bloke'! O tada ateis eilė ir Nikitinui!!
    WC Colunga: Bet kaip sumaniai aš tą kacapą „išdūriau“... (kikena)
    Malena Levy (WC Colungai); Ta prasme?
    WC Colunga (Malenai); Aj, šiaip sau... (toliau kikena)

(Staiga netikėtai pasigirsta garsus sprogimas. Į bažnyčia įsiveržia didelis būrys piratų, dėvinčių lenkišką atributiką; apsiginklavusių durtuvais, ietimis, kardais bei šautuvais. Užverda kova.)
    West Coast Colunga (Stipriai supanikavęs): Kas čia?!!! Iš kur visa tai?!!! Kas per barbarai!!! Gestapas!!! (siaubingai krūpčiodamas, susiima už galvos. Visgi, bando rast įšeitį - kaip pabėgti, tačiau nesėkmingai - akis į akį susiduria su Adrzej Nowak. WC Colunga bando paiimt atokiau, prie altoriaus esantį kūjį, bet Nowak jam smogia kardu į petį. Vėliau, padėjęs kardą ant žemės, smogia WC Colungai kelis kartus į veidą. West griūva ant grindinio.)
    Andrzej Nowak (įtūžęs. WC Colungai): Tu, prakeiktas, iškrypėli!! Ką tu padarei mano bažnyčiai?!! Atidavei ją niekšams!!! Tiems demokratams!!! (toliau jį talžo kumščiais ir spardo kojomis) Buvo!... „Šiaurės Rytų'' bažnyčia! Perkrikštijai į „Šiaurės“ bažnyčią!! Išgama, tu suklaidinai žmones!!!
  WC Colunga (vos prakalbėdamas): Tu... Iš viduramžių... Didysis Inkvizitorius...
  Andrzej Nowak: Tu - dar didesnis!! Giljotinos ase!! Tu - ir tavo juodieji magai!!! Jums visiems vėl ateis galas!!!
  WC Colunga: Šis tavo neskoningas pastatas bus demontuotas...
  Andrzej Nowak: Ei, tu, sodomiste!!! Palik šią nuostabią bažnyčia ramybėje!!! Girdėjai?!!! (talžo Colungą ir toliau)
  Malena Levy (pastebi, kas vyksta. Pribėga arčiau. Nowakui): Palik jį ramybėje!!! Maldauju!!! (bando stvertis ant žemės gulinčio kardo, tačiau ją pačiumpa piratai ir suriša)
  Andrzej Nowak (Malenai. Ironiškai): Lėlyte, tu mano... Taip nepergyvenk. Tu juk už šį veikėja (rodo pirštu į WC Colungą) dešimteriopai gražesnė. Taigi - moralas būtų toks; vyrai, arba jūs pamilkite moteris! Arba... Pačiu kraštutiniausiu atveju... Patys tapkite moterimis! (garsiai sarkastiškai nusijuokia)
  (Į bažnyčią taip pat įsiveržia ir Rusijos FSB policija. Tarp jų, piratų bei JAV ir ES kariškių įsiplieskia kova - visos trys interesų grupės kaunasi ''tik už save''. Įbėga ir būrelis prostitučių. Jos pradeda draskyt kabančias vėliavas)
  (A. Nowak atsitraukia nuo Colungos, palikdamas jį gulėtį leisgyvį. Bet neilgam... WC Colungą užtinka generolės uniformą dėvintį Василиса Простая)
    Василиса Простая (WC Colungai. Sarkastiškai): Labas rytas... Toks ankstyvas rytas... Pupuliuk, kur tavosios mišios? Ko nutilai? Iš sakyklos... Labai gražiai tu suoki, lakštingala.
    WC Colunga (pagiežingai); Ты - утка-проститутка... Только через моего трупа... (spjaudosi kraujais)
    Василиса Простая (piktai); Ты, обманщик... Pervedei į sąskaitą negaliojančius, netikrus, padirbtus pinigus... Tu visus apgaudinėji; švelniai, diplomatiškai ir... Bet itin itikinamai...
    WC Colunga (piktdžiugiškai): Jei ką... Tavojo princo - jau nebėra gyvųjų tarpe. Patys jį nužudėte. „Novičiokais''. Jis lavonas!!!
    Василиса Простая: Pala... Tai sakai... „Per mano lavoną'' Ar ne taip?!!! (Griebia atsitiktinę ant grindų nukritusią ietį)
    WC Colunga: Neeeeee!!!
    Василиса Простая; Čia tau už Shaggy Islą!!! (perveria ietimi WC Colungai krūtinę) Auf wiedersehen!!! Bei dar kai kas!!! (pribėga prie netoliese stovinčio policininko, prieš tai nukovusio piratą. Policininkas duoda jai kardą)
    WC Colunga (iš paskutiniųjų); Būk prakeiktas, Dieve!!!...
(Sulig šiais jo žodžiais, Vasilisa užsimoja kardu ir nukerta Westui galvą)
    Василиса Простая: O čia tau nuo manęs!!!
  (Bažnyčioje sėdėję žmonės išsibėgioja į visas keturias pasaulio puses. Pergalę švenčia piratai ir jų vadas - Andrzej Nowak. Kareiviai ir policininkai atsitraukia. Bažnyčioje paliekama surišta, tačiau gyva Malena Levy. Ursula Nacher bando pabėgt, bet ją pagauna ir išsiveda FSB policija bei jų vadovė Vasilisa Prostaja)
    Malena Levy (kliedėdama); Ilsėkis ramybėje, Westai... Ne ne ne... Man labiau - Shaggy Islas... Ilsėkis ramybėje, Shaggy... Aš tavo pusėje...

                                          2 SCENA
               
                              „INTERLIUDAS“ (“Tarp Šiąpus ir Anapus)

  Pasakotojas;

      Šamano Larso trobelę skalavo šalti Arkties vandenys. Nors ir ne tokie jau lediniai - šilumos okeanui suteikdavo Golfo srovė. Tromso. Tundra; tik vienas kitas medis, uolynai bei atšiaurios pievos. Vėsios, darganotos ir lietingos vasaros, švelnios - sniegu bei lietumi persipynusios žiemos; vieną dieną tu lipdai sniego senius, kitą dieną - jau vaikštai po pelkynus, avėdamas neperšlampamą avalynę...
      Valerijus Afanasjevas -jo ištaiginga fazenda Astrachanėje, Volgos upės žemupyje. O gal Denisas Bondarenko - pasiturintis pirklys iš Kiyv, kurį laiką užsiėmęs sąvadavimu; juoda dėme, palyginti šviesiojo jo biografijoje. Tai kuris iš jų? Mergišius ar suteneris?
      O gal, visgi, šamanas? Nr. 3?...
      Ar net kryžininkas teutonas Johanesas?...
      Dažnos kelionės laiku - sapnų keliais, takais, autostradomis; skersai išilgai per Vokietiją; sodri miškų žaluma, saulėti vaiskūs peizažai, smagūs nuotykiai, keisti potyriai ir, bene, vienas iš svarbiausių aspektų; kažkoks tai ypatingas renginys; lyg ir procesija - kaip savotiška misterija. Pamaldos. Kunigai. Iniciacijos. Turbūt į riterius...
      Johanesas paragavo Šventojo Gralio.
      Ir tada jį kažkodėl siaubingai supykino: tas skonis- tai kažkas tokio, kai sumaišai multivitaminų sultis, rašalą bei kvepalus „Troinoi/Fito Eau de Cologne/ 'По рецепту Императора Наполеона'.
      Prancūziškas dvelksmas...
      Keista. Kai Shaggy Islas dar savo žemiškame būvyje lankėsi Prancūzijoje, Lourdes miestelyje...
      Jis dar niekada taip stipriai nepajuto „mirties skonio''.
      Tu, be abejo, dažniausiai sapnuodavai Lietuvą - Vilnių, Kauną, Klaipėdą.
      Tačiau ir Rusiją - Sankt Peterburgą, Maskvą, Jakaterinburgą. Lenkijos Šiaurę - Mozūriją, taip pat Latviją, Estiją, Švediją, Suomiją, Belgiją, JAV, Italiją - Romą ir Prancūziją - Paryžių.
      Tik aš dar niekad nesapnavau Ispanijos...
      Ir kodėl?
      Shaggy Islas, kol jis dar buvo gyvas, sykį lankėsi ir Ispanijoje, ir ten...
      O, Viešpatie, kaip niekur kitur (jis, beje aplankė net 11 valstybių) patyrė tokį stiprų Deja vu... Lyg būtų čia gyvenęs šimtus metų.
      Ta kalba jam buvo tokia artima - vos ne gimtoji. O juk mokykloje mokytąsi anglų ir rusų, vėliau universitete - vos vos vokiečių.
      Septynerių metų jis pradėjo skambinti pianinu ir dainuoti. Laikui bėgant aiškiai pastebėjo, kad jį itin traukia, būtent, dvi kultūros; tai ispanų-latino ir slaviškoji-rusų.
      Kas tai? Palikimas iš ankstesnių egzistencijų, ar tik aktyvesnės dešiniojo smegenų pusrutulio veiklos rezultatas?
      Larsas buvo bene vienas iš paskutiniųjų pagonių Skandinavijoje.
      Shaggy Islas nemėgo, netoleravo ir net nekentė pabrėžtinai ritminės muzikos.
      Larsas pastoviai nešiodavosi būgną, itin ritmingai mušdamas į taktą.
      Krikščionių Bažnyčia jį suėmė, tardė ir galų gale - sudegino. Prieš tai žyniuoniui nukirtę galvą.
      Žyniuonis buvo kaltinamas raganavimu... Ir net žmogžudyste!
      Jis paaukojo savo anūką ežero dvasioms, tvirtai tikėdamas, jog sūnaus sūnus prisikels iš numirusiųjų. Atliekant šamaniškus būgnų terapijos seansus.
      Kai Shaggy Islas buvo dar vaikas, laikotarpyje, maždaug tarp 7 ir 10 metų, jis net penkis kartus sapnavo siaubingą, sukrečiantį, tiesiog nuo galvos ligi kojų suparalyžuojantį košmarą - kaip jis pats guli savoje lovoje, po vandeniu, ir tada iš po kaldros išlenda ilgi šalti tamsiai mėlyni pirštai. Ir kaip įkyriai šlykščiai kutena jam pažąstis.
      Kol, galop, išpiltas šalto prakaito, Shaggy šiaip ne taip atsibunda. Garsiai surėkia- tai, ko jis negalėjo padaryti prieš tai; vandens demonai jam buvo lyg replėmis surakinę balso stygas.
      Visgi, žiūrint iš logiškosios pusės - Islą visus 10 gyvenimo metų kamavo ūmi angina. Po tonzilių operacijos šie slogučiai baigėsi.
      Nors, kai jaunuoliui buvo 21 metai, po ilgos, itin entuziastingos, bet savotiškai varginančios kelionės į Prancūziją bei Ispaniją...
      Šis - pats šiurpulingiausias košmaras per visą jo gyvenimą - norėjo „atkeliaut'' ir šeštąjį kartą, tačiau laiku „užstrigo''. Bandymas „vėl save primint'' įvyko tada, kai Shaggy miegojo vilkėdamas skaisčiai raudonais kraujo spalvos baltiniais.
      Per savo gyvenimą Islas skendo du kartus; kai jam buvo aštuoneri ir dvylika. Pirmą kartą jį per marytės plauką savo storais pirštais iš ežero vandens ištraukė jo tėvas. Išgelbėjo gyvybę. Išties, didvyriška!
      Antrą kartą niekas manęs negelbėjo - iš to pačio ežero duobės išplaukiau pats, savo jėgomis, savo pastangomis. Tai buvo metai, kai mokinausi plaukti. Lyg ir išmokau, bet ir neišmokau.
      Kaip ir muštis...
      Bet čia vėliau...
      O kas tie pirštai? Gal tai ne kas kitas, o, būtent, Larso anūkas, atkakliai šaukęsis pagalbos, tačiau taip jos ir neprisišaukęs.
      „Seneli, kodėl tu taip su manimi, seneli?!
      Tos kruvinos budelio-kryžininko akys... „Šiaurės“ bažnyčios įsakymu... Įvykdyta dekapitacija... Net ir Larsui atgailaujant - iš dalies jau pradėjus tikėt Jėzumi. Bet...
      Budelio ranka buvo negailestinga.
      Tačiau šamanas savo mirtį priėmė be galo stoiškai.
      „Degė laužai“ Islo kūne - tartum kokia „alle karminė uodega''
      Tai kas jis buvo - Larsas, Johanesas, Valerijus, Denisas ar koks tai toreadoras ar net robespjeras?
      Juo daugiau klausimų - tuo mažiau atsakymų.
      Tik tas randas... Ant jo kairiojo skruosto - tarp kaklo ir galvos... Giljotina?
      Masonai, revoliucijos, kraujas, gilūs sukrėtimai, karai...
      Ar tai Karma? Ar tik fikcija?
                                       
                                              3 SCENA

                            „Karalius Juokdarys“ (“SKAISTYKLOJE'')

  (Klasicistinės architektūros teatro scena. Scenos viršuje kabo Nacionalsocialistų-Nacių vėliava. Apsirėdęs baleto šokėjo apranga, po scena įnirtingai laksto West Coast Colunga)

      WC Colunga (Energingai. Įtūžęs); Kur tu dingai, idiote?!!! Aš tau tuoj išrašysiu tarnybinį!!! Shaggy Islai!!! (su patosu) Niekas neprilygs toreadorui Eskamilijui!!! (pašaipiai) 'Куда куда куда вы удалились'... Ach, Lenski tu Lenski - nejaugi nežinojai, jog tenorai miršta anksčiau!
      Kompozitorius3 (balsas iš užkulisių. dešinėje. WC Colungai): Pala pala, gerb. grand. Operissimo - kad ir tavo laikas; jau suskaičiuotas. Jau su tavim atsisveikinta.
      WC Colunga (Kompozitoriui3. kiek sutrikęs): Iš kur čia?! Ką čia kliedi?!
      Kompozitorius3: Nejaugi tu nieko neprisimeni? Kur tau lemta susitupėt,,, Amžiams!
      WC Colunga: Jis miręs - o aš lieku gyvent!! Kas dar neaišku?! Tuoj suskambės orkestras ir aš!... Aš aš aš - Misteris X!!... Pamaloninsiu publiką!!!
      Kompozitorius3 (ramiai. kaip ir anksčiau): Taip taip, didysis žemaičių bajore, žinau, kad Jūs tikrai geras aktorius, neblogas ir šokėjas, bet štai su vokalu - prasti popieriai. Taigi, jog prasti popieriai, kolega. O dėl dainavimo... Esu kitokios nuomonės nei apie tave... Apie tavo taip nekenčiamą Shaggy Islą...
      WC Colunga; Ei, kur dabar tas išgama?!!! Ajjj... Jis juk miręs... (juokiasi) Nieko... Prikelsiu jį iš numirusiųjų ir tada!... Vėl jį pasiųsiu myriop!!! Ir taip kaskart!!... Kad degtų tas šizofrenikas amžinojoje gėdoje!!!...
        Kompozitorius3 (pertraukdamas): Ach, Westai, tu Westai... Tu gal verčiau pasvajok - praeis. Jei jau taip tave bado smalsumas, galiu konstatuoti tik tiek - šiuo metu tau ligi Islo; kaip iki mėnulio. Jam nors šansas „užsikabint“, išvaduot save nuo bet kokių pančių bei žabangų, pasiekt aukštumas evoliucijos horizontuose - jis, galimas daiktas, nepaskęs Visatos užmaršties šulinyje. Tačiau tu... Bet tu, operetinis cirkininke; tau visos durys jau uždarytos! Post Factum!
        WC Colunga (išsigandęs): Dar vienas psichas!!...
        Kompozitorius 3 (užtikrintai, piktai): O tu - totalinis degradas!!
Tavo alle sveika psichika, tavo alle genialios smegenys, tavo kostiumuotas kūnas!... Visa jau pašarvota!!! šešios pėdos po žeme!
Seniuk, taip ir liksi amžinai zyziantis, aikštingas, kaprizingas nesubrendėlis!!
        Baltasis Riteris (dar vienas balsas iš užkulisių, iš dešinės. WC Colungai. Taip pat užtikrintai ir piktai): Tu, gyvate!! Tau pavyko papirkt net Pasaulio galingiausius! Su savo sėbrais ekstraseansais!! Kiek išgalėdamas stengeisi kenkt kitiems žmonėms!! Ir ypač tam žmogui!!!
        WC Colunga: Tokia buvo jo Karma. Jis - nusikaltėlis! Ir pelnytai sulaukė sau atlygio!! Ne kartą apie tai šnekėjo Lorena bei jos „drakonai“... Jis prisidirbo - keliais gyvenimais atgal!!!...
        Baltasis Riteris (pertraukdamas) Palauk palauk, pupuliuk. Tai sakai, jog Lorena... Ir kas ji tokia? Ar ne apsišaukėlė?! (pašiepiančiai) Karma, Dharma, Rein-Karnacija...
        Kompozitorius3 (Baltajam Riteriui): Tas sudegusio teatro pokštininkas manė, mano ir, deja, naiviai, tačiau bergždžiai manys, jog jis... O... Įsivaizduojate... Karalius-Saulė. (nusijuokia) ir tas, kas nepaklus jo „Ordnungams'' - bus, paprasčiausiai - „paskelbtas už įstatymo ribų''.
      Baltasis Riteris (Kompozitoriui3. Taip pat juokiasi); „Paskelbtas už įstatymo ribų''... (WC Colungai) Ei, tu, karaliau be karūnos! Karnacijau! Susimildamas, nedaryk gėdos!... Dabar jau Skaistyklai!!
      Kompozitorius3 (WC Colungai): Kai anksčiau „kraudavai į kelnes“ pasaulio teatruose... (garsiai juokiasi)
      Baltasis Riteris: Kokiuose dar teatruose... Nejuokaukite. Vietinės reikšmės proletariškų žvejų miestų kultūrnamiuose. Kai nėra talento, nėra humanizmo, nėra bendravimo kultūros, nėra ir empatijos - belieka tik... Vaidint vaidint vaidint... (taip pat garsiai juokiasi)
      Kompozitorius3: Kai gergždintis ožiškas balsas.
      Baltasis Riteris: Belieka tik lipt kitiems per galvas. Rėkaujant, išsišokant, užsipuolant.
      WC Colunga (stipriai sutrikęs, pradeda verkšlent): Ko jūs iš manęs norite?!!!
      Baltasis Riteris (Colungai): Tau dar itin padėdavo tavo draugai, tavasis „klanas“, visokios organizacijos, grupės, „ložės“... Bet... Bet dabar jie tavęs nepasiekia. O jei ir pasieks - tai tik Pragaro klubuose! Iš ten dar galite ateiti ligi čia - bet jokiu būdų - netoliau!! Kairėje durys tau dažnai atviros, dešinėje - senai ne tavo!! Užsidarė!! Per amžius, Amen!!!
      (Pasigirsta vargonų muzika; vis garsėja ir garsėja)
      WC Colunga (apimtas stiprios panikos) Reikalauju!!!... Prašau!!!... Nereikia!!!... Kam jūs kišate tą bažnytinį šlamštą į Operhauzą?!!! (pribėga prie durų, esančių scenos dešinėje. Keleta kartų įsibėgėjęs, stengiasi jas išlaužt): Ei, tu, šunie, tenorini slabake, homofobe, atsilikėli, ligoni!!! Išlįsk!!! (Westo lūpomis drimba putos)
      Baltasis Riteris (WC Colungai); Kvaily, ar tau taip sunku suprast, kad duryse - spyna! Sizifo darbas!!
      Kompozitorius3; Užrakinta „Šventojo Gralio'' raktu!
      Baltasis Riteris: Colunga, tavo siela - senai jau sudūlėjo. Net ir tada, kai dar slankiojai Anapus, puikiai supratau, jog tik „grabas tokius ištiesina!!! '' Prasmegęs besmegeni, dingk iš čia!!!
    (WC Colunga dar visaip bando išlaužt duris, ieško rakto nuo spynos, tačiau vėliau pavargsta ir išsekęs suklumpa)
    (Į sceną iš kairės įbėga Vyr. Režisierius ir Juodoji Meška)
      Vyr. Režisierius (Juodajai Meškai): Tempiam tą nabagą iš čia!
    (Abu pribėga prie Colungos ir ištempia jį kojom į priekį pro kairėje atvertas duris)
      Juodoji Meška (Iš užkulisių. Kairėje) Niam niam, koks skanus; ir pusryčiai, ir pietūs, ir vakarienė! (pasigardžiuodamas čepsi) Ir taip kasdien, ir taip kasnakt! Suėdu-iššiku-suėdu-iššiku! Pasaka be galo!
      Baltasis Riteris (Vyr. Režisieriui, iš užkulisių dešinėje); Jūs tik nepamirškite nukabint to dvokiančio skuduro viršuje! Pasiimkit su savimi į savąjį savartyną! Sortyrą! Sėkmės!
    (Scenoje prasideda siaubinga audra. Perkūnija. Žaibuoja. Su žeme sulyginamos visos dekoracijos)
2020-12-02 20:09
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2020-12-02 21:36
užkaboris
nejaugi aš TAI skaičiau ir likau gyvas
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą