Rašyk
Eilės (78168)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Izoliacija – 11

Oi, koks įdomus žmogaus gyvenimas. Net nieko neveikiant, gauna išbandymų kalną. Kartais sunku priimti ir susitaikyti su esama padėtimi. Viena iš gyvenimą lengvinančių idėjų – kad Kūrėjas kontroliuoja ir valdo visus žmonių ir visos realybės „veiksmus“, todėl niekas neatsitinka šiaip sau. Mūsų tradicija moko, kad ne tik, kad nėra atsitiktinumo, bet ir visi veiksmai turi nukreipti į gėrį. Todėl, net didžiulė tragedija, gyvenant neatrodo tokia baisi. Lengviau ją pakelti ir iškęsti, nes yra viltis, galų gale pasiekti ir suprasti, už „širmos“ paslėptą gėrį. Šią idėją neįmanoma iki galo įrodyti filosofiniais apmąstymais. Tai gauta tradicija, kurią gavome Cin dykumoje. Todėl net nebandysiu jos pagilinti filosofiniais išvedžiojimais.

Visą naktį, kankinausi, nes įtampa, vargino. Net kūnas pradėjo sirgti. Gal šios negalios – somatinė priežastis. Todėl norėčiau įgauti ramybę. Paėmiau tris šimtus eurų. Norėjau padaryti, gerą darbą... Sulaukiau ryto ir nuėjau į Beit akneset, pasimelsti. Prie juodaodžių sinagogos radau bendriją maldininkų. Pasimeldžiau. Po to trejiems bachūrams, kurie mokosi Toirą, daviau po šimtą eurų. Jie labai apsidžiaugę.

- Labai laiku atėjo ši dovana... – Su šypsena prisipažino išminčius. Dovana nuramino širdį. Po kelių valandų praėjo nerimas. Įtampa paliko siela ir raumenis. Džiaugiausi, nes geras darbas išgydė sielą. Trumpam, nes rytoj bus naujas išbandymas, bet darydamas gerus darbus, galiu kantriai kęsti išbandymus.
2020-05-05 15:04
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2020-05-06 03:25
gogo
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-05-05 18:42
Miam
Žinokite, jūs gerai uždirbate, gerbiamas rašytojau, kad galite taip išdalinti po tris šimtus eurų, matosi, kad esate tikrai geras rašytojas nes tiek daug uždirbate.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą