Rašyk
Eilės (78170)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 19 (3)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Dešimtmetis jau baigiasi! Dabar, Advento metu, skyriau daugybę laiko apgalvoti viskam, kas per jį įvyko (taip taip, žinau: daug kas pasakytų, kad dešimtmečio pabaiga bus tik kitais metais - bet vistiek tai bus jau nebe -niolika). 10\'s, Teens ar kaip pavadintum šiuos besibaigiančius 10 metų - už kelių dienų šį gyvenimo lapą užversime, ir atversime naują, kur toliau rašysime savo gyvenimų istorijas, ir vieną bendrą - pasaulio istoriją.

Koks jis buvo ilgas! Prisiminkite dabar 2010, 2011 ir vėlesnius metus. Atrodo, kad tai buvo prieš 100 metų, lyg visai kitas gyvenimas. Dešimtmetį pradėjome su keistąja Lady Gaga - baigiame su ne mažiau keista Billie Eilish. 2010 metais dar ne visi turėjome išmaniuosius telefonus, ką jau kalbėti apie planšetus, o žodžio „selfis“ pasaulis dar buvo negirdėjęs - dabar tai jau tapo įprastomis mūsų gyvenimų dalimis. Kas prieš 10 metų galvojo, kad Ukraina veršis į ES, o Didžioji Britanija - iš ES? Kad Sirijos piliečiai Europoje, o ukrainiečiai Lietuvoje taps aktualiais dalykais? Nuo Bieberio „Baby“ iki Gretos Thunberg „How dare you!!! „. Nuo vienareikšmiško JAV iki vis realesniu tampančio Kinijos dominavimo. Nuo Nokia iki Xiaomi. Nuo One. lt iki Instagramo. Elektriniai paspirtukai, elektroninės cigaretės, išmaniosios apyrankės, frykiški interneto filmukai apie plokščios žemės teoriją, memai, Gangnam Style, Euromaidanas, Krymas ir Donbasas, Gadafis, Asadas, Merkel, Putinas, Klonio gatvė... Kiek įvykių! Neįtikėtina. Ir jie visi telpa tik į 10 metų! Ir dar žmonės sako, kad laikas lekia greit?

O koks buvo šis dešimtmetis man?

Neįtikėtinai įdomus!!! Negaliu vienareikšmiškai sakyti, kad jis buvo geras, nes buvo visko, bet kad jis buvo labai įdomus, spalvingas, kupinas patirčių ir didelio tobulėjimo - taip, faktas, kad taip ir buvo! Kelias buvo ilgas ir gal kartais nelengvas, bet tikrai vertas!

2010 metus pradėjau be darbo, be konkrečių tikslų ir idėjų, kuo noriu gyvenime bũti ir ko noriu siekti - dabar aš juos turiu, ir siekiu. Gal ir ne visada man sekasi, bet dabar aš puikiai žinau koks mano kelias, ir stengiuosi eiti juo niekur neklaidžiodamas!!! Prieš 10 metų nežinojau daugybės dalykų apie gyvenimą ir žmones - dabar jie man jau žinomi, daug kurie netgi jau nebe teoriškai, o praktiškai, ant savo kailio. Gal ne visada tie dalykai malonūs, bet juos žinoti būtina. Tai labai svarbios patirtys ir reikalinga gyvenime informacija ir įgūdžiai! Gal ir netapau labai protingu ir patyrusiu, bet tikrai tapau protingesnis ir daugiau patyręs, nei buvau.

Išmokau labai daug naujų dalykų, kurių kažkada nemokėjau ir netgi nedrįsau galvoti, kad kada nors juos mokėsiu, darysiu ir net kitus pamokysiu. Buvau visai nematęs pasaulio - per šį dešimtmetį aplankiau nemažai puikių vietų ir Lietuvoje, ir Europoje, ir nors kol kas nesu buvęs už ES ribų - tikiu kad kitą dešimtmetį pavyks dar labiau praplėsti matytų, pažįstamų ir netgi pasiilgtų vietų kiekį (o taip, jau spėjau pasiilgti kai kurių aplankytų fantastiškų vietovių!).

Susipažinau su tiek naujų žmonių, kad gal geriau net nepradėsiu jų skaičiuoti. Daug jų yra puikūs, nuostabūs ir draugiški mano kolegos, draugai, bendražygiai ar šiaip pažįstami, be kurių dabar sunku įsivaizduoti savo gyvenimą. Aišku, ne visi buvo tik geri ir draugiški - daug kas norėjo man kenkti, juokėsi, pavydėjo, rezgė intrigas ir tempė mane žemyn, bet netgi tokie žmonės man daug ką davė. Motyvacija nepasiduoti, kovojimo už save įgūdžiai, įprotis siekti savo tikslų netgi sunkiomis sąlygomis, tamsesnių žmonių rūšies pusių pažinimas... Netgi bloga patirtis yra gera patirtis!

Labai džiaugiuosi, kad per šį dešimtmetį supratau ir įtvirtinau daug ekstremaliai svarbių gyvenimo tiesų, apie kurias 2010 metais, dar būdamas žymiai jaunesnis - arba nežinojau visai, arba supratau jas tik labai miglotai.

1. NIEKADA NEPASIDUOK! Tavo norai ir svajonės atsirado ne šiaip sau. Tai, ko tu nori, parodo tai, kas tu iš tikrųjų esi. Todėl eik ir daryk tai, ką jauti, kad nori ir turi daryti, kad ir kaip tie norai atrodytų netikėti ne tik aplinkiniams, bet ir tau pačiam! Tiesiog išdrįsk, ir padarytk tai. Išduoti savo tikslus ir svajones - tai tas pats, kas išduoti pačiam save! Nedaryk to!

2. GĖRIS PRIVALO TURĖTI NAGUS IR DANTIS! Būk geranoriškas, draugiškas ir niekada niekam nekenk, bet jeigu matai, kad per tavo gerumą pradedama tau lipti ant galvos - ilgai nelauk su atkirčiu! Deja, aplink yra daug bjaurių žmonių, kurie už gerą atsilyginti geru nenori - jų tikslas tik pasiimti tai, kas gera, iš kitų, mainais neduodant nieko, o gal netgi pakenkiant. Neleisk to, ir nemėtyk perlų kiaulėms! Netgi geri berniukai gali sau leisti būti blogais, kai peržengiamos ribos.

3. SIEK NEĮMANOMO - PASIEKSI MAKSIMUMĄ! Neapsiribok mažais, kasdieniškais, buitiniais dalykais, ir neik į kompromisus su rutina „ai, gerai man bus ir taip“. Ne! Nebus gerai „ir taip“! Tu esi gimęs ne šiaip sau, ir turi siekti didesnių dalykų. Dream bigger! Tik siekdamas didelių, milžiniškų, globalių dalykų pasieksi savo galimybių maksimumą ir netgi praplėsi jį.

4. VISADA MOKYKIS! Tai nenutrūkstamas procesas, kuris tęsiasi visą gyvenimą. Visada naudokis proga išmokti kažką naujo, ar sužinoti negirdėtą informaciją. Ant pečių šito nenešiosi, o kada prireiks - niekad negali žinoti. Būk įvairiapusiškas ir spalvingas žmogus, o ne juodai baltas! Kelk savo kokybę!

5. BIJAI - NEDARYK, DARAI - NEBIJOK! Labai dažnai gyvenime žmones stabdo baimės: gal aš kažko nesugebėsiu, gal tai ne man, gal aš per kvailas, nepakankamai gražus, nepakankamai protingas, ką žmonės pasakys, man praeityje nesisekė... Nesąmonė!!! Tu gali absoliučiai viską. VISKĄ, supratai? Jeigu kažkas nesigauna - daryk dar kartą, ir dar, ir dar, ir dar, IR DAR -kiek tik reikės, kol pavyks. Ir neabejotinai pavyks, jei būsi atkaklus! Visi stabdžiai yra tik tavo galvoje! Niekas negali sustabdyti žmogaus, kuris kryptingai siekia savo tikslo. Netgi laikinos nesėkmės nėra pralaimėjimas, o tik ilgiau užtrukęs kelias į PERGALĘ!

6. GYVENK SAVO GYVENIMĄ, O NE KITŲ! Niekas geriau už tave nežino ko tau reikia ir kaip tu nori pragyventi savo laiką žemėje. Todėl nesistenk niekam įtikti, pateisinti kažkieno lūkesčius, išvengti apkalbų - žmonėms tu niekad neįtiksi, ir neverta stengtis! Visada suras prie ko prisikabinti. Tu gali būti netgi angelas - vis tiek daug kam nepatiks tavo sparnų šlamesys. Todėl daryk tai, kas tau atrodo reikalinga. Kiti už tave nepragyvens tavo gyvenimo, o tu - svetimo. O jeigu kažkas nepatinka - tegul nežiūri!

7. ŽIŪRĖK, SU KUO BENDRAUJI! Būk su savo artimaisiais (niekada nepamiršk, kad jie ne amžini - kad nereikėtų senatvėje gailėtis, kad tėvams skyrei mažai laiko!), o draugus rinkis tuos, kurie įkvepia tave, džiaugiasi tavo pasiekimais ir kelia tave aukštyn, o ne tempia žemyn. Geriausia - patikrintus laiko ir aplinkybių, nepalikusius bėdoje. Negadink savo gyvenimo su toksiškais, negatyviais, piktais žmonėmis - jie nieko tau neduoda, tik tempia žemyn ir netgi gali tau privirti košės. Bet to, su kuo sutapsi, toks ir tapsi - tik laiko klausimas, kada pats tapsi negatyviu, jeigu bendrauji su negatyviais. Neteršk savo gyvenimo!

8. ŽIŪRĖK, KAM SKIRI SAVO LAIKĄ! Protingi žmonės sako, kad laikas - tai statybinė medžiaga, iš kurios sudarytas gyvenimas. Švaistyti laiką - tai švaistyti savo gyvenimą! Nė viena praėjusi diena daugiau nepasikartos, todėl KASDIEN stenkis pasiimti maksimumą to, ką gali pasiimti: kažką sužinoti, kažką nuveikti, pasisemti naujų patirčių ir įspūdžių, o gal netgi pailsėti, nes šito irgi reikia! Jokiu būdu neatidėliok gyvenimo - „galėsiu ramiai gyventi, kai bus namas, šeima, naujas darbas, suliesėsiu ir t. t. „ nedaryk šios klaidos! Taip, tu turi siekti užsibrėžtų dalykų, bet negali leisti sau nesidžiaugti tais dalykais, kuriuos turi šiandien. Atkreipk dėmesį į tai, kiek tu daug turi, tik gal to nepastebi! Murkiantis katinas, saulėta diena, kelionė į darbą, įdomus pokalbis, intriguojantis filmas - tai milžiniški dalykai! Džiaukis jais kasdien, nes tavo gyvenimas vyksta JAU DABAR, o ne kada nors, ir jis turi vykti pagal pilną programą, su visais įspūdžiais, su trenksmu! Juk tu nenori senatvėje gailėtis, kad iššvaistei savo laiką!

9. LIEŽUVIS GALI BŪTI TAVO PRIEŠAS! Žiūrėk ką kalbi, ir su kuo. Daugybė žmonių tik apsimeta gerais, bet iš tikrųjų nori tau blogo, ir neatsargi informacija gali tapti ginklu, nukreiptu prieš tave. Neduok jiems ginklo! Ir nesukelk pavydo - žmonės gali pridaryti labai baisių dalykų vien dėl to, kad pavydi. Pavydas būna baltas, kuris skatina tobulėti ir pačiam pasiekti tokio lygio, kokio yra tas žmogus, kuriam tu pavydi (tai yra labai geras pavydas - niekad per šį dešimtmetį nebūčiau padaręs kai kurių dalykų, kuriais šiandien galiu didžiuotis, jeigu ne baltas pavydas kai kuriems žmonėms ir liepsnojantis noras tapti tokiu kaip jie, stumiantis mane į priekį!), bet yra ir juodas pavydas, kai pavydo objektą norima nutempti ne iki savo, o netgi dar žemesnio lygio, apipilti pamazgomis, apspjaudyti ir sutrypti į purvą, sulaužyti jam gyvenimą ir psichiką. Deja, daug žmonių renkasi juodą pavydą. Nekalbėk apie savo sėkmes su visais - jeigu pasiekei kokį tikslą (galutinį ar tarpinį), pasilaikyk tai sau, artimiesiems ir TIKRAI patikimiems žmonėms. Visi kiti galvos, kad tau viskas nukrito iš dangaus, nematydami (ar nenorėdami matyti) kiek pastangų į tai įdėjai. O apdergti ir pakenkti tikrai stengsis! Nesuteik jiems progos!

10. NAIKINK BLOGĮ! Pabrėžiu - ne blogus žmones, o blogį kaip reiškinį. Čia neturi būti jokios tolerancijos - blogis yra vienareikšmiškai naikintinas ir užleisti vietą gėriui, kaip ir piktžoles reikia ravėti, kitaip neliks vietos geriems augalams. Išnaikink blogį pirmiausiai iš savęs, paskui iš aplinkinių žmonių, kiek įmanoma tai padaryti, bet jeigu žmogus nepasiduoda, tai paleisk jį - tu neprivalai atrodyti kaip sektantas, apsijuokti ar netgi pakenkti sau (tarkim, jeigu tas žmogus yra tavo viršininkas). Bet visada turėk omenyje, su kuo bendrauji. Būk geras žmogus, bet ne naivus kaip kūdikis, kuriuo blogis gali naudotis!

11. ŽIŪRĖK SVEIKATOS! Kai esi sveikas - reikia visko, kai sergi - nereikia nieko. Todėl žiūrėk ką ir kiek valgai, kiek fiziškai judi, venk stresų ir neprasidėk su žalingais įpročiais. Tau dar savo funkcionuojančio organizmo tikrai prireiks, todėl geriau jam nekenk ir rūpinkis savimi!

12. MOTYVUOK SAVE! Skaityk motyvacinę literatūrą, visada atkreip dėmesį į tuos dalykus, kurie skatina veikti, keistis, judėti į priekį, tobulėti, o ne atvirkščiai. Negatyvo, purvo ir informacinių šiukšlių dabar labai daug, bet negalima ties jomis koncentruotis. Gyvenimas yra geresnių dalykų nei pletkai, pagiežingi kai kurių žinomų portalų komentarai, politinės rietenos ar amžinas aukos sindromas (populiarus mūsų visuomenėje, deja), bambėjimas be pastangų kažką keisti.

Galiu tik pasidžiaugti tuo, kad šiandien jau žinau šiuos dalykus ir jais vadovaujuosi gyvenime, galiu dalintis jais su kitais, ir su jumis. Argi ne įrodymas, kad dešimtmetis nepraėjo veltui? Jis davė daug, labai daug! Ir iš tiesų intriguoja, kokių dar įdomių, svarbių dalykų pavyks sužinoti ateityje. Gyvenimas - labai įdomus dalykas, kad ir koks jis bebūtų. Jame visada yra ką veikti, netgi sunkias situacijas paverčiant geromis! Taip, gyvenimas yra kova, karo laukas. Bet ar ne tuo jis kaitina kraują?

Norėčiau daug kam padėkoti už šio dešimtmečio patirtis:

1. Visų pirma ir svarbiausia - DIEVUI. Būtent šio neregimo Visatos variklio ir visų reiškinių priežasties dėka aš esu čia ir turėjau galimybę išgyventi dar vieną nenuobodų dešimtmetį. O juk gyvenimas yra toks dalykas - užtenka nepalankių aplinkybių ar paties klaidos, ir viskas gali greit baigtis... Ačiū labai! Duok Dieve man ir kitiems - tiesiog gyventi, o visa kita pasidarysim!

2. Šeimai, draugams, giminėms, kolegoms ir pažijstamiems, su kuriais sutariu. Jūs esate puikūs žmonės, ir būtent jūs suformavote mane tokį, koks esu - juk kiekvienas, absoliučiai kiekvienas žmogus kažką duoda! Tikiuosi, kad ir aš jums kažką daviau, duodu ar duosiu. Dėkoju netgi tiems, su kuriais gyvenimo keliai kol kas išsiskyrę ir nematėme vieni kitų metų metais - aš nieko nepamiršau, nė vieno iš jūsų!

3. Tiems, kurie manęs dėl kažkokių priežasčių nekenčia. Dėkoju ir jums, nes jūs esate mano motyvacija judėti į priekį, kovoti ir nepasiduoti! YOUR HATE IS THE BEST MOTIVATION!!! Visai rimtai sakau - net kelis kartus buvo tokių situacijų, kai nebūčiau kažko pasiekęs ar nuveikęs, jeigu ne kai kurių žmonių neapykanta, pavydas, nepasitikėjimas, nuvertinimas, trukdžiai ir t. t. Ačiū jums! Jūs man daug padėjote, nors gal norėjote priešingai. Stengiausi nesulūžti grynai jums „na zlo“! O jeigu aš jums kažką padariau blogo - atsiprašau. Visi mes žmonės, visi klysta, o klaidos daromos tam, kad taptų pamokomis ir nesikartotų. Be to... Yra daug žmonių iš mokyklos ar ankstyvos jaunystės, su kuriais labai nesutarėme, bet dabar esame puikūs draugai. Kas žino, ar ir su jumis negali ateityje būti taip pat...?

Taigi, dešimtmečio išvados padarytos, viskas susumuota ir sureziumuota, šis gyvenimo lapas jau verčiamas ir po kelių dienų rašysime toliau savo istorijas į baltą kito dešimtmečio lapą. Bet rašysim jau kitaip, su nauja kokybe, kažkokiais išmoktais dalykais, pasiekimais ir įvairiomis patirtimis. Juk jūs kiekvienas irgi ne mažiau turėjote įvairių įdomių dalykų? Pagalvokite apie juos, ir apie tai, ko sieksite ateityje! Dabar, dešimtmečių sandūroje, pats geriausias laikas tam!

Susitiksime 2020 metais, kitą dešintmetį, in Da 20\'s!!! Negarantuoju, kad bus viskas puiku - bus visokių dalykų, ir gerų, ir blogų (bet tegul gerų būna daugiau!), na o bet tačiau, tikrai garantuoju - bus ĮDOMU!!! Faktas!

CHEERZ!!!

SĖKMĖS JUMS VISIEMS!!! <3

P. S. ko nepaminėjau - Mužikas šį dešimtmetį pradėjo rimčiau rašyti ir suprato, kad be rašymo jis jau niekur. Gal jums Mužik Super Star stilius kartais atrodo keistas, šlykštus ir nepriimtinas, bet nepamirškit - kaip apsaugos darbuotojas Mužik Super Star neleidžia piktiems žmonėms elgtis kaip jie nori, ar išvaro girtą veikėją iš baro, jis tai daro ne iš pykčio ar neapykantos, o todėl, kad siekia sumažinti blogio kiekį ir padidinti gėrio. Lygiai taip pat, kai Mužikas rašo apie šūdus, myžalus, muštynes, paleistuvavimus ir kitus šokiruojančius dalykus - Mužikas tada iš tikrųjų rašo apie gėrį ir blogį!;)
2019-12-27 02:24
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2020-01-05 20:19
dagmara
Sklandžiai. Man visi šie dalykai įvyko per vienerius metus ir absoliučiai pakeitė gyvenimą - artima.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-12-27 18:24
_l_
_l_
geras post skriptum
aha
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-12-27 12:54
LAU_RYN
Yeah, kinda like dat.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-12-27 12:49
zamzaman
Šiuolaikinis Seneka Liucilijui :D
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą