Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Nebijau mirti. Aš visada truputį mirštu. Miršta mano kūno ląstelės, mano išorė, mano vidus, miršta prisiminimai, kurie, matyt, nebe tokie reikalingi, ir emocijos. Miršta, nes negaliu kurti dėliodama vien kablelius – tuomet visi žodžiai, kuriuos užrašau, susispaustų į vieną sakinį, virstų netvarka, maišatimi, jie pintųsi vieni su kitais tol, kol visai nebesuprasčiau, ką jie reiškia. Taigi sakinio gale dedu tašką ir tuomet rašau toliau. Raitau raides taip, lyg jos šoktų ant lapo paviršiaus, o kartais tiesiog bėgu tolyn su kiekvienu žodžiu, man atrodo, jie juodu rašalu kartais sublizga dar anksčiau, nei gebu suvokti, tad tenka juos vytis (man labiau prie širdies valsas, bet ką jau). Taip ir mirštu – dalinu save šokiams, sprintams, barstau savo žodžius, laikančius mane surištą su šia akimirka. Kitas atverstas lapas visai tuščias.
Pastebėjau, kad daug žmonių bijo tokios tuštumos. Iš tos baimės į ją krauna pirmus po ranka pasitaikiusius dalykus: beverčius daiktus, pinigus, alkoholį – kad tik jos, tos keistos skylės krūtinėje, prie pat širdies, greičiau nebeliktų. Bet ją tereikia išmokt pamilti. Ji nuostabi. Kvepia gaiviu miško oru, lyg ką tik po smarkaus vasaros lietaus, kutena tarsi drugelio sparnų plazdėjimas, skamba kaip pauzės tarp muzikos garsų ir tos nutylėtos, tik pajaustos, vietos dialoguose. Nemėgstu jos varžyti, priimu ją tokią – paslaptingą, laisvą, nenuspėjamą, ir tik tada nieko neužgožta skaidri jos baltuma pašvietus saulei pražysta visomis vaivorykštės spalvomis.
Kiekvieną kartą, užvertus rašaluotą lapą, manyje sparnai suplazdena. Visada truputį mirštu, kad galėčiau pajusti tylą ir tą žaismingą, laisvą vėją. Truputį mirštu, kad galėčiau gyventi.
2019-11-10 00:13
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2019-11-10 11:54
ČakoPelėda
2
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-11-10 09:00
eventail
Surišti su akimirka. Parišti, vienu žodžiu.
Dar juodraščiu kvepia...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą