Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







24 – serija

E. O
Kovne gyveno šeima, kuri asimiliavo ir pamiršo ryšį su protėviais ir priesaiką kurią mes įsipareigojome tarnauti Kūrėjui. Jie galvojo, kad tapo lietuviais. Kalbėjo lietuviškai. Valgė lietuvišką maistą. Mastė lietuviškas mintis. Tik Kūrėjas į juos vis dar žiūrėjo kai į savo vaikus. Šį šeima nenorėjo to pripažinti, todėl Visagalis atsiuntė piktavalių tautą, kuri priminė: Jus esate išrinktoji tauta iš visų pasaulio tautų ir neturite teisės to pamiršti, nes tik jus gavote žinojimą apie Visagalį, nėra kitos tautos kurį žinotų Kūrėjo Norą, neturite teisės Jo pamiršti, o jei pamiršite, tada Kūrėjo valioje yra visos tautos, Jis užsiundys jas ant jūsų, tarsi pasiutusius žvėris, jie primins jums, kad esate Kūrėjo vaikai.“ Kai vokiečiai užėmė Kovno, jie sučiupo šią šeimą.  

Roišas Mišpochas
Mes lietuviai. Kodėl jus mus varote į getą? Mes neturime jokio ryšio su Judėjais.
 
Lietuvis Didvyris
Judošius apsimeta lietuviu, Cha cha cha... Lietuvių neapgausi, mes žinome saviškius. 
 
Roišas Mišpochas

Aš tarnavau Lietuvos kariuomenėje. Koviausi už Lietuvos nepriklausomybę po karo... „Lietuva tėvyne mūsų, tų didvyrių žemė“...

(Koloborantai lietuvaičiai, „didvyriai“, išgirdę Lietuvos himno citatą juokiasi. Vokiečiai apsupa vyrą ir spardo. Vyras suklumpa. Vokiečiai trypia žmogų.)

E. O
Taip nustebęs kalbėjo šeimos galva. Bet vokiečiams nerūpėjo jo lietuviškos kalbos. Jie žiauriai užmušė jį. Kitus šeimos narius nuvarė į getą Slobotkoje. Jo dvidešimt septynerių metų sūnus susimąstė. Jis svarstė: „Jei mirtis riša mane su šventa tauta, tai kodėl turėčiau būti nuo jos atskirtas, tol kol esu gyvas?“   

Benas Mišpochas
Rav Efraimai, noriu tapti tautos dalimi. Visą gyvenimą maniau, kad esu lietuvis, bet vokiečiai paaiškino ir mano tėvo krauju įrodė, kad esu judėjas. Todėl noriu tapti tikru Visagalio vergu ir kol esu gyvas vykdyti jo Norą. Noriu mokintis Toiro, vykdyti prievoles. Pirmas dalykas kurį noriu padaryti, tai atlikti apsipjaustymo prievolę. Neradau moelio, kuris galėtų mane apipjaustyti, bet yra vienas chirurgas, kuris sutiko atlikti operaciją. Bet jis nesilaiko šabo įstatymų, ar pagal Toiros įstatymą jam galima daryti šią prievolę, ar ne?   

E. O
Remiantis Torios įstatymais galima leisti chirurgui atlikti apipjaustymo prievolę, jei kito žmogaus nėra galimybės rasti, kuris laikytus šabo įstatymų. Reikia paskubėti atlikti šią prievolę, nes kiekviena diena gali būti paskutinė. Kol gyvi esame turime atlikti kuo daugiau prievolių. 

Seifer a Chinuch 
Kūrėjas panorėjo, kad tobulumas būtų pasiektas žmogaus veiksmu. Todėl buvo duota prievolė apsipjaustyti. Tai užuomina, kad tokiu pat būdu turi būti pasiektas dvasinis žmogaus tobulumas, vykdant Kūrėjo įsakus.

2019-03-20 21:32
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2019-03-20 23:48
DurnAdomis
pjaustykis ką nori
nuo toiros
nuo apyvarpės
nuo istorijos
galelį po galelio
susidėliok sau
o kur man dėti
dušanskį
į kokias vietas
susidėlioti žuvusius
žydus ir baltarusius
lietuvius ir lenkus
ar į religines
ar į žmogiškas
toira toira toira
neatsakys
arba atsakys
už viską
religija
priešintoja
skerdikė

Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą