Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







4 dalis (knyga prieš redagavimą)
Tai atsitiko Olandijos pietuose, tačiau galėjo bet kurioje kitoje šalyje, bet kurioje šeimoje įvykti ši istorija, kuri užklupo mus 2017 metais.
Kartais skaidrią, mėlyną padangę sudrumsčia siautulinga audra. Tarsi kaprizingas olandiškas pavasario oras: čia saulutė šildo, o žiūrėk ima netikėtai pilti kaip iš kubilo ledinis lietus ant tavo galvos, o tu nesi pasiruošusi šiai nemaloniai skaigmenai. Likimas supurtė mane tarsi cunami.

Olandijos didmiestį apklojo gili tamsa. Šilta 20017 birželio naktis. Vasaros pradžia. Vidurnaktį sudrumstė nakties tylą mano mylimojo Sigrano mobilusis telefonas. Nuo tada prasidėjo mūsų maratonas.
Sigranas mielas, jautrus vyras, gimęs ir užaugęs tropinėje saloje Šri Lankoje. Jis žvelgdavo visuomet į mane ypatingai meiliai, tarsi būčiau jo geiša. Tačiau tą nelemtą naktį jo žvilgsnis nudilgino. Beveik agresyviai, impulsyviu judesiu uždegė miegamajame šviesą. Prabudau išsigandusi. Jo azijietiškai siauros akys išsiplėtė ir virto europietiškomis. Sigranas tapo panašus į pamišėlį. Jo veide keista, man nepažįstama išraiška, gąsdino mane. Jis blaškėsi po kambarį iš vieno kampo į kitą. Pagaliau išdrįso praverti burną. Girgždančiu balsu garsiai sušuko:
-Mums reikia tuoj pat važiuoti į ligoninę. Juliui išsiliejo kraujas ant smegenų. Jis reanimaciniame.
Tarsi verdančiu vandeniu kas būtų mane apipylęs. Iššokau iš lovos apiplikyta baisios realybės. Širdies plakimą pajutau gerklėje. Tą pačią akimirką grindys tarsi prasivėrė ir ėmiau kristi į juodą baimės ir panikos duobę. Mano sūnus Julius vos 26-šerių metų. Visas gyvenimas jam prieš akis. Jis gyvens! Jis gyvens! Dieve, jis privalo gyventi!
Kai tavo šypsena- kasdieninė būsena, pamirštame Dievą. Įsuka mus malonus sėkmingo gyvenimo sukūrys.  Tačiau kai pajunti kiekviena savo kūno ląstele nepakeliamą dvasinį skausmą, prisimeni, jog turi ne tik kūną, bet ir sielą. Iškyla lyg rūkas amžinybės būtinybė. Tuomet ir prisimeni Dievą.
Visą dieną praleidau pas sūnų ligoninėje. Po širdies operacijos žinoma jautė silpnumą. Vakare ėmė pykinti, vargino galvos skausmas. Budintis gydytojas paskyrė vaistų ir Juliui šiek tiek pagerėjo. Kai ėmė snausti, laikrodis rodė 23 valandas. Jaučiausi lyg išsunkta citrina. Pabučiavau atsisveikinimui sūnų į kaktą. Milžiniška neramybė neapleido mane tą vakarą. Sigranas niekuomet manęs nepasveikindavo bučiniu, grįžtančios,  kaip anksčiau. Žinojau kodėl. Bijojo užsikrėsti kokia nors liga. Juk tiesiog apsigyvenau ligoninėje. O aš nieko nebijojau, nes esu motina. Jis tik patėvis, kuris netgi neaugino Juliaus. Skirtumas tarp mūsų neišvengiamas. Tam nesuteikiau reikšmės.
Kas galėjo žinoti, jog po poros valandų mūsų gyvenimas virs tikru pragaru. Pakeliui į ligoninę vis kalbėjausi mintyse su Dievu: jeigu, Dieve, esi visagalis, tuomet padėk sūnui. Laikyk jo gyvydės giją, padėk jam išgyventi. Dieve, aš pasimetusi ir neviltyje, todėl atiduodu tau savo kojas, rankas, širdį, mintis. Vesk mane tuo keliu, kuriuo privalau eiti. Kojos nelaiko manęs ir virpa lyg jos būtų iš bambuko, vėjo lankstomos. Nešk, Dieve, mane ant savo rankų. Pasitikiu tavimi!
Staiga iškilo prieš mane vizija: aš stumiu invalido vežimėlį su didžiule motiniška meile ir kantrybe, kuriame Julius. Jis paraližuotas. Telepatiškai skaitau sūnaus mintis. Kiekvieną jo norą išpildau. Mes tarsi du delfinai. Ši vizija truko vos kelias sekundes. Būtent tiek laiko užteko nugalėti panikai. Gimė viltis.
(mano Knyga „Stebuklo galia“ http: //leidyklalucilijus. lt)
2018-09-18 13:53
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2018-10-01 14:29
Violeta_Ferdinan
Tai istorija, iš pirmo žvilgsnio netelpanti į jokius logikos dėsnius, ir tuo pačiu tai – įrodymas, kad ne viskas gyvenime paremta logika. Yra kai kas aukščiau... Prieš metus mano 26-erių metų sūnų ištiko klinikinė mirtis. Šešias paras sūnus išgulėjo komoje ir per tą laiką Olandijos medikai dėjo visas pastangas, siekdami kuo skubiau išpjaustyti, pasak jų, daržove virstantį mano vaiką, ir donoruoti organus kitoms ligoninėms. Knygoje aprašyta mano ilga ir sunki kova už sūnaus galimybę gyventi. Ačiū Dievui, ši tragedija virto stebuklu. Aš turėjau gydytojus įtikinėti, kad Julius atsigaus. Knygoje pateikiu skandalingus faktus apie medicinos sistemą ir tuo pačiu atveriu paslaptis, kaip išlikti stipriems, kai žemė slysta iš po kojų. Tai – spalvinga, pilna mano ir mano sūnaus gyvenimo istorija nuo Tarybinių laikų iki šių dienų. Pasakoju, kaip mano nesėkmės ir sunkios patirtys atvedė į pergalingą, subalansuotą ir laimingą gyvenimą: depresija, vienatvė, ieškojimų klystkeliai, energetinės terapeutės darbo sėkmė, tironas olandas vyras ir pagaliau sutiktas svajonių vyras iš Šri lankos. Įspūdingai aprašyta egzotiškos Šri Lankos paveikslas. Tai – atvira, jausminga ir nuotaikinga, nepaisant patirtų sunkumų, mano ir sūnaus gyvenimo išpažintis, kurią vainikuoja tikrų tikriausias Dievo stebuklas. Ši knyga gali įkvėpti kiekvieną patikėti, jog stebuklai įmanomi, o viltis miršta paskutinė. Nes kaip kitaip tai pavadinti? Tik STEBUKLO GALIA...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-09-22 19:31
Lui
Lui
Dėkui už kvietimą, tik nežinau į kurią pusę eiti. :) 
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-09-22 15:48
Violeta_Ferdinan
Louisa, kas atsitiko ir visa kita galima rasti knygoje.  Rudeniop bus knygos pristatymas.  Mielai kvieciu .
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-09-21 22:09
Lui
Lui
Šilta 20017 birželio naktis. Gal 2017 metai? Juk tai nėra fantastika, kiek suprantu.

tarsi būčiau jo geiša -  geišos yra Japonijoje, todėl šis palyginimas netinkamas. 

Klaidelių nemažai palikta, skaitytojui pateiktas juodraštis.  Kas atsitiko Juliui, taip ir nesupratau, nes nėra net menkiausios užuominos, kodėl jis atsidūrė ligoninėje. Bet turbūt kitose dalyse aprašyta, todėl iš šio epizodo sunku spręsti, daryti išvadas. Kūrinys jautrus, išgyventas, jaučiama neviltis ir įtampa. Kiekviena knyga randa savo skaitytoją. Sėkmės kūryboje! 
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-09-21 20:03
Violeta_Ferdinan
Dar neredaguota, bet knyga puiki, o jos redagavimas taip pat puikus. Esu patenkinta Lucilijaus leidykla. 
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-09-20 07:50
Upė Piliakalnytė
Rašyčiau milžiniškas nerimas, o ne "neramybė". Ir norėtusi kad veiksmas vyktų lėčiau, kad kiekviena pajauta išplėsčiau būtų aprašyta. Dabar kažkaip viskas vyksta labai greitai..
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-09-19 13:44
sesė mėta
Jei prieš redagavimą, kodėl būtent šitą tekstą čia keliat? Jei reklama būsimai knygai tai kaip tik reikėjo kuo gražesnę ištrauką parinkt, man atrodo. Šiaip manęs šitą reklama neveikia. Neskaityčiau šitos knygos, jei atvirai. Bent jau neredaguotos versijos.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-09-18 20:37
Violeta_Ferdinan
Knygoje 18 dalių. Paviešinta tik kruopelytė.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-09-18 14:15
ČakoPelėda
Labai jautrus dienoraštis, kurį, mano supratimu, ne visai etiška būtų vertinti pažymiais.
Bet kaip lit. kūrinio tokio romano neskaityčiau, teisybę pasakius.
Per sunkus man tas svetimas skausmas, ypač, kai be jo daugiau čia kažko nelabai ir yra.

Bet kokiu atveju, stiprybės Jums ir sėkmės su ta knyga, kad jau taip.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą