Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 16 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Alio, redakcija!

Be tavęs žodžiai kaip be piršto! Taip, Tu! Nesislėpk. Koks tavo slapyvardis? Drąsiau. Laikas norėti. Ko? Paklausyk, po to paklausk savęs mažo klausimo: įdomu? Šiam menui jau tūkstančiai metų. Nuo pirmosios pasaulyje pasėtos raidės. Svarbiausia, nutuoki pati, natūralus grožio atskleidimas ir, nujauti, jausmas, kurį kūrinys sukelia. Formuoti estetinę reputaciją yra užduotis. Priemones išmanai geriausiai iš čia marširuojančių piligrimų. Žodžio piligrimas skambesys, kaip čia pasakius.. Taip? Nesikuklink. Klausimas būtent tau. Principai? Paprastumas, miniatiūrizacija, kamieno svarba, proporcingumas, asimetrija, harmonija. Bonsai! Atsakyti viską kas reikalinga ir sutelkti į gyvybiškai svarbiausias kūrinio dalis. Atsisakymas visko kas nėra būtina. Tam reikalinga mums tu. Ir neabejoju, žodis - reikalingiausias tau. 


Paaiškink vaizdžiai.

Rašto papildinių forma gimė oloje. Puošti, interpretuoti ir aiškinti? Vaizduojant! Dailės akademija kadaise inicijavo animacijos kursą. Troškau būti jo gretose. Deja. Mano piešimo gebėjimus egzaminatoriai įvertino neigiamai. Kam tai įdomu? Sau, iliustruotojau! Tiesą sakant, esu nevilty. Čia juk net neoperuojama vaizdine medžiaga? Ar man pavaldi linija? Ranka, akis, idėja? Skečas? Žodžiu..


Anime siela.

Nu ar tau ne laikas nušviesti esmę? Kas ji? Ką ji? Kokia ji? Kur ji? Kam ji? Dėl ko ji? Netikra ji? Tikriausioji?


Minutė.

Dingo iš gyvenimo beskaičiuodama iki šešiasdešimties - fantastika!


Esmė paslaptyje.

Žodžiu, pora. Su šventa dvasia - trejybė. Besiaiškinanti santykius tarp reiškinių. Derinant būdvardį, daiktavardį ir veiksmažodį. Idealiai, be keiksmažodžių. Jungtukai su dalelytėmis nepamirštami. Kas yra centras? Kas veiksnys? Klausimas - kas? Kas gali būti fantastiškesnio nei stebuklas? Kam galima būti fanatiškesniu nei dievui? Kas tavo? Siauraakis maistas, hentai, viešpatystė.. Anokie?
Ką veiki? Klausčiau ieškodamas išeities iš besiniaukiančios vienatvės. Mano arsenale šis klausimas niekada negriaudi. Lygiai kaip ir atsakymas. Jokiais pavidalais. Vientisos normalės. Sudėtingai neišplečiamos sujungiamaisiais pagrindais. Šalutiniai poveikiai ne man. Tarinius slepiu. Slaptos vertybės. Tektų tardyti. Kaip? Kibiru į punk tyrą...
Po atskleisto tarinio pabyra daug nereikalingų klausimų.
Iškilmingi abliatyvai pasilieja.
Kam tai naudinga? Man? Tau?  Grąžink. Išsiaiškinkim kas čia galininkas, ką? Kentėsi ar kryptingai veiksi, hm? Ne? Vadinasi, absoliutyvas tu, žmogau. Kuo pagrįsiu? Šešiakampe persvara, kitaip neišmanėliška būtų čia apsireikšti, ką berods, išdrįsau savo nelaimei. Likę nesupratę, pasiklydome aplinkybėse tarp vietų, laikų, būdų, kiekių, tikslų, nuolaidų akcijų, sąlygų.
Pagrindiniam antrininkui sakinį užbaigiau į galvą tašku.


Brūkšnys.

Žodis po žodžio - lašas po lašo. Susimąstyk! Rašyklį į rankas. Baltą foną ant darbastalio. Vivisekcija prasideda..
Brūkšnį po brūkšnio. Sukandus dantis.
Brangiausias Dantirašti,..
Nesiruošiu konkuruoti faktologijos srityje su vienu įspaudimu atverčiamu enciklopedijos lobynu. Jis prieinamas kiekvienam šių dienų smalsumo nestokojančiam žiniuonių žinduoliui.  Iš šalies nepastebimas bent kiek reikšmingas asmeninio atlyginimo pokytis, nors perskaityk tu triskart bestselerių seriją „50 pietinių chronikų atspalvių“. Ko nepasakyčiau apie knygnešių akcinės bendrovės narus. Kokią pasaką besektų profesorius, iš statistinių analų žinoma, jo vieta ekonominėje diktatūroje  - šalia taksisto, jei taupumo žebenkštis negraužia. Dviračiai dėl klimato nedėkingumo populiarumu šioje karalystėje neblizga. Kas belieka? Automatas, įpurškimo vožtuvai, senaties neberemontantinės avietinės traiškanos.. Svarbiausia apyraudonė!
Kainekurie linkę pirmiau klausti žinute datą ir laiką bendravimo viruso apsėstų pašnekovų. Argi  tavo čaturbatinimo įtaiso paraštėje ji neatvaizduota? Dažna tai kas prieš akis nematoma. Problema glūdi ne informacijos deficite, bet raktinių burtažodžių etimologijoje.  Laimė tarkim yra, ar ne? Tik kur jos ieškoti po saule? Turguje šaukliai kviečia ją atsiimti, toli gražu ne veltui, vienoje iš užjūrio negyvenamų salų laisvai rezervuotame penkių žvaigždučių viešnamyje. Piligrimų ten žymiai nesulyginamai nei čia. Taipogi žvaigždžių.
„Norint nustatyti žodžio raidą, naudinga turėti duomenų iš senesnių šaltinių arba iš sustabarėjusių tekstų, pvz. šio. Pagrindiniai metodai yra vidinė rekonstrukcija ir palyginimas su giminingomis sielomis. Anksčiausių išeities taškų retai kada galima rasti dėl priešistorinių laikų duomenų stokos. Etimologijos dažnai lieka sąlyginėmis. Ką tai bereikštų..
Didžiausią problemą sukelia tai, kad tas pats ženklas gali būti skaitomas daugybe būdų. Jis gali būti naudojamas ir kaip ideograma (t. y. žodį, sąvoką reiškiantis ženklas) ir silabogramas (fonetinį skiemenį reiškiantis ženklas). Be to, ideograma gali būti tariama tavo arba mano kalba.
Dvi skirtingos ideogramos susijungę galėdavo sudaryti sudėtinį žodį, turintį naują prasmę.
Kadangi molis greitai džiūdavo, dirbti reikėdavo labai greitai.
Po to, kai lentelė būdavo išrašoma, ji buvo džiovinama saulėje, mano Saule. Ypač svarbūs dokumentai buvo degami krosnyse ir vėliau archyvuojami, kas leido jiems išlikti tūkstančius metų.
Dantiraščio iššifravimas pagimdė naują orientalistikos sritį – „
Po velnių, kas aš, skaitytojas ar rašytojas, sakytojas ar klausytojas?
Pagaliau ant paviršiaus pasidedu karščiuojančią burtalazdę, iškvepiu dūmą ir paskutiniu brūkšniu perrėžiu gerklę skersai. Ekrane pajuoduoja. Balsas užsičiaupia.


Dažniai.

Kokio ilgio literatūriškai vergaujančių negrų eilė man būtų reikalinga, ydant nušviesti tavo kasdienybę, Saule mano? Štandartinė!
Klonų atakomis minčių lašai skiedžiami kubiniais metrais vandens. Šiame vandenyne nieko naujo. Bemaž. Pagal įgrisusias taisykles sintetinė tekstilė graužia kūnus. Spausdintų kietais viršeliais leidinių toksikomanų armija pasiseilėdama pirštais varto savo intymų sąsiuvinį. Pramoga ir tiek.
Profesionalai neišduoda komercinių paslapčių. Tardyti bergždžia. Mirs nepasakys. Veikiausiai patys nežinantys. Žinantys, bet nesuvokiantys. Nesąmoningai vykdantys sąmoningą veiklą. Tavo lėšų savanoriškai priverstinės ekspropriacijos revoliucingoje veikoje. Baudžiamuosius ir civilinius kodeksus aplenkiant politileninėmis apmautėmis. Sargiai supakuoti, deja, kiauri. Korumpuotos erupcijos giesmė geltonomis plytomis grįstų takelių parke ansčiau ar vėliau pasiglemš pasaulį. Trisdešimt sekundžių iki Marso išrinktiesiems kelio. Valio!
Nauja kolonizacijos era ne už kalnų! Žymiai toliau..
Kas bus leidžiamas į Jupiterio debesiją, jautiena tu mano? Mes ne..
Horizonto linija išlieka nepasiekiama paprastiesiems primatams. Belieka toliau studijuoti stebuklo meną. Kito kelio neturim. Beje jie mus turi aibėmis kelių. Mūsiškiai nepasiduoda! Vandens prie ugnies atsigerkim šįvakar į daktaro sveikatą..


Balsiai.

Visoms kalboms neužtenkama priebalsių. Balsiai juos jungia tariamojoje šnektoje. Keverzoti laisvė neišpasakyta. Dievą, raštą, teknologiją inkrustavo į plokštelę virš krutinės tos pačios rankos. Sukaustytas kvėpavimas..
Neuždaryk manęs tėvynė savyje, kasdieną versmėje baigtis uždaro ir kaip išvaro vakarą naktis, o tu man atsakai aš tavo..
Man patinka kraustytis. Kaskart užmarštyn išgaruoja vietos, žmonės, atsiminimai. Atmintis trumpa. Ne visi sakinio pradžią atsimeną. Ką jau kalbėt..
Kas kalba, beje? Vis daugiau ir dažniau. Nuo šnabždesio persijungdamas į klyksmą. Vidury naktinės tylos vienatvėje šokiruoja.  Maldauju. Prašau, užteks?


Kavos sąmonė.

Susipykau su savim. Šaukia, rėkia daryk taip arba užmušiu. Mane ar nepažįstamą, abu kartu, nesvarbu, baisu. Ką tu žinai apie baimę jei jos nejauti. Vyrai privalo bebaimiai būti.. Psichai teigia kaip įprasta atvirkščiai - puolama iš baimės. Tad šviesos greitojo reagavimo būrys prieš ryto sutemą su naktinio matymo įrenginiu, atjungę elektrą būste įsiveržia išlauždami šarvuotai atrodančias duris ir be kovinių šūkčiojimų, patylomis, slopiais tvinksniais šauna dvigubą šotą į mieguistą galvą.. 


Įnagiai.

Du. Trumpas ir ilgas. Sau ir priešui. Nusižudyti. Žudyt. Ne, atvirkštine tvarka.
Bent įsivaizduoji? Žemės grunte aptikti atitinkamos dalies gabalus, išlydyti, iškaldinti, suteikti formą, užgrūdinti, išgalasti, panaudoti.. Kone neįkainuojami. Menų menai.
Dabar paprasčiausiai, prie kiekvieno kampo, skyriuose apstu bemaž veltui.
Бери нехочу.


Įnagininkai.

Tamsaus gymio vyras judėjo į greitkelio juostos vidurį ištiestos rankos magija iš tolo stabdydamas įspūdingu greičiu riedantį visureigį. Bendras rūkė kelkraštyje šalia praeitais dešimtmečiais laikytino prabangiu limuzino..
Šviesiaplaukė deivė buvus pavergta ir dvasingai palaidota nuopušomis pušyno tankmėje. Šis kartas lemtingai baigėsi visiems dalyviams. Gyvybės, laisvės teisių atėmimais. Kokia moralė? Jokios.


Pavykęs pokštas.

Navigacijos žemėlapio centre pažymėta aukščiausia šalies apžvalgos aikštelė. Ką jautė šokėja proceso eigoje pradedant nuo lifto laukimo iki laisvo kritimo finalinio momento išliks amžinoje paslaptyje. Tyrėjai su tardytojais nekelia klausimų neegzistenciniams atsakymams. Susitelkta į saugos diržų spynų nesaugumą. Kaip jai pavyko? Fokusai su spyna nebepasikartos.


Intriga.

Kokio galo, klausimas, voliojasi šito žaidimo kaulai? Pabaigoje visi metimai, norėtųsi tikėti, duos pergalingą, viską paaiškinantį, apibendrinantį, apdovanojimo vertą rezultatą. Įdomu, ne vieninteliam man? Mirdamas gėdoje išsaugau vilties kibirkštį, jog reinkarnacijos pasekoje, ne kartą klaidingai įsikūnydamas sparnuoto uodo ar lietaus kirmino kailiuose, pagaliau vėl atgimsiu žmogaus kalba apdovanotu pavidalu. Bardo ilgiuosi sodraus bordo prie barbekiu. Saulės glamonių. Vasaros šilumos. O tu man atsakai, aš tavo išsirinkimo laisvėj teisė..
Spėti ateitį! Išvertus į suprantamą kalbą, kasdienybę klonuojant lyg du vandens lašus..
Tai taip įmanoma. Priešingu atveju chaotiško vandenyno oro sąlygomis aplink pasaulį neužsibūnant ilgiau nei parai tame pačiame taške. Amžinas judesys. Į tave ir iš tavęs. Kokio malonumo mums dar reikia? Vadini mane durniumi. Nepasakyčiau esi kvaila. Yra priežasčių. Visada pasiveja pasekmės. Anksčiau ar veliau pagalvė ant galvos ir..
Štai kur rojus. Ten paliktas pragaras. Raguoti velniai prie laužo geria somą užsikasdami manų koše. Dvasios ubagai UAB.
Neįsivaizduoji kaip lengva pasiklysti. Svečiuose suklydus nebūna lygiosios. Tava galva sužais futbolą. Pasisavins krepšį neieškoto lobio. Atsius atvirutę su nykštuku tavaj mamai. Labai erotinę. Bus džiaugsmo.
Visuma atskirtų kūno dalių nuostabus vaizdas. Kaip taip gali būti? Matai ir netiki savo akimis. Akys, visada meluoja. Žydrosios šaltu veidu. Rūdos.. ššššš..
Žolės raganos veikė, bet neilgai. Po to visos sudegė. Pelenai neturi jokios vertės. Augalams? Arklys tu?
Ne, ne ir dar kartą ne! Jokių smartfonų, planšečių, netbukų, žaidimų kompiuterių, maršrutizatorių, palydovinės televizijos, riedučių, rogių, paspirtukų, dronų, veidrodinių fotoaparatų, hi-end akustikos, bevarių laidaryčių, lempinių garso stiprintuvų, granitinių plokštelių grotuvų.. Gyvuliams nepriklauso! Marš į kampą!
Prieš dvylika miegot. Po vidurnakčio karutis virsta moliu...


Kitokie rūpesčiai

Nerūpestingumas nemirtingųjų nebestebina. Pamenu pavykusį atvejį taikliai deklamuota eile barzdon išgauti nuo seno marozo saldainių dėžutę iš vaikystės. Su ja baigta. Dabar pačiam tenkama apsimesti seniu šalčiu neutralizuojant piktų snieguolių įpročius priekaištams. Nepriekaištingas rafaelas.
Teisė į ginklą. Teisė į šūvį. Beteisiai neteisingame žmogėdrų pasaulyje. Psichologiniai žaidimai kamerose. Ding dink dinkg...
Nuo darbo arkliai dvesia. Riteris iš vis nulips pavėlavęs. Kas ten jo galvoj? Retas rupintojėlis.
Kalvė triukšmauja dieną naktį. Akcijų kursas aukštyn žemyn. Meškėnai su jautiena hamburgeryje karalaitiškais mastais nesiskaičiuoja. Beatcoinmaker Nr. 1. Gravediggazz. Suicidas yra suicidas..


Nudė.

Suformatuoti, apkalti vinimis ir į mikrobanginę ant maksimumo. Elementarus receptas. Rašau nuogai. Neprisidengdamas etikos taisyklių rūbu. Netaisyklingai. Nepataisomas, deja. Padugnė lyg tarp pirštų sumaigyta džiovinta ramunėlė užplikyta verdančiu vandeniu. Antiseptinis afektas nemigos kankinamiems vaikams. Adrenokortikotropinė harmonija. Stresas mane pribaigs arba aš jį. Dar pažiūrėsim..
Ką tau atsiusti? Pasvajok!


1 iš 36

Būtent tiek jų. Šventųjų. Kiekvienu momentu esančių nuodėmingųjų minioje. Pasaulis netemsta jų dėka. Vienam žūstant gimsta kitas jo vieton. Išsiaiškinti kur ta vieta mūsų reikalas. Mes tamsos valdovės tarnyboje. Misija bemaž neįmanoma. Saulė karštėja. Laikas gesinti tą šviesulį po visam. Be gailėsčio sau. Absoliutaus. Kažkokie beraščiai iš lūpų į lupas per amžius ritina mitą. Tarsi viena dieviškoji akis žvelgdama į antrąją švyti. Religijos laborantų juodus chalatus pakeitė balti moksliškai pasiūti, bet tikėjimo tiek anais tiek šviežiais esmė nuo to nepasikeitė. Kuo šiais laikas galima pasitikėti? Niekuo.
Grūdų nebebus. O buvę? Tikėjimo. Ak legendos. Visų žvaigždžių diena!
Koks planas? Drakanas, bedieviškai lyg pirmasis popiergalys. Nėra tokio termino! Nekibk prie žodžių, tų padarų taipogi niekas iš gyvenančių sveikame prote nematęs. Kiek jam metų? Kas skaičiuoja. Kas jame? „Karpis plaukiantis prieš srovę gale virsta drakonu“. Viskas? Taip. Aišku.


Kung-fu

Duona, sviestas, silkė. Fu! Kas čia dabar?! Nacionalinis sušis. Paskanauk. Niekuo gyvu, man alergija žuvagyviams. Teks, kad ir tavo lavonui. Neprievartauk! Ne! O, taip.


Turgaus narkomanas.

Traukia prie žemės. Oi, kaip traukia! Aukštosios materijos slegia vergo kaulėtus pečius. Iš viršaus į požemį. Jis ramus. Net per daug. Kavoja viduje dūmu springdomą slopstantį kvėpavimą. Galima vadinti tai jo įkvėpimu. Jam nieko netrūksta. Visko pilna. Pilnas turgus. Pasiges kai ko jis tik vėliau. Dienos pabaigoje. Savęs..


Nemiga.

Minutės negrįžtamai nyksta. Už pinigus jas neparduoda. Atvirkščiai, supirkinėja masiškai valandas apgailėtinu tarifu. Ką daryt? Eik miegot. Dar pabūnam? Prašau..
Vaikštau namie ir pasiklystu. Galva mintyse, kūnas virtuvėje. Tai nepavojinga? Lyg žinočiau. Ko laukiam? Kaip ko, deivės įsikūnijimo. Išprotėjai? Į ką? Kol kas neaišku. Stebėsim ženklus. Ne be reikalo šitą tekstilės iškarpą siuvinėjama juk. Arba mudu žuvę..
Gal žuvis, gal mergelė arba jautiena. Pasamprotaukim. Vienaragiai pasakiški veikėjai. Vandenė iš oro - apgaulės derinys. Avinės marinuotos lavašams su kopūstais. Dvyniai veidmainiai. Vėžys mus paskandins ašarų užtvankoje. Liūtai suės gyvus. Svarstyklės netikslios. Skorpionai nuodingi. Šauliai be skandalo kaip be patrankos. O tos? Jautienos neįpirksim. Mergelės nepatenkinsim. Žuvies nesuprasim. Kas belieka? Tikėtis eilinio stebuklo..
Trylika - nelaimingas skaičius. Pasakos. Ne, rimtai. Nesvaik. Pamirškim gandus apie laimę, mes ir taip iš pasmerktųjų. Tuoj apsiverksiu. Baik.
Nei vieno laiko.


Pabusk.

Kelkis! Kas nutiko? Misija vyniojama. Ką? Kaip? Va taip. Skubiai reikia atsikratyt įkalčių. Bet skuduras dar žalias? Man atrodo ryškiai violetinis. Ta žalios nuo raudonos neskiria, taip kad..
Kas toliau? Susitiksim pragare. Nepalik manęs. Atleisk. Bučkis. Iki. Ak. Beprotybė..
2018-03-12 00:08
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2018-03-26 17:17
Aurimaz
Jeigu suskaidytum į posmus, galėtum perkelti viską į poezijos skyrių, nes čia ne fantastika. Netgi ne proza.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-03-14 22:20
Nuar
Anime siela. Gražu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-03-14 18:55
istorijaprasidedačia
laukiam, su nauju asortimentu!
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-03-14 18:44
uv
uv
Vieno karto negana, susipainiojau. Grįšiu...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą