Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 17 (4)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Sniege pasilieka pėdsakai... Pėdsakai tarp daugybės kitų... Einu iš lėto. Kelionė ilga. Pašto dėžutė, autobusų stotelė, lojantys šunys, pravažiuojančios mašinos. Purvas ir sniegas. Baltas vasaris, pasislinkusi žiema, pavėlavusi. Miške liko lietus, ten vis dar lyja. Ech, nelaimingos sielos. Ten liko tarp samanų, šakų, akmenų ir šiukšlių...
Keliausiu ilgai kaip benamė.
Visi tie namai, lyg niekas juose negyventų. Pilki langai, tušti kiemai. Sniegas, kur žydėta gėlių. Geltonų gėlių jūrą išplovė lietus, užpustė sniegas. Palaidojom...
Praeinu geležinkelį. Šimtas metų niekas juo nevažiuoja. Užmigęs šviesaforas, saulės proveržis kažkur tolumoje tarp dviejų miškų.
Šimtas metų... Galbūt tik vaiduokliai iš praeities dar keliauja traukiniu? Išlipa ten, kur vasara. Kur įkaitusi žemė, svyla šaligatvių plytelės. Laukuose dirba moterys ir vyrai, kiemuose laksto murzini vaikai. Kvepia gėlėmis ir pietumis.
Tolyn, tolyn... Prieinu kaimelį. Snieguotais keliais darda vaikiškas vežimėlis. Apniukęs mamos veidas, pilkas kaip namų sienos.
Parduotuvė, nusileidusi iš aukštai. Raguota pardavėja tarp vyno butelių.
- Labas vakaras, o dangau, jau rytas. Būk pasveikinta, tamsta - byra žodžiai iš kiemsargio lūpų, kuris be namų.
Nusiperku porą bandelių ir keliauju toliau. Seku apniukusį dangų, palieku pėdsakus purviname sniege.
Prie suledėjusio vandens, pasislėpusi tarp krūmų, kvėpuoju savo baime. Čia jau nebesaugu. Čia, kur nei vieno žmogaus, nei vienos mašinos. Tik šaltas vanduo. Išskėčiu rankas... Kviečiu paukščius ir saulę... Tačiau niekas nenutūpia ant virpančių rankų... Įsileidžiu baimę, didesnę už tvenkinį.
Beprasmė kelionė baigėsi.
2018-02-14 09:09
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2018-02-14 19:14
Nuar
Beprasmiškas tekstas, kadangi sumaišytas siurrealizmas ir realybė be jokios atribojimo linijos. Sumesta viskas į vieną krūvą ir daugiau nieko.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą