Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







P. S. Vakar kalbėjausi su savo vaikų močiute. Ji pasakojo, kad su anūkų nuvyko į Rygą ir mėgavosi Štrauso muzika. Gerėjosi „Žyrduoju Dunojumi“.
- Pratinų anūką prie aukštos kultūros. – Pasakė miela, geraširdė moteris. Ji miela, bet jos pasakyta frazė kelia abejonių. Ar tikrai „aukštoji kultūra“ yra tokia aukšta? Dirbau teatre. Bendravau su aktorias, balėto šokėjais, operos solistais, choro artistais, orkestro muzikantais, dirigentais, režisieriais, dailininkais, kompozitoriais, rašytojais, poetais ir dramaturgais. .. Mačiau iš vidaus ir iš išorės meno produkto gamybą ir pateikimą. Produktas tikrai mielas, vertas dėmesio, teikia estetinį pasitenkinimą. Bet „aukštis“ sąliginis. Žiūrint į visą Europos kultūrinį palikimą teigiu, kad yra ten išmonės, išminties ir genialumo. Bet tai ne pats aukščiausias kalnas kurį gali ir privalo pasiekti tikras žmogus. Tai ne Everestas, tai mielas, Biržų kalnas, šalia teka Nemunas. Malonu ten pasivaikščioti, gražu ten. Bet tai ne atskleidžia žmonijos tikrojo potencialo. Apskritai, kultūros išaukštinimas kelia juoką. Cha, cha, cha ir t., t. Linksma.
Mielas bernelį, tu mokaisi groti. Tai puiku. Nesiūlau nusiminti. Tęsk studijas. Gilinkis į Europinę kultūrą, nes nieka aukštesnio Europos civilizacija negali pasiūlyti. Yra trys aukštumos kurios vertos dėmesio. Tai fundamentalus mokslas, filosofija ir menas. Ten yra išminties kurios reikėtų išmokti. Bet būk atsargus. Nes ten nėra tiesos. Net iš filosofijos, meno ir fundamentalaus mokslo, nesužinosi, kas yra žmogus. Kokia jo funksija, paskirtis ir prasmė. Visi atsakymai, kuriuos gali gauti iš „ten“ – sąlyginiai.
Yra religija, kuri taip pat duoda atsakymus, bet patariu ten nelysti, nes religija kurią išpopuliarino Romos imperija, kelia juoką. Tai apsurdų rinkinys ir nevykęs bandymas nukopijuoti Judaizmą. Geriau ten nekišk nosies. Dabartiniam tavo asmenybės vystymuisi pakaks meno, filosofijos ir fundamentalaus mokslo. Kai pasieksi viršunes ir įsitikinsi jų sąlygiškumu, paklausk...
Tu matei puikų baletą, ar sutinki, kad naivus siužetas ir strakaliojančios merginos su vaikinais ne tokia jau aukšta materija, kad ja remdamasis pasidarytum tikru žmogumi?
Pasaulio istorikai keikia ir bara Barbarų tautą, bet kodėl, juk jie tik įrankis Kūrėjo rankose, kam juos barti?
- O kas yra barbarai?
- Šaunuoliai. – Atsakiau.
- O kodėl jie šaunuoliai? – Paklausiau.
- Nes sugriovė Romos imperiją ir Romos miestą.
- O kodėl Romos sugriovimas yra geras dalykas? – Nustebau.
- Nes tai buvo, žmogžudžių, plėšikų, griovėjų, naikintojų, skraudėjų civiliząciją.
- Ką jie nužudė?
- R. Akiva ir jo draugus.
- Ką jie apiplėšė?
- Ko jie neapiplėšė? Visas piktadarystes jie darė su visomis tautomis, kurios buvo po jais.
- Ką jie sugriovė?
- Mikdašą.
- Ką jie naikino?
- Ješėruno tautą.
- Ką jie skriaudė?
- Tikrus žmones. Bet už visus nusikaltimus Kūrėjas jiems sumokėjo. Ką Roma padarė Jerušalaimui, tą Barbarai padarė Romai. O kokią Roma susikūrė sau religiją yra dar juokingiau. Tikra gyvenimo ironija! Roma nekentė žydų, o Kūrėjas pasityčiodamas privertė juos melstis ir dievinti žydą. Juokiuosi už pilvo susiėmęs. Ar gali būti juokingesnė komedija? Roma stengėsi sunaikinti judaizmą, bet galų gale jų pačių religija buvo sunaikinta, net mūsų laikais yra tarp jų kurie klaupiasi prieš senai mirusį judėją.
- Barbarai puikiai atliko savo paskirtį, už ką juos keikti, už ką juos barti? Jie sunaikino blogio imperija.
- Cha, cha, cha!
2018-02-01 14:23
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2018-02-04 15:20
tictac_it
klaidos rašyme, gal ir klaidos požiūryje ... ne tik juokinga bet ir lūdna gal :) 1
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-02-03 00:21
MadMū Kitkits
smagu
rašyti
bet
klaidos
švyti
todėl
ir
štrauso
peikt
nereikėtų
nes tie
aukštieji
kalnai
prislėgtų...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą