Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







...                              Lietuvėli, kareivėli,
                                        Už teisybę tu kovok,
                                        Skleisk Pasauliui tyrą meilę,
                                      Savo jausmo neišduok.

                      Akylesnis ir šiek tiek įžvalgas turintis žmogus  galėjo suprasti, kad tai yra skelbiamas karas. Karas  bus neišvengiamas, -jis  buvo pratęstas Kaukaze- Čečenijoje, - Groznas buvo sulygintas su žeme. Kas bus sekantis? Ilgai laukti nereikėjo, metai bėga greitai ir štai 2008 metais buvo paskelbti nauji manevrai „Kavkaz-2008“. Karas Kaukaze tęsiasi, atėjo eilė pastumieti sienas Gruzijoje, -prijungti Pietų Osetiją prie Šiaurinės. Apchaziją taip pat, per separatistus sutarė priglausti prie Adlerio, arčiau Soči. Kaipgi, - reikia pasiruošt Sočio žiemos olimpiadai. Metai greitai žirgais  praskriejo, ir štai 2014 metai, - vėl manevrai prie Ukrainos sienų, Kryme siautėja „žalieji žmogeliukai“ ir okupuojamas Krymas. -Krym naš, -plonu balsu sužvėge Petrapilio chirurgas-paskutinis rusėnų, paranojos kamuojamas avantiūristas-intrigantas Kibenas Penas.  Rusija skanduoja; -Uraaaa.... -Uraaaaa... Krym naš... Netruko prabėgti metai ir štai, 2017 metai, prie Europos sąjungos vakarinių sienų sukuriamos mistinės teroristinės  valstybės; Lubenija, Vesbarija, - Jos paskelbiamos kaip teroristinės, kurios tikriausiai puls Veišnoriją. Gudija čia pat už kelių žingsnių, Karaliaučius už šimto kilometrų. Viskas buvo tiksliai apskaičiuota, tik nenumatė vieno dalyko, -neapskaičiavo Lietuvos karių ryžtą, sustiprintas Baltijos šalių NATO pajėgomis batalionus, apginkluotas naujais, moderniais ginklais Lietuvos savanorių dalinius. Vienas slaptas ginklas tai ypatingas, -pats moderniausias. Tai,  pagal Lietuvos Generalinio štabo parengtą programą, rekomenduotas Šturmano Geležėlės, Bocmano Krauzerio ir šviesios atminties Samurajaus-kamykadzės slaptasis ginklas. Pelningai pavyko prastumti per viešųjų „Lydlo“ pirkimų programas. Lietuva išmoko 1939 metų Žiemos, Sovietijos karo su Suomija patirties. Pagal visą sausumos sieną  su Gudija, per visą Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį, Šturmano Geležėlės „Kurmiai“ slaptai rausė tunelius. Jie buvo išrausti visoje rytų, pietryčių ir pietų Lietuvoje pagal visą sieną su potencialiu priešininku, prie tariamojo Suvalkų koridoriaus, kirto skersai Suvalkų koridorių keliose vietose, tuo pačiu sustiprino lenkų pozicijas. Prezidentas Dūda buvo labai patenkintas. Taip buvo uždėtas galingas  skląstis tarp  Petrapilio chirurgo Karaliaučiuje ir Lukošiaus Gudijoje, dviejų armijų susijungimui per Nemuną.  Šie tuneliai buvo sujungti su pagrindinėmis bazėmis Jonavoje, Marijampolėje, -siekė Šakius ir Krekenavos ekspermentinės bandymų laboratorijas. Pagrindinis vadovavimo štabas buvo ušslaptintas, - valdymo pultas buvo pas Šturmaną Geležėlę, prie Šatrijos kalno. Bet apie tai  galima tik spėlioti. Tiesa buvo kažkur anąpus, - ne jis vienas galėjo  dubliuoti veiksmus, -jei nesuveiks pagrindinis pultas Lietuvos Generaliniame Štabe, pas vyriausiąjį Kariomėnės vadą Vytauą Žiuką, -visko pasitaiko, - šnipai nesnaudžia, -suveiks antras, trečias... 
                                                          Kol su Lietuva gyvensim širdyje,
                                                          Tikrą laimę jaus visa darni tauta.
                                                          Su visais susikalbėsim paprastai,
                                                          Nes visų klausyt mokėsi pagarbiai.
Atsakingas už Krašto apsaugą generolas Raimonds Skrobla, kraštutiniu atveju duoda žinią Šturmanui. Bet neprireikė, pavyko užtikrinti saugumą iš pirmo karto, - visų tunelių nereikėjo atidaryti. Įpusėjus manevrams „Zapad“ buvo atidaryti skląsčiai iš Jonavos kiaulininkystės komplekso ir dešimt tūkstančių žviegiančių paršelių leidosi į žygį. Priartėjus prie Lietuvos -Gudijos - Lenkijos sienų,  tuneliai, kaip kraujagyslės išsisklaidė pagal visą Lietuvos pasienį. Petrapilio chirurgo ir Lukošiaus radarai užfiksavo keistas, žemės drebėjimą primenančias vibracijas, nei tai sieros, nei tai amoniako kvapą ir baisų žviegimą. Kiaulių kūno temperatura aukštesnė už žmogaus pora laipsnių pagal Celsijų, todėl  Lukošiaus ir Chirurgo Vladimereco, šilumą gaudyti orentuotos sparnuotos raketos, iš kovinių sraigtasparnių, pakankamai tikslai skraidino į nematomus taikinius, į po žeme bėgančius ir žviegiančias paršelius, - baisu, - taikinius svilino, tirpdė, spirgino. Teko pasigailėti, reikėjo daryti apgaulingą manevrą, -pavyko, - trys tūstančių paršelių buvo iškelti į paviršių, -taip buvo apsaugota gyvoji jėga nuo kančių, taip pat apsaugoti inžineriniai įrenginiai, - paršelių katapultavimo iš tunelių įrenginiai. Įrengimai  brangūs ir ypač slapti, buvo apsaugoti.  Niekas iš priešininkų generolų net nepastebėjo kada ir kur iškilo didžiulis paršas, sudarytas iš tūkstančio gyvų organizmų.  Didžiulę suvienyta kiaulė užtikrintai judėjo pirmyn, link Astravos. Galinga knyslė smigo į Lukošiaus ir Chirurgo, pralaužė gynybą ir prieš vakarienę dasigavo iki Astravoje padėtos galingos- termo-brandolinės  minos, - kol kas dar yra neaktyvuota, ir ėmė knisti pamatus. Viena paleista raketa nepataikė, matomai buvo gamybinis brokas, - nuskrido per aukštai ir pasiekė net prie Peterburgo, netoliese esantį poligoną, sukėlė dideli nemalonumą Vyriausiajam pratybų vadui pulkininkui Vladimirui, sukėlė dideli galvosuopį, - draiskalais pavertė jo šarvuotą limuziną.  Vieno  užsižiopsojusio žiūrovo automobilis nuleido padangas, keli žiopliai buvo šiek tiek traumuoti; vienam iki alkūnės nutraukė ranką, antram nutraukė vieną koją, o antrai kojai  nuavė batą. Manevrai  yra manevrai, -visko pasitaiko, bet, teisingumo dėlei reikia pasakyti, daugumą raketų pataikė į šilumą skleidžiančius ir  tuneliuose judančius, paslėptus gyvus taikinius. Po pratybų, Jonavos kiaulininkystės ūkis patyrė nemažą nuostolį, -po žeme sudegė keletas tūkstančių bekonų. Ką padarysi,  -karas yra karas, kad ir manevrinis. Buvęs Jonavos meras  Lietuvos Parlamete, Mindaugas Sinkėvičius valstiečiams įteikė rekomendacinį laišką su pasiūlymu, ` Lietuvos valstybės 100-čio jubiliejui Jonavoje pastatyti paminklą  Paršeliui. Rudenį, sesijoje, pirmu klausimu turėtų svarstyti, - neaišku kaip susitars su koalicijos partneriais iš kairės. -Jei ne, -atsistatydinsiu.
                                                            Ženk į prieki, kareivėli,
                                                            Dėl Tėvynės mylimos,
                                                            Skleisk Pasauliui
                                                            Vien tik gėrį
                                                            Šlovink vardą Lietuvos.
2017-09-29 00:50
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2017-09-29 18:54
Vetra Vika
Apibendrinta  prozinė įžvalga, lyg kosminiu radaru - prasekant visomis kriptimis, gražiai įtalpinant įvykius į sceninius rėmus, įpinant jumoro ir sarkazmo:
,,...-Krym naš, -plonu balsu sužvėge Petrapilio chirurgas-..."
,,...Mindaugas Sinkėvičius valstiečiams įteikė rekomendacinį laišką su pasiūlymu - Lietuvos valstybės 100-čio jubiliejui Jonavoje pastatyti paminklą  Paršeliui...."
..."paminklas" privertė nusišypsoti... ar ne "daniškam"-:))
Sėkmės kūryboje.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2017-09-29 18:32
MadMū Kitkits
kodėl
nepranešė
man
niekas
kad
jau
kariauja
netgi
sliekas?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą