Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







בס“ד
BARAS BURAS
DETERMINUOTAS LYTIŠKUMAS
1
BERNIUKAS
Kodėl paukščių patinai puošiasi dailiomis plunksnomis, žolėdžiai puošniais ragais ir viskas dėl patelių? Kodėl toks lytinis dimorfizmas? Kodėl gamtoje patinai taip neriasi iš kailio, grumiasi ir gražinasi dėl šeimos sukūrimo? Ir kodėl žmonės daro iš dalies ne taip kaip kiti žvėrys? Pas mus labiau dailinasi, puošiasi ne patinai, o patelės? Žmonių pasaulyje gražinti save yra moteriškas elgesys. Tu manai, kad mes beždžionių palikuonys. Jei tai tiesa, tad kodėl mes ne tokie kaip gyvuliai? Mes arba aukštesni, savo siela už viską kas yra sukurta, arba esame žemiausi ir niekingiausi padarai. Kodėl mes ne kaip visi? (Nors kuo visuomenė primytyvesnė, tuo elgiamės panašiau į gyvūnus.) Juk jokia beždžionė negali sunaikinti arba išsaugoti pasaulio, o žmogus gali. Ar matai, kad mes skiriamės nuo kitų organizmų, ne savo anatomija, o siela - kalba, potencialia galimybe kurti ir griauti. Jokiam galvijui tokia dovana neduota. Juk joks padaras nesvarsto moralės klausimų. Ir kodėl heleninėje civilizacijoje vagystė tai baudžiamojo kodekso dimensija, o lytinė laisvė – moralės dimensija? Juk nėra tarp šių veiksmų racionalaus skirtumo. Jei suaugusi moteris santykiauja su savo biologiniu tėvu, tu tvirtini, kad tai jų reikalas. Sakai nesikišk, jei jiems taip labiau patinka, kas čia blogo. Manau, kad toks veiksmas yra toks pat nusikaltimas kaip ir vagystė. Tai turėtų būti, ne moralės, o baudžiamosios teisės veiklos objektas. Jei tavo vyras sąntykiautų su kaimyne, ar išliktum rami? Ar sakytum, kas čia blogo, jei jiems patinka, kodėl gi ne? Dar... tu pateisini homoseksuolizmo reiškinį. Įsivaizduok, kad tavo sūnums užaugus, tu juos užklumpi lytiškai santykiaujant tarpusavyje. Ar išliktum ištikima savo tikėjimu lytine laisve, ar vis dėl to prieštarautum tokiam elgesiui? Dar juokingesnė situacija. Jei tavo vyresnysis sūnus pasidarytų pilną lyties keitimo operaciją ir norėtų susituokti su jaunesniuoju tavo sūnumi. Ar sakytum: „čia jų asmeninis reikalas, jei jiems patinka, kodėl gi ne“, a?
Tu mokeisi Sorbonos universitete, filosofijos specialybę. Padėk susivokti. Vakar mano draugas buvo labai liūdnas. Jis vyresnis už mane ir turi pinigų... Po mokyklos sutikau jį stotelėje. Jis amerikietiško koledžo studentas. Susipažinome muzikos mokykloje per gitaros pamokas. Pasiūlė užsukti į kavinę. Pavaišino arbata. Pasakė, kad prieš kelias dienas netyčia, pasielgė neapgalvotai, ir dėl to nukankino vieną iškrypelį. Jo tėvas yra garsus advokatas. Gyvena biseksualų gyvenimą. Kartais parsiveda neblaivių jaunuolių ir smaginasi. Mama žino, bet žiūri pro pirštus. Šalimais gyveno jaunuolis, jis yra tėvo meilužis.
- Jis yra išlaikomas, mano tėvo. – Pasakojo R. – Jį gerai pažystų, nes prie manęs lindo... Nori šviežienos. Pasikvietė į svečius pažaiti kompiuterinių žaidimų. Man buvo įdomu, ko jis siekia. Kol žaidžiau jis pataisė kažkokio gėrimo ir pasiūlė atsigerti. Sau taip pat pasidarė. Aš žinau, kad kartais tokie tipeliai naudoja prievartavimo narkotiką, tad negėriau. Apkeičiau stiklines. Nervuodamasis jis išgėrė gėrimą, kuris buvo skirtas man. Po kelių minučių atisėdo ant fotelio ir užsnūdo. Mano įtarimai pasitvirtino. Supykęs norėjau jam atkeršyti. Pavaikščiojau po kambarį ir sekcijoje pastebėjau fejerverkus. Iš virtuvės atsinešiau degtukų. Numoviau tėvo meilužiui kelnes. Įkišau į išangę nedidelį fejerverką ir uždegiau. Jis užsiliepsnojo. Išsigandau ir persigalvjau. Fejerverkas leido žiežerbas ir cypė. Norėjau sučiupti ir ištraukti, bet nespėjau. Jis sulindo į vidų. Išsigandau. Čiupau savo daiktus ir išbėgau į laiptinę. Nuo skausmo tėvo meilužis pabudo. Pradėjo šaukti. Tada petarda sprogo... Jis sunkiai sužeistas. Tėvui daug pinigų kainuos užglostyti šią bėdą. Bet jau žinau už dviejų, trijų savaičių šito vietą užims kitas naivus jaunuolis.

FILOSOFĖ
Saliut, Atai, ar atsimerkęs sapnuoji? Pats sugalvojai? Kam kvaršini sau ir man galvą? Gyvenk sveikas ir niekuo nesirūpink.

BERNIUKAS
Su tėte ėjome namo. Prie mūsų pribėgo išgėręs senolis. Tai scenos darbininkas iš teatro. Tėtės buvęs kolega. Truputėli pakalbėjo. Svyruodamas švaistėsi rankomis, kad išlaikytų pusiausvyrą. Įsikabino tėvui į šaliką, kad neparvirstų. Tėtė šypsojosi.
- Ar žinai, Gintas, baleto šokėjas mirė?
- Kuris, ar homoseksuolistas?
- Taip.
- Kaip jis mirė?
- Vieną dieną neatėjo į darbą. Jis gyveno mokyklos rajone, blokiniame name. Buvo vienišas. Vieną dieną kaimynai pradėjo skūstis, kad baisus dvokas sklinda iš Ginto buto. Iškvietė miliciją ir gaisrinę. Išlaužė duris. O Gintas jau pūti pradėjęs. Kirminai mėsą ėda.
- Jis nusižudė?
- Ne, nuo keistos ligos mirė. Nežinau, tiksliai. Pastebėjau, kad visi pydarai, kurie prie manęs lindo po kiek laiko keista mirtimi nusibaigdavo. Dievas juos baudžia.
- Ką turi omenyje?
- Vaikystėje prie manęs lindo kaimynas inžinierius. Malonus tipas buvo, tėvas išgelbėjo nuo jo pinklių. Tada jis prisipratino kitą berniuką ir padarė, tokiu kaip ir jis. Prieš dešimt metų susitrenkė pakaušį. Per kelis mėnesius smegenyse užaugo piktybinis auglys. Smegenys supuvo. Prieš kelis metus scenos darbininkams vadovavo Stulgys. Tas buvo pasiutęs girtuoklis, lindo ir šnekino, kad sutikčiau su juo draugauti. Nuolatos girtas būdavo. Per jūros šventę paskambino ir paprašė palaikyti kompaniją, jam liūdna vienam gerti. Nuėjau pas jį į svečius ir geriu už jo sąskaitą. Paskui pradėjo prašyti, kad pasilikčiau nakvoti. Na, tikrai ne, alų gerti galiu, bet nakvoti ne. „Pasikarsiu, jei išeisi“, sako jis. Galvoju, jei pasiliksiu, dar pasikars, su milicija reikalų teks turėti. Ne sakau, einu namo. Ryte atėjo teatro direktoriaus pavaduotojas, ūkio reikalams. Paprašė scenos darbininkų Stulgio kūną padėti iš morgo atnešti. Vis dėl to pasikorė. Man liepė jo karstą nešti. Iš baimės vos nesuklupau. Būtų lavonas ant laiptų nukritęs, bet laiku padėjo Augis, baleto šokėjas. Prilaikė. O Gintas, taip pat lindo, Kaune, per gastroles. Mus apgyvendino viename kambaryje, tai puse nakties jis liežuviu plakė, miegoti trugdė. Neatstojo, kol nepagrasinau: „galvą suskaldysiu, jei neisi miegoti“. Visi mirę.
- Tikrai, įdomu ir keista.
- Duok kelis rublius, noriu alaus. – Tėtis davė kelias monetas, ir kolega patenkintas pasišalino.
- Pasaulyje daug keistų dalykų, moralinė degradacija ateina į mūsų šalį. Lytiniai nusikaltimai visada buvo, kaip anomalija, dabar vis daugiau žmonių lytinę laisvę vertina teigiamai. Būk atsargus, jei kas nors prie tavęs lįstų, – tėtis kreipėsi į mane, - būtinai pasipasakok.
P. S. Dar nesu matęs organizmo, išskyrus žmogaus, kuris jaudintųsi, pergyventų dėl idėjų pasaulio. Pvz.: ar yra gyvenimo prasmė, ar yra gyvenimo tęstinumas – gyvenimas po mirties, ar yra bausmė ir apdovanojimas po mirties. Kintantis egzistavimas – mūsų pasaulis einantis į nebūtį, nes jis apibrėžtas laiko, tai reiškia, kad pasaulis laikinas, kitais žodžiais – netikras. Jokia beždžionžmogė, nei žmogbeždžionė tokių idėjų nesvarsto. Kodėl tikras žmogus mato, girdi, supranta tai, ko tiesmuko empirinio pažinimo pasaulyje nėra?
Jei sakysi, kad evoliucinis procesas išvystė mūsų smegenis, todėl mes galime mąstyti gilias mintis, tada kodėl mokslininkai teigia, kad žmogus panaudoja tik 8 % savo smegenų? Kam evoliucija vystė organą kuris nenaudojamas? Kam beždžionei reikalingos tokios smegenys? Kad sąžinė ir egzistencinė baimė kankintų?

FILOSOFĖ
Saliut, Atai.
Kam tai rašai? Kam imi į galvą girtuoklių kalbas? Aš mokiausi filosofiją viename iš seniausių universitetų Europoje, ir pavargau nuo filosofinio mąstymo. Gyvenk ir viskas bus geriai.

BERNIUKAS
Po muzikos mokyklos sutikau jaunuolį R. Man atrodo, kad jis laukė manęs.
- Labas vakaras, – pasisveikino jis. – Norėčiau su tavimi pasikalbėti. Prašau skirk man kelias minutes.
- Gerai. – Sutikau. Jis atidarė šalia kelio automobilio duris.
- Važiuojame. Truputėli užkąsime ir pasikalbėsime. Daug laiko iš tavęs neatimsiu. – Nenorėjau važiuoti. Išsigandau, nes gal būt jis nori mane pagrobti. Tėtis perspėjo, kad kartais grobia vaikus. Bet aš jau ne vaikas. Pagalvojau ir ryžausi pasiduoti intrigai. Važiavome kelias minutes iki restorano, šalia apylinkės teismo.
- Vaišinu, – pasakė jis draugiškai. – Mokyklinę kuprinę palik mašinoje. Į restoraną jos neštis nereikia.
- Ne, aš be kuprinės jaučiuosi nejaukiai.
- Kaip nori. – Tokio lygio restorane buvau pirmą kartą. Nežinojau kaip elgtis. – Užsisakyk ko nori valgyti ir atsigerti.
- Ačiū, aš ne alkanas ir neištroškęs.
- Aš alkanas, bet man nepatogu bus pietauti, jei tu tik žiūrėsi į mane. Užsisakyk, prašau deserto. – Pavarčiau meniu. Pasirinkau ledus. – Prieš keletą dienų tau pasipasakojau... Man depresija. Nebesugebu kontroliuti savo emocijų ir minčių. Norisi tik gulėti lovoje ir nuobodžiauti. Tada tau papasakojau savo gyvenimo intymius aspektus. Prašau išgirstus dalykus uždaryti viduje ir liežuviu jų neskelbti. Pažadėk nekalbėti...
- Pasistengsiu, – jaunuolis R. susikaupęs pažiūrėjo į mane. Tyrinėdamas žvilgsniu tylėjo. Jaučiausi nejaukiai. Padavėjas atnešė užsakymą. R. tylėdamas valgė. Aš šaukštu maišiau ledų masę. Nedrįsau ragauti. Šalimais atsisėdo jauna panelė. Nevalingai žvilgsnis nukrypo į ją. Nesuprasdamas apžiūrinėjau jos krūtinę. Tai pastebėjo jaunuolis R. Pradėjo šypsotis. Susigėdau. Kad paslėpčiau sutrikimą pradėjau ragauti ledus. Po pusės minutės vėl nužiūrėjau panelę. Ji buvo graži, nekukliai apsirengusi. Paryškinusi krūtinę. Gerdama arbatą, pirštais žaidė plaukų sruoga, kuri krito ant veido. Mergina pastebėjo mano žvilgsnį ir koketuodama pamerkė akį. Aš nustebau ir išsigandau.
- Ne prasidėk su juo, – įsikišo jaunuolis R. – Tu dar naivus ir skaistus. Čia ne moteris.
- O kas?
- Transeksualas.
- Ką tai reiškia?
- Tu iš kitos planetos tikriausiai. Visiškai atsilikai, nuo heleniškos civilizacijos vystimosi. Aš taip pat norėčiau ištrūkti ir nežinoti, bet negaliu. Ši civilizacija, per stipriai įleido šaknis į sąmonę. Sugadino mane ir mano gyvenimą. Tai mano begalinio liūdesio priežastis. Transeksualas  – tai lytį norintis, ar jau pakeitęs asmuo.
- Kalbėk tyliau, ji girdi.
- Jis nesupranta lietuviškai. Šis vyras Švedijos pilietis, mano tėvo klientas...
- O gal tu apsirikai?
- Nebūk naivus. Žiūrėk kokios pėdos, pečiai užmaskuoti, vyriški raumenys, nors ir menki, kaulų stuktūra, siauri klubai, šaliu paslėptas adomo obuolys, slenkantys plaukai, ne jau nematai.
- Ne.
- Mano tėvas su juo santykiavo. Psiaudo vagina negili. Kad būtų įmanomas aktas ten pripila silikono visą toną. Paskui jis vargsta, kol gleives išsiplauna iš psiaudo vaginos. Kiek jis kankinasi vasarą, kai jo vagina sušunta. Ligų su šlapimo takais ir pūsle milijonas. Vargšelis. Transseksualizmo industrija apgaudinėja žmones. Profesorius A. Norbekovas sako, kad „situaciją nori supaprastinti tie, kurie yra suinteresuoti atlikti lyties keitimo operacijas“. Tu matai „noro“ suabsoliutinimo produktą. Taip pat šį reiškinį įtakoja „medicinos komercializacija“. Žaidimas su lytimi – geras biznis. Jiems moralė nerūpi. Gydytojas turi gydyti, o sveiko vyro, ar moters suluošinimą sunku apibrėžti kaip gydimą, bet jei labai norisi, tada viskas tampa įmanoma, remiantis žalingos lyties disforsijos samprata. Absurdas, lyties keitimo industrija netiki siela, netiki metafizinio Kūrėjo buvimu, bet kada patogu, manipulioja metafizinėmis idėjomis, tam kad patenkintų savo „norą“. Kai sutrinka siela, ir žmogus netapatina save su savo lytimi, tada jie pritempia materiją prie abstrakčios sielos. Kuri šiandien jaučiasi vienaip, rytoj kitaip. Jei yra siela, vadinasi turi būti ir sielų pasaulis. O empiriškai sielos nepažinsi. Tik protui ji atvira. Bet mūsų civilizacijoje „protas“ tapo „noro“ vergu. Daug efektyviau šalinti lyties disforsijos sindromą psichoterapijos pagalba. Bet taip mūsų civilizacija nedarys, nes iš lyties keitimo industrijos galima gerai pasipelnyti. Priežastis banali – pinigai.
Išklausęs monologą atsisveinau ir išėjau namo.

2
BERNIUKAS
Tu filosofė, gyvenanti Paryžiuje, tu arti pasaulio kulūros sostinės, prašau, paaiškink...
…Sakai, kad nereikia bandyti narkotikų, bet tada šis žinojimas ateina ne per empiriką. Vadinasi, kad galima vadovautis ir kitokiu realybės pažinimu.
Tėtis sako, kad aš esu berniukas neabejodamas. Europos šeimų planavimo centras sako, kad aš galiu rinktis, kuo esu, berniukas, ar mergaitė.
Kas teisus? Tėtis, ar Europos šeimų planavimo centras?
Jei abejosiu savo lyties identiteto klausimu, vadinasi aš Filosofas, o jei pasirinksiu ir tuo neabejosiu, būti berniuku, ar mergaite tapsiu religingu?
Gintaras pasakojo, kad kai Froidas apsilankė Jungtinėse Amerikos Valstijose, ir pamatė to meto palaidą elgesį, grįžęs į Austriją pasakė savo mokiniui Jungui: „laukinė šalis“. Froidas nepropogavo lytinio ištvirkimo. Tik remiantis lytiškumu aiškino žmogaus vystimosi raidą. Matydamas heleniško pasaulio moralės nuosmukį Froidas baisisi. Remiantis jo teorija galime pamatyti, kad šiuolaikinė heleninės visuomenės „ego“ pilnai pavaldi „id“ įtakai. Visas gyvenimas nukreiptas ieškant malonumų. Ir atstumta „superego“ funkcija, nes stengiamasi atsikratyti moralinių normų tęstinumo. Tokia visuomenė – tai žmogiškumo kapinės ir gyvuliškumo viešpatavimas, o „ego“, racionalus protas gyvulio tarnas.
Man šiandien liūdna, atrodo kad vakarų civilizacija kraustosi iš proto. Dar nesu matęs beždžionės, kuri norėtų save kastruoti, o beždžionžmogę...

FILOSOFĖ
Saliut Atai,
Nereikia visko į vieną maišą dėt, nes gausis maišalynė. Narkotikai tik pavyzdys, jei lengviau, paimk pyragų pavyzdį, visuomenėję yra priimta žinoti, kad pyragai yra skanu, net jei tu jų neragavai, ar nežinai kokio nors konkretaus pyrago skonio. Empirika nereiškia tavo konkrečios patirties, tai bendra žmonijos patirtis. Gali, aišku, vadovautis savo konkrečia empirika, taip ir daro kai kurie žmonės, kurie nori viską išragauti, išbandyti, iškentėti ir t. t.
Pasaulyje yra įmanomi 9 žmonių tipo variantai, o ne tik berniukai ir mergaitės, nors šie variantai pasitaiko dažniausiai. Pavyzdžiui, Prancuzijoje vienas is dešimties atvejų pasitaiko, kad gimsta mergaitė su mažučiu berniuko lyties organu iš išorės, ir visiškai sveikas vaikas, be jokio išsigimimo. Kas tai? Berniukas ar mergaitė? Anksčiau Prancūzijoje tokiais atvejais lytį spręsdavo tėvai, tokiu atveju jie paprašydavo chirurgo, kad pašalintų „nereikalingą“ organą. Šiandien vaikas sulaukęs pilnametystės gali apsispręsti pats.
Apie asmenybės identitetą, manau, kad tavo psichologas tau gali daugiau patarti, negu aš. Tik iš psichologijos pamokų atsimenu, kad identitetas jau turi buti susiformavęs iki 17 metų.
Pastovi abejonė iš tavęs filosofo nepadarys, abejonė paskatina mąstymui, kuris ir yra filosofijos funkcionavimo principas. O tikėjimų ir religijų yra visokių: pinigai, meilė, velnias, karas, fantastika ir t. t. ir pan.

BERNIUKAS
Aš ne Atas, aš esu Baras Buras.
Sakai, kad yra 9 lytys… Na, nereikia visko dėti į vieną maišą. Tavo poziciją lyčių ir moralės klausimu žinau iš bendravimo “tete a tete”. Man reikalinga, tik tavo požiūrio argumentacija. O tu jos nepateiki. Ant ko stovi tavo pasaulėžiūra - religija? Mišna sako, kad yra vyras, moteris, androgenus ir tumtum. Kol kas matau, kad tavo fanatiškas laikymasis, kažkokių teiginių, priešpastatomas mano tėvo fanatiškumui. Teisus tik vienas iš jūsų. Tu pati sakai, kad yra daug religinių formų. Man atrodo, kad tavo filosofiją, nors tu pati sakai, kad niekuo netiki, galima vadinti religija. Nes ateizmas – taip pat religija. Kuo tavo religija geresnė už mano tėvo?
... Kokiais kriterijais vertinant, reikia vadovautis, apsprendžiant lytį? Jei galiu pats pasirinkti, tai kuo remiantis?
Remtis kitų žmonių empirika, tas pats kas remtis tikėjimu. Kol kas nematau skirtumo. Pavyzdžiui, istorijos mokytoja pasakoja, kas buvo vienaip, kiti šaltiniai kitaip. Matau, kad istorinės tiesos neįmanoma pažinti empiriškai. Daugelis mano draugų papraščiausiai tiki istorijos mokytoja, vadovėliu, pratybomis. Vieną karta pamokų metu pareiškiau, kad nenoriu tikėti vadovėliais.
- Atai, tu bandai pakeisti pasaulį ir visuomenė. – Ironiškai pareiškė mokytoja. – Bandai keisti tai ką pakeisti neįmanoma.
- Aš padarysiu tai kas neįmanoma... Nenoriu pakeisti objektyvios tiesos. Tik noriu išsiaiškinti kas ta tiesa yra.
- Kvailiuk, kam gaiši laiką. Eik mokintis.
- Vistiek išsiaiškinsiu.
- Gerai, gerai...

3
BERNIUKAS
Paklausiau brolio, ką jis mano apie fiktyvias lyties keitimo operacijas.
- Mano nuomonė subjektyvi, todėl ji, net man pačiam neįdomi. Kadangi darant tokias operacijas, amputuojami sveiki vyriški lyties organai vyrui, ir sveiki moteriški organai moteriai, tokiu atvėju laužomas Oiraiso įstatymas. Kicur šulchan aruch rašo, kad draudžiama kastruoti žmones ir gyvulius. Šis įstatymas liečia visą pasaulio visuomenę, visų tautų atstovus, vyrus ir moteris. O tas, kas tą draudimą laužo, nusipelno 39 diržo kirčių. Visuomenė, kuri legitimizuoja lyties operacijas, linkiu, kad VISI ŠALIES VYRAI IR MOTERYS PASIDARYTŲ PILNĄ LYTIES KEITIMO OPERACIJĄ. Po dešimties, ar daugiau metų tokia šalis susidurtų su didžiulėmis ekonominėmis ir socialinėmis problemomis. Galime sakyti, kad toks sociumas išnyktų.
Pastebiu įdomų absurdą, kad jei Ješeruno civilizacijos žmonės savo berniukams daro apipjaustymą, Helenai šaukia, kad tai kūno žalojimas. Nors tokios operacijos daromos jau tūkstančius metų, ir dėl to civilizacija klęsti. O jei helenas užsimano nusipjauti savo biologinės lyties organus, tada prašom, tai legitymu, tai nežalojimas, cha cha cha!
Grįžtu prie to, ko paklausei. Pasaulyje egzistuoja organizmų, kurie gali pakeisti lytį, jei to reikalauja aplinkybė, dėl rūšies išlikimo. Pavyzdžiui, tai gali padaryti Afrikos varlė, raudonoji nendriukė. Šitoks lyties pakitimas garantuoja rūšies išlikimą. O žmogaus noras pakeisti lytį, atvirkščiai, veda į rūšies išnykimą. Kaip žmogaus galvoje gali kilti toks noras, evoliuciškai tai paaiškinti sunku. Galimi du variantai, arba tokie žmonės serga, arba evoliucijos teorija susidūrė su jos neteisingumo faktu. Nes remiantis evoliucijos teorija, rūšis ir individas turi siekti išlikti, o čia matome, kad visa heleniška civilizacija legimitizuoja išnykimo praktiką.
O tiems, kas tiki evoliucijos religija, galiu pasakyti pokštą: „Jei beždionės yra žmonių giminaičiai, tai gal legimitizuokime santuoką tarp žmogaus ir beždžionių?  Jei nenori tuoktis, tai bent jau nelaikyk tokių sąntykių zoofilija. “ Cha ha ha...
Jei žmogus serga lyties disforsija, tai helenai to pagrindu keičia lyti. Jei asmuo serga rūšies disforsija, pavyzdžiui, jaučiasi žąsinu žmogaus kūne, tai gal jam taip pat nupjaukime visus anatominius žmogaus rūšies bruožus ir suformuokime psiaudo žąsiną. O jei tai padarysite, ar bus galima tokį žąsiną paskersti ir iškepti švenčių proga?
P. S. Mano draugas Vrublevskis mokykloje sukėlė sumaištį. Per didžiają pertrauką įsmuko į mergaičių tuoletą ir į unitazą imetė petardą. Paspruko iš įvykio vietos. Sprogimas suskaldė unitazą. Išsiliejo vanduo. Mergaitės klykė, bė prasmės, keldamos paniką. Vanduo liejosi į kuridorių. Keli mokiniai, eidami pro šalį paslydo. Mane, ir kitus mokyklos padaužas nuvedė pas direktorių. Jis bandė išsiaiškinti, kas padarė materialinė žalą. Visi vyresnių klasių mokiniai žinojo, kas yra nusikaltėlis, bet pedagogams neišdavė. Tik peržiūrėję vaizdo įrašus padarytus koriduriuje, direktorius itarė Vrublevkį. Grąsino pašalinimu iš mokyklos, o jis tylėjo.
- Pagaminsiu stipresnę bombą ir susprogdisnius mokyklą. – Po pamokų grąsino jis kitiems berniukams. – Reikia mokintis chemiją. Jau nuo pirmos klasės svajoju susprogdinti mokyklą...

FILOSOFĖ
Saliut Atai.
Aš tau sakau savo nuomonę, tu daryk kaip nori. Manau, kad kiekvienas turi savyje tiek moteriškos tiek vyriškos pusės, apsispręsti patartina pagal tą pusę, kuri dominuoja.
Tai aišku, kad istorija yra išmokstama, tam ir yra įvairūs šaltiniai. Mes tikim radiju, internetu, televizija, o patys to patikrinti negalim. Kai kurių islamo šalių gyventojai iki šiol nežino, kad žmonės buvo nuskrieję į kosmosą, o jei tai pasakytum, jie nepatikėtų.
Jei nepaisysi istorijos, rizikuoji pakartoti istorines klaidas. Bet istorija yra taip pat puiki manipuliavimo priemonė. Kiekviena valdžia pateikia savo istoriją, kiekvieną kart priversdama perrašinėti vadovėlius, išrenkant jai naudingus faktus.

BERNIUKAS
Tai kuo tikėti? Rusija sako, kad Krymas priklauso Rusijai. Ukraina sako, kad Ukrainai. Gaunasi, kad priklausomybė egzistuoja tik žmogaus sąmonėje, o empirinio pasaulio dimensijoje priklausomybės ir nepriklausomybės nėra. Tai yra prote. O protas kartais prieštarauja empiriniam pažinimui. Sutinku, kad vaikams reikalingas lytinis šveitimas, bet ne toks kaip „heleniškas lytinis švietimas“, nes tai - ne „švietimas“, o tvirkinimas. Mano pažįstamas pasakojo, kad pirmą kartą santykiavo su moteri būdamas 15 metų. Jis nėra geras draugas, stengiuosi laikytis atokiau. Jis pasakojo, kad pavasarį su klase iškeliavo į žygį su nakvyne. Tas vaikinas įžūlus, pasitikintis savimi, banditiškų elgesio manierų. Su klase keliavo jauna mokytoja iš kitos klasės. Vakare ta mokytoja nusevedė jaunuolį atokiau, ir „lytiškai švietė“... Girdėjau senolius kalbant, kad vaikų negalima palikti su lengvabūdžiais vyrais ir moterimis, kad neištvirkintų.
Mokykloje mūms vedė lytinio švietimo pamokas. Atsisakiau jose dalyvauti. Nes mano lytinio švietimo koncepcija skiriasi, nuo tos kurią bruka heleniška civilizacija.
- Maištinga ir nerami siela. – Kreipėsi į manė pedagogė. - nenori būti kaip visi.
- O kodėl visi nenori būti kaip aš?
- Tu privalai paklusti daugumai.
- Daugumai privalau paklusti, jei dauguma ruošiasi daryti gėrį ir tiesą, bet jei dauguma eina nusikalsti, privalau atsiskirti. Lytinė laisvė – blogis.
- O man atrodo ir kitiems, kad tai gerai, nes laisvė negali būti blogai.
- O žudymo, vagimo laisvė yra gerai.
- Tai blogai nes trugdo kitiems.
- Apsinuoginusi panelė trugdo vedusiai porai, nes vyras žiūrėdamas į jauną, apnuogintą kūna trugdo savo žmonai. Žmona pykstasi su vyru, o turėtų pyktis su tikra priežastimi, nekuklia kultūra.
- Tegul nežiūri į kitas moteris ir nesipyks.
- Tai, kad liberalizmas leidžia tai daryti. Nei viena moteris tokiame kultūriniame fone nėra saugi, nes visada atsiras gražesnių, jaunesnių, seksualesnių. Ištvirkusioje bendruomenėje moteris neapsaugota nuo konkurencijos, ji visada liks pralošusio pozicijoje.
- Aš patirties ir žinių turiu daugiau, nei tu. Todėl mano nuomonė svaresnė. Todėl nesiginčyk ir priimk laisvę.
- Jūsų nuomonė suformuota kai jūms buvo 16 metų, o gal dar anksčiau. Gaunasi, kad „fizinis Aš“ paseno, o „mentalinis Aš“ jaunas ir nebrandus, kaip ir manasis „Aš“. Mes lygūs, tik aš lankstus, o jūsų Aš jau sustabarėjęs.
- Nedrąskyk akių, už nederamą elgesį rašau neigiamą pažymį.

4
BERNIUKAS
…Aš žinau, kad mirsiu, nors dar empiriškai to nepatyriau. Tai žinojimas, ar tikėjimas?
Traukiniu važiuoju į Šiaulius. Dabar atostogų metas, todėl savaitę pabūsiu pas senelį Antaną ir močiutę Iriną. Aplankysiu senelius ir iš tėvo pusės. Dar tėtė liepė aplankyti prosenelę Teresę. Mane kelionė jaudina. Laukiu susitikimo su giminėmis. Ten jaučiuosi vaiku, kuris saugomas. Iš manęs nereikalauja būti suaugusiu ir atsakyti už mintis, kalbas ir veiksmus. Senelis minkštaširdis ir nedidelius nusižengimus atleidžia. Man trūksta moteriško dėmesio, nes mama mus paliko. Močiutės dėmesys kompensuoja trūkumą. Emociškai jaučiu prisirišimą prie jos, tarsi mamos. Myliu ją. Ten jaučiu stabilumą, nes senelis yra senelis, o močiutė – močiutė. Galiu būti ramus, kad tai objektyvi realybė, kuri nesikeis. Tai bazė, ant kurios stovi pasitikėjimas jais. Nes visada žinau, ko iš jų tikėtis. Tai duoda saugumo jausmą.
Kažkada pasakojai, kad empirinis tikrovės pažinimas – pirminis, tik nelabai supratu, prieš ką tu jį priešpastatai. Gal tikėjimui? Sutinku netikėti, aklai teigiamomis idėjomis. Todėl stengsiuos patikrinti protu tas visuomenės mintis, kurios aktyviai kišasi į asmens gyvenimą ir tikina, kad nešamos idėjos yra objektyvi tiesa.
Po kiek laiko, man kalbėjai, kad šiuolaikinis vyro ir moters apibrėžimas remiasi, ne tik fiziniais, bet psichiniais, socialiniais parametrais.
Tai, ką „jaučia“ asmuo, yra subjektyvu. Empirinis pažinimas negali įsiskverbti į kito asmens sąmonę, ir objektyviai patikrinti „jausmo“ priežastį. O jei orentuojamasi į „savijautą“, tada tai subjektyvus, klaidų ir bandymų kelias. O subjektyvumas negali būti tiesos ir gėrio pagrindu.
Jei idėja tinka individui, ar tai jau - „tiesa“? Jei idėja nuveda asmenį į pražūtį, tokia idėja – blogis. Jei visa pasaulio visuomenė pasidarytų pilną lyties keitimo operaciją, tada neišvengiamai žmonija išnyktų. Bet kokia idėja, vedanti į mirtį, yra bloga. Jei transseksualumo legitimacija yra blogis visos visuomenės atžvilgiu, tai yra blogis ir individo atžvilgiu. Nes individas visuomenės dalis. Nes taip nėra, kad koks nors dalykas būtų mirtinas nuodas visiems, ir vaistas vienam iš visumos. Pavyzdžiui, didelė kalio cianido dozė nuodinga kiekvienam žmogui, dar nemačiau, kad nuo tokios dozės kas nors nemirtų.
Kodėl heleniška civilizacija teigia, kad su savo gyvenimu galiu daryti ką noriu? Gal dėl to, nes nesivadovauja gėrio – vs – blogio kriterijais, o noriu – vs – nenoriu. Visuomenė panaši į mažą, kaprizingą leliuką, kurio noras absoliutus.
Pavyzdžiui, jei maža mergaitė pamatė upėje plaukiojančias žąseles ir užsimano šokti į upę, pažaisti su antytėmis, nesuvokia, kad rizikuoja nuskęsti, gera mama ir tėtis jos norą ignoruos. Net jei mergaitė drąskysis, isterikuos, veršis į upę, šauks pagalbos, įrodinės, kaltins, kad tėtis ir mama neteisųs, nes neleidžia daryti ko ji nori. Geras tėtis ir mama neleis vaikui sau pakenkti.
Kiekvienas individas yra visuomenės vaikas. Gera visuomenė neleis individui sau pakenkti. O heleniška visuomenė leidžia daryti su savimi ką nori, ištvirkauti, keisti lytį, nusižudyti. O tai veiksmai, kenkiantys individui ir pačiai visuomenei.
Tai panašu į geraširdę mamą, kuri nemoka savo atžalai pasakyti „ne“. Ji tenkina visus mažamečio įgeidžius, net jei jie žalingi. Kaip vertintumei mamos elgesį, jei mažas berniukas užsigeistų pažaisti su užtaisytu pistoletu, o mama šypsodamasi paduotų ginklą.
- Imk, pažaisk, mielas vaikeli. Aš viską tau duosiu, ko tik panorėsi. – Sako mama.
- Ar galiu nusišauti? Labai noriu pažiūrėti kas bus.
- Tu mirsi.
- Mama, labai noriu. Pleeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasssssssssssssssssseeeeeeeeeeeeee.
- Taip, žinoma, tau viskas galima.  – Ar nemanai, kad šis personažas reaguoja neadekvačiai? Visuomenė, kuri legetimizuoja visus individo norus, ar ji adekvati?
…Aš žinau, kad mirsiu, nors dar empiriškai to nepatyriau. Tai žinojimas, ar tikėjimas?


FILOSOFĖ
Saliut Atai.
Žiūrint, ką tau reiškia mirtis. Kai esi patyręs savo artimų mirtį, žinai, kad pats mirsi. Nebūtinai viską išbandyti savo kailiu, kad sužinotum, ką tai reiškia. Narkotikų nebūtina bandyt, kad sužinotum, kad jie daro žalą.

BERNIUKAS
Kažkada labai gražiai paaiškinai kas yra filosofija ir religija. Bet paaiškink, kuo skiriasi žinojimas nuo tikėjimo, jei religija prasideda, kai nustoji abejoti? Mano kasdienybėje yra daug dalykų, kurias aš neabejoju. Rytoj patekės saulė. Tai žinojimas ar tikėjimas. Žiemą ežeras užšals, tai žinojimas, ar tikėjimas? Laiko neragavau, neuosčiau, nemačiau, nečiupinėjau, negirdėjau, bet įsitikinęs, kad jis yra realus.
Šiandien guliu lovoje. Po vakarykščių nuotykių sunegalavau. Senelis Antanas draudžia išlipti iš patalų. Simptomai: aukšta temperatūra, sloguojanti nosis, galvos skausmas, sausas kosulys sklindantis iš bronchų. Guliu ir nejudu. Taip sako empirinis pažinimas. Protas, sako, kad žemė krenta 30 km per sekunde. Kas teisūs? Pojučiai ar protas? Kurį žinojimą rinktis? Kuo tikėti? Ant sienos - pakabintas politinis pasaulio žemėlapis. Nurodo skirtingų valstybių teritoriją. Bet skrisdamas lėktuvu, virš daugelio valstybių – skiriančių sienų nemačiau. Valstybių sienos egzistuoja tik žmonių sąmonėje. Tai tikėjimas, ar žinojimas? Materija siekia pastovumo. Šis teiginys tikėjimas ar žinojimas? Realybė atsirado iš nieko. Tai tikėjimas, ar žinojimas? Irimas – natūrali, bet kokio proceso dalis. Visos uždaros sistemos, be energijos papildymo iš išorės, nustoja funkcionuoti išnaudojus turimus energijos išteklius. Viskas, kas prasidėjo, turi baigtis. Pastovumas – mūsų egzistencijos įstatymas. Ar tai žinojimas, ar tikėjimas?
1 + 1 = 2 . Tai žinojimas ar tikėjimas? Mus mokė, kad ši matematinė sistema veiktų, turi priimti septynias aksiomas. O tai ir yra dogmos. Vadinasi, visa matematika paremta susitarimais.  Džeko Londono knygoje naudoja žodį konvensuonalumas. Susitarimai, kad yra taip ir ne kitaip. Vadinasi matematika remiasi žmonių išgalvojimais. Tai religija?  Jau yra sukurta daug kitų matematinių sistemų. Jomis naudojasi programuotojai ir kiti specialistai. Tai susitarimas, o ne  objektyvi tikrovė. R. A. Kušnir sako, kad 1 + 1 = 2 gamtoje neegzistuoja. Vadinasi skaičių suma yra žmogaus sąmonės vaisius. Norėjau parodyti, kad empirinis pažinimas negali pažinti tokių dimensijų. Nepaisnt to, niekas neabejoja, kad tai - realu. O tas, kas mano, kad skaičių suma yra už žmogaus sąmonės ribų, yra dogmatikas - religinis fanatikas.

5
BERNIUKAS
Vakar aplankiau prosenelę Teresę. Ji buvo viena, todėl laukinių durų neatidarė. Prosenelė sunkiai vaikšto. Kažkada buvo aukšta ir daili moteris. Dabar keli stuburo lanksteliai sutrupėję, todėl sulinkusi kaip klaustukas. Bet stebiuosi jos protavimu. Kai klausausi prosenėlės pasakojimų apie Antrajį Pasaulinį karą, apie pokario sunkumus, stebiuosi, nes kalba daili ir išmoninga. Aš taip nemoku mąstyti. Gerai, kad prosenėlė gyvena nuosavame name, ir pirmame aukšte. Priėjau, prie lango. Pabeldžiau. Po trijų minučių prie aprasojusio stiklo prislinko šešėlis.
- Kas ten? – Paklausė promočiutė.
- Čia aš. Tavo proanūkis. Atėjau pasiteirauti kaip gyveni.
- Oi, kaip smagu. O gyvenu sunkiai. Sveikata prasta kamuoja. Nugarą skauda. Vakar bandžiau nueiti į virtuvę, neišlaikiau pusiausvyros ir stipriai užsigavau. Melynės tikriausiai iki mirties nebeužgis.
- Vargšelė. Sunku jums. O kur dėdė Janis?
- Janis darbe. Iki vakaro būsiu viena. – Pasikalbėjome dešimt minučių. Sušalau. Atsisveikinau. Perėjau per kiemą, dariau vartėlius…
- Oooo, kokie svečiai, kodėl neužėjai pas mane? – Išgirdau vyrišką balsą. Atsisukau. Antro aukšto balkone stovėjo vyras, kareiviškais drabužiais. Tai dėdė Gidas. Jis aukšto rango karininkas. Tiksliai nežinau, bet atrodo, kad jam virš penkiasdešimt metų. Stiprus ir dailus vyras. Charizmatiškas. Patinka moterims. Vargšelės jos. Kas kelis metus pas dėdę Gidą nauja žmona. Daugelis pavydžiai žiūrį, bet aš matau, koks iš tikrųjų dėdė nelaimingas. Senatvė ne už kalnų, bet iki šiol nesukūrė šeimos. Neturi jokių tvirtų ir tikrų santykių. Vaikų daug, bet nei vienas iš jų nenori žinoti apie biologinį tėvą. Vargšas lavelasas. Tikriausiai numirs vienišas ir nemylimas. – Užeik, pas mane. Neįžeisk praeidamas pro šalį. – Kvietė dėdė. Jis gyvena antrame privataus namo aukšte, virš promočiutės. Žinau, kad pykstasi su savo motina. Prieš kelis mėnesius teisėsi su savo brolių Janiu, kuris gyvena su savo mama ir prižiūri ją.
Užėjau pas dėdę. Kambariai buvo sujaukti. Matėsi, kad kelias dienas šioje patalpje girtuokliavo. Mėtėsi tušti buteliai. Moteriški rūbai suversti šalia šiukšlinės. Manau, kad susipyko su moterimi, ją išvarė, o gal ji pati pabėgo. Dėdė susigėdęs tvarkėsi. Paviršutiniškai aptvarkęs virtuvę pasiūlė atsisėsti. Padėjo lėkštę su vynuogėmis. Paėmė viskio, įpylė į dvi taures.
- Gerk.
- Dėde, ne, aš negersiu. Man negalima.
- Kodėl?
- Aš dar vaikas.
- Pažastyse plaukai auga?
- Taip.
- Vadinasi, tu jau vyras. Gerk. Neįžeidinėk. Geras viskis geriems vyrams. – Jis užsivertė taurę ir nurijo, atsikvėpęs suvalgė vynuogę. – Gerk, iki dugno. Nesimaivyk. Jau neleliukas. Išlakti. – Sukomandavo. Išsigandau kareiviško tono. Nurijau bjaurų skystį. Susiraukiau ir susitraukiau. – Na na, susiraukšlėjai, kaip sena kojinė. Išgerkime dar po vieną ir eime pasilinksminti. – Įpylė dar bjaurasties. Išgėriau ir vos neapsivėmiau. Dėdė surinko tuščius butelius. Sudėjo į maišą. Iš spintos išsiėmė du medžioklinius šautuvus. Išsivedė mane į balkoną ir parodė į kitąpus gatvės esančią gamyklą. Liepė užlipti ant stogo ir sustatyti butelius. Paėmęs maišą su buteliais nusvirduliavau vygdyti įsakymo. Per senas obelis užlipau ant stogo. Ant krašto išrikiavau buteliačius. Ant gulsčio stogo buvo pusės metro aukščio briauna. Užlindau už jos ir atsiguliau. Atsibodo gulėti. Šalta. Pasigirdo sprogimas. Buteliai net nepajudėjo. Po kelių sekundžių vienas butelis virto šukėmis ir nulėkė nuo sotgo. (Šiandien nedarbo diena. Gamykloje nėra žmonių.) Keli buteliai sudužo. Dar vienas nukrito nuo briaunos. Po penkių minučių butelių neliko. Dėdė šaukė, kad lysčiau iš uždangos. Prablaivėjęs sustačiau nesudužusius butelius ir vėl atsiguliau saugioje vietoje. Taip dariau daug kartų.
… Buteliai baigėsi. Obelimi nuslydau į apačią. Dėdė buvo patenkintas. Paspadė man ranką. Privertė išgerti stiklą viskio. Pasakė, kad esu tikras vyras. Padovanojo medžioklinį arbaletą.
- Geras daiktas. Buvo optinis taikiklis, bet nulūžo. Mes tokius armijoje nadojome. Vieną nusirašiau sau. Būsi tėvynės gynėjas. – Suvyniojęs ginklą į moteriškus skudurus ėjau namo. Mačiau atvažiuojant milicijos ekipažą. Tikriausiai promočiutė išsigandusi iškvietė pareigūnus.
Aš vyras, ar vaikas, ar paauglys? Kas nustatė mano vystimosi etapus ir ribas? Kas ir su kuo susitarė? Gal lytinė branda, plaukuotumas kirkšnies ir pažastų srityje, mergaitėms menstruacijų pradžia - objektyvi riba, rodanti mano perėjimą iš vaiko į suaugusio statusą?

FILOSOFĖ
Atai, Konvencionalumas, prancūziškai convention, tai paprasčausiai susitarimas, prie ko čia išgalvojimas? Visi žmonės nusprendžia kuo ką laikys, juk tik šitaip įmanoma susikalbeti. Tai patogumo delei. Susitarimai fonkcionuoja daugiau demokratišku principu, o ne diktatūra. Matematika irgi pagrįsta susitarimais, dešimtine sistema. Jei tu pasiūlysi kitokią sistemą, kuri fonkcionuoja geriau, manau, kad būsi išklausytas.

BERNIUKAS
Aš Baras Buras.
Suaugę susitarė, o mūsų, paauglių, nepaklausė. Mus verčiate paklusti jūsų susitarimams. Tai ne demokratija, o diktatūra. Nemačiau šioje žemėje demokratijos. Bet kokiu atveju, individas pavaldus daugumai. Asmuo pavaldus, arba savo norams, arba kitų norams, arba Kūrėjo norui. Bet kokiu atveju, mano laisvė ribota. Aš kažkam pavaldus, arba valstybei, arba marginalinei grupei, arba savo egoizmui, arba Absoliutui.

6
BERNIUKAS
Kilo ginčas su močiute Irina. Seneliai buvo šeimiškumo pavyzdys. Bet jis sugriuvo, nes liberalizmas – chaoso gyvavimo duona. Neapibrėžtumas sukuria laisvamanybę visose gyvenimo srityse. Nebesuprantama, kas - gera, o kas bloga. Kilo ginčas dėl homoseksuolizmo. Tvirtinau, kad homoseksualizmas nemoralus ir draudžiamas.
- Ką man pasakoji? – Prieštarvo močitė I. – Die-vas homoseksualizmo nedraudžia.
- Žiūrint, kaip supranti Die-vas, ir kokiu religiniu, apibrėžimu naudojiesi. Jei remiesi, tuo kas parašyta Tanache, tada Homoseksuolizmas draudžiamas, net pasaulio tautoms.
- Tada, aš Die-vu netikiu.
- Tai nestebina. Nes daugelis tiki tuo, kuo jam palanku tikėti. Tėtis sako: “Kūrėjas nemėgsta skolų, todėl sumokės mums už viską…” Sovietų sąjunga senai sugriuvo, o post sovietinės visuomenės protuose, dar klesti sovietinė ideologija, ji evliucionuoja ir įgauna įdomias formas. Pagrindinis jūsų principas: “viskas galima, jei tai niekam netrugdo”. Proto silpnumas trugdo pamatyti, kad nedori santykiai iš esmės kenkia visai visuomenei…
- Bet juk homoseksualistai, taip pat yra žmonės. – Nutraukė mano kalbą močiutė I. – Juos reikia gerbti ir priimti tokius kokie yra.
- Taip ir ne. Tu pasakei du teiginius. Jie žmonės? Taip. Homoseksualų elgesį reikia toleruoti – atsakymas – ne. Mūsų ginčas ne dėl to, ar jie žmonės, ar ne. Visi sutinka, kad homoseksualistas yra žmogus. Ginčas tik tame, ar veiksmas, dėl kurio vadiname asmenį homoseksualistu – yra nusikalstamas, ar ne. Tu tvirtini, kad homoseksualūs santykiai teisėti. Oiraiso tvirtina, kad tai yra mirtinas nusikaltimas. Tu remiesi savo “noru”. Oiraiso remiasi Absoliuto “noru”.
Darai logikos klaidą. Vienu teiginiu sakai, kad homoseksualistai yra žmonės, o kitu teiginiu legitimizuoji homoseksualų elgesį. Iš pirmo teiginio negalime daryti išvados, kad homoseksualizmas legitymus. Juos galima gerbti, kaip žmogų, o ne kaip homoseksualistą.
Vagis yra žmogus. Prievartautojas – žmogus. Žudikas – žmogus. Jie visi žmonės, bet nesakai, kad: “priimu juos tokius, kokie jie yra”. Jie žmonės, bet veiksmai netinkami. Todėl žmogiškumą palik ramybėje. Reikia ištaisyti nusikaltimus…
- Atstok. Nieko neišmanai. – Susierzinusi atkirto močiutė I. ir išėjo į virtuvę gaminti pietų. Aš taip pat susierzinau.
- Aš Baras Būras, gal dėl to niekas manęs nesiklauso.
P. S. Rytoj grįžtu į gimtą miestą.
Paklausiau senelio A. kaip suprasti, kas yra vyras, o kas moteris. Jis atsakė: vyras, fiziologine prasme, yra patinas. Moteris fiziologine prasme, yra patelė. Šis kriterijus išorinis, obkektyvus kriterijus apsprendžia žmogaus lytį. Kitaip tariant pirminiai lyties požymiai apsprendžia lytį.

FILOSOFĖ
Nepažįstu Baro. O senelis nusipaistė.

BERNIUKAS
Ar lytį pakeitusi moteris gali apvaisinti kitą moterį, o lytį pakeitęs berniukas pastoti? Jei ne, tai savo lytį prarado, o priešingos neįgijo. Pažiūrėk filmą per you-tube “Karas prieš vaikus”.
P. S. Tėtis neleido naudotis arbaletu, be priežiūros. Šeštadienį tėtės ir brolio nebuvo namie iki pusiaudienio. Išsitraukęs arbaletą apvyniojau moteriškai rūbais ir įdėjau į didelį sportinį maišą. Nukeliavau prie jūros. Kad žmonės nepamatytų ką darau, pasislepiau miške už kopų. Radau proskiną, kuri buvo kaip tiras. Ant senos pušies pririšau moteriškus rūbus ir šaudžiau į šį taikinį iš įvairių nuotolių. Per kelias valandas įgudau. Pamečiau tris stėles. Jos nuskrido į miško tankmę ir negrįžo… dar keturios liko. Sušalau, brisdamas per sniegą apėjau proskyną. Radau lentelę, kurioje parašyta: “Senosios kuršių kapinės”. Grįžau namo patenkintas ir su sąžinės graužatimi, nes nepaklausiau tėvo nurodymų. Negerai pasielgiau, bet neprisipažinau.

7
BERNIUKAS
Vakar susitikau su mokyklos draugais. Nukeliavome į senamiestį. Pasivaikščioję užėjome į nedidelę kavinukę. Retai lankausi tokiose vietose, nes neturiu laiko ir pinigų. Atsigėrėme arbatos. Idomus reiškinys, arbatos namuose turiu nemokamai, bet negeriu, o kavinėje moku ir geriu su džiugesiu. Tikriausiai aplinka paskatina arbatą. Gaunasi, kad skonis, taip pat įtakojamas socialumo. Net arbatos skonio suvokimas nėra objektyvus. Ar iš viso yra kas nors tikra?
Kaip paaugliui išsiaiškinti, kas šioje realybėje - tiesa, o kas - melas?
Pradėjau meluoti tėvui. Nuojauta sako, kad gerai nesibaigs, bet sunku sustoti. Gal ir lengva būtų nustoti, bet reikia nugalėti savo norus, tiksliau save patį. Nes nekontroliuojami norai veda į pražūtį. Nes norisi tai, kas malonu, o ne visi malonumai leidžiami. Nors protas supranta, bet šiuo metu norai stipresni už raciją. Apgavau senelius, kad neturiu telefono, ir išviliojau iš jų pinigus, priprašydamas, kad nupirktų išmanųjį telefoną, nors tėtė jo turėti neleidžia, nes turiu priklausomybę kompiuteriniams žaidimams. Jau visą mėnesį meluoju tėtei, slapčia pakraunu akumuliatorių, slapčia juo naudojuosi. Kuo toliau, tuo daugiau meluoju, kuo tai baigsis?
Broils pasakojo apie Tvaną. Žmonės iki totalinio sunaikinimo darė visus įmanomus nusikaltimus, lytinius taip pat. Dėl to buvo sunaikinta iki Tvaninė civilizacija. Mūsų heleninė civilizacija negeresnė, bet Kūrėjas neskandina žmonijos, dėl savo priesaikos. Absoliutas danguje nustatė ženklą – vaivorykštę, kuri primena apie duotą pažadą nenaikinti. Kai žmonija nusikalsta, Kūrėjas nori sunaikinti, bet tada pasirodo vaivorykštė ir primena, kad “sakei, kad to nedarysi”… Jei matai vaivorykštę, tai ženklas, kad žmonija šiuo metu netvarkoje. Pažiūrėk, homoseksuolistų ir kitų seksualinės amoralizacijos šalininkų pasąmonė išsirinko vaivorykštės simbolį. Kodėl? Nes jų siela, giliai ir nesutepta šaukia, ką darai?
- Tu pasirinkai pražūtį. Tai nusikaltimų kelias, juk tave nubaus Kūrėjas. – Taip kalba siela pavadinimu Nešama.
- Nenubaus. – Atsako gyvuliška siela, vardu Nefeš. – Nes yra vaivorykštė, ji mane saugo nuo Kūrėjo pykčio. Pakelsiu palakatą su vaivorykšte į dangų ir pasakysiu, nenaikink manęs, nes pažadėjai.
- Kūrėjas nubas tave po mirties. – Prieštarauja Nešama.
- Aš, ar taip, ar kitaip supūsiu, kas bus po mirties su Ruach ir Nešama man nerūpi.
- Jei nustotum daryti nusikaltimus, tada net tu pakiltum į amžinumą.


FILOSOFĖ
Nežinau smulkmenų, bet dabar yra kokybiškos lyties keitimo operacijos ir tai įmanoma.
…Vien pamačius filmo pirmus titrus, supratau, “religijų” darbas. Nežiūrėsiu šito briedo, nes jau iš anksto žinau, apie ką jis. Fui! Net pavadinimas jau daug ką pasako. Lietuvos problema tame, kad rizikuoja išnykti, davė kunigams misiją, kad šviestų žmones, kad jie „eitų ir daugintusi ir, kad „nežudytų“. Absurdas!!! Kunigai, kurie šeimos negali turėti, pamokslauja jaunoms moteriškėms, kurių vietoje patys tikrai nenoretų atsidurti, ir tikrai neatsidurs, nes turi šiltą vietelę po saule. Taip moralizuojant, ne tik abortų padaugės, bet ir savižudybių.
Lytinis švietimas būtinas, kokiam tikslui skirti lytiniai organai, kaip pastoji ir tt. Prancūzijoje lytinis švietimas pradedamas nuo mažens, nuo to nepadidėjo nei ištvirkavimo, nei prostitucijos, nei kitu deviacijų. Ir tai skundžiamasi, kad tas švietimas nepakankamas.

BERNIUKAS
Nenori vaikų, nesantykiauk. Bijai vilko, neik į mišką. Kodėl manai, kad padaugės savižudybių? O apie kunigą nusišnekėjai, net jei kunigas stengsis, jis niekada nepastos, nežiūrint kur būtų.
Tu meluoji. Nes, kad ir kokia kokybiška operacija būtų, moteris negali tapti vyrų anatomine prasme, ji negali tapti patinu. Ji negali apvaisinti kitos moters. O vyras pasidaręs psiaudo vaginą negali pastoti. Nes moteris su psiaudo peniu neturi vyriškų lyties liaukų – sėklidžių, todėl ji negali natūraliu būdu apvaisinti kitos moters. Vyras, pasidaręs psiaudo vaginą, neturi gimdos, todėl negali pastoti, išnešioti vaisių ir pagimdyti.
Ar įmanoma pakeisti lytį?
Jei zigota yra su Y chromosoma, tada vaisius vystosi vyriškos lyties linkme. Jei zigotoje nėra Y chromosomos, tada vaisius vystosi moteriškos lyties linkme. Vadinasi, žmogaus lytis apspręsta genetiškai. Chirurginiu būdu įmanoma pašalinti tik išorinius ir vidinius lyties organus, o jų pakeitimas nekeičia anatominės lyties, nes anatominė lytis – genetiškai determinuota. Išvada – lyties pakeisti negalima.
P. S. Tu nepažiūrėjusi filmo nusprendei apie turinį. Ar tavo išsakyta nuomonė objektyvi? Ar tu nepanaši į žmogų, kuris nematęs, empiriškai nepatyręs turi tvirtą nuomonę. Ar tai ne religinis fanatiškumas?
Prašau pažiūrėk filmą ir paaiškink man, kas ten pasakojama. Noriu išgirsti nuomonę, paremtą racionalaus proto kritika, o ne išankstinio požiūrio diktuojamas mintis.
Vakar paklausiau suaugusio žmogaus, apie lytinį išsilavinimą.
Jis atsakė: Oi, iš esmės vaikus reikia ruošti ne lytiniams santykiams, o šeimyniniam gyvenimui. Nuo mažų dienų reikia mokinti šeimos psichologijos. Berniukai turi išmokti būti vyrais ir tėčiais, mergaitės - žmonomis ir mamomis. Reikia išmokinti mergaites gerbti berniukus, o berniukus - mergaites. Reikia mokinti taikiai sugyventi.
Ar tu sutinki su išsakyta idėja?
P. P. S. Su draugais sedėjome kavinėje. Mano draugas Valdas yra virtuozas džiazo pianistas. Taip manau. Padavėjos paprašė leisti pagroti pianinu, kuris buvo šalia sienos ir išjungti muziką.
- Pianinas išderintas. – Nenoromis atsiliepė mergina.
- Nieko tokio. – Atsakė Valdas. – Man tiks. Prašau. – Padavėja sekundėlę padvejojo, išjungė muziką ir rankos mostu parodė į instrumentą. Valdas pagrojo Claude Achille Debussy pjesę “Nuskendusi katedra”. Ir dar vieną jo pjesę “La fille aux cheveux de lin”. Franz Schubert “Moment musical”. Po klasikinės programos Valdas pagrojo džiazo kompozicijas. Music by Matt Rowe “Become”, ir ”Iove is ell around” music by reg Presley. Dar grojo savo kompozicijas. Mano draugai ne muzikantai, tad jiem muzika įspūdžio nepadarė. Esu gitaristas, todėl žinau, kiek daug darbo reikia įdėti, kol kompozicija pradeda “skambėti”. Valdas šaunuolis, pavydėjau jam, bet niekam to nesakiau. Kavinėje sedėję žmonės džiaugėsi gyvai atliekama muzika. Plodavo. Ir aš džiaugiausi. Po koncerto Valdas grįžo prie staliuko. Jaunuoliai jį pasveikino ovacijomis. Prie mūsų prisiartino pagyvenęs vyras su barzdele. Padėkojo Valdui už suteiktą estetinį malonumą. Paspaudė jam leteną ir išėjo. Po pusvalandžio susiruošėme keliauti namo. Padavėja, pasakė, kad mūsų sąskaitą apmokėjo vyras su barzdele. Buvome maloniai nustebę.

8
BERNIUKAS
Skaičiau profesoriaus A. N. straipsnį apie transeksualizmo fenomeną. Papasakosiu, kaip supratau jo mintis.
Transseksualumas yra psichologinis – socialinis lytinis sutrikimas, pasireiškinatis netinkamu savo lyties suvokimu, savęs priskyrimu priešingai lyčiai. Transeksualių asmenų lytis aiškiai išreikšta, nes gali pradėti, arba gimdyti vaikus.
Lyties disforsijos sindromas – nepasitenkinimas savo anatomine lytimi. Šį sindromą reikia šalinti psichoterapijos pagalba. Asmens lytiškumas ne liga, todėl draudžiama jį šalinti chirurginiu būdu. Psichologinis, emocinis, racionalus savo anatominės lyties nepripažinimas – yra sielos liga, todėl ir reikia gydyti sielą, o kūną palikti ramybėje, nes jis - sveikas. Lytiškumas skirstomas pagal: išorinius organus, vidinius organus, organų fiziologines funkcijas, chromosomų padėtį. Psichologiniai lyties požymiai – realityvūs, todėl jie turi būti priartinti prie objektyvios anatominės lyties. Hemafroditams – galima daryti lyties korekcines operacijas, nustačius tikrąją anatominę lytį.
Transseksualams vyrams - draudžiama daryti lyties keitimo operacijas.
Transseksualams moterims - draudžiama daryti lyties keitimo operacijas.
Hermaphroditus versus – nustačius dominuojančią anatominę lytį, leidžiamas chirurginis ir harmoninis gydimas, pašalinant anatominei lyčiai priešingas savybes.
Pseudohermaaphroditisimus- yra diejų tipų:
A. – Vyriško tipo pseudohermaaphroditisimus – galima chirurgiškai pašalinti moteriškos lyties išorinius atributus. Draudžiama chirurgiškai pašalinti vyriškos lyties atributus.
B. - Moteriško tipo pseudohermaaphroditisimus – galima chirurgiškai pašalinti vyriškos lyties atributus. Draudžiama pašalinti moteriškus lyties atributus.
Taip pat – draudžiama pašalinti vyriškus ir moteriškus atributus vienam asmeniui. Tai yra, draudžiama pašalinti visus išorinius lyties bruožus, tam kad žmogų padarytų tarsi be lyties.

FILOSOFĖ
Jei žinai visus atsakymus, kodėl manęs klausi? Jaučiu, jei atsakysiu, o tu jau turi savo paruoštą teoriją. Mano mokslai jau baigti, manęs nereikia šviesti, pati žinau, kur susirasti informaciją, man jos tikrai netrūksta, aš tavęs nieko neprašau.

BERNIUKAS
Tu įdomiai pakalbėjai. Tik neaišku, kodėl man sakai, kad idėjas reikia patikrinti empiriškai? Matau, kad suaugę vadovaujasi dvigubais standartais. Kai paauglys bando susikūrti savo pasaulėžiūrą, suaugę kritikuoja, sako, kad mes nelogiški ir nesivadovaujame protu. O kai panašioje situacijoje atsiduria pats suaugęs žmogus, matau, kad jo požiūris ir sprendimai lemti išankstinės nuomonės, nenoro žinoti, nenoro mąstyti. Tu kritikuoji arabus, kurie nežino skrydžio į kosmosą fakto. Idomi situacija. Kai pateiki suaugusiam lietuviui faktą, kurio jis nežino, ir nenori žinoti, jokie racionalūs įrodymai nepasiekia jo akių ir ausų. Kuom tikėti? Vienas sociologas rašo, kad jei deviacinis elgesys tampa visuomenės norma, jis nustojamas traktuoti kaip deviacinis. Geras sprendimas, įteisinkime visus lytinius, socialinius nukrypimus, ir nebeliks milicijoje skundų šia tema. Man sakė, kad būtent tokiu keliu eina heleniškos kultūros vakarų visuomenė. Tėtė pasakojo, kad graikų, makedoniečių kariuomenė į karinį žygį pasiimdavo specialius asilus. Jie buvo skirti patenkinti kareivių lytinį poreikį. Tais laikais tai buvo norma. Jis sako, kad greitai ši masinės visuomenės pasitenkinimo norma, vėl bus praktikuojama. Jis sako, kad tai moralinė degradacija. Aš nežinau, ar taip buvo, ir ar taip yra, ir ar taip bus. Geriau, taip nebūtų.

9
BERNIUKAS
Baigėsi žiemos atostogos. Buvo malonu susitikti su mokyklos draugais. Per pamokas daug pokštavau ir buvo keista, nes mokytojai tarsi neprieštaravo, ir savo abejingumu sukūrė laisvą erdvę, kurią užpyldžiau pokšteliais. Supratau, kad abejingumas ir pasyvumas skirtingai interpratuojamas… Jei daromas geras darbas, aplinkinių abejingumas nužudo tokią iniciatyvą. Jei daromas nusikaltimas, abejingumas – pasyvumas tarsi paskatinimas.
Todėl prieš moralinius deviantus reikia kovoti atvirai. Parodyti, kad visuomenė nesutinka ir nepritaria moralinei degradacijai. Daugelis sako, manęs jie neliečia, man bjauru apie tai galvoti, nenoriu su tuo turėti jokių reikalų, man jie netrugdo – tai pasyvi pozicija, kuri sukuria laisvą erdvę moralinei deviacijai.
Eidamas namo bendravau su klasės draugais. Valdas ir Rubvleskis gyrėsi, kad vakar kavinėje gėrė alų.
- Netikiu. – nusistebėjau. – Jums negalėjo parduoti.
- Ten buvo tas geras diedas su barzda, kuris už mus sumokėjo. Su juo buvo dar vienas diedas. Sake, kad jis Psichologas, profesorius. Valdas pagrojo pora dainų, už tai mums nupirko alaus.

FILOSOFĖ
Saliut, Atai,
Aš tau niekada nesakiau patikrinti idėjas empiriškai, o daugiau - atvirkščiai, skaityk atidžiau, ką aš tau rašau. Nori būt išklausytas, o neįsiskaitai į tai, kas tau skirta, kažkaip “abidna”. Apie kokią situaciją kalbi? Normaliai, tai suaugęs jau turėtų turėt savo pasaulėžiūrą, nes kitaip būtų liūdna. Nežinau lietuviškų mokyklų ugdymo metodų. Apie kokį faktą kalbi suaugusiam lietuviui?
Prie ko čia išvis asilai? O karas, ar normalu, ar tai ne deviacija? Kieno moralės degradacija, pagal kieno principus, kieno atžvilgiu? Kodėl tau rūpi homoseksualūs santykiai, juk tavęs tai neliečia?
Kai perskaitysi S. de B. „II lytis“, tada galbūt pažiūrėsiu tavo filmuką.

BERNIUKAS
Rekomendavai perskaityti S. De B. „II-oji lytis“. Įspūdis kraupus. Nors labai žaviai, įmantriai, gal net protingai išdėstytos mintys, viltys, norai, bet tai tik moralės ir žmogiškos sielos neturinčios visuomenės produktas. Tai panašu į genialų meno kūrinį, proto ir išradingumo triumfą, tik padarytą iš fekalijų. Gražu, bet smirdi. Šios knygos autorė su savo pasaulėžiūra nepasieks laimės, pilnatvės, harmonijos. L. Prais sakė, kad neteisinga pasaulėžiūra priveda prie depresijos. Taip žmonija, kuri neteisingai vertina save, kitus, realybę neišvengiamai prieis prie egzistencinės – masinės depresijos. Kadangi ja sirgs visa visuomenė, žmonės jos nepastebės, nes liga bus suvokta kaip norma. Knyga, kurią pasiūlei, persmelgta ligoto požiūrio į moterį ir vyrą, į visuomenė. Bet kas, šiais laikais pajus, kad tos idėjos sergančios?
Kraštutinis feminizmas prievartauja moterį, atėmė iš jos moteriškumą, o iš kitos pusės atidavė kūną vartotojiškai visuomenei. O kas liko pačiai moterei? Vargai ir ašaros. Šias laikais moters kūnas tapo pigi prekė. Moteriško nuogomo nemokamai gali pasižiūrėti pliaže, naktiniame klube, gatvėje, bibliotekoje, mokykloje ir t. t. Tai, kas moteryje vertingiausia, tapo lengvai prieinama, nemokama, gaunama be įsipareigojimų. Seksualinė laisvės nužudė savo vaikus – moterį ir vyrą.
Vienintelė panacėja – tikra, normatyvinė, dvasiškai sveika šeima.
Kabalistas R. M. Ch. Liucato aiškina, kad moters sieloje yra du prieštaringi poreikiai. Patenkinus vieną poreikį alksta antras.
A – poreikis būti globojamai;
B – laisvės poreikis.
Tradicinė, normatyvinė šeima, tai sistema gebanti suderinti abu poreikius. Feministės mano, kad bus laimingos patenkinusios laisvės poreikį... Abu kraštutinumai pražūtingi. Reikia turėti Dieviškos išminties, kad harmoningai juos suderintum. Ši išmintis vadinasi Oiraiso.
Helenistinėje visuomenėje šeima sugriauta, todėl ten moteris neišvengiamai plėšoma vidinių poreikių, socialinės, fizinės ir dvasinės realybės. Tokia visuomenė niekada nepasieks harmonijos, nes stovi ant įsivaizduojamų pamatų. Net jei įgyvendintume visų feminisčių svajones – gale vis tiek graudžiai verks visa civilizacija. Sugriovusios šeimą laimingos nebūsite. Tikrų namų nepakeis nei meilužis, nei prostitutas, nei lesbietė, nei kiti malonumai, nes neįmanoma pasotintį besotį egoizmą.

10
BERNIUKAS
Mokykloje susitikau su Rublevskiu. Jis tvirtina, kad profesorius iš kavinės yra „pyderas“.
- Kodėl taip sakai?
- Vakar, sėdžiu kavinėje. Atėjo tas psichologas. Pasisveikinu. Jis pasiūlė nueiti į biliardinę. Sutikau. Žaidžiam, jis man apie universitetą pasakas seka. Pastebėjau, kad padavėjos keistai į mane žiūri. Buvo nejauku. Galvoju, kas joms yra. Man nupirko karšto vyno. Gurkšnoju. Kamuolius stumdau. Psichologas sako, kad gali padėti įstoti į universitetą. Mokytis nereikės, tik per egzaminus ateiti, o įskaitas jis sutvarkys. Žada, kad diplomą gausiu be jokio vargo. Po visų pasakų jis sako: nemėgstu prievartos... Aš švelnus ir mėgstu švelnumą. Einu į tualetą... už penkių minučių ateik pas mane. Jis padėjo biliardo lazdą ir nuėjo į tualetą. Išmaukiau karštą vyną. Ir išlėkiau lauk kiek kojos neša.
P. S. Vyrui nupjaunamas lyties organas, suformuojama moteriškos lyties fikcija, maitinamas visą gyvenimą harmonais, ir po to, tokį vyrą su pasididžiavimu vadina moterimi?
Du klausymai:
1 - Koks vyro ir moters apibrėžimas. Kas vyrą daro vyru, ir kas moterį daro moterimi?
2 - Ar galima dirbtinai sukurti moterišką esmę vyre ir vyrišką esmę moteryje?


FILOSOFĖ
Tai vat aš tavęs to paties ir klausiau. Kas yra moteriška, ar vyriška esmė?

BERNIUKAS
Atsakymas į mano antrą klausimą - neigiamas.
Atsakymą į mano pirmą klausimą jau daug kartų rašiau. Prašau skaityk atidžiau. Mane domino tavo apibrėžimas. Bet tu pati, rodos, nežinai.
Štai ką rašo Wikipedija:
Pagrindiniai vyriško individo požymiai
Vyro kūną į dalija dvi lygias horizontali linija eina virš gaktikaulio krašto.
Vyro liemuo yra trumpesnis, o kojos ilgesnės.
Vyro pečiai yra platesni negu dubuo.
Vyro poodinis riebalinis sluoksnis plonas, oda stora.
Vyro kūnas plaukuotesnis negu moters.
Vyro speneliai tik šiek tiek iškilę virš rausvo arba šviesiai rudo laukelio.
Vyro juosmeninė stuburo dalis mažiau įlinkusi lyginant su moters.
Vyro visi dubens matmenys yra mažesni negu moters.
Vyrui būdingesnis pilvinis kvėpavimo tipas; vyro kvėpavimui labai svarbūs diafragmos ir pilvo sienos raumenys.
Vyro gerklos didesnės negu moters.
Vyro dauguma vidaus organų apimtis didesnė negu moters.
Skiriasi vidiniai ir išoriniai lytiniai organai.
Vyro kaukolės kaktiniai ančiai yra dideli, todėl antakiniai lankai atsikišę į priekį, o žvynas nuožulnus.
Vyro kaukolės ir kaulų struktūra yra stambesnė ir masyvesnė nei moters.
Moters anatominiai ir fiziologiniai požymiai
Moters kūną dalija į dvi lygias dalis horizontali linija eina per gaktikaulio vidurį.
Moters kaukolei būdingas status kaktikaulio žvynas, lėkšti antakiniai lankai ir ovalios akiduobių atvaros, mažiau išsikišęs smakras, mažesnis žandikaulis.
Moters kaukolės ir kaulų struktūra smulkesnė ir mažiau masyvi negu vyro.
Moters pečiai siauresni negu dubuo.
Dėl platesnio dubens pas moterį stambesnės šlaunys ir užpakalis.
Moters poodinis riebalinis sluoksnis žymiai storesnis negu vyro.
Moters oda yra švelnesnė, jos jutiminės ląstelės išsidėsčiusios arčiau paviršiaus, todėl moteris jautriau reaguoja į prisieliatimą.
Moters kūnas ne toks plaukuotas kaip vyro.
Moters krūtys žymiai didesnės, turi pieno liaukas.
Moters juosmeninė stuburo dalis daugiau įlinkusi, nes yra didesnis dubens posvyris.
Moters visi dubens matmenys yra didesni negu vyro.
Moteris kvėpuoja krūtine; kvėpavime daugiau dalyvauja krūtinės ląstos raumenys.
Moters kaulai plonesni.
Moters gerklos mažesnės negu vyro.
Dauguma moters vidaus organų apimtis mažesnė negu vyro.
Skiriasi lytiniai organai – išoriniai ne taip išsikišę kaip vyro, o lytinis plyšys yra platasnis.
Moters fizinė galia yra 30-35 proc. mažesnė negu vyro.
Moters judesiai grakštesni.

Profeorius A. N. sako, kad kiekvienas žmogus nuo pat atsiradimo turi lytinį tapatumą, nes nuo zigotos susiformavimo yra genetiškai apspręsta lytis. “Žmogaus lytiškumas – asmens dalis, todėl lytiškumo neįmanoma nusikratyti. ”
Mąstau apie tai. Ieškau šaltinių. Paklausiau kelių žmonių. Paklausiau pažįstamos virėjos: “kur moters moteriškumo esmė”? Ji atsakė: „motinystė, kol kas joks vyras, ar pasidaręs operaciją vyrukas nepastojo, kūdikio neišnešiojo, nepagimdė“. Dabar mąstau apie tai, ką pasakė Virėja.
Prieš kelis metus Belgijoje atsitiko siaubinga istorija. Nancy Verhelst gimė Hame mieste. Mama jos nemylėjo, nuolatos sakydavo: jei tu būtum gimusi berniuku... Toks mamos elgesys traumavo mergaitės psichiką, todėl moteris panoro tapti vyru.
2009 metais buvo pradėtas lyties keitimo procesas. Metus moteris rijo hormonus. Antras etapas – pašalinta krūtinė ir kiti moteriški atributai. 2012 metais prisiuvo vyrišką lyties organą. Po operacijos moteris pamatė save veidrodyje ir pasibaisėjo. Nancy pasakojo: „nenoriu būti vyru berniuko kūne, o dar labiau nenoriu būti monstru“. Ji nusprendė nusižudyti. Pasirinko eutanaziją, kuriai vadovavo daktaras Wim Distelmans...
Heleniškos kultūros visuomenė suabsoliutino žmogaus norą. Sergančio noras tampa atskaitos tašku. Leidžiame save žaloti, net nužudyti. Nancy istorija įrodo, kad pataikauti norams yra pražūtinga praktika.

11
BERNIUKAS
Prof. A. N. rašo, kad daugelis mokslininkų teigia, kad transseksualumas išsivysto dėl psichologinių – socialinių priežasčių, dėl netinkamo auklėjimo ir netinkamos aplinkos. Labai svarbūs pirmieji 7 gyvenimo metai, nes vaikas pažįsta savo ir kitų lytį ir įsitikina jos nekintamumu. Neteisingas auklėjimas gali suklaidinti vaikus visam gyvenimui. Būti vyru ir moterimi reikia mokintis, nes žmogus ne tik kūnas, bet ir siela (psichologinė – socialinė dimensija), todėl privaloma išmokti anatominės lyties vaidmenį. Lytiškumo savimonę formuoja:
1 – Lyties „plačiąja“ prasme indetitetas; 2 – Seksualinė orentacija; 3 – Seksualinė intensija. Todėl:
1 – Berniuką privaloma mokinti būti vyru. Draudžiama berniuką mokinti būti moterimi. Mergaitę privaloma mokinti būti moterimi. Draudžiama mergaitę mokinti būti berniuku.
2 – Privaloma berniuką orientuoti į šeimos kūrimą su moterimi. Draudžiama berniuką orentuoti į šeimos kūrimą su vyru. Privaloma mergaitę orientuoti į šeimos kūrimą su vyru. Draudžiama mergaitę orientuoti į šeimos kūrimą su moterimi.
3 – Privaloma berniuką mokinti, kad jis mylėtų, gerbtų, rūpintųsi, prisiimtu atsakomybę už būsimą žmoną. Privaloma mergaitę mokinti, kad ji mylėtų, gerbtų, rūpintųsi, prisiimtu atsakomybę už būsimą vyrą. Vyras privalo žmonai suteikti socialinį rūpestį ir „santuokinį artumą“. 

FILOSOFĖ
Į mano klausimą taip ir neatsakei...
Nesuprantu, kodėl tau taip rūpi transeksualai, juk kiek energijos prarandi, o galėtum daryti kažką naudingo. Klausei virėjos, darai išvadas, o žmogaus, kurį liečia ši problemtika tiesiogiai, neapklausei... Bijai?... Tau tikriausiai tėtis pasakojo, per Antrąjį Pasaulinį karą buvo tremiami ne tik žydai ir politiniai disidentai, bet ir čigonai, modernaus meno dailininkai, homoseksualai ir transeksualai. Prieš darant išvadas, siūlau apibūdinti žodį „normalus“ arba „natūralus“.
Pagal tavo išvadas išeitų, kad neįgalūs žmonės turi likti tokie, kokie yra, kad vėžiu sergantys žmonės neturėtų gydytis, juk mirtis yra natūralu ir normalu. Juk dabar dauguma ir nuo pat vaikystės naudoja vaistus.
Moteris ir vyras - dvi susiklosčiusios visuomenės rolės, kiekvienas iš mūsų turim šiek tiek to ir ano, civilizuotoje visuomenėje lytis nėra apsprendžiama tik fiziologiškai. Transeksualu ir homoseksualu yra ne tik helenistineje civilizacijoje.
Tavo išvados tinka diktatūrai nebent, be jokio rimto pagrindo. Jei tau rimtai rūpi, kodėl nepaskirti savo gyvenimo socialinėms studijoms? Turėtum laiko viską rimtai išanalizuot, daryt rimtas apklausas ir galų gale rimtas išvadas.

BERNIUKAS
Tu teisi, kad sergantys žmonės turi būti gydomi. Jei problema fiziologijoje, reikia gydyti kūną. Jei serga siela, reikia gydyti psichiką. Taip diktuoja paprasta logika. Todėl transeksualumas - sielos liga, ir reikia gydyti sielą, o ne žaloti kūną. Mačiau, kaip vyrus tariamai paverčia moterimis. Juk jie moterimi netampa. Su kokiomis problemomis toks sužalotas žmogus susiduria, po tokios metamorfozės sunku sužinoti. Nes deviacinės moralės visuomenė slepia neigiamas pasekmes. Bet racionalus protas šią informaciją po truputėli atskleidžia. Reikia būti Šerloku Hoimsu, kad išsiaiškintum tiesą.
Kalbi apie vyrišką ir moterišką visuomenine rolę, tai tik vienas lytiškumo aspektas. Socialinis vyriškas ir moteriškas lytiškumas išmokstamas. Ne šis aspektas apsprendžia kas yra vyras ir kas yra moteris LYTIES ATŽVILGIU. Civilizuota visuomenė ignoruoja objektyvią realybę. Ji bando niveliuoti vyriškos lyties ir moteriškos lyties objektyvų egzistavimo faktą. Tai daro, nes moralinias deviantams paranku iškraipyti, subanalinti, suprimityvinti lyties tapatumo sąmpratą. Tai padarę, jie nebejaučia sąžinės griaužaties darydami lytinius nusikaltimus. Tada jie sako: kas pasakė, kad vyras yra vyras, moteris yra moteris; kad keisti lytį draudžiama, kad santykiauti su svetimomis žmonomis draudžiama; kad homoseksualūs, incestas ir zoofiliniai sąntykiai draudžiami? Atsakymas – tai uždraudė realybės Kūrėjas – Šeimininkas.

12
BERNIUKAS
Po pamokų sutikau Rubvleskį. Jis buvo šiek tiek pasimetęs. Papasakojau jam Gintaro išsakytą idėją, kad morali visuomenė yra tarsi žmogiškųjų išteklių donorai moraliai deviacinės visuomenės populiacijai palaikyti. Nes deviantai neturi, ar nenori turėti vaikų. Jie juos vagia iš socialiai silpnų, bet moraliai stabilių visuomenės narių. Konfiskuoja vaikus teigdami, kad tai daro dėl vaikų labo. O tikra priežastis – nes jiems reikia vaikų, kurių patys neturi. Yra tiesioginis ir netiesioginis savo moraliai deviacinės populiacijos palaikymo metodas. Pirmąjį jau aprašiau. Antras metodas, prisivilioti vaikų reklamuojant deviacinį elgesį. Tai daroma per filmus, televiziją, radiją, kitas masines informavimo priemones. Per mokymo programas. Gyventi amoraliai daugeliui asmenų atrodo patrauklu. Todėl nesunkiai amorali kultūra užkariauja vaikų protus. Nors civilizuotoje visuomenėje deviantai nyksta, bet jų skaičių nuolatos papildo vaikai, kuriuos įtraukė, arba išplėšė iš moralios visuomenės sluoksnių.
- Ką daryti, kad save apsaugočiau? – Paklausė Rubvleskis.
- Atsiriboti nuo negerų žmonių ir žinoti kas yra draužiama, o kas – galima, bei griežtai to laikyti.
- Aš jau pusę metų gaminu bombą Norėjau mokyklą susprogdinti. Geriau susprogdinsiu iškrypėlius.
- Visų nesusprogdinsi. Jų daugiau, nei gali įsivaizduoti. Uždarys į vaikų koloniją ir praplaus smegenis. Įtikins, kad moralė nesvarbi.
- Aš nepasiduosiu. Sugalvojau, susprogdinsiu pyderų naktinį klubą. Per googl žemėlapį pasižiūrėsiu, kaip prie jo nepastebėtam prieiti ir pasišalinti. – Rublevskis su išmąniuoju telefonu susirado naktinį klubą “Naktinė lėdi”. Įkurtas pramonės rajone. Aplink, nuo sovietinių laikų likusios, apleistos gamyklos. Už gamyklų tiesėsi nenaudojama geležinkelio linija. Ja galima nueiti iki miškelio, o iš ten į šiaurinį miegamąjį miesto rajoną. – Štai va… Reikia apmąstyti, kaip nepastebėtam pasišalinti. Reikės pagaminti ilgą fitilį…
- Nedaryk to. Pakliūsi į nepilnamečių koloniją. Tu talentingas klarnetistas, norėjai stoti į konservatoriją…
- Po pažinties su “psichologu”, klarneto muštuką į burną dėti bjauru. Blogos asociacijos. Metu klarnetisto karjerą.

FILOSOFĖ
Palik tuos žmones ramybėje, su jų sielos ligomis ir visa kita, tai tavęs neliečia. Kiekvienas žmogus ieško savo laimės, savo būdu ir tam turi visišką teisę. Jeigu Transeksualui jo kūnas yra gražus, kodėl tu, jam, su savo primestine morale, nori įpiršti, kad jis - sergantis žmogus? Tavo mąstymas, deja, nėra labai nutolęs nuo neonacių mąstymo. Transeksualai tokie pat žmonės kaip ir mes - su savo problemomis, su savo mintimis, su savo svajonėmis. Tu jiems nori įpiršti psichoterapinį gydymą. Neskaitai sau lygiais? Toks gydymas yra žmogaus psichikos luošinimas. Su kuo nori gydyti, su elektrošoku? Jiems tavo nuomonė nėra svarbi, ir palik tu juos ramybėje, nukreipk savo energiją pozityviems darbams, mokslui ir taip toliau.

BERNIUKAS
Juk lyties disforsijos sindromą turinčiam žmogui jo kūnas nepatinka?...
Aš su tavimi visiškai sutinku, moralė jiems nerūpi. O ieškoti laimės savo būdu, kas jiems suteikė tokią teisę? Kas suteikė vyrui teisę atsisakyti savo vyriškumo. O moteriai, kas suteikė teisę atsisakyti moteriškumo? Kas jiems suteikė teisę žaloti, tyčiotis iš savo kūno? Jei kūnas sveikas, jo transformavimas nesivadina gydimu, o luošinimu. Kas žmogui davė teisę su savimi daryti ką nori? Transseksualo sielą išgydisime, jis laimingai galės funkcuonuoti kaip yra sukūrtas. Jei išniekinsite kūną, jis praras savo lyties funkcinį egzistavimą, bet priešingos lyties funkcijų vis tiek neįgis. Psichologiškai, sociališkai gali išmokti priešingos lyties eglsenos, bet savo anatominės lyties vis tiek nepakeis. Tai panašu į aktorių, kuris vaidina personažą. Pavyzdžiui, Hamlet. Kad ir kiek giliai įsigyventų į vaidmenį, dėl to Danijos princu aktorius netampa. O jei jis sutapatino save su Hamletu, pamiršęs, kad yra aktorius. Tada jo sielą reikia gydyti. Juk tu sutinki, kad aktoriaus nereikia karūnuoti, ir padaryti Danijos princu? Tad kodėl, transseksualui, kuris įsijautė ne į savo rolę, tu siūlai keisti ne klaidingą rolę, o teisingą lytį? Ar nesupranti, kad absurdiška, keisti tai, kas objektyviai – tiesa?
Antro pasaulinio karo metu nacistai žudė ir čigonus ir homoseksualistus. Tik čigonas negalėjo pasirinkti būti ne čigonu, o homoseksuoliastas galėjo atsisakyti daryti šitokį elgesį... Jei jis neatsisakė, vadinasi, tuo metu jis sąmoningai pasirinko mirtį. Liko ištikimas savo norams. Nejaučiu jiems gailesčio. Kodėl negalėjo susilaikyti, nesantykiauti, juk žinojo, kad už tai gali būti nubausti. Nejau lytinis malonumas svarbiau už gyvybę?
P. S. G. R. Voldinberg sako: lytį apibrėžiame išorine lyties forma. Ir draudžiama ją keisti.

13
BERNIUKAS
Po ketvirtos pamokos sutikau Rublevskį. Jis šypsojosi.
- Eime į galą, kai ką parodysiu. – Koridoriaus gale buvo durys į laiptinę. Ji būdavo užverta, bet prieš kelias savaites, padykę berniukai iš šeštos klasės, sulaužė spyną. Šeštokai paslapčia įsmukdavo į laiptinę. Atsisėdę ant laiptų šnekučiuodavosi ir mėgaudavosi romantiška aplinka. Mokyklos personalas padarytos žalos dar napastebėjo, nes berniukai rūpestingai duris užremdavo. Rublevskis pravėrė duris ir mes įsmukome į laiptinę.
- Kas nutiko? – Sunerimęs paklausiau. Jis atkišo dienraštį. Pirmame puslapyje naktinio klubo nuotrauka. Antraštė: „Išpuolis naktiniame klube“. Susijaudinęs skaičiau straipsnį. Parašyta, kad naktį šalia naktinio klubo sprogo savadarbis sprogmuo. Aukų nėra, tik septyni apgirtę žmonės kreipėsi į ligoninę dėl lengvo sveikatos sutrikdymo. Suskilo keli vitrinų stiklai. Apgadintos kelios lengvosios mašinos. Didesnių nuostolių nepadaryta.
- Čia tu?
- Aha.
- Suplėšik šitą laikraštį ir niekam nepasakok. Tikrai pasodins į vaikų koloniją.
- Tu pats man poemas sakei, kad reikia kovoti. Iškrypėliai ateina į mokyklas ir šviečia mus, neapšviestus būrus, kaip tenkinti savo norus. Iki šiol man tik klarnetas ir Bachas buvo galvoje. Po jų švietimo aš taip apsišviečiau, kad naktį tiesiog švyčiu ir negaliu užmigti, dėl švytinčių minčių ir vaizdinių.
- Jėga nieko nelaimėsi. Reikia sukūrti šeimą ir bendruomenes, kur vadovautumiesi dorove. O paraku nieko ne...
- Atstok.. – Suskambėjo skambutis kviečiantis į pamoką. Jis pastūmė mane ir išsiveržė iš laiptinės.

FILOSOFĖ
Ateina transeksualai i mokyklas ir jus tvirkina???
Kas čia per sapalionės, tai ko jiems savo teorijų neišdėstai, prie ko čia aš?
Užtenka keletą transeksualų, kad ištvirkintų visą lietuvių visuomenę? Tai kokia ta visuomenė, kuri taip lengvai leidžiasi tvirkinima?
Tau reiketų šiek tiek suaugt. Deja, homoseksualumas neapibrėžiamas tik seksualiniu malonumu. Jei būtu taip lengva, tai jie būtu atsikratę savo homoseksualumo vien tam, kad išliktų gyvi.
Koks tau skirtumas, kas su kuo ir kaip mylisi? Idealių šeimų vis tiek nėra, vieną dieną reikia suaugt ir priimt atsakomybę. Kiekvienas turi savo seksualumą ir su juo gyvena. Jei ištvirkimas būtų vienintelė pasaulio problema, tai dar galėtume gyventi. Bet yra daug daugiau svarbesnių problemų, į kurias reikėtų atkreipti dėmesį, kol dar žmonija neišmirė ir dar yra šiek tiek laiko: tarša, to pasekoje gyvūnų išnykimas, augalijos išnykimas, žmonių išnaudojimas ir taip toliau... nejau tavęs tai visiškai nejaudina?

BERNIUKAS
Tu rūpiniesi silkėmis ir daržovėmis, o aš žmonėmis. Tu galvoji, kad esi žmogbeždžionė. Gerai. Kokiai beždžionei rūpi kitos rūšies išnykimas? Ar beždžionės rūpinasi banginiais? Joms nerūpi, net jos pačios rūšies išlikimas. O tai, kad ji dauginasi, tai tik Kūrėjo instaliuota išlikimą garantuojanti programa. Kai beždžionė dauginasi, ji nemąsto apie pasaulinę beždžionių demografiją.
Tik žmogus gali mąstyti apie pasaulio globalines ir lokalias problemas. Tai įrodymas, kad jis ne beždžionė. Kūrėjas įsakė Adom’ui saugoti kūriniją: “nesugriauk pasaulio, kurį Aš sukūriau”.
Mane taip pat jaudina pasaulio problemos, nes jos globalios. Bet jaudulys abstraktus, nes tiesiogiai neliečia manęs ir nieko praktiškai negaliu padaryti. Tu labai protingai kalbi. Tu teisi. Daug mokeisi ir pažįsti pasaulį, kurio aš dar nežinau. Tik šeimos klausimas man aktualesnis. Nes jis liečia tiesiogiai mane. Nes gyvūnų išnykimas tik išteklio išnykimas. O žmogaus išnykimas liečia tiesiogiai mane. O homoseksualizmo legitimacija - grėsmė žmonijai. Visuomenė inertiška, o homoseksualizmo netiesioginei reklamai Europos sąjunga skiria daug lėšų. Kodėl tiek milijardų neskiriama tradicinių šeimų puoselėjimui? Tai kova už žmonijos išlikimą. Klausimas, o ištikro juokelis.
Jei vyras galingas sprintininkas, sveikas, olimpinis čempionas, pasidarytų lyties keitimo operaciją, ar jam būtų leista dalyvauti moterų olimpinėse žaidynėje kaip moterei? Jis visas moteris aplenktų. Hi hi.
Tu įžvalgi ir teisingai pastebėjai, kad mano požiūris kvepia diktatūra. Taip ir yra, nes mano visas gyvenimas diktatūra. Man liepia eiti į mokyklą, niekam neįdomu, noriu to ar ne. Diktatūra. Liepia mokytis. Diktatūra. Liepia paklusti mokyklos taisyklėms. Diktatūra. Draudžia keiktis. Diktatūra. Draudžia rūkyti. Diktatūra. Draudžia gerti alkoholį. Diktatūra. Liepia nešioti uniformą. Diktatūra. Liepia išsiplauti kojines ir kelnaites. Diktatūra. Liepia galvoti. Diktatūra. Liepia rinktis profesiją. Diktatūra. Draudžia tinginiauti. Diktatūra. Draudžia ištvirkauti. Oi, atsiprašau, ištvirkauti galima.
P. S. Visą savaitę jaučiausi nejaukiai. Bijojau galimų pasekmių, dėl Rublevskio padaryto nusikaltimo. Apmirdavo širdis išgirdus kaukiant sireną, apimdavo panika. Nutirpdavo galūnės. Vaizduotė piešė vaizdinį, kad milicija suima mane. Nemalonu gyventi nuolatos bijant pražūties. Psichikos apsauginis mechanizmas pripratino prie galimos bausmės, todėl nurimau. Šlovė Kūrėjui, kuris sukūrė paslaptingą sielos mechanizmą.
Su draugais sedėjome kvinėje. Juokas gydo mano paauglišką sielą. Atsidūręs kompanijoje, pastebiu, kad iš vidaus išnyra kitoks manasis aš. Jis linksmas, vėjavaikiškas, optimistas ir turintis gaivališkų jėgų. Kavinės kampe pastebėjau jaunuolį R. į nieką nesidairė. Išgėrė savo kavą ir susikaupęs žiūrėjo į puodelio dugną.
- Buri iš kavos tirščių? – Prislinkęs prie jo paklausiau juokaudamas. Jaunuolis R. liūdnai ir klausiamai pažiūrėjo į akis. Atrodė, kad nepažįsta manęs ir nesupranta ko iš jo noriu. Pasijutau nejaukiai. Norėjau atsitraukti. 
- Mane tėvas užpiso… - Tyliai ir tulžingai sušnibždėjo jaunuolis R. Nemalonu buvo girdėti tokius žodžius. Kodėl R. toks nedėkingas savo tėvui? Daugelis jam pavydi, o jis… Galbūt nedidelis pasipiktinimas atsispindėjo mano mimikoje, nes jaunuolis tai pastebėjo ir tarsi pasiteisindamas pridūrė: “tai - ne alegorija…”. Per jo veidą perbėgo nervigas tikas. Manau, kad mačiau mimiką, kurį yra neapykantos ir kančios išraiška. Nebežinojau ką sakyti. Pasišalinau. Grįžau prie savo draugų.
Sėdėdamas su bičiuliais juokavau ir kvatojau, bet tik lūpomis, nes siela prisipyldė neapibrėžto nerimo.

14
BERNIUKAS
Internete radau informaciją, kad vienas žmogus išsitatuiravo savo kūno odą žalia spalva, padarė driežo odos imitacją. Jis save suvokia driežažmogiu. Bet kažkodėl kiti, tikri driežai, nepripažysta jo driežiškumo. Šis pavyzdys parodo, kad išorinis pakeitimas nekeičia esmės. Kaip toks žmogus liko žmogaus rūšies atstovu, taip transeksualas padaręs lyties keitimo operaciją liko savo pirminės lyties atstovu.
P. S. Draugas skaip programa atsiuntė nuorodą, kur kalba 10 – teiginių iš talmudo apie moterį. Užrašysiu tik devynias iš jų.
1- Moterys pilnavertiškesnės, lyginant su vyrais.
2- Moterys (šeimoje) labiau dominuoja.
3- Moters poveikis vyrui (šeimoje) didesnis, nei jo – jai.
4- Moterys turi didelią intuiciją.
5- Moteris geriau perpranta svečius.
6- Moterys empatiškesnės.
7- Moteris sukurta dėl grožio.
8- Sūnūs labiau gerbia mamą, nei tėvą.
9- Moterys lengvabūdiškesnės.
P. P. S. Paklausiau Ravo klausimo, ar įmanoma pakeisti lytį. Atsakymas: Всевышний решает кем будет человек - мужчиной или женщиной, умным или богатым, толстым или высоким, он решает, что должна пройти в этой жизни эта душа. И невозможно это менять, и невозможно поменять природу человека...
С уважением, Мендель Агранович

FILOSOFĖ
…Diktatūra vadinasi auklėjimu... Nežinojau, kad tavo tetis tau leidžia ištvirkauti.

BERNIUKAS
Tu labai protinga moteris. Labai įdomu skaityti tavo išsamius laiškus. Mano tėtis vienintelis, kuris aiškiai apibrėžia kas leidžiama ir kas draudžiama lyties dimensijoje. O ištvirkauti leidžia heleniška civilizacija. Ateina moraliniai devientai ir lytiškai šviečia vaikus, kad normalu lytiškai patenkinti save rankomis, daiktais, su partneriu, nesvarbu tai mergaitė ar berniukas, su gyvuliais, jei tai nesukelia skausmo gyvuliukui. Ar tikrai tai normalu? Ar toks lytinis švietimas tikrai nežalojimas? Mano draugai net negalvodavo apie lytinius eksperimentavimus, o po to, kai apšvietė, pradėjo... Tie deviantai skatina mus ištvirkauti. Tu auklėjimo diktatūrą legitimizuoji, kodėl diktatūra dorovės srityje tau nepriimtina? Tu mokeisi Sorbonos universitete, filosofiją. Tikriausiai daug išmokai išminties…
Tu minėjai, kad buvo precedentas, kai vyras, apsimetęs moterimi, dalyvavo moterų olimpinėse varžybose. Ar žinai, ką nusprendė sporto komitetas, ar užskaitė jo rezultatus? Ar leido jam varžytis su moterimis? Ar jį dėl to diskvalifikavo, ir nepripažino jo moters fikciją?

15
BERNIUKAS
Atėjus savaitgaliui susiruošiau į mišką. Pasiėmiau sportinį krepšį su arbaletu. Nuėjau prie jūros. Pajūrio miške radau proskyną, kur prieš kelias savaites laidžiau strėles. Nenorėjau, kad žmonės pamatytų mano sportinį užsiėmimą, nes tokiais arbaletais, pagal valstybės įstatymą galima naudotis tik nuo 18 metų, o aš net 15 neturiu. Prie storos pušies pririšau moteriškus skudurus. Iš 50 metrų atstumo pataikydavau į pušį. Šaudydamas iš 100 m atstumo praradau strėles, išskyrus vieną. Nenorėjau ir jos prarasti. Įnėriau į miško tankmę ieškoti strėlių. Braidžiau tarp jaunų krūmų. 20 minučių paieška buvo nesėkminga. Sušalau, todėl norėjau grįžti prie pušies, nes ten palikau sportinį krepšį ir skudurus. Pamačiau, kaip į senujų kapinių teritoriją įvažiuoja lengvasis automobilis. Pamaniau, kad kas nors pastebėjo mano užsiėmimą, ir iškvietė miliciją. Atsiguliau ant žemės, tarp ilgų smilgų ir jaunų sumedėjusių atžalų. Iš automobilio išlipo du vyrai. Jie idėmiai apžiūrinėjo lauką. Maniau, kad manęs ieško. Stengiausi net nekrustelėti. Dar buvau neišlindęs iš miško, todėl svarsčiau idėją, kaip nepastebėtai atsitraukti. Vienas vyras iš bagažinės išsitraukė kastuvą ir pamiškėje pradėjo kasti duobę. Antras vyras įdėmiai dairėsi. Rūkydamas vaikštinėjo po proskyną. Rūkalius pastebėjo skudurus pririštus prie pušies. Nusikeikė rusų kalba ir neskubėdamas priėjo apžiūrėti radinio. Duobkasys sukluso, įsitempęs stebėjo savo kolegą. Rūkalius priėjo prie pušies, keikdamasis čiupinėjo skarmalus. Nuspyrė mano sportinį krepšį. Tyliai keikdamasis dairėsi aplink. Gulėjau ant žemės 66 metrų atstumu nuo jo.
- Čia kažkoks kaušas. – Sušuko rūkalius ir nusikeikė rusų kalba. – Tuoj surasiu tą grybą. Čia jo daiktai.
Rūkalius ėjo link manęs. Tyliai užsitaisiau arbaletą. Atsistojau ir bėgau gilyn į mišką.
- Bl… grybas, ateini čia. Stok… Užmušiu… stok sakau… – Jis keikėsi ir vijosi. Supratau, kad nuo rūkaliaus nepabėgsiu. Suklupau. Apsiverčiau ant nugaros. Ant pilvo pasidėjau arbaletą ir įstačiau strėlę. Visus veiksmus dariau automatiškai. Nuojauta sakė, kad šie žmonės negeri… - Blyn, koks grybas. Užmušiu. Lochas. – Rėkė rūkalius akimirksniu atsidūręs šalia. Pamačiau jo rankose peilį. Jis šoko ant manęs, o aš paleidau strėlę. Ji dingo užpuoliko krūtinėje. – Ką čia padarei? Suplėšei striukę. Neatleisiu. – Rūkalius prasisegė striukę. Kraujo čiurkšlė nudažė sportinius marškinėlius. – Asile, prisidirbai… - Rūkalius griuvo ant manęs. Peiliu smogė į petį. Išsigandęs atstūmiau sužeistąjį ir atsistojau. Sužeistasis įsikibo į kelnių klešnę. Arbaleto korpusu stipriai smogiau jam per ranką. Merdintysis paleido. Mačiau, kad mane vejasi duobkasys.
- Palik mane ramybėje. Ir tave nušausiu. – Sušukau. Arbaletą prisidėjau prie peties. Apsimečiau, kad taikausi į jį. Duobkasys matė merdintį savo bičiulį, todėl išsigando. Sustojo už dvidešimt metrų. Keikė mane rusiškais keiksmažodžiais. Aš pabėgau. Duobkasys nepersekiojo. Bėgau pusę valandos. Baigėsi miškas. Išėjau į suartą lauką.
Valandą gulėjau ant sniego. Nebejaučiu dešinės rankos. Kaip aš grosiu gitara? Už pusės metų stojamieji į konservatoriją?.. Suskambo mobilus telefonas. Išsigandau. Pamaniau, kad duobkasys išsiaiškino, kas esu ir net rado telefono nr. Skambino dėdė Gidas.
- Klausyk, ar tu buvai pas mane po naujųjų metų? – Klausė dėdė.
- Ką?
- Ar buvai pas mane į svečius atėjęs prieš mėnesį?
- Gal. Nežinau.
- Dingo mano kareiviškas arbaletas. Gal tu pasiėmei?... – Nutraukiau pokalbį ir išjungiau telefoną. Apsidairiau, arbaletą pamečiau bėgdamas. Sunku buvo mąstyti. Dėdė pamiršo, kad padovanojo arbaletą. Ką daryti?

FILOSOFĖ
(Nepilnas tekstas)
…Atsiprašau?.. Nesupratau?

BERNIUKAS
Vis tiek tu protinga, bet graži, pati gražiausia Paryžiaus apylinkėse.
Jei žmogus pradeda tenkinti save rankomis, apetitas auga. Tai kaip narkotikai, dozės didėja. Kai žmonija eina tokiu keliu - moralinė degradacija neišvengiama. Pasaulyje yra daug moralinių normų. Bet aš tikiu, kad yra objektyvi moralė, nepriklausanti nuo žmogaus noro ir visuomenės inertinio mąstymo. Net jei visas pasaulis ištvirktų ir aš likčiau vienas, man geriau atrodyti visų akyse kvailiu, nei nusikalsti morelei. Pas mus ateina vargdienis pavalgyti. Prieš kelis metus jis dirbo barmenu gėjų bare. Jis pasakojo, kad vyresni dėdės vilioja jaunuolius pinigais ir statusu. O keli buvo, kurie tenkino save kumelėmis. Dažnai lankydavosi vienos mokyklos direktrius ir atsivesdavo abiturientų prieš egzaminus... Jie pilnamečiai, tad lyg ir nedraudžiama, a? Ką gražuolė, protinguolė pasakys?

16
BERNIUKAS
…Tą vakarą nuotykiai tik prasidėjo. Norėjau miško takeliais grįžti į miestą, bet nemąstydamas grįžau į buvusias kapines. Žmonių proskynoje nebuvo. Sužeisto rūkaliaus nemačiau, tik sutingusio kraujo dėmė ant sniego. Matėsi vilkimo žymės, ėjau paskui jas. Priėjau vietą, kur duobkasys kasė. Duobė buvo negili. Šakomis ir eglišakiais uždengė paskubomis iškastą kapą. Pro šakas pamačiau purviną paklodę. Nuėmiau šakas. Atidengęs audinį pamačiau nuogą moterį. Pirmą kartą gyvenime matau nuogą kūną. Šokiruotas stovėjau ir spoksojau į kruviną kūną. Norėjau paskambinti milicijai. Perčiupinėjau kišenes. Telefono neradau. Pamečiau miške. Kaip man nesiseka. Nuo pušies nuėmiau moteriškus skarmalus ir pridengiau moterį. Išsigandau. Pasirodė, kad moteris sujudėjo. Gal ji dar gyva. Išvilkau iš duobės. Vėl išsigandau, nes po ja gulėjo miręs rūkalius. Nurengiau vyro striukę ir aprengiau moterį. Net tokioje būsenoje moteris atrodė patraukliai, bet nepadoru matyti kūną, todėl pasistengiau paslėpti nuogumą. Ant vyro kelnių diržo buvo pritvirtintas dėklas su pistoletu. Atsegiau dėklą. Apžiūrėjęs pistoletą įsidėjau į kišenę. Prasidėjo sutemos. Už dviejų kilometrų, šalia jūros, yra kavinė - baras. Nutariau nuvilkti moterį ten ir iškviesti grietąją pagalbą. Per smėlį ir sniegą buvo vilkti nesunku. Dažnai moteris nuslysdavo nuo paklodės. Kol nuvilkau iki jūros labia pavargau. O paklodė suplyšo. Nebežinojau ką daryti. Moteris pradėjo burbuliuoti nesuprantamus skiemenis. Kelis kartus sucypė. Muistėsi. Spardėsi. Vilkau ją apėmęs per pažastis. Netekau jėgų ir ryžto. Palikau gulėti. Kelis metrus nutolau nuo merdinčios ir pravirkau. Sugalvojau nueiti į kavinę – barą ir paprašyti pagalbos.
- Ai – Suinkštė moteris. Palinkau prie jos. Ji atsimerkusi žvalgėsi.
- Nebijok. Padėsiu tau. Netoli yra kavinė… - Pasilenkiau, norėjau ją pakelti. Moteris išsigando, nagais įsikabino į veidą. Vos akies neišlupo.
- Aaiiiiiiiiiiiiii, gelbėkit. Aaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiii – Šaukė moteris. Girdėjau jos tolstantį balsą. Su sveika akimi pažiūrėjau kur link ji lekia. Basakoja bėgo link kavinės – baro. Pastatas, iškilęs virš kopų, apšviestas vakaro prieblandoje matėsi iš toli. Nutariau jos nesivyti. Ji išsigelbės pati, nes bėga tinkama linkme. Perlipau per kopą ir įlindau į mišką. Nurimęs kėblinau link miesto. Maniau, kad pagaliau baigėsi dienos išbandymai. Po 20 minučių išgirdau šakų traškėjimą. Kažkas bėgo mišku. Išsigandęs pasileidau ristele. Judėjau negreitai, nes buvau pavargęs ir sužeistas.
- Štai tas suskis. – Sušuko vyriškas balsas. – Laikykite jį.
- Kur jis?
- Ten… bėga. – Atsisukau. Mane vijosi trys vyrai. Prožektoriais apšviesdami kelią. Atsibodo lakstyti. Ko jie nori? Jie pasivijo. Nusukau nuo kelio, norėjau pasislėpti tarp šakų. – Laikykit šiknių.
- Ko lendate? Ko jums reikia. – Išrėkiau klausimą.
- Žiūrėk, koks drąsus. Už tai, kad moterį nuskriaudei, nupjausime tau kiaušinius.
- Nieko aš neskriaudžiau. – Vyrai apsupo iš šonų. Spigino prožekturėliais į veidą. Kišenėje apčiuopiau pistoleto rankeną. Išsitraukiau ir apžiūrėjau ginklą.
- Ėi, jis ginkluotas… – Vyrai atsitraukė kelis žingsnius. Jų prožektorių šviesa pasitarnavo man. Pabandymui iššoviau į orą. Šūvio nebuvo. Apžiūrėjau ginklą. Nuleidau saugiklį, kuris neleido iššauti. Iššoviau antrą kartą į orą. Sprogimas apkurtino ir mus visus išgąsdino.
- Palikite mane ramybėje. – Sušukau ir nėriau į šoną. Traukiausi į miško gilumą. Jie sekė iš paskos 20 m atstumu.
- Skambink milicijai. Pasakyk, kur jis randasi. - Iššoviau trečią kartą į orą. Išsigandau ir pradėjau bėgti. Atrodė, kad jie nebesiveja. Po pusvalandžio pasiekiau geležinkelio bėgius. Artėjau prie miesto. Priėjau miesto parką. Šalia buvo apleistas sovietinis stadionas. Perlipęs per tvorą perėjau aikštę. Už kelių minučių jau ėjau priemesčio gatvėmis. Buvau nusiminęs. Prisiminiau brolio išsakytą mintį:
“Vanduo vs Kraujas. Vienas objektas skirtingu kampu matomas skirtingai. Todėl Egipte, mums vanduo buvo vandeniu, o egiptiečiams, empirinis pažinimas – piešė kraują. Mokėjimas už kančios matytį priežastį ir gėrį, kraują (mirties simbolį) pavertė vandeniu (gyvybės simboliu) ”.
Gal ir mano klaidos ir nelaimė turi gilią prasmę, kurios šią minutę nematau.

FILOSOFĖ
Jei nenori manęs įžeisti, siūlau šiuos komplimentus pasilaikyti sau, nes jau labai arogantiškai skamba. Lietuviškos kriminalinės kronikos mane visad stebindavo, kaip sakant tikrovė pralenkia fikciją. Asmeniškai man tavo istorija daug skandalingiau skamba. Galiu tik vieną pasakyti, kad matau kaip kapitalizmas suėda žmogiškumą, moralė man niekad nebuvo idomi, o tau taip pat to žmogiškumo ir trūksta. Jeigu neklystu, skaitei Dostojevskį ir nieko nepasimokei. Objektyvios moralės nėra!!! Kas tą moralę nustatė? Ar ji ateina is viršaus? Pasiskaityk I. Kantą ir apie jo kategorinį imperatyvą, jis, senas būdamas, sakydavo, kad vis dar yra nekaltas. Tau labai rūpi seksualiniai organai ir jų paskirtis, nes būtent dabar tau išsiskiria didžiausias kiekis hormonų ir vyksta lytinis brendimas. Ar blogai, kai žmones mylisi, iš to gaudami abipusį malonumą (aš nekalbu nei apie zoofiliją, nei pedofiliją, nes tai jau kriminalas)?

BERNIUKAS
Kulniavau kiemais. To vakaro kelionė prailgo. Kada ji baigsis? Bijojau žmonių ir milicijos. Išgirdęs sireną apmirdavau. Keliavau tamsiais kiemais... Įlipau į autobusą.
- Von, - grėsmingai pasakė vairuotojas, - bomžams viešame transporte draudžiama.
- Ką paistai. – Atsakiau susierzinęs.
- Von, laukan.
- Atstok. Štai mano nuolatinis bilietas. Turiu teisę važiuoti autobusu, atstok. – Vairuotojas mane pastūmė. Per jėgą įlipau į autobusą. Priglaudžiau elektroninį bilietą prie skaitytuvo. Ir nuėjau į autobuso gilumą. Atsisėdau. Apžiūrėjau savo rūbus. Kelnės purvinos ir šlapios. Striukė kruvina. Veidas purvinas ir kruvinas. Atsidūręs tokioje situacijoje supratau, kaip visuomenė elgiasi su benamiais.
- Žiūrėk, bomžas. – Už nugaros šnibždėjosi jaunuoliai. – Bjaurybė.
- Išlipkime kartu su juo. Suspardysime. – Jaunuoliai priėjo prie manęs. Apžiūrinėjo mano išvaizdą.
- Tu bomžas. – Kreipėsi į mane. Pakėliau galvą. Trys jaunuoliai apsupo mane. – Tu purvinas.
- Atstokit nuo manęs. – Susierzinęs, piktai atšoviau. Vienas iš jų smogė į žandą.
- Tu bomžas.
- Na ir kas. Dėl to reikia mane mušti?
- Taip tau reikia... – Jie atsitraukė. Tarėsi, kaip mane suspardys. Autbusas sustojo stotelėje, kurioje turėjau išlipti. Ką daryti? Užsidarant durims šokau į išorę. Priešais stotelę buvo kalva, o ant jos psichiatrinė ligoninė. Užbėgau ant kalvos. Perlipau per tvorą. Trys vaikinai pribėgo prie tvoros. Atsibodo bėgioti. Visą dieną nuo ko nors bėgu. Išsitraukiau pistoletą.
- Stokite. Šausiu. – Jie perlipo per tvorą. Tamsoje nesimatė ką laikau rankoje. Iššoviau į orą. Jaunuoliai išsigandę vėl perlipo tvorą į kitą pusę ir pabėgo.
- Kas čia vyksta. Iškviesiu miliciją. – Grąsino moteris iš psichiatrinės ligoninės. – Bepročiai...
Vėl bėgau. Išmečiau striukę. Pistoletą paslėpiau po laiptas, mano namų laiptinėje. Grįžau namo. Tėtis buvo piktas. Bet pamatęs, kaip atrodau, susirūpino.
- Kas atsitiko? – Klausė tėtis.
- Narkomanai užpuolė. Apiplėšė ir sužalojo. – Atsakiau. Daugiau nepasakojau. Iškvietė taksi. Nuvažiavome į ligoninės priėmimą. Chirurgas apžiūrėjo žaizdas. Sutvarstė.
- Kaip Baras buvo sužalotas? – Klausė chirurgas.
- Sakė, kad narkomanai užpuolė. Atėmė striukę. Peiliu sužalojo ranką. – Pasakojo tėtis. – Daugiau nieko nežinau. Sūnus nepasakoja.
- Kaip viskas buvo? Papasakok. – Kreipėsi į mane chirurgas. Aš tylėjau. Užsidariau savyje. Tylėjau kaip žemę pardavęs. Paguldė į ligoninę. Tėtė nupirko maisto produktų, higienos priemonių ir išėjo.
P. S. I. Kantas suformulavo įdomią idėją, kad Kūrėjo egzistavimą protu neįmanoma nei įrodyti, nei paneigti. Tuo remiantis, darau išvadą, kad „Kūrėjas sukūrė visatą“, kad šis teiginys teisingas - tikimybė ½. Tikimybė, kad visata atsirado savaime, atsitiktinai 1/1000000000000... Tikimybė, kad mus sukūrė Kūrėjas didesnė. Racionalus protas įpareigoja rinktis didesnę tikimybę.
Tėtis sako, kad jam nereikalinga filosofija tam, kad žinotų apie Kūrėją. Kokio nors dalyko liudininkui, kuris empiriškai ir racionaliai, tiesiogiai pažino objektą, nereikalinga filosofija, tam kad įrodytų, kad objektas egzistuoja. Mūsų tautos sąmonei, prie Sinajaus, Absoliutas davė žinojimą apie Save. Nuo to laiko mes remiames žinojimu, o ne proto svarstymais.

17
BERNIUKAS
Tu tikrai moteriška ir išmintinga. O kas nustatė, kad pedofilija draudžiama? Kokiu pagrindu? Mergaitės ir berniukai nuo 13 metų pradeda lytiškai tenkintis, koks skirtumas su kuo? Jei 17 metų mergaitė pasimyli su 17 metų berniuku viskas ore, jei su 20 metų jaunuoliu, tai jau pedofilija? Jei leidi mylėtis, tai koks skirtumas su kuo? Ir kodėl tau zoofilija nepatinka? Kuo ji blogesnė už homoseksualizmą? Tipo nemoralu?
Protingi žmonės sako sako: „pas žmogų yra vienas mažas organas, jei jį maitinsi, tada jis badaus, jei marinsi badu, tada jis bus sotus“. Moraliniai deviantai maitina vieną organą ir alksta, o jei pasakai jiems pastabą, tada vaikiškai atsako: tu pavydi.
- Sotus alkanam nepavydi. – Atsakau su pašaipa. Vienas draugas reklamavo anonizmą.
- Šiais laikais smaukyti normalu. Nėra nei vieno paauglio, kuris to nedaro. – Teigė jis.
- Vienas tikrai yra, tai aš. Gal ir daugiau yra, bet šiais laikais neprisipažins, nes būti skaisčiam daugeliui paauglių gėda.
- Nemeluok, tu tikrai smaukai.
- Ne.
- Tada tu kažkoks iškrypėlis. Juk mokslininkai įrodė, kad tai sveika. Gal tu sergi kuom nors?
- Na va, tu anonizuojiesi, o sergu aš?
- Visi taip daro. Tik tu kažkoks keistas.
- Netikiu, kad visi taip daro. Tik moraliniai deviantai, o kuklūs žmonės tyli, jie nekalba, nes jei mergaitė prisipažins, kad dar su niekuo negulėjo, tada tokie kaip tu iš jos šaipysitės. Mačiau, kaip vienam jaunuliui padarei pastabą, po to kai sužinojai, kad jis dar neturėjo lytinių santykių. Tu pasakei: gėda sulaukus 19 metų neturėti lytinių sąntykių. – Po šios diskusijos pasijutau išmuštas iš vėžių. Nes dauguma moksleivių palaikė jo, o ne mano poziciją. Sukeltas neapibrėžtumas demoralizavo mane, bet tai supratau vėliau. Prireikė daug laiko, apmąstymų, stebėjimų, klaidų, kol supratau, kad aš teisus.
- Vyriškas anonizmas - nepateisinamas sėklos švaistymas. Žmogus ne dėl to sukurtas, kad tampytų savo organą. – Pasakė kitas draugas. – Gali prasidėti naktinės poliucijos, kad jų išvengtum, nežiūrėk nekuklių filmų, reklamų, nuotraukų, paveikslų, skulptūrų, neskaityk nekuklių tekstų, nesiklausyk nekuklių anekdotų. Tada sąmonė bus švari, jausies lengvai, nedirgins nekuklios mintys. Moteriška masturbacija taip pat amorali. Geriau sukurk šeimą, ji ideali sistema, kur galima harmonija tarp moralinių normų ir kūno poreikių.
Vienas baleto šokėjas, iš muzikinio teatro, pareiškė: netikiu, kad yra Dievas, nes jis draudžia homoseksualizmą ir riboja lytinę laisvę. Iš to suprantu, kad jo pasaulėžiūrą valdo gyvuliškas inkstinktas, o tikras ŽMOGUS daro atvirkščiai, jo pasaulėžiūra valdo gyvulišką inkstintą.
Keletą dienų mąsčiau dėl moteriškumo ir vyriškumo apibrėžimo. Klausinėjau žmonių ir pastebėjau, kad tikri vyrai ir moterys apie tai nesusimąsto, tingi mąstyti, ir nežino. Kalba paistalus, net keista, kad jei suaugę iš esmės gyvena nesąmoningą gyvenimą. Pasidalinsiu apmąstymo rezultatais.
Aš neabejoju, kad objektyviai yra moterys, vyrai ir tarpinė situacija. Kas yra vyras ir moteris, remiantis empiriniu pažinimu ir racionaliu protu aišku kaip diena. Žmogus su vidiniais ir išoriniais moteriškos lyties organizmo atributais yra moteris. Žmogus su vidiniais ir išoriniais vyriškos lyties organizmo atributais yra vyras. Paprasta ir genialu. Tarpinę situaciją pasistengsiu aprašyti vėliau. Noriu įsigilinti į medicininę literatūrą, o tam reikia laiko ir kantrybės.
P. S. Dar norėčiau pakomentuoti moralės daugiakultūriškumo problemą. Tu sakei, Egipte leidžiama nekrofilija. Tai amoralu, bet mirties bausmės už tai nėra. Net jei Vytautas permiegotų su mirusia Kęstučio žmona, už tokį moralinį nusikaltimą mirties bausmės nėra. Net jei santykiautų su mirusia kumele, tai ne zoofilija, o nekrofilija ir mirties bausmės nėra.
Kayro situacija, jei vyras išprievartautų vedusią moterį, jam mirties bausmė. O jei laisvą moterį, tada priverčiama prievartautoją vesti auką, jei moteris to nori, be teisės išsiskirti, sąžininga.
Kinijoje moteris renkasi partnerį. Normalu, nes psichologai teigia, kad būtent moteris, o ne vyras renkasi su kuo draugauti. O sukurti sąntuoka yra trys būdai; po lytinio akto tampama vyru ir žmona, tai vienas iš šeimos sukūrimo būdų, kuriuo naudojasi visa helenistiška kultūra. Dažnai moteris ir vyras sukuria šeima tik tokiu būdu. Šitokį būda uždrausčiau, nes per daug neapibrėžtumo. Bet mūsų dienų kultūroje tai legitymu, tad kuo neįtiko Kinijos gyventojai nesuprantu.
Aš tikiu moralės diktatūrą. Todėl užaugęs užgrobsiu valdžią ir įstatymiškai įteisinsiu tradicinę šeimos instituciją.
Mano valstybėje bus draudžiami ikivedybiniai santykiai. Bus baudžiama piniginėmis baudomis. Bus griežtai draudžiama sąntuokinė neištikimybė, zoofilija, homoseksualizmas, insestas ir už tai, jei bus įrodytas nusikaltimas, bus liudininkų, tada nusikaltelius nubaus MIRTIES BAUSME.

FILOSOFĖ
Siaubas, aš tavo valstybėje tikrai jau seniai sėdėčiau kalėjime, o gal jau būčiau nubausta mirties bausme?
Aš netikiu dievu, ar aš vadovaujuosi gyvuliškais principais? O homoseksualas, kuris tiki dievu, ir tokių yra nemažai, kaip tada?
Pabusk, Atuk!
Mūsų šeima sukurta be vedybų ir mes jau gyvename 8 metai kartu, turime du vaikus ir tokiu šeimų Prancūzijoje dauguma.
Moterys - skylės, o vyrai - pagaliukai! Lytiniai organai tikrai lyties neapibūdina, pats tingi pagalvoti, kas juos apibrėžia?

BERNIUKAS
Manau, kad supratau Oiraisos požiūrį į lyties apsprendimą. Galvoju, kad pagal Oiraiso, lytį apsprendžia pirminiai lyties požymiai, kurie susiformuoja prieš gimimą. Antriniai lyties požymiai, susiformavę brandos laikotarpiu, įtvirtina priminius, tiksliau išveda iš potencialios būsenos į išorę. Nes tik po antrinių lyties bruožų atsiradimo, galima gimdyti, o už tai atsako pirminiai lyties požymiai (galimos išimtys). Nepaisant to, jei žmogus neturės antrinių lyties požymiu, tik pirminius, jo lytis vis tiek apspręsta.
Sakai, kad yra tikintys homoseksualiai. Tikiu tavimi, bet tai nestebina. Nes yra daug žmonių, kurie žino, kad negalima, bet vis tiek tai daro. Pvz.: tu žinai, kad draudžiama laužyti eismo taisykles, bet kartais jas laužai. Draudimo laužymo faktas neanuliuoja draudimo.
Išmintingi žmonės kalba: kas nori suklysti, tas suklys. Atrodo, kad visas pasaulis nori suklysti, o jei nori, vadinasi suklys. Stebėdamas šių dienų Europos istoriją, atsiveria galima perspektyva, kad Heleniška civilizacija bus sunaikinta Islamo civilizacijos. Nes lytinis švietimas yra bausmė Europai. Helenistinė visuomenė išnyks ir jos vietą užims Musulmonai.
…Dar vienas žmogus pasakė, kad Tiesą ir gėrį trukdo priimti ir suprasti du faktoriai: 1 - silpnas protas; 2 - nenoras. Pasistengsiu išlavinti protą ir norėti pažinti realybę.
Įkūriau naują slaptą organizaciją, kuri kovos prieš moralinius deviantus. Paskelbiau per socialinius tinklus. Kol kas mano idėją remia nedaug žmonių. Bet 2020 mes būsime pasiruošę visuomeniniam totaliam perversmui. Vienas mano organizacijos narys pasiūlė įdomų planą, kaip užvaldyti valstybę. Pažiūrėsime, gal pavyks.
Tu žavi ir moteriška moteris. Bet moteris ne skylutė, o Vyras ne pagaliukas. Tavo religija idomi, bet neteisinga, jei prieštarauja mokslas, protas, empirinis pažinimas, istorija, tradicija. Žemė arčiau saulės, nei asmuo žmogiškumo, jei jis neturi sąžinės ir moralės pareigų.
Žinau, kodėl moraliniai deviantai renkasi „ATSITIKTINUMO“ religiją. Nes toks tikėjimas išlaisvina iš moralinių pareigų ir sąžinės graužaties.
- Kodėl savo kūdikėlius „psiaudo mergaites“ pavadinai berniukams būdingais vardais (Leo ir Felix)?

FILOSOFĖ
Ką kalbi? Juk mano vaikai berniukai.

BERNIUKAS
A, o iš kur tai žinai? Gal jie mergaitės? Juk tu remiesi Gender ideologija. Sakai, kad legitymios keletas lyties išraiškų padėtys.
Lyties lygmenys I - variantas II - variantas
Fiziologinė lytis Vyras Moteris
Emocinė lytis Vyras Moteris
Mentalinė lytis Vyras Moteris
Socialinė lytis Vyras Moteris
Tu legitimizuoji bet kokius šios lentelės varinatus. Pvz.: Fiziologinė lytis – moteris; Emocinė lytis – vyras; Mentalinė lytis – moteris; Socialinė lytis – vyras. Tokio rinkinuko asmuo tavo akimis žiūrint yra sveikas. Pripažįstu, kad taip gali būti, bet ginčijuosi ir teigiu, kad toks rinkinys yra liga. Kaip ją gydyti? Psichoterapijos pagalba emocinę, mentalinę, socialinę lytį sutapatinti su fiziologine.
Kodėl tavo kūdikėliai ne mergaitės? Gali atsakyti, kad tavo kūdikėliai dar maži, jų siela dar nesuvokia savo lyties, nėra lytinės savivokos, emocionaliai jie taip pat savęs netapatina su jokia lytimi, socialiai jie dar nereiškia priklausomybės lyčiai. Gaunasi, kad emocinė, mentalinė, socialinė lytis išmokstama, išugdoma, nes ją turi suaugę žmonės, o kūdikėliai ne. Vienintelis dalykas, kuris objektyviai yra – anatominė lytis. Todėl anatominė lytis ir yra objektyvus kriterijus apibrėžiantis lytį.
Tu pati pripažįsti, kad tavo vaikeliai – berniukai. Bent jau šiandien į juos žiūri kaip į žmogiškosios rūšies patinėlius. Savo patinėlius auklėk, mokink, ugdyk ir jie užaugs berniukais - vyriškais vyrais. Auklėk, mokink, augink pateles ir jos taps mergaitėmis – moteriškomis moterimis. Tada tarp sielos ir kūno bus harmonija. Kam klaidinti vaikelius ir vadovajantis gender ideologija ugdyti lyties disforsijos sindromą? Juk makalynė galvoje yra tiesiog makalynė.

18
BERNIUKAS
Jau kelias dienas guliu ligoninėje. Esu nusiminęs. Ranka sutino. Negaliu jos pakelti. Sužeista akimi matau gerai, bet į akies baltymą išsiliejo kraujas. Akis raudona, atrodo kraupiai. Aplankė klasės draugai. Jiems papasakojau savo planus dėl “vaikų apsaugos nuo socialinių nukrypimų”. Taip atrodydamas savo draugams darau įspūdį. Tapau autoritetu. Prisipažinau, kad netyčia nušoviau nusikaltėlį. Draugai manimi patikėjo. Aš labai gailiuosi. O draugų reakcija pykina, nes po to mane pradėjo gerbti. Smurtas – gerbiamas mūsų visuomenėje. Visi berniukai tapo mano organizacijos nariais. Nepatikimus narius išmesiu.
Bičiulis sugalvojo kaip užgrobti valdžią.
- Reikia, kad į mūsų organizacija įstotų panašaus amžiaus berniukai. Kai mums sukaks 18 metų, stosime tarnauti į armiją. Po pusės metų apmokymų sukilsime prieš armijos vadovybę. Perimsime valdymą, karinius išteklius. Tada pulsime sostinę ir likviduosime vyriausybę. – Aiškino idėją fiks mano bičiulis.
…Šiandien atėjo moteris – milicininkė, apsirengusi civiliais rūbais. Klausinėjo kaip ir kur buvau nžpultas. Tylėjau. Pasakiau, kad skauda galvą.
- Man bloga, nieko neatsimenu. – Atsakęs atsiguliau į lovą. Ji kantriai klausinėjo, išsikvietė daktarą. Aptarinėjo mano būklę. O aš kantriai tylėjau.

FILOSOFĖ
Atsitiktinumo??? O tu pats į save pasižiūrejai? Užsidaręs juodoj dėžėj ir nieko nematai.

BERNIUKAS
Sakai, kad du homoseksualista tai daro, nes abiem tai priimtina, vadinasi legimitymu. O zoofilija, draudžiama, nes gyvuliukui nepatinka, nes tai gyvulio norų nepaisymas Bet tada kodėl šunys labai noriai lipa ant pasilenkusios, nuogos moters. Ji jam niekada šunukių nepagimdys, bet šuo to nežino. Užsimezga, net labai gilus emocinis ryšys. Jei to nežinai, pažiūrėk Yuo tube. Tavo argumentai, draudžiantys zoofiliją nelogiški. O jei draudi zoofiliją, tai drausk ir homoseksualizmą. . O jei sūnus su mama sąntykiauja ir abiems ta primimtina, ne jau tu sutiksi, kad tai legitymu? Kur esminis skirtumas tarp šių lytinių nusikaltimų?

19
BERNIUKAS
Vaikštinėdamas po ligoninę radau dienraštį. Vartydamas radau sukrečiančią žinią. Antraštė: “Garsaus advokato R. R. nužudymu įtariamas sūnus R. R. ” Nuotraukoje atpažinau jaunulio R. veidą. Jį kaltino, kad suorganizavo savo tėvo nužudymą. Jaunuolis R. į nusikaltimą įtraukė nepilnametį kaimyną A. S, kuris buvo žinomas sportininkas. Jaunuolis R. sportininkui už savo tėvo, mamos ir dviejų brolių nužudymą pažadėjo pusę milijono rublių ir nupirko medžioklinį peilį. Naktį jaunuolis R. atrakino duris ir įleido sportininką. A. S. miegančiam advokatui R. R. peiliu dūrė tris kartus. Pabudęs vyras priešinosi, bet juonuolis peiliu smogė dar 25 kartus į įvairias kūno vietas. 48 metų vyras mirė. Nuo triukšmo pabudo broils T. R. ir bandė sulaikyti žmogžudį, bet gavo 18 durtinių žaizdų. A. S. pabėgo. Jaunuolis R. sulaikytas, tvirtina, kad nusikaltimą padarė, nes nuo 5 metų jį tvirkino tėvas. Mama ir broliai tai žinojo, bet nieko nedarė, kad prievarta būtų nutraukta. Todėl jaunuolis R. sugalvojo atkeršyti…

FILOSOFĖ
Tu tikrai sergi. Man neįdomu, viskas, atstok, aš tau jau atsakiau i klausimą, bet tu esi apakęs ir apkurtęs, tik savo tiesą matai.

BERNIUKAS
Aš mokausi. O tu mane keiki, pravardžiuoji. O jei užduodu sunkų klausimą, menkini mane, arba bandai sumenkinti problemą, kurią iškėliau. Tai tradicinė manipuliacija, kurią aš gerai išmanau, mama išmokė. Jei pastebėjai, aš išlikau ramus. Ne visada, bet dažniausiai išlaikiau gero, padoraus disputo toną.
P. S. Šiandien vėl atėjo milicininkė.
- Nenoriu kalbėti. Duokite rašiklį ir lapą, aš viską aprašysiu. – Ji davė rašiklį ir vieną lapą. Prisipažinau, ką buvau padaręs. Rašiau apmąstydamas, todėl užtrukau apie 45 minutes.
- Tu romaną rašai? – Juokdamasi klausė milicininkė. Rūščiai ją nužvelgiau ir toliau rašiau. Pasirašęs padaviau lapą. Ji balsu skaitė mano prisipažinimą. Šypsena dingo nuo jos veido.
- Tai... ką čia rašai... tiesa?
- Ne. – Atsakiau. Milicininkė išėjo iš palatos, per raciją papasakojo kolegoms mano istoriją ir pasitarė, ką daryti. Liepė saugoti mane, tuoj atvažiuos kriminalistai.

FILOSOFĖ
Kitą kartą prieš rašant apie seksą, siūlau perskaityti bent vieną Freud knygą, tada galėsim pasikalbėt, nes dabar tikrai nesusikalbam. Berods yra viena knyga lietuviškai pas senelius, naudokis proga. Nu tu rimtai sergi! Lauksiu, kad pasveiktum, gal tada normaliai galėtum pasišnekėti. Tu esi visiskai sterilus, kaip ir tavo tėvas, neverta man mano energiją laidyt. Supykęs ant viso pasaulio. Tau reikėtų išmokti kanalizuoti savo pyktį, žinot iš kur jis kyla, kad nepražudytum nei kitų, nei savęs paties. Paskaityk Dostojevskį, tikrai pravers. Blogai mokaisi, nes visa tai, ką aš tau sakiau, kaip į sieną. Koks tikslas man su tavim bendrauti, jei tu manęs nesiklausai ir grįžti prie to pačio klausimo, tarsi aš jo, net nebučiau lietus. Pats sau prieštarauji. O tu manęs nepravardžiuoji? Tavo tonas leidžia man suprasti, kad tu vienintelis - teisus, o mane reikia atvesti į „doros“ kelią. Pripažink, juk tau net nereikalingi mano atsakymai, tau visai nusispjaut į tai, ką aš galvoju. Tavo vienintelis tikslas - pakeisti mano nuomonę. Sutik, tai bet ką išvestų iš kantrybės. Ir atsibodo kartotis, kartais atrodo, kad turėtų būt savaime aišku, bet va tau reikia išsamiai išaiškint.
Jei dar nesupratai mano atsakymo į „sunkų“ klausimą, pasikartosiu. Skirtumas tarp santykiavimo tarp dviejų žmonių ir tarp žmogaus ir gyvūno yra esminis. Pats sakai „gyvuliškas principas“, bet ne žmogaus principas. Ar gali sutikti, kad du žmonės, kurie mylisi, nebūtinai turi vadovautis „gyvuliškais principais“, o dėl to, kad myli vienas kitą? Prancūzijoje yra nemažai sukurtų homoseksualių šeimų, jos tokios pat kaip ir tradicinės, t. y. visokių, juk esam žmonės ir visi esam skirtingi. Galima suprasti, kad gyvuliukui patinka santykiauti su žmogumi, tada jau čia ne visai gyvuliškas instinktas, juk instinktas turėtų kilti tarp tos pačios rasės gyvūnų? Kaip tai patikrinti, ar tai tikrai patinka gyvūnui? Neturiu griežtos nuomones apie tai, nes nežinau, kas tai yra. Sakiau, kad zoofilija yra baudžiama įstatymų, bet gal ne Lietuvoje? Kaip tai įrodyti?
Paskaityk Freudą, tau bus tik į naudą, juk neprivalai su juo sutikti, aš ne su viskuo sutinku, tai buvo karo epocha, kitokie įpročiai ir papročiai.

BERNIUKAS
Froidas gyvenimo pabaigoje peržiūrėjo savo idėjas ir daugelio atsisakė, kaip neteisingų. Jo autoritetas didelis. Ar žinojai, kad jis Žydas? O tu juk žydų negali pakęsti, kodėl remiesi žmonėmis, kurių nemėgsti?
O dėl zoofilijos vis dar klausimas neišspręstas. Ir kokia tavo nuomonė nestabili. Tu vis dar tvirtini, kad vienintelė priežastis drausti zoofiliją yra gyvuliuko norų nepaisymas? Jei taip, tai ar kiaušinius valgai? O pačią vištytę į skrandį kiši? Vištyčių Vilniaus paukštyne per dieną papjauna šešiasdešimt tonų mažiausiai. O pienuką ir sūriuką vartoji? O dešreles ryji? O ant kupranugarių ir asilų nešulius nešioji? O šuniukų pagalba naudojiesi apsaugai ir medžioklei? O ant arkliukų jodinėji? O laukinius pramogai medžioji? Visose šiose srytise gyvūno norai nepaisomi. Tai koks skirtumas, jei ir zoofilijos srityje bus nepaisomas galvijo noras? Reikia sugalvoti kitą, universalesnę priežastį, dėl ko draudžiama zoofilija, nes tavo pasiūlyta koncepcija nelogiška. Siūlau naują transendentinę priežastį, kodėl draudžiama zoofilija: nes tai draudžia Kūrėjas. Tu esi miela gražuolė, bet įtariu, kad ši koncepcija tau nepriimtina. Nes tavo religija atmeta galimybę, kad ši realybė sukurta.
Prieš kelias dienas pas mus lankėsi vargdienis. Valgydamas vakarienę pasakojo ištraukas iš savo gyvenimo. Jis našlaitis. Motina lytiškai aktyvi, bet neatsakinga moteris, pažino daug idomių vyrų. O tokios pažinties rezultatus palikdavo vaikų namuose. Prieš kelis metus autobusų stotyje motina mirė. Ją palaidojo savivaldybė. Pradėjo pasakoti apie rūkymo žalą. Kad jis niekada nerūkė. “Galvoju, pinigų neturiu, knaisiotis ieškant nuorūkų šiūkšlinėse nenoriu. Čiulpti dėdėms morkas taip pat nenoriu. Taip ir neišmokau rūkyti. Bjauru buvo pradėti. O daugelis vaikų nuo šešiolikos metų rūkydavo. ”
- Iš kur jie gaudavo cigarečių? – Pasidomėjau.
- Iš dėdžių. Šešiolikmečiai nueidavo prie garažų ir prašydavo: duokit cigaretę, už pakelį negerą darbą padarysiu.
- Čia mergaitės taip siūlydavosi?
- Visko buvo, ir berniukai ir mergaitės. Mergaitės dažniau. Viena buvo tokia Diana Rožkytė. Pasiutusi. Mokytojai ją žinojo, todėl saugojo. Bet kur tu ją sulaikysi. Pabėga iš pamokų ir grįžta patenkinta su cigaretėmis. Mokytojai klausia, kas davė cigarečių. Ji tyli ir šypsosi. Mes visi žinojome iš kur ji gauna. Labai aktyviai ieškodavosi dėdžių ir net kelis per dieną surasdavo. Tada keliems mėnesiams uždarydavo. Duris rakindavo. Į mokyklą lydėdavo, ir po mokyklos pasiimdavo. Mokyklos duris taip pat užrakindavo. Niekur neleisdavo. Paskui įgaudavo pasitikėjimą ir po kiek laiko, kai taip griežtai neprižiūrėdavo, pabėgdavo per internato langą. Visa šeimyna eidavo ieškoti. Visą rajoną išmaišydavome. Jei kas rasdavo, pranešdavo auklėtojai. Žinau, kur ji slepiasi. Ūkvedys pasiimdavo septynis berniukus ir eidavome Dianos gaudyti. Rajono gale buvo apleistas namas. Berniukai laukė apačioje, o ūkvedys pakilo į antrą aukštą. Po minutės nusileido. Sako: ten ji guli ir du bernai… kvieskit miliciją. Tie vaikinai iššoko per antro aukšto langą. Auklėtoja pasivijo su mašina ir šaukė: sulaikykite juos, išprievartavo, išprievartavo. Vieną sulaikė praeiviai, o kitas pabėgo. Sulaikytus dalyvius nuvežė į miliciją. Paskui ji išvažiavo mokytis į Naujamiesčio proftechninę mokyklą. Rugsėjo pirmąją ją nugirdė trečio kurso statybų specialybės studentai, ir visi, kas netingėjo, gulėjo su ja. Tai du mėnesius ji už cigaretes ir alkoholį darbavosi su alkanais jaunuoliais. Mokyklos administracija trečią mėnesį sužinojo, kuo užsiima Diana ir išmetė. Kur ji dabar nežinau.
…Ta panelė savo noru gulėjo su visais. Jei “noras” yra lemiamas kriterijus, kodėl auklėtojai jai draudė gulėti su tuo, kuo ji nori? O jei ji nori, kodėl auklėtoja Dianos santykius traktavo kaip prievartą? Juk realiai prievartos nebuvo. Ji norėjo. O jei sutinki, kad lytiniai santykiai buvo draudžiami, tada paaiškink, kokiu pagrindu. Juk tu aiškinai, kad kai du žmonės to nori, tada jų santykiai lygimitymūs.

20
BERNIUKAS
Aš sveikstu. Kitą savaitę mane paleis iš ligoninės. Milicininkai neduoda ramybės. Apklausas daro 4 kartus per dieną. Įtariu, kad po ligoninės važiuosiu ne namo, o į vaikų koloniją.

FILOSOFĖ
Mano mielas bičiuli, jei tau aš rašau apie kažką, vadinasi, žinau, apie ką rašau. Beje, ką reiškia žydas? Žydai sau prisirašė nemažai įžymių žmonių, kurie neigė turintys bet kokį tikėjimą. Froidas buvo nacių laikomas žydu, bet pats buvo ateistas, jis palaikė žydų pusę, kadangi nesutiko su nacių daromomis baisenybėmis.
Jei žydams taip patinka Froidas, tai kodėl jo neišstudijuoji išsamiau? Kodėl man dedi žodžius į burną? Aš nieko apie tai net neužsiminiau. Ar tu skaitai mano žinutes iki galo, ar tik perleki akimis? Aš sakiau, kad apie zoofiliją nuomonės neturiu ir jokios koncepcijos nesiūliau.
Žmogus save pastatė į aukščiausią vietą, mano esąs aukštesnis už visus gyvūnus, gali su jais daryti ką nori. Paskutiniai mokslininkų tyrimai teigia, kad gyvūnai taip pat mąsto, taip pat turi jausmų pasaulį.
Mūsų susirašinėjimas neduoda tau jokios naudos, o atvirkščiai, tave stumia į ekstremalią pusę.

BERNIUKAS
Jaučiu, kad savo klausimais tave įspaudžiau į kampą. Atleisk ir nepyk. Tu nekenti žydų, tai tavo pasirinkimas, gal net paradoksalu, nes tavo vyras žydas. Kaip tu su juo sugyveni neįsivaizduoju. Tai tavo ir jo reikalas.
Froidas buvo žydas, jo mama, jo tėtis, jo žmona, jo vaikai buvo žydai. O patiems žydams Froido idėjos gerai žinomos, nes jos paimtos ir transformuotos iš Talmudo. Gaunasi, kad man siūlai vadovautis idėjomis, kurios paimtos iš žydiškų šaltinių. O ginčas tarp Froido ir Toiros išminčių, tik kaip interpretuoti Talmudo idėjas.
Nepyk. Nesiekiu tave kompromituoti. Tik daug klausimų, į kuriuos reikia atsakyti. Jei nežinai atsakymų, nieko tokio. Aš tavęs dėl to nenustosiu gerbti. Sėkmės.
P. S. Sužinujau moters istoriją, kuri vos neišlupo man akies. Ji su savo vaikinu pietavo nušalioje kavinėje. Moteris yra lengvosios atletikos sportininkė. Daili ir patraukli panelė. Į kavinę užėjo Svaikos nusikalstamos grupuotės narys. Jis ieškojo moters. Pamatęs dailią panelę čiupo už rankos ir vilko išėjimo link. Vaikinas bandė gelbėti. Jam į kaktą įrėmė pistoleto vamzdį. Vaikinas išsigando. Panelė priešinosi, bet gatvėje laukė dar keli vyrukai, kurie įgrūdo auką į furgoną.
- Kodėl nekvieti milicijos? – Įsiutęs klausė vaikinas barmeno.
- Man gyventi atsibodo? Juk čia Svaikiniai, visa milicija papirkta.
Mergina buvo nuvežta pas Svaiką. Privačiame name ją prievartavo. Moteris priešinosi. Persipjovė venas per riešus, bet Svaikos tai nesulaikė. Jam patiko arši patelė. Po to, kai ją išprievartavo vadas, atėjo prievartauti klapčiukai. Sportininkė sukaupė jėgų likučius, ištrūko ir šoko pro langą. Savo kūnu išdaužė stiklą ir nukrito iš antro aukšto ant krūmų. Svaikiniai pamanė, kad moteris mirusi. Suviniojo į paklodę ir nuvežė į mišką. Man pasakojo, kad tokių moterų daug Girulių miške palaidota.
Nusikaltėlių grupuotės kišosi į visas gyvenimo sritis. Banditai trukdė kelti miesto ekonomiką, socialinė aplinka buvo nesaugi. Milicija neturėjo fizinės ir teisinės galimybės suvaldyti situaciją. Po to, kai nusikalteliai išprievartavo turtingų verslininkų dukteris, žmonas, miesto turtuoliams trūko kantrybė. Buvo sukviestas įtakingiausių žmonių slaptas susirinkimas. Priėmė sprendimą, kaip išspręsti susiklosčiusią problemą. Surinko didelę pinigų sumą. Sudarė nusikaltėlių sąrašą iš 150 narių. Atsisiuntė samdomus žudikus iš Maskvos. Mieste sproginėjo mašinos kas antrą dieną. Prasidėjo fejerverkų šventė. Per du metus užsakymas buvo įvykdytas. Milicijos viršininkas neoficialioje aplinkoje pasakė: „jei ne verslininkų iniciatyva, su nusikalstamomis grupuotėmis milicija nebūtų susitvarkiusi“.

21
BERNIUKAS
Vakar grįžau iš vaikų kolonijos. Dešimt dienų kalėjau. Buvau susimušęs kelis kartus. Ten labai gerbiami žmogžudžiai. Seniems kolonijos gyventojams norėjosi mane pažeminti, ir taip išaukštinti save. Gerai, kad ten buvo sportininkas A. S. Pasakiau jam, kad esu jaunuolio R. pažįstamas. Mes susidraugavome. Šio boksininko autoritetas apgynė mane nuo kitų vaikų.
Grįžęs bandžiau pagroti gitara. Ranka sustabarėjusi. Nepavyko užspausti bar akordų.
Kiekvieną savaitę turiu žymėtis milicijoje. Vakarais man taikomas valandinis apribojimas. Nuo 20 vakaro iki 7 ryto turiu būti namuose. Ateina milicininkas patikrinti.
Tu stebini mane. Kiek prieštarų tavo gyvenime? Pavyzdžiui: nekenti žydų, o tavo vyras yra žydas. Antisemitizmas – stebuklingas dalykas. Tai dvasinis reiškinys, kurį sukūrė Kūrėjas tam, kad Izraelio tauta nepamirštų, kad jie yra Išrinktoji tauta, ir privalo vykdyti Kūrėjo Norą. Tai nepatinka Helenams, nes realybėje sukurta pasirinkimo laisvė, todėl Helenas tarsi ignoruoja Absoliuto Norą. Bet tikrovės nekeičia, nes galų gale mes vis tiek Absoliuto vergai. Helenai botagu verčia Izraelį ieškoti Absoliuto. Pavyzdžiui, Hitleris pasakė: aš nieko blogo neturėčiau prieš žydus, jei jie elgtųsi kaip žydai. Pasakyk savo vyrui, kad jei jis nenori antro Hitlerio, tegul elgiasi kaip žydas, ir tada išnyks antisemitizmas.

FILOSOFĖ
Saliut, Atai.
Visai nusipaistei, nes mano vyras - ateistas. Baigiam disputą.

BERNIUKAS
Atrodo, kad visiškai nežinai ką reiškia žydas. Nežinau, kokiu apibrėžimu tu vadovaujiesi, bet jis neatitinka realybės. Iš esmės tavo vyras turi teisę į Izraelio pilietybę, NEPAISANT JO RELIGINIŲ ĮSITIKINIMŲ jis yra žydas, ir jis gali ten bėgti, kai arabai prispaus. Tavo vaikai taip pat turi teisę gauti Izraelio pilietybę, net tu, kaip žydo žmona, turi teisę gauti Izraelio pilietybę. Tu nebūsi žydė, bet piliečio teises tau suteiks.
Man tavo pozicija aiški. Tu kartojiesi. Sakai teiginius, kurie tau aiškūs, nes tuo tiki. Neradau tavo žodžiuose racionalaus prado. Stengiausi tave suprasti, bet, deja, supratau. Tu religingas žmogus, kuris, net racionalius įrodymus atmeta, nes tai prieštarauja jo religijai. Matau aiškiai, kad neįmanomas dialogas. Tu tik kaltini, kad aš nežinau ir nemoku, bet pati jokios racijos nepateiki. Teiginiai neargumentuoti. Papraščiausiai fanatiškai laikaisi savo tiesų, net nemirksnį neabejodama. Tu nesieki pasverti ir patikrinti, ar iš tikro tavo požiūris teisingas. Jis sustabarėjęs kaip merdinčio kūnas. Jame nebėra gyvybės dvelksmo. Nes mąstymui ir atviram pasvartymui užkirsti visi keliai. Manipuliuodama sakai, kad, arba aš esu menkas, arba iškelta problema menka. Tai klasikinė ir pigi manipuliacija. Todėl tu teisi, nėra prasmės tęsti disputo.

22
BARAS BURAS
Aš Baras Buras. Ne Atas, kaip tu galvoji. Kelis kartus tau sakiau, bet kažkodėl neatkreipei dėmesio. Aš Baras Buras. O šis disputas buvo skirtas tavo vidinio pasaulio studijai. Supratau, kokio lygio asmuo esi. Sėkmės.
P. S. Atas įstjo į konservatoriją. Teisminis procesas tesėsi 7 metus. Berniukas sugebėjo baigti konsevatoriją ir įstojo į Menų Akademiją. Kai buvo trečiame kurse, byla buvo užbaigta. Atą iš dalies išteisino.

FILOSOFĖ
Dar niekada nesu skaičius tiek nesąmoniu per tiek mažai laiko. Tau irgi linkiu sėkmės ir daugiau savo laiko tikrai negaišiu.

BARAS BURAS
Vis dėl to vyras yra vyras, o moteris yra moteris. Ir tai - gerai.
…Dvi priežastys dėl ko mes nepriėjome bendrų išvadų:
1 – Mūsų skirtingos religijos.
2 – Aš esu vyras. Tu esi moteris. Mūsų skirtinga logika, todėl skirtingi įrodymų ir išvadų pateikimo būdai.
…Tik aš tave supratau, o tu manęs ne, arba apsimetei, kad nesupratai, nes mano teiginiai prieštaravo tavo religijai, o pripažindama mano racionalius ieškojimus, tu priversta būsi pripažinti ir bazę, ant kurios stačiau savo požiūrį. Sėkmės.
ŠVARA IR PURVAS NEGALI BŪTI VIENOJE VIETOJE,
NES JEI VIETA ŠVARI, TEN NEGALI BŪTI PURVO,
O JEI VIETA PURVINA, TEN NEGALI BŪTI ŠVARU.
TODĖL TARP ŠIŲ PRIEŠINGYBIŲ – ABSURDIŠKA IEŠKOTI KOMPROMISO.
2017-05-01 09:29
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Blogas komentaras Rodyti?
2017-05-01 18:22
mintys ir kiti geri nutikimai
nepavargai?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2017-05-01 12:52
pasalietis
Gan įdomiai susiskaitė. Tik dėl ananizmo nesutinku, visai norm.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą