Rašyk
Eilės (78155)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 1 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Galvoju apie austrą Ludwigą W., kuris šiuo metu mano vaizduotėje suka mokiniui ausį iki pamėlynavimo. Tučtuojau tas mokinys nubėgs pas medicinos sesutę ir nepasivargins meluoti, vai vai, mokytojas mane nuskriaudė, ak, tas pyderas vėl, pagalvos sesutė, vakare namie gerdama “Droste” kakavą ir pasivargins skambtelti to mokinio mamai, kurią gerai pažįsta nuo mokyklos laikų, ir jau kitą dieną ant direktoriaus kilimėlio stovės dviese, prasikaltėlis ir nuskriaustasis, vienas aukštai iškėlęs galvą, skvarbiomis mėlynomis akimis šaipydamasis iš tarakoniškų autoriteto ūsų, antrasis – nuleidęs galvą, varvindamas skaidrų snarglį iš nosies ant kerpės žalumo direktoriaus kilimo. Viskas, tai nepateisinama, tai nesąmonė, purtysis direktoriaus veido klostės, toks elgesys su mokiniais jums kainuos, pone W., jūs atleistas, tačiau prieš tai turite atsiprašyti nuskriaustojo, netgi jei turėjote pagrindo bausti jį, tai neturėjo būti atplyšęs ausies spenelis, pone W., ar mane girdite? Ką jūs galvojate? Ak, jūs ir vėl galvojate! Tučtuojau pasidalinkite savo mintimis! Ludwigas W. atsibunda iš savo mintijimo, įkvėpia, apsidairo, žvilgteri į savo pašonėje stovintį vaikiščią, aprišta dešiniąja ausimi (mat jis pats kairiarankis), o ryyyžas ir strazdanoootas kaip vargšas Van Goghas, galvoja Ludwigas W., suraukia antakius ir trumpai išdėsto direktoriui (ir šių eilučių autorei), ką sugalvojo: mes negalim nubrėžti minčių ribos, mes galime apibrėžt tik galvojimo išraišką per kalbėjimą, kalbą; norėdami rasti galvojimo ribą, turėtume sugebėti galvoti ir šiapus ribos, ir anapus ribos; taigi turėtume sugebėti galvoti ir tai, kas įmanoma, ir tai, kas neįmanoma mums galvoti; iš to išplaukia, kad riba gali būti nubrėžta tik kalboje, o ne galvoje; vadinasi, tai, kas yra anapus ribos (galvojimo), yra paprasčiausia nesąmonė... Kaip? Tyla. Kaip jūs pasakėt, pone W.? (Jis išgirdo tik paskutinį žodį: nesąmonė.) Pone W., užeikite pas buhalterį, jums apskaičiuos ir išmokės šio mėnesio algą, atėmus paskutines tris dienas, kai užsiėmėte, kaip jūs čia sakot, nesąmone. Sėkmės kitose mokymo įstaigose – mano rekomendacijos nesitikėkite, su Dievu. Anapus ribos, paprasčiausia nesąmonė, tik nesąmonė, už ribos.
2017-01-15 02:28
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2017-01-17 19:26
EgiZ
Visai smagus (vitgenšteiniškas) kalbos (pa)žaidimas. Pavadinčiau etiudu. Dar tikėjausi, kad pabaigoj ar kiek prieš ją visi sustos rateliu ir eis kalbėdami kaip mantrą "šiapus_anapus_šiapus_anapus kalbooos riiibooos" :)
4

Turbūt ne "pasivargins", o "nepasivargins skambtelėti".
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2017-01-15 16:01
sesė_mėta
Tiesiog naktiniai pafantazavimai? Kodėl Jūs tai rašote? Ne, perfrazuosiu klausimą: kodėl tai publikuojate? Sau ar skaitytojui? Jei skaitytojui, tai kaip įsivaizduojate, kas yra Jūsų skaitytojas?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2017-01-15 11:53
Loke1
vienok, primena logorėją
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą