Rašyk
Eilės (79093)
Fantastika (2327)
Esė (1597)
Proza (11065)
Vaikams (2733)
Slam (86)
English (1204)
Po polsku (379)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 16 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







kaskart
taip pradėčiau eilėraštį jei būčiau įkalęs
bet nei plaktuko
nei kūjo

tik javų laukas
ir mano kaimynas su žoliapjove
tikras ateivis

tai klišė bet ne tiek kiek ryžių
puode galima pagaminti
ištisus pasaulius

ištisi pasauliai ištiestose rankose
staltiesėse raudonuose kilimuose
ir leidimuose

aš išleidžiu tave
kaip knygą

pasiganyti po javų laukus
šie labirintai mano

ištisi pasauliai mums
sugniaužtos mūsų rankos

tarpupirščiais byra javai
ir ryžiai
2016-11-01 19:39
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 11 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2016-11-03 01:37
TomKomPotas
gal užbaigti derėtų be dviejų paskutinių eilučių? 5-
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-11-02 19:20
tictac_it
4
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-11-02 10:08
Dykuma___
Gražu
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-11-01 21:14
Vidunaktis
Čia tam kaimynui su žoliapjove :)

Jei jums kyla klausimas, kaip pagaminti tikrą itališką rizotą, atsakymą rasite šiame straipsnyje. Vienas populiariausių patiekalų Šiaurės Italijoje – rizotas. Jis gaminamas iš itališkųjų ryžių su mėsos arba žuvies buljonu. Rizotas kai kada primena plovą, o jo receptai gali būti nuo paprasčiausių iki sudėtingiausių. Pagrindinė taisyklė – patiekalą gaminant visuomet reikia maišyti ir niekada negaminti iš anksto. Pirmasis rašytinis rizoto minėjimas yra tik XIX amžiuje, tačiau tikėtina, kad šis patiekalas turi ir senesnę istoriją. Taigi, rizoto tėvynė yra Šiaurės Italija, tos apylinkės, kur italai augina ryžius: Pjemontas, Lombardija, Veneto. Jei norite pagaminti tikrą itališką rizoto, rinkitės būtent šiuos ryžius – apvalius arba pusiau apvalius, kuriuos daug krakmolo. Verdant šie ryžiai įgauna švelnią kreminę konsistenciją, tačiau vidury išlieka tvirti ir nevirsta į košę. Pačios populiariausios ryžių rūšys Italijoje – carnaroli, vialone nano ir arborio. Įprasta rizoto paruošimo procedūra atliekama taip: iš pradžių ryžiai greitai apskrudinami ant alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus, pilamas baltas vynas ir ryžiai verdami, kol visi skysčiai įsigeria. Tuomet po truputį ir etapais pilamas karštas buljonas – pastoviai viskas maišoma, kol ryžiai išverda. Tuomet į patiekalą dedamas svietas ir sūriai, maišoma iki vientisos masės. Teisingai išvirtas rizotas išsiskiria kremine konsistencija, tačiau nesusigrūda į vientisą košę. Kiti komponentai dedami pagal skonį. Į žuvies arba jūros gėrybių rizotą sūrio nededama. Patiekti rizotą reikėtų iš karto paruošus, ant plokščios lėkštės ir čia neturi būti jokio skysčio. Paprastas rizotas valgomas kaip pirmasis patiekalas. O sotesni rizoto variantai, kur daug mėsos, žuvies ar jūros gėrybių, gali būti patiekti ir kaip pagrindiniai patiekalai. Rizotas pasižymi daugybe variacijų ir jos niekada nėra susaistytos tiksliu komponentų skaičiumi ir netgi tiksliu santykiu. Pagal poreikius ir skonį į rizotą galima dėti mėsą, žuvį, riešutus, sūrius, vištieną, daržoves, jūros gėrybes, žalumynus ir prieskonius.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/sveika-gyvensena/sveika-mityba/rizoto-gaminimo-paslaptys-766-372636


Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-11-01 20:59
Juozas Staputis
Sugniaužtos mūsų rankos...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-11-01 20:09
lk
lk
pasauliai yra mumyse
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2016-11-01 19:54
alpha
Pavadinimas manieringas, dievaži.

Romantiškas toks gan, nors įmantresni motyvai ir nubaido dėmesį nuo jautresnių vietų. Matyt sąmoningai.

Patiko užslėptos prasmės (arba tai ką vaizduotė pridirbo) ir tas:

šie labirintai mano.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą