Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (3)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







בס“ד



Vaiko apsauga nuo socialinio elgesio nukrypimų

VANSEN 1

Mano tėtis prašė, kad visiems linkėčiau gero gyvenimo, o ne geros dienos. Gero gyvenimo, sūnau. O koks turi būti geras gyvenimas? Kaip jį apibrėžti? Turi būti gera forma ir turinys. Tai reikia išsiaiškinti…
Nesu socialinio elgesio specialistas, bet atrodo, kad žmonės tarp kurių gyvename yra truputėli nuklydę nuo sveiko ir idealaus gyvenimo būdo ir filosofijos. Dar daug žmonių, kurie sąmoningai, ir nesąmoningai gyvena moraliai, tai džiugina, bet amoralių žmonių gauja auga, ir ji agresyvi. Kodėl deviantinis elgesys tampa norma nežinau. Tai faktas su kuriuo tenka šiandien susidurti. Agresyvi diviantų visuomenė bando save įteisinti. Ir jiems pasisekė tai padaryti, pagal principą “statistinė dauguma – normalu“.
Visais laikais doru žmogumi buvo būti sudėtinga. Jis turi būti tarsi gyva žuvis, sugebanti irtis prieš srovę. Šios dienos masinės subkultūrų mišinys yra paini srovė prieš kurią irtis nelengva. Yra keli būdai jai priešintis, kai jau žinai ir supranti kas yra gera ir kas yra bloga, tai – pirma: atsiriboti, antra: įgauti imunitetą, trečias būdas mišrus: atsiriboti, ten kur įmanoma, ir įgauti imunitetą, ten kur neįmanoma išvenkti interakcijos su amoralia aplinka.
Abejodamas tai rašau, gal geriau tylėti? Bet protas verčia daryti prevenciją. Tu jau pakankamai subrendai. Po truputėli pradedi priimti lemtingus sprendimus. Privalau duoti nurodymus, kaip elgtis su savo gyvenimu. Žinodamas, galėsi objektyviau nuspręsti, ko siekti, ir ko vengti.
Pasistengsiu apibrėžti šeimos idealą. Ši teorija bus nesuprantama, nes šeimos sąmprata ardo deviantai. Imtymumo samprata, taip pat iškraipyta. Todėl, kantrybės.
Nežinau, ar pavyks nuosekliai, ir suprantamai išdėstyti tradiciją, bet pasistengsiu, gal Tas kas sukūrė mano smegenis padės suprasti, o po to sugebėsiu išreikšti suprantama kalba.
Net mokyklos programoje jau atsispindi moralinė deviacija. Peržiūrėjęs šeštokų „gamtos pažinimo“ vadovėlius aptikau mažamečių pornografines nuotraukas. Taip pat suaugusias nuogas moteris, vaizduoja nupieštas. Tai problema kuria serga visas pasaulis. Ištvirkimas tampa norma. O moralumas suprantamas, kaip senovinis marazmas. Kita vertus ištvirkimo fomos, kurios buvo senovėje buvo daug įpudingesnės. Todėl būk drąsus. Jie yra neišsilavinę, nežinantys istorijos, ir atradę senieną džiaugiasi radę naujieną, bet iš tikro tai tik „pamiršta seniena“.

VANSEN 2

Kiekvienas žmogus rūpinasi savimi. Pirma problema kurią reikia išspręsti – tai kas aš esu. Savęs identifikacija. Kas tu? Kur prasideda tavęs ribos? Tu esi materija? Tau reikalingas laikas ir erdvė? Tu biocheminis ir cheminis junginys? Visata ir mūsų galaktika yra tavo ribos? Tavo ribos apima žemės planetą, žemyną, valstybę, miestą, namus? Tu apimi žmoniją, rasė, tautą, marginalines grupes, bičiulius, draugus, šeimą. Esi mikrovisata? Tu esi drabužiai, berniukas, ar mergaitė, ar hermafroditas, ar oda, raumenys, mėsa, kaulai, smegenys, kraujas ir ten kažkur giliai, giliai esi tikrasis tu?
Jaunystės metais teko sunkiai fiziškai dirbti. Kelis kartus, per šį laikotarpį, patyriau savęs sudvejinimą. Likimas sukūrė sunkias situacijas, tada darbas buvo nepakeliamas jaunam organizmui. Atrodė, kad suklupsiu. Bet jei sustočiau, būtų didelis nuostolis darbo procesui, o kartais ir pavojus gyvybei. Nepasidaviau. Tęsiau darbą. Tada vidinis balsas pasakė: kūnas neišlaiko apkrovos, raumenų įtampa ir skausmas per didelis. Protas užprotestavo. Pasakiau, sau: raumenis skaudą, bet jei jiems įsakysių nesiliauti, jie paklus. Tai ir atsitiko. Kūnas nesusitvarkydavo su realybės iššukiu, bet siela priversdavo įveikti. Šis patirimas privertė susimąstyti, kas aš esu? Tada pirmą kartą pajutau, kad aš nesu mėsą.
Vilniaus Goanas sako: Žmogaus kūnas yra tarsi drabužiai sielai.
Tikrasis aš yra dvasinė substancija surišta su kūnu ir aplinka. Kartais atrodo, kad aš esu tarp vidinių impulsų ir išorinio pasaulio poveikio, tarp istorinių, kultūrinių, politinių, socialinių aplinkybių ir vidinių aplinkybių, tai yra biocheminių reakcijų, ir visų organizmo reakcijų į gyvenimą. Tarp šių girnų randuosi aš, kuriam duota pasirinkti. Viskas apibrėžta, ir nulemta išskyrus pasirinkimą tarp gėrio ir blogio, tarp gyvenimo ir mirties. Tai vienintelis tikras pasirinkimas.
Daugelis žmonių pasiklydę, tarp aibės galimybių, kaip save apibrėžti ir suprasti. Deviantai stengiasi dar labiau supainioti „aš“ sąmpratą. Pavyzdžiui bandoma įteisinti lytiškumo neviliacija. Kai kuriose Europos valstybėse ir kai kuriose Jungtinių Amerikos valstijose diegiamos programos painiojančios ir tvirkinančios vaikus. Vaikams neleidžiama, skatinama save neidetifikuoti su savo lytimi. Tai yra leidžiama berniukui save suprasti kaip mergaitė, o mergaitei save indetifikuoti berniuku, ar siūloma save indetifikuoti belyčiu individu. Bejėgiai vaikai supainiojami, jų išprievartauti protai neturi galimybės atsispirti ir pasipriešinti, nes jie negali objektyviai pasverti. Deviantai legitimuoja amoralų elgesį. O kai moralumas ir amoralumas pateikiami kaip dvi legitymios alternatyvos, tada tampa nebeįmanoma nuspręsti, kad yra gėris, o kas yra blogis. Protas ir logika neišspręs šios problemos. Praktika jau parodė, kad žmogaus prigimtis yra hedonistinė, tai yra nuolatos vengia kančios ir siekia malonumo. Jei kančios vengimo ir malonumo siekimo principas tampa gėrio ir blogio matavimo įrankiais, tada neišvengiamai bus klaidų.
Kūrėjas davė objektyvius moralės principus. Jie yra objektyvi tiesa, nekintami ir amžini. O proto nustatytos gėrio ir blogio ribos subjektyvios, kintamos nuo aplinkybių.
Tu esi berniukas. Todėl siūlau, šios objektyvios savęs sąmpratos niekam neatiduoti. Netikėk melagystėmis. Deviantai gali pasiūlyti pakeisti lyti, net už tai sumokės. Tai yra keliose išsivysčiusiose Europos valstybėse. Vaikams nuo keturiolikos metų leidžiama, be tėvų sutikimo, už valstybės pinigus pasikeisti lytį. Šį žmogiškumo išniekinimą deviantai jau įteisnino. Saugok save nuo jų.
Gerbk save. Būk šimtaprocentinis berniukas. Gerbk kitus berniukus. Gerbk mergaites.
Yra tumtum ir androginus, visuomenė juos vadina hemofroditais. Jei jie tokiais gimė, ar jais per prievarta padarė, juos taip pat gebk. Tokius sukūrė Kūrėjas. Tokia jų paskirtis realybėje.
O tie kurie išniekino save pakeisdami lyti... tai yra vienareikšmis blogis. Saugokis to. Būk atsargus. Nieko nelieka, kaip tik apgailestauti...
Yra daug sudėtingų situacijų, kurias reikia aptarti ir apibrėžti. Jei tokia bus Kūrėjo valia, tai padarysiu ateityje.

VANSEN 3

Nežinau kiek ir kaip mums liko gyventi. Gyvenimas netikėtai atveria naujas perspektyvas ir iš kitos pusės užsiveria senos galimybės. Įvyko situacija, kuri lietė mane ir tave. Tarp mano draugų ir pažystamų yra vienas žmogus kuris manęs ir tavęs nekenčia. Jau dešimt metų jis neslėpdamas paniekos kankina mus. Tyliai kenčiu šio žmogaus įžeidinėjimus. Vis sunkiau ir sunkiau tai pakelti. Puse metų jis ruošė man pinkles ir ketino mus pražudyti. Baruch Ašem, jo planas nepavyko. Sužinojo draugai ir sudrąskė pražutingus tinklus. Apie tai sužinojau tik prieš savaitę. Pažystami ir draugai apie tai žinojo senai, ir sąmoningai apie tai nepasakojo. Nenorėjo jaudinti. Patys viską sutvarkė, ir tik de fakto pranešė apie įvykį. Prieš puse metų šis piktavalis žmogus sugalvojo, planą kaip mane sunaikinti. Nuėjęs į miliciją pranešė, kad esu pedofilas ir tvirkinu savo vaikus. Milicininkai pradėjo slaptą tyrimą. Mus sekė. Prieš kelias savaitęs buvo reziumuoti tyrimo rezultatai. Įtarimai buvo atmesti, apkalba nepatvirtinta. Blogų kalbų autorių perspėjo, kad nešmeištų, nes kitu atveju jį patį nubaus. Draugai sužinojo, nes tarp milicininkų buvo pažystami, kurie šią infomaciją slapta pranešė. Pakvietė piktadarį ir išmetė iš draugų rato. Pasakė, kad du mėsesius niekas su juo nesisveikins, nekalbės, nedarys biznio su juo. Priims atgal jei padarys pilną atgailą ir daugiau niekada nekenks kitiems žmonėms.
- Tu pasielgei nežmoniškai. Jei galėčiau nekvėpuoti, kai esi šalia, aš nekvepuočiau. Negaliu pakęsti tavo piktadarysčių.
Homoseksuolizmas, pedofilija, insestas? Tai palietė mūsų šeimą, netiesiogiai, kaip apkalba. Šie nusikaltimai dalinai paplitę visuomenėje. Šiuo metu tik du, iš šių nusikaltimų visuomenė, supranta kaip nusikaltimą. Išminčiai sako, kad jei kur nusikaltai, ar suklupai, ar kaip nors kitaip priartėjai prie nusikaltimo, tada tai ženklas dangaus, kad pradėtum mokintis įstatymus susijusius su šiuo  nusikaltimu. Tai daroma tam, kad žinotum, kaip apsisaugoti, nuo ko nutolinti.
Vienas paprastas receptas galintis tave apsaugoti yra tradicinė šeima. Jei vertinsi šeimos instituciją, sieksi darnaus gyvenimo, linkėsi savo žmonai gero, norėsi ją globoti, rūpinsies ja, atleisi jai, užleisi ir nusileisi jai. Plius, jei pasiseks ir rasi supratingą žmoną, kuri taip pat vertins šeimyninius santykius, ir taip pat dirbs šeimos labui... Tada yra didelė galimybė, kad gyvenimas bus sveikas, laimingas, pilnakraujis. Jei pasiseks, daugelis socialinių nukrypimų liks už borto ir nepalies jūsų šeimos.

VANSEN 4

Šeimos fortas. Šeimos pogrindis. Su socialiniais nukrypimais vakarų pasaulyje kovoti neįmanoma ir nereikia. Stenkis pakeisti save, o ne pasaulį. Kad pagerintum savo charakterį prireiks viso gyvenimo. Negaišk laiko moralizuodamas nusikalteliui. Nėra prasmės, jis tavęs tik nekęs.
Sovietų sąjunga buvo didžiulė ir galinga sąntvarka. Apie jos žlugimą 1930 metais Rusijos gilumoje gevenančiam desidentui, net svajonėse neįmanoma buvo įsivaiduoti. Ši piktavališka ir fanatiška blogio imperija žlugo. Man pasakojo kaip žmonės išgyveno ir neatsisakė, neišdavė savo idėjų, savo tikėjimo, net gyvenant sovietų sąjungoje. Vienas principas, pasakojo senolis, jei tankas važiuoja į tave, nėra prasmės savo krūtine jį sulaikyti, reikia išsikasti apkasą, atsigulti ir tyliai laukti kol tankas pravažiuos virš galvos.
Kaip žuvo sovietų sąjunga, taip žus ištvirkūsų vakarų kultūra. Sukurk šeimą. Mylėk žmoną ir vaikus ir tyliai gyvenk. Neįsileisk į šeimą svetimkūnių kurie ją gali suardyti. Tai tavo gyvenimas, kurk jį sąmoningai.

2016-10-10 08:49
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2016-10-10 12:24
pieno kolonėlės karalienė
Gerai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą