Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Asmarkas, juodųjų gnomų sosto įpėdinis, stovėjo priešais karalių ir mindžikavo nuo vienos kojos ant kitos.
—Sūnau, laikas perimti kai kurias pareigas. Laikas surimtėti.
Gnomas pažiūrėjo tėvui į akis. Akyse išvydo liūdesį ir nuovargį.
„Pulk. “ Asmarkas išgirdo ledines S'forto mintis. Jis suprato įsakymą, bet stovėjo ir nejudėjo. Durys su trenksmu atsidarė ir įbėgo tamsus siluetas.  Sosto įpėdinis nukrito ant grindų, nes auksiniai durklo ašmenys įsmigo į širdį. Valdovas pasilenkė ir virš galvos praskrido durklai. Šalia valdovo atsirado užpuolikas, kurio veidą slėpė raudona kaukė. Taertas nenuleido akių nuo jo. Žudikas  puolė karalių ir sužeidė ranką. Valdovas persirito per stalą ir griebė ant sienos kabantį kardą ir puolė priešą. Akies krašteliu išvydo įbėgančius dar kelis žudikus. Karalius kardu atmušė lekiančius durklus ir krito ant žemės. Virš karaliaus pakibo tamsus siluetas.
Į sosto salę įbėgo sargybiniai ir puolė priešą. Vienas žudikas krito ant karaliaus. Jam buvo nukirsta galva. Galva nusirito prie Asmarko. Užpuolikai turbūt suprato, kad kova pralaimėta. Akimirksniu du žudikai atsidūrė prie lango. Paskutinį kartą pažiūrėjo į karalių ir pradingo tamsoje.
— Suraskite ir atgabenkite išdavikus! - sušuko karalius.
Pilyje nuskambėjo pavojaus varpai. Taertas priėjo prie nužudyto sūnaus ir atsisėdo.

— S'fortai, pasigirdo tylus nimfos balsas.
S'fortas pakėlė akis nuo kubilo ir pažiūrėjo į nimfą.
—Ko reikia?
—Mes įvykdėme užduotį. Karalienė negyva.
—Žinau, - šypsodamas prabilo Smorgo patikėtinis. Jūs puikiai padirbėjote. Reikia pasistengti, kad ši netektis būtų mums naudinga. Suraskite nimfą, kurią lengvai galima įtakoti ir paskelbkite karaliene. Vykdykite įsakymą! -griežtai tarė S'fortas. Dabar dink ir netrukdyk.
— Deratg Fhat! - sušnibždėjo užkeikimą ir pažvelgė į kubilą.
Pamažu išryškėjo sosto salė. Salė buvo tuščia. Vaizdas kubile ėmė keistis, lyg S'fortas vaikščiotų po pilį.  Jis matė bėgiojančius karius, bet karaliaus nematė. Taertą saugojo kažkokia nematoma jėga, kuri buvo daug galingesnė už S'fortą.
Smorgo tarnas pajuto pyktį, bet pasistengė nusiraminti. Jis užsimerkė ir ėmė šauktis Smorgo pagalbos.  Gnomas pajuto juodo mago buvimą. Smorgas suteikė daugiau galių savo tarnui ir jis pamatė Taertą apsuptą pilies sargybos. Prie karaliaus priėjo sargybos kapitonas.
— Jie paspruko. - pranešė kapitonas. Jie išnyko ore.
—Jie mirtingi, - pertraukė valdovas. Žudiko galvą pakabinkite ant kuolo. Pamoka bus kitiems.
— Ant pilies sienų radome penkis negyvus sargybinius. - raportavo sargybos kapitonas piktai žiūrėdamas į tamsą. -Sargybiniams buvo perrėžtos gerklės.  Profesionalai pasidarbavo. Pas žudiką radome štai ką.
Sargybos kapitonas parodė penkias auksines monetas, kurių vienoje pusėje buvo įspaustas elfo portretas. Karalius paėmė monetą ir išvydo pažįstamą veidą.
—Teodoras Išmintingasis!!! Jiems sumokėjo elfų karalius. Kodėl?
Kapitonas tylėjo ir žiūrėjo į valdovą.
— Suraskite  S'fortą. - įsakė valdovas.
Juodųjų gnomų karaliaus vyriausiasis patarėjas nusišypsojo. Jis aiškiai išgirdo Smorgo mintis. S'fortas žinojo ką daryti.


Pilies koridoriais ėjo juodųjų gnomų vyriausiasis patarėjas. S'fortas įžengė į Karūnos salę. Soste sėdėjo valdovas apsuptas patarėjų.
— Jūsų Didenybė, - lenkdamasis prabilo gnomas, - atvykau kaip galėdamas greičiau. Privalome nedelsiant skelbti karą žmonėms. Jie atsakingi už jūsų sūnaus žūtį.
—Mes galime klysti. – prabilo patarėjas. - Abejoju, kad elfų karalius norėjo nužudyti sosto įpėdinį. Jis buvo pakištas.
S'fortas pajuto pyktį. Jis jautė, kad už patarėjo slepiasi kur kas galingesnė jėga. Juodasis gnomas pasitelkė juodąją magiją.
— Gal jūs ir teisus, - žiūrėdamas teisiai į akis patarėjui, prabilo S'fortas, bet gal ir klystate. Gal jūs esate tas, kurį pasamdė valdovo priešai ir bandote valdovą užkerėti.
—Aš.... - patarėjas griebėsi už gerklės ir griuvo ant grindų.
— Matote, - kreipdamasis į valdovą tarė vyriausiasis patarėjas, - jis bandė užkerėti. Sargyba išneškite kūną. Valdove įsakykite patarėjams pasišalinti.
Taertas mostelėjo ranka ir patarėjai paliko Karūnos salę.
„Dabar jis mano“- galvojo S'fortas artėdamas prie valdovo.

Smorgas susidomėjęs stebėjo tai, kaip gnomas atlieka patikėta misiją. Tikslas ranka pasiekiamas. Sunaikindamas juodųjų gnomų karalių, Smorgas užvaldytų dar vieną karalystę. Ir juodasis magas tikėjo savo sėkmė.

— Valdove, - prabilo vyriausiasis patarėjas. S'forto balsas buvo raminantis ir guodžiantis, - privalote prikelti Raudonuosius gnomus. Tik jie gali apsaugoti jūsų karalystę.
— Mes negalime prikelti Raudonuosius gnomus. - griežtai tarė valdovas. Jie amžiams palaidoti ir nebus prikelti.
S'fortas valdovui pajuto pagarbą. Taertas sugebėjo atsispirti juodajai magijai. Jis priėjo dar arčiau
— Nebijokite, sukuždėjo gnomas, - Raudonieji gnomai paklus jums.

Gamtos deivę Haliją pervėrė skausmas. Ji pajuto, kad į Taertą skverbėsi tamsus kaip naktis, šaltas kaip ledas Blogio įsikūnijimas. Deivė smogė. Akinanti šviesa apgaubė Karūnos salę.
Smorgas pajuto skausmą krūtinėje. Jis negalėjo išgelbėti savo tarno, nes magiška liepsna sunaikina jungiantį ryšį.
Valdovas apsidairė – ant grindų gulėjo negyvas vyriausiasis patarėjas. Salėje buvo ramu, tik rausvos magiškos ugnies šviesos neramiai blykčiojo, tarsi šokdamos paslaptingą šokį. Karalius norėjo kviesti sargybą, tačiau išvydo Deivę.
„Halija“, - pagalvojo valdovas lenkdamasis.
„Taertai“, - gnomas išgirdo ramias Deivės mintis, - privalai vykti į Baltųjų vampyrų karalystę. Jie padės nugalėti Blogį.
2015-12-14 22:54
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2015-12-15 17:51
Aurimaz
Paskaitau ir toks jausmas, kad tam Bręstančiam Blogiui reiktų visgi prarastri nekaltybę ir išlipti iš to brendimo laikotarpio...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą