Rašyk
Eilės (78169)
Fantastika (2308)
Esė (1557)
Proza (10915)
Vaikams (2717)
Slam (78)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 23 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Aš esu niekas. Aš neegzistuoju. Manęs nemato nei klasės draugai, nei paprasti žmonęs. Todėl aš nusprendžiau tuo pasinaudoti ir parodyti savo tikrąjį veidą.
Aš esu paprasta mergina, niekuo neišsiskirianti iš kitų. Aš nedaug kalbu ir neturiu draugų, su kuriais galėčiau atvirai pasikalbėti ar prabėgdama šnektelėti. Tikriausiai dėl to daug kas mane pamiršo, bet man nesvarbu. Man nusispjaut į kitų nuomonę. Todėl pasirinkau tylą ir ramybę.
Turbūt pats laikas jums papasakoti savo istoriją, kuri palietė daug žmonių ir privertė juos apsidairyti, kokiame pasaulyje gyvename.
                                      Pradžia
Einu į mokyklą tuo pačiu pilku ir nuobodžiu keliu. Nesižvalgau. Girdžiu, kaip už manęs einančios merginos juokiasi, o kiti mokiniai kalbasi apie savaitgalio nuotykius. Visi eina poromis at mažomis grupelėmis, nes juk taip smagiau. Tik aš ne. Nenoriu. Sustoju prie perėjos ir laukiu, kol šviesaforas užsidegs žaliai. Kažkoks stuobrys atsitrenkia į mane.
-A, kas čia dabar? - išgirstu jo žodžius ir pajuntu, kaip tas dvimetrinis kvailys pasilenkia žemyn prie manęs.
-Cha, tu tokia maža, kad net nepastebėjau. Ar kartais pradinė mokykla ne kitoje pusėje? - nusijuokia jis.
Nekreipiu dėmesio. Taip, aš tik metras penkiasdešimt keturi, bet suprantu daugiau dalykų nei jis. Užsidega šviesaforas ir einu tolyn nuo jo. Greitu žingsniu einu link mokyklos. Ir tuomet pastebiu vieną keistą dalyką, kurio niekada nemačiau. Kažkokios merginos užgaulioja šiek tiek už jas prastesnę merginą. Nežinau kodėl ir nesigilinu. Bet kažkokia mintis vis tiek kirba galvoje. Nusuku žvilgsnį nuo jų ir einu toliau, kol pamatau tą patį niūrų baltą pastatą, vadinamą mokykla.
Per pamokas visada tas pats - mokytojai niekada nekviečia manęs atsakinėti, vaikai nepastebi, sėdžiu visur viena. Per pietų pertrauką dažnai nevalgau. Per daug žmonių.
Nueinu į atokiausią merginų tualetą, kuriame niekada nieko nebūna. Atidarau duris ir įeinu. Išgirstu tylų kūkčiojimą. Tyliai žengiu pirmyn ir kaip tyčia turiu atsistoti ant girgždančios lentos.
-Kas ten? -taria išsigandęs balsas.
-Aš, -negalvodama atsakau ir pati išsigąstu savo balso.
-Ko tu nori? Palik mane ramybėje. Man ir taip gana.
-Aš tik noriu padėti.
Durys pamažu prasiveria ir pamatau tą pačią merginą, kurią ryte atakavo madų aukos. Ji visa apsiverkusi. Atrodo... tikrai baisiai.
-Aš žinau, kaip tau padėti, -sakau dar kartą.
Ji nustebusi žiūri į mane. Tuomet iš lėto atsistoja, bet iš tualeto neina.
-Kas tu? Ir kaip tu man padėsi?
-Vadink mane Nora.

Ir taip gimiau aš, Nora. Aš esu ta mergina, kuri padeda menkoms sieloms ir padeda joms. Toliau prasidės mano visos istorijos, kurios išgelbėjo daugybę merginų. O aš likau tūnoti šešėlyje...
2015-12-11 19:02
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2015-12-15 15:03
Andrėnas
wride ir Aurimaz kometarai teisingi, bet pirmam autoriaus(-ės) bandymui gal kiek per aštrūs. Paaugliška savigaila ir siekimas knistis į juodžiausią melancholiją platus skaitytojų rato nepritrauks, bet kaip tema - niekuo ne blogesnė už kitas. Prie siužeto, personažų ir kalbos teks padibėti (daug), bet svarbiausia nenuleisti rankų - nerašysi, neišmoksi.

Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2015-12-15 13:14
wrawr
kuolinu, ir pritariu aurimui, iš dalies. tai - ne realybė, tai realybės stereotipų klišės atvaizduojamos "literatūroje". nemanau, kad tai tinka kūriniui su pretenzija į rimtą fantastika. jei humoras - jo, stereotipai ir pan yra cool. tokia kaip ir egzistencialistiška užuomina - bet jei taip, tai tėra netiesioginis kamiu/kafkos plagiatas. tik tiek, kad jie sugebėjo rašyti.
" istoriją, kuri palietė daug žmonių ir privertė juos apsidairyti, kokiame pasaulyje gyvename. " " Ar kartais pradinė mokykla ne kitoje pusėje?" pagalvok apie savo perskaitytas knygas. ar tokie daug kartų girdėti sakiniai kelia susidomėjimą? ne. jie priverčia nuobodžiauti.

"Nueinu į atokiausią merginų tualetą, kuriame niekada nieko nebūna." nusišnekėjimas, suprantu, kad bandyta kurti personažą, bet, jei tai pasakojimas, tai kas per nereikalingas detalizavimas? ar bent jau netinkamai suformuluotas.

"madų aukos" na nežinau, vietomis atrodo, kad lyr. herojus yra autoriaus siejamas su savimi (gal ir neteisus, gūžt). Bet aš tikrai nemanau, kad fantastika yra tam tinkamas žanras.

tekstas nuobodus, persmelktas infantilumo ir literatūrinių klišių, vietomis atrodo perįasmenintas. jei norite reikšti savo emocijas ar teisinti problemas <...>, rinkites kitą žanrą. rimtai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-12-15 13:07
Aurimaz
Mmm... nepatikėjau autore nei per plauką.
Šio starto blogis yra tas, jog pagrindinė herojė šaudosi žodžiais kaip tikra malalietka - viskas man dzin, aš pilka pelė, manęs niekas nemato, visi durni aš protinga, visi turi draugų - nu ir dvėskit su tais draugais...
Žodžiu, labai prastai nuteikia, ir stumia tolyn nuo tokio teksto. Nesakau, jog nebūna depresiją keliančių tekstų - Kafka tokius rašė. Bet tai nereiškia, jog skaitytojas to LABIAUSIAI laukia. Daugumoj atvejų skaitytojo noras yra vienas - pasimėgauti kūriniu, šiek tiek atitrūkti nuo realybės (realybė kartais rimtai užknisa, patikėk). Taip kad pradėti nuo zyzimų absoliučiai nepatariama.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-12-13 01:06
Nuar
Vienas ištisinis "deja vu". Scena tipo "ei, mažyle!" vienas prie vieno perfrazuota iš "Mahou Sensei Negima". Tualetas jau nuo Hario Poterio laikų yra viena iš pagrindinių veiksmo vietų vakarų literatūros puslapiuose. Rytų literatūroje, ypač japonų, WC tokį vaidmenį atlieka jau gal kokį penkiasdešimt metų. Jamaikos teismas prieš eilę metų yra priėmęs svarbų sprendimą autorinių teisių srityje, kuriuo faktiškai atvėrė kelią tam tikrų jau anksčiau naudotų kitų autorių kūrinių elementų teisėtam taikymui. Tai, kad čia yra WC ir maža mergaitė, tai viskas gerai. Tačiau norėtųsi dar ko nors, išskyrus šablonus, iš pačio autoriaus. O štai šito čia kol kas nėra.   
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-12-12 10:00
Juozas Staputis
Fantastiniai elementai su realia tiesa dabartinėje situacijoje. Pasakojimas sklandus ir suprantamas. Noros vaidmuo turėtų būti išplėtotas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2015-12-12 02:32
St Sebastianas
- Mama, aš nenoriu į mokyklą!
- Kodėl?
- Ten manęs nemato klasės draugai. Aš neegzistuoju. Aš esu niekas!
- Nora, na kiek gi galima apie tą patį? Ko tu tikėjaisi eidama į neregių mokyklą?

****

Velnias, velnias, velnias, Nora ateina! Apsimesiu, kad jos nematau, gal praeis pro šalį. Praeik, praeik, praeik! Negi vėl teks klausytis jos verkšlenimų kaip jos niekas nemato, nesiklauso ir kitų paistalų? Šįkart būsiu stiprus ir niekaip neišsiduosiu, kad ją matau. O jei taip netyčiom atsitrenkčiau į ją, kad ši taip netyčiom pakliūtų po autobuso ratais? Et, nepavyko! Ir apie ką aš galvojau? Kad man pavyks išjudinti žmogų kurio skersmuo metras pem keturi? Na, jau teks pokalbį pradėti:
- A kas čia daba?

****

Merginos užgaulioja už jas prastesnę merginą. Profesionali Noros akis žaibiškai įvertina aukos kokybę. Šukuosena neabejotinai daryta seilių ir elektrošoko pagalba. Makiažas tik devynių sluoksnių ir dar įmanoma įžiūrėti kažkokius veido bruožus. Krūtinė... Čia Nora sudvejoja. Gal ta mergina visai nebloga? Reikės kokį kartą ją vieną užklupti tualete ir tuomet patikrinti silikonas ten ar ne.

****

Nora įžėngė į atokiausią merginų tualetą. Būtent merginų. Ne moterų. Ne mergaičių. Merginų. Čia paprastai nieko nebūdavo, nes visi žinojo, jog kartais čia užsuka Nora. Susitikti su ja tokiomis aplinkybėmis buvo pavojinga. Štai ir dabar Nora išgirdo kūkčiojimą iš vienos kabinos:
- O dieve kas per smarvė? Dūstu! Jei jau nespėjai laiku iki šikano atbėgti, tai gal iš viso namo keliauk? Jau ir taip čia oras troškus, o dabar, kai atėjai iš viso akis graužia! Kas ten?

Noros intuicija pakuždėjo, kad ant jos kažkas batoną trupina, bet vis dėl to atsakė:
- Aš!
- Hmmm... Kaip keista, - pasigirdo iš kabinos, - čia aš ir ten aš...
- Aš tik noriu padėti, - išlemeno Nora.

Kabinos durys atsilapojo. Ten, kaip karalienė ant sosto buvo įsitaisiusi jau anksčiau sutikta smurto auka. Ji nužvelgė Norą, liežuviu užgesino cigaretę, tačiau nepratarė nė žodžio.

- Aš žinau kaip tau padėti, - tarė Nora tiesdama merginai tualetinio popieriaus ruloną.

- Nors dvoki kaip supelijęs prieš savaitę nudvėsęs penkioliką metų nepraustas dramblys, bet viską pagal paniatkes darai. Respektas.

Nepažįstamoji pačiupo ruloną ir užtrenkė kabinos duris. Dabar Nora leido sau nusišypsoti lūpų kampučiais: tualetinis popierius buvo įtrintas raudonaisiais pipirais.

------------------------

Pradžią turėtų kabinti, o šis tekstukas to tikrai nedaro. Regis istorija apie dar vieną visų užguitą paauglę, kuriai dzin kitų nuomonė, bet kažkodėl jai vis dėl to nepatinka, kad aplinkiniai ją ignorina. Čia toks kaip ir brainfuckas gaunasi.

Teksto ilgis kaip anekdoto. Pesonažų kaip ir nėr. Pati teksto kokybė labiau kaip juodraščio, o ne kaip baigtinio kūrinio. Vienintelis realus privalumas, kurį matau šiame tekste: nėra vampyrų. Tikrai rekomenduoju savigailą palikti stalčiuje ir užsiimti kitokia kūryba. Žinoma, kitoje dalyje gali paaiškėti, kad autorius numatė mums netikėtų siužeto vingių ir puikią istoriją, tačiau perskaitęs pradžią nemanau, kad sulauksime kitos dalies.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą