Rašyk
Eilės (78169)
Fantastika (2308)
Esė (1557)
Proza (10915)
Vaikams (2717)
Slam (78)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 18 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Dvylika metų jie sukosi orbitoje. Signalo iš Kreso planetos taip ir nebuvo. Dvylika prarastų metų, kurių jam buvo visiškai negaila. Jis turėjo Ją. Visus tuos dvylika metų Jis turėjo Ją. Daug, daug kartų. Tai buvo taip gera, kad ilgainiui signalas iš Kreso pasirodė ne toks ir svarbus, kol galop jis tapo visai nepageidaujamas.
Metams bėgant vis nenoriau Jis įjungdavo ryšio sistemą ir ieškodavo pranešimų. Vėliau Jis tiesiog įjungdavo ir, Jai nematant, išjungdavo sistemą. Galop jis sugadino anteną, kad galėtų mėgautis idile.
Jis buvo pasiruošęs nugyventi puikų gyvenimą, tačiau įvyko klaida. Nelemtas, absurdiškas elektros įtampos šuolis, sudegino atminties bloką su visa Jos moteriškąja informacija.
Bejausmis humanoidas, kalbantis bjauriu gamykliniu japonišku akcentu... Tai štai ką Jis gavo už savo 12-ka, paaukotų žmonijos progresui, metų?!
Kiek aprimęs Jis puolė taisyti anteną, pasiryžęs žūt būt susisiekti su skrydžių valdymo centru. Galop Jam lyg ir pavyko. Nekantraudamas ėmė siųsti signalus Žemei, vis kartodamas norą grįžti.
Tą ryt gavęs atsakymą, nuoširdžiai apsidžiaugė. Lakoniškas įrašas skelbė: “Grįžimas į Žemę negalimas! ”.
Japoniškas akcentas skambėjo dar bjauriau nei visada.
2015-08-23 00:27
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2015-08-25 16:04
visolabo
Damn Valkai, you are so right!

Ypač patiko palyginimas su snarglio tempimu :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2015-08-24 21:29
Valkas
Prisimenu, prieš dešimt metų prisiregistravau rašyke, kažką panašaus pats supyliau į langelį, paspaudžiau "publikuoti", ir gavau spjūvį nuo naršyklės - atsijungėte nuo sistemos, tekstas neišsaugotas.

Su tekstu tai bendro turi tik tiek, kad pastangų tiek čia, tiek kadaise pradangintame mano šedevre sudėta tiek pat - truputį mažiau, nei nėkiek.

Pradžiai: pavadinimas su tekstu neturi praktiškai nieko bendro, dar daugiau, kelia nemalonią vypseną. Tekstas kąsnio ilgumo, bet net jame autorius nesugebėjo laikytis nuoseklumo (protagonistas tai gerbiamas ir rašomas iš didžiosios, tai pamirštamas ir iš mažosios). Įkyrios skyrybos klaidos. Iš žinomų filmų (daugiausiai filmų) ir banaliausių mokslinės fantastikos klišių sudurstytas siužetas. Beje, paskutinę pastabą galima perskaityti ir teigiamai - jei apsimestume, kad čia retro ir autorius specialiai taikėsi sujungti lemiškai-bredberiškas pretenzijas su trečiarūše seniai pamirštų dešimtmečių kosmine makulatūra (postmodernizmas, cho cho). Bet šitaip apsimetinėti nepaprastai sunku, matant, kaip nuoširdžiai autorius, lyg vienu kraštu prie šnervės vidaus pridžiūvusį snarglį, tempė iš savęs dramą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2015-08-24 17:06
Andrėnas
Visuomet rizikinga kūrinio pavadinimui naudoti žodžius iš kito kūrinio. Viena, tai kvepia plagiatu, antra - iš karto užsidedi labai aukštą kartelę savajam. Ir bijau, kad šiuo atveju kartelės neperšokai...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą