Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Žvaigždės juk planetos. Iš tolo spindi o iš arti visai ne. Jaunystėje siekei savo akinamai spindinčios žvaigždės, kad stebuklingais spinduliais nužertų tau visą pasaulį, o jinai blykstelėjo šykščiai trumpai ir paaiškėjo jog tai negyvenama planeta.. Tada buvai protingesnė, apsigyvenai kitoje planetoje, nuo kurios gyvybės syvų sukrykštavo užgimę kūdikiai, kurioje sodinaisi rojaus sodą iš obelų, kriaušių, vyšnių, įvairiaspalvių gėlių. Ilgainiui pabodo tas pats vaisių skonis ir vėl ėmė vylioti spindinčioji planeta. Gyvenimas kaip vilkiukas sukosi taip greitai, kad susisuko galva, išplonėjo jaunystėje susikurti apsaugos šarvai. Puolei užsimiršusi į žiežirbomis spindinčią speigo planetą nė nepagalvojusi kaip skaudžiai sukrėsi tą kitą, kuri tiek metų saugiai supo tave savo glėbyje. Virtualios fantazijų ūkanos internete, arbatos puodelyje pasislėpę jausmų iliuzijos. Tai tebuvo gyvas sapnas dienos metu. Išjuokos liepsna, kartus išdavystės skonis. Vizija sumirgėjusi daug žadančia šviesa blykstelėjo ir dingo. Jau nebe apsvilai. Sudegei suanglėjai, suakmenėjo širdis ir jau niekad nebusi tokia, kokia buvai anksčiau. Niekada. Nėra meilės iš pirmo žvilgsnio. Nesąmonė. Rašytojų pramanas. Ne veltui seniau, žymiai  seniau nei dabar, o tais laikais kai geltonkasė mano probabutė basa stybčiojo spygliuotais kvepiančiais pušimis takeliais nuotakas parinkdavo piršliai. Nes viskas turi būti paskaičiuota. Pamatuota. Nusverta. Atsverta. Palyginta. Sulyginta. Socialinė kilmė. Vertybės. Viskas  svarbu. Viskas turi atitikti. Kaip sakoma kirvis kotą. Tik taip garantuotas saugus gyvenimas. Be spyglių.
  Mačiau tave, Žvaigžde. Atsitiktinai. Buvau įsitikinusi jog jau nieko, visiškai nieko man nebereiški. Bet širdis suplasnojo kaip paukštė. Suspindėjai visu ryškumu tarsi juodą rugpjūčio naktį virš besisklaidančių nuo alsuojančių drėgme upės gelmės ūkanų. Taip iš tolo, atsitiktinai, man patinki. Blykstelėk dar po kokių dvidešimties metų, kad nepamirščiau ką reiškia svajoti ir verkti. O iš arti tu negyvenama. Ir tavo šviesa paprasta kaip kaitrinės elektros lemputės.
2015-02-14 20:18
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2015-02-14 21:50
tictac_it
Dnr.   ( antimokslinė ) :) bet metaforiškai suprantama, ( kaip galima nesuprasti populiarių klišių )  2--
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-02-14 21:16
N2_end
Lyrinė herojė yra padariusi šlykščių dalykų, galvoja tik apie save, ieško sau pateisinimų, kiti žmonės, per kuriuos kurva perlipo - nė motais. Svarbu tik kad moka gražiai parašyti  apie upės ūkanas. Ar tikrai svarbu ? 
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-02-14 20:47
Juozas Staputis
Neprasta edukacinė novelė. Turi Romo Sadausko novelių kvapą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą