Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 19 (4)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Didelės jūros dugne gyveno vėžliukas vardu Žiukas. Jis buvo visai šaunus vėžliukas tik labai didelis tinginys. Žiukas tingėjo mokytis, tingėjo padėti mamai ir netgi tingėjo žaisti. Jis nuolat atrasdavo visokių priežasčių, kad tik nereikėtų nieko daryti. Apsimesdavo, kad jam  ką nors skauda:  koją, galvą, uodegėlę. Kai mama prašydavo pagalbos, jis sakydavo, kad ruošia namų darbus, kai mokykloje mokytojai bardavo už nepadarytus namų darbus, jis teisindavosi, kad padėjo mamai. Visi labai nerimavo dėl tokio vėžliuko elgesio. Stebėjosi kas išaugs iš šio tinginio. Ir nežinia kas būtų išaugę jei vieną dieną Žiukas nebūtų sutikęs jūrų žvaigždės.

Tą dieną Žiukas ypatingai tingėjo. Mokykloje buvo užduota labai daug namų darbų, o dar namuose laukė ruošos darbai. Vėžliukas koja už kojos kėblino iš mokyklos namo ir mąstė kaip ir vėl išsisukti. Staiga Žiukas pastebėjo jūrų žvaigždę. Ši tingiai sau gulėjo netoliese ant balto smėlio. Žiukas pavydžiai nužvelgė šią keistą jūrų gyventoją. Jis norėtų būti jūrų žvaigžde! Kaip būtų gera gulėti ir visiškai nieko nedaryti! Guli sau ir niekas prie tavęs nekimba nei su pamokomis, nei su namų ruoša. Vos tik Žiukas apie tai pagalvojo, suprato, kad su juo kažkas darosi. Per vieną sekundę vėžliukas pavirto jūrų žvaigžde.

Iš pradžių netgi labai apsidžiaugė. Gulėjo sau svajodamas ir stebėjo kaip jūros smėliu ropoja mažulyčiai gyvūnėliai. Tačiau po kurio laiko Žiukui pasidarė nuobodu. Be to išalko, o kuo minta jūrų žvaigždės Žiukas neturėjo supratimo, nes buvo tinginys ir visiškai tuo nesidomėjo. Žiukui pasidarė labai labai liūdna ir baisu. Iš nevilties jis ėmė verkti. Pasikūkčiodamas. Daugiau nebenorėjo būti nei jūrų žvaigžde, nei jokiu kitu gyvūnų. Norėjo atvirsti į save – mažą vėžliuką.

Staiga viskas nušvito ir vėžliukas pasijuto bestovintis prie savo namų durų. Apsičiupinėjo ir suprato, kad ir vėl yra vėžlys. Iš džiaugsmo net sukrykštė. Atidaręs duris puolė į virtuvę, pabučiavo mamą ir nuskubėjo ruošti namų darbų. Vėliau pagelbėjo mamai pagaminti vakarienę, suplovė indus ir dar spėjo pažaisti su draugais, o vakare laimingas atsigulė į lovą.

Nuo tos dienos Žiukas daugiau niekada nebetingėjo. Visi džiaugėsi šiomis permainomis, o labiausiai pats
Žiukas. Jis niekam nepasakojo apie nuotykį su jūrų žvaigžde, bet kas kartą išvydęs vieną jų, jis visada pagarbiai pasisveikina.
2014-09-30 17:51
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2014-10-01 20:29
bitele
...graži pasakaitė : vaikams turėtų patikti. Tokia pamokanti ir svarbiausia  - nenuobodi.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-10-01 09:35
Mintautė
Nuosekliai išdėstyta mintis.
Lengvai skaitomas, tinginiukus pamokantis kūrinėlis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą