Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Lilijana pagalvojo, kad kažkas juokauja. Laikrodis rodė ketvirtą ryto. Negali būti. Tai žiauru. Staiga ji prisiminė, kas čia per vieta. Seserys visus nuvarė miegot aštuntą vakaro, bet po kelionės tai pasirodė taip laiku. O dabar Lilijana suprato, kad taip bus nuolat.
Ji išsivertė iš lovos ir ėmė rengtis. Jos kaimynės šmirinėjo aplink kaip šmėklos nepratardamos nė žodžio. Rūškanais veidais jos rengėsi, traukėsi iš didelių savo kuprinių dantų šepetukus ir ėjo į eilę prie prausyklos. Viena vonia keturioms merginoms - truputį mažai... Lilijana šukavosi plaukus.
Kai merginos susirinko koplyčioje į ryto maldą, Lilijana pamatė, kad ne tik jos vienos skrandis grojo maršą. Ir tai buvo kažkaip miela. Be to, šalimais klūpojo Justinas, ir ji matė, kaip jis užmerkęs akis snaudžia ir mechaniškai atsakinėja maldos atliepus. Ji šypsojosi ir jautė, kaip visas pavargęs kūnas sąla nuo šilumos ir monotoniškų šnabždesių.
Po pusryčių buvo pristatyta dienotvarkė. Ir ji nenuteikė optimistiškai. Trys laisvos valandos šeštadienį ir vakaras sekmadienį. Visa kita buvo suskaičiuota minutė minutėn - darbas mokykloj, malda tris kart per dieną, asmeninės biblijos studijos, darbas virtuvėj, sode, skalbykloj, kambarių tvarkymas, valgis, miego valandos. Jų gyvenimas skyrėsi nuo seserų regulos tik tuo, kad jie neprivalėjo nešiot abitų... Lilijana visgi prunkštelėjo pamačius bendražygių veidus. Ką gi, ji ne viena.
Jos tiesioginė viršininkė buvo sesuo Gabriel. Kadangi Lilijana mokė vaikus muzikos, sesuo Gabriel aprodė mokykloje patalpas, insrumentus, kuriais galėjo groti ji ir kuriais galėjo mokint grot vaikus. Be to buvo mokytojų kambarys, sekretoriatas, valgykla ir, aišku, koplyčia. Sesuo Gabriel dar paaiškino, kad prieš kiekvieną pamoką vaikai kalba "Tėve mūsų", o po pamokos "Garbė Dievui".
Na, štai ir viskas. Po dešimties minučių prasidės pamoka ir Lilijana galės susipažint su pirmąja savo klase.
2003-12-15 19:54
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 16 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2003-12-16 22:55
Gilidea
Justinas yra pasaulietis, kuris kartu su Lilijana atvažiavo į moterų vienuolyną gyvent ir dirbt jų mokykloje... Dieve, kitoj serijoj būtinai reik paaiškint... Pasauliečiai, vienuoliai, klauzūra... Pala, kokie ten dar esminiai terminai?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-12-16 18:48
Charonas
Jei cia kalbama apie moteru vienuolyna tai niekaip nesuprantu iš kur staiga atsiranda Justinas. Iš kur?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-12-15 20:38
Teofilė
:) pazistama...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-12-15 20:20
eglute
niu taip.. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-12-15 20:16
heroinas
taip, geriau būtų jei vienai merginai 4 vonios...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-12-15 19:57
karille
Visai fainas:-) Tik uzkliuvo "Lilijana pamatė, kad ne tik jos vienos skrandis grojo maršą." - kaip toki dalyka galima pamatyt?
ir is kur tas Justinas moteru vienuolyne( jei gerai supratauy:-)

Bet vis tiek geras. 4.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą