Rašyk
Eilės (78159)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Prologas
Kai gerklę užspaudžia skausmas ir neįmanoma jo atsikratyti, nes net rėkti nebegali, iš tamsos išnyra jis – lošėjas. Iš pažiūros šis vaikinas – mielas, drovus ir velniškai gražus ir ve vien dėl savo tamsių akių, šiek tiek ilgesnių juodų it varno sparnai plaukų. Ne... Jis turi kažką kitokio. Kažką viduje, verčiančio pasitikėti ir lošti lošti lošti, kol pastebi, kad rankose nebeturi nieko, o viskas kas liko – tai žaibo greičiu artėjanti mirtis ir amžinybė pragaro liepsnose.
Tai - ne eilinė pokerio partija ar loterija, lošimas iš gyvenimo - tai lyg plonytė riba tarp žemės ir mirusiųjų pasaulio, kurią peržengti pasidarė labai lengva, kai apsireiškė žaidėjas iš pragaro. Jis - paslaptinga būtybė, atsirandanti iš niekur ir taip pat netikėtai dingstanti - gali bet kurią akimirką pasirodyti prie tavo namų slenksčio su pasiūlymu, kurio atsisakyti neverta. Jo taisyklės paprastos: nori to ar ne, gauni užduotį, dažniausiai, sudėtingą emociškai, neretai ir fiziškai, kurią turi įvykdyti. Jeigu tau pasiseks ją atlikti, tau bus suteikta galimybė grąžinti į žemę mirusį artimąjį, kuris iki šiol gyveno nežinomoje erdvėje. Jeigu užduotis bus neatlikta - mirsi. Taisyklės aiškios, o pasirinkimo neturi, niekas neklausia, ar nori būti įtrauktas į šį pragarišką žaidimą.
Ne vieną tūkstantį sielų šis lošėjas pasiuntė į pragaro kančias ir tik keli laimingieji sugebėjo laimėti žaidimą ir susigražinti mylimą žmogų iš anapus. Daugelis mitologijų paslaptingąjį lošėją vardu – Alistair laiko demonu, šėtono pasiuntiniu arba tiesiog „velnio vaiku“. Na, iš esmės, visa tai grynų gryniausia tiesa, kadangi Alistair buvo sukurtas pačio kritusio angelo Liuciferio, kuriam pasidarė nuobodu tupėti uždarytam giliausiame pragaro kampe. Iš pradžių, Alistaras buvo pats žiauriausias iš visų velnio sukurtų demonų, jis žudė, kankino ir prievartavo tol, kol jam tiesiog nusibodo. Tuomet, jis grįžo į pragarą ir siautė ilgus amžius ten, žaisdamas su vargšų mirusiųjų sielomis. Alistaras, arba A, pačiais žiauriausiais būdais išnarstydavo kiekvieno mirusiojo kūną, o kai nieko nelikdavo, jis magiškai surinkdavo auką atgal ir pradėdavo viską iš naujo. O kiekvienos dienos, pabaigoje, A ateidavo pas kiekvieną ir pasiūlydavo sandėrį – jis nuimsiąs juos nuo kankinamųjų lentynos jei šie taps tokie kaip jis pats – ims kankinti naujai plaukiančius nusidėjėlius. Dauguma iš kart sutikdavo, nes tai, ką patyrė Alistaro kankinimų metu, buvo nebepakeliama. Dėl to, ėmė mažėti kankinamųjų, todėl pats Liuciferis, A pasiuntė atgal į žemę. Ir dabar jis čia – pasiruošęs įvykdyti dar daugiau lošimų ir vėl paversti pragarą savo žaidimų aikštele. Tačiau, ar tai bus taip lengva, kai žemėje jis išvysta Miną – gražiausią jam būtybę pasaulyje? Ar A su gebės laviruoti tarp jos ir tarp lošimų. Ir ar išties jis turi sielą, kad galėtų pamilti ir neįskaudinti? Ar jis apskritai gali būti su žmogumi? Ar pats baisiausias padaras žemėje turi savyje gėrio krislelį ir kažkoks protingas filosofas buvo teisus sakydamas, kad nėra visiškai blogų ar visiškai gerų žmonių ir visi kad ir kokie žiaurūs būtų – turi kažką gero?

2014-04-19 22:03
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2014-05-06 18:17
Valkai, Jūsų pastaba apie "geriau švaistyti laiką jam, o ne bandymams rašyti" yra labai... Netinkama. Taip, mergina pasinaudojo kliše ir įsivaizduoja, jog atrado kažką naujo. Iš to galima spėti, jog ji vis dar yra paauglė ar labai jauna mergina ir tai iš dalies paaiškina viską. Verčiau taip ir parašyti - klišė, ieškok naujos ašies, o ne "nešvaistyk laiko rašymams", nes tai skamba gan aršiai ir žeminamai (nebent Jums pasirodė, jog ji gebėjimų rašymui neturi, tada atsiprašau už klaidingai suprastą Jūsų nuomonę ir toliau mano komentaro galite net neskaityti). Pati paauglystės žydėjime buvau šio žmogaus vietoje, Tvailaitas buvo tik tik ant pjedestalo užlipęs, ir kai paskaitau praeities "paišalus" norisi sulįsti vietoje į žemę. Tačiau būtent tai ir padeda žmogui tobulėti, pažinti kažką naujo, plėstis. Esu dėkinga visiškai nepažįstamiems interneto žmonėms, kurie skaitydami tas mano nesąmones sugebėjo ne tik sveikai kritikuoti, parodyti internetiniu pirštu klaidas, bet ir skatinti tolimesnį rašymą. Ir nesupraskit manęs klaidingai, nesiūlau visus glostyti, ant rankų nešioti ar rožės žiedlapiais kelio kloti, tiesiog truputį draugiškesnio požiūrio į fantastų naujokus. :)

Kūrinio pradžia lyg ir turi kažkokio potencialo. Lyg ir įdomu, lyg ir norisi tęsti skaitymą, bet ties momentu, kada buvo paminėta "ji" užsimerkiau ir atsidusau. Neik tuo keliu. Perrašyk, pakeisk, bet patikėk mano ir kitų žodžiais - šis kelias pramintas ir purvu apneštas. Norint sukurti kažką įdomaus dabar tektų nuversti kalnus. Geriau nusipiešk žemėlapį su veikėjais, kurie yra gyvybiniai, pagrindiniai, užsirašyk istorijos ir jame esančio tikslo pagrindą, ir nuo ten keliauk toliau.

Nesustok rašyti, nebijok kritikos ir piktų dėdžių ar tetų. Savo pataisytą, pakeistą ar apskritai perrašytą tekstą ir toliau kelk iš naujo. Svarbiausia, jog buvai pastebėta ir gali iš to gauti naudos. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-26 21:15
Valkas
Galvojau lėtinio smegenų tvailaito epidemija jau praėjo. Pasirodo nea.

Bet esmė ne tame, esmė - autorei siūlau atidžiau pasidomėti Konvėjaus "Game of life" (gyvenimo žaidimu), tai intelektą ugdantis ir visaip kitaip naudingas dalykas. Gražius jaunystės metus geriau švaistyt jam o ne diletantiškiems bandymams rašyti kas papuolė.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-26 12:02
Meškiukas
Tai Alistair ar Alistaras?
Prieš rašydama iš pradžių bent kokį siužetą sugalvok.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-22 12:06
Lengvai
Ne.

I. Alistair, Alistaras, galiausiai tiesiog A. Kas tai? Ir kam to reikia?

II. Juodaakis, juodaplaukis gražus vaikinas, velnio sukurtas? Seriously? Didesnės klišės neradot?

III. Mina? O A nebuvo senovėj Rumunijos grafas?

IV. Velnio sukurtas gražuolis-pabaisa įsimyli gražią merginą iš žemės? Na va, atsakymas į mano antrą punktą --> dar didenė klišė.

V. Veiksmas. Kur veiksmas? Čia turim tik apmatus (nelabai vykusius, kaip jau supratot).

Kol kas 1
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-19 22:10
Incognitus
Man patinka, kad tamsta kalbate apie anapusybę. Alistair - tai aliuzija į Aleister Crowley?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą