Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Varnėnas
Panašiai blizga išsiliejęs tepalas baloje. Žalias vaivorykštinis blizgesys ant juodai nusmaluotų sparnelių, ryškiai geltonas išskėtęs snapas besišaukiantis pagalbos. Varnėnas, negyvas varnėnas daržinėje, lygiai toje pačioje vietoje kur kaimynės katinas Ipolitas, rainas kaip lydeka, išdidžiai atvilko žiurkę. Buvo penkta valanda ryto, sunerimę karvės kilnojo kojas, kai šis pilkas nemalonus padaras pasimetęs blaškėsi iš išgąsčio neberasdamas išėjimo. Įmečiau Ipolitą tvartan ir jis vienu šuoliu išgelbėjo mane nuo nemalonios draugijos. Nuo tada daržinėje pastačiau dubenėlį pienui.
Pavasaris. Dar toks šaltas ir ankstyvas, kad net šalpusnių geltonos galvos bijo išsitiesti į užklystančią saulę, bet buvo toks linksmas, kai ant tvarto kraigo švilpavo varnėnas. Mūsų varnėnas. Dailiai sukaltas jo namelis šviesiomis lentelėmis švietė ant to paties kraigo. Nuolat ištempdavom kaklus laukdami savojo pavasario pranašo.
Dubenėlis jau kelinta diena uždžiuvęs, katinas spitrijasi maldaujančiomis akimis, jis nekniaukia, nes jisai ne mano katinas, tik laukia. Deja dubenėlis uždžiuvęs, nes man akyse tuščias inkilas ir žaliuojanti tepalo balutė. Niekam nepasakysiu kur mūsų varnėnas, nes... myliu Ipolitą.
2002m Kovo 21 d
2014-01-26 11:54
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2014-01-27 10:38
Upė Piliakalnytė
Tą ir norėjau išreikšti- kad dirbo man.Ačiū. Deja tai ne mano katinas ir jam sava dalia..
Apie prigimtį labai plati tema o kai per youtube pasiklausai Torsunovo noras samprotaut išvis dingsta, vasarį idėsiu dar vieną kūrinėlį apie prigimties pinkles
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-01-26 20:21
Kotminė Lapė pet Kitkits
Katinėlis namų gyvūnas...ne tvarto. Tvartan jis gali nueiti tada, kai jūs jį išleidžiat į lauką. Katinėlis yra draugas. O kai jį uždarot į tvartuką, tokie įvykiai atsitinka daug dažniau, nes tada jis pasijunta ne draugu, o tik žvėriuku. Jis tiesiog dirbo. Dirbo jums. Žiurkiūną jis pagavo iš draugiškumo jums, gelbėdamas jus. Bet nereikėjo po to jo ir palikti ten...Jis pats būtų nuėjęs pasižiūrėti ar neatsirado naujas žiurkiūnas...Tai didelė tragedija...Tai pamoka:)
Gražus pasakojimas:))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-01-26 16:34
Algimantas Balys
    Koks pavasaris be ilgai laukto varnėno,bet katinas nekaltas-jo tokia prigimtis.Dažnai ir mes būname nekalti,nes ir mūsų tokia prigimtis...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-01-26 15:40
Juozas Staputis
Galima suprasti ir tiesiogine prasme apie meilę ir rūpestį gyvūnams, bet neatmesčiau galimybės ir alegorinės prasmės. Mąstydamas apie dualizmą ir trumpai ir aiškiai išdėstytas mintis, vertinčiau džiaugsmingai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą