Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 18 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







O kaip gera prie šio liūno šaltinių būdavo pavasariais, koks čia kildavo atgyjančios žemės ir gamtos siutas, kokie sklisdavo anksti pradėjusių sprogti žolių, iš po ledo atbundančių samanų, jau gurgančio šaltinio vandens ir pačios, šiluma garuojančios žemės kvėpavimo garsai. Ta neapsakomai svaigi ir džiaugsminga nuotaika didžiulėmis ir neaprėpiamomis bangomis plūsdavo į veidą, alsindavo greitai plakančią širdį ir iš visų jėgų reikėdavo laikytis, kad pasitraukus žieminiam orui, tu neapsvaigtum ir nenukristum nuo to pavasarinio dvelksmo didybės ir saldumo. Ateini, būdavo, atsisėdi ant pernykščia žole apgulto kauburėlio, įsiklausai į amžiną, lengvai su pavasario vėjeliu plasnojantį šaltinio tilindžiavimą, į ankstyvo vyturio čirenimą, į laukų erdvės tolumoje besivartaliojančios pempės klykavimą ir nieko daugiau nebereikėdavo. O akinanti saulės šiluma savo šiltais pirštais glostydavo veidą, o dangaus mėlynumas taip švelniai ir svaigiai įvilnydavo į pat akių gelmes, kad jau nebesuvokdavai savęs pasaulyje be šio didelio ir gražaus vaizdo, be šio skambančio žemės lopinėlio.
2014-01-23 12:11
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2014-01-27 22:23
Gija_
Gražus tas toks vientisas kalbėjimas, nuotaika sukuriama, tik man labai norisi keisti pempės klykavimus, ankstyvus vyturio čirenimus ir pan. Gal nereikia sakyti kodėl.
Pats tekstas primena knyginius inkliuzus su gamtos aprašymais, įsiterpiančius į veiksmą. Panašias litanijas mokyklos laikais nesigėdindama praleisdavau. Ypač jei išsitęsdavo per visą puslapį - total košmar. Na, bet čia, aišku, individualu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-01-27 17:11
Balbina
Nostalgiškai it dainuojant išlieta apie tai, kas džiugino...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą