Rašyk
Eilės (78154)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 19 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Gyvendamas žmogus vėliau ar ankščiau suvokia, jog turi du neišvengiamus priešus – be perstojo bėgantį laiką ir viską griaunančią mirtį. Taigi, kas tas laikas ir kas ta mirtis?
Laikas, manau, yra būties variklis – jei nebūtų laiko, tai gyvenimas sustotų: sustingtų žmonės ir visi kiti Visatos kūnai. Jei nebūtų laiko – nebūtų ir mirties, nes niekas negimtų – vadinasi, ir nemirtų. Deja laikas egzistuoja, dėl to mirties išvengti yra neįmanoma. Ji tikrai ateis ir pasiims tai, kas mums vertingiausia – gyvenimą. Kasdien mirtis pasiglemžia po šimtą tūkstančių pasaulio gyventojų (kartais ir daugiau) – tai rodo pasaulinė statistika. Kaip žinote, miręs žmogaus kūnas po truputį nyksta – jis netenka grožio ir galiausiai tampa dulkia. Žinoma, žmogaus siela lieka, tačiau ji gyviesiems nematoma. Dėl šios priežasties mirtis yra paslaptinga ir protu nesuvokiama – tai Visatos paslaptis, kurią visi kada nors pažinsime, tačiau negalėsime to kitiems papasakoti. Na, o laikas yra ne tik būties, bet ir mirties variklis. Tai absurdiška – kaip laikas gali vienu metu ir statyti, ir griauti?
2013-12-03 20:29
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-02 18:01
Gydytojasx123
Patiko... Manau, mirtis- vienintelis aktas, kurį pasirašys visi, bet skirtingu laiku, nes laikrodis visiems skirtingai sustoja.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-01-23 21:01
Marau
Kažkur girdėta. Skaitau ir, rodos, žinau, kas bus pasakyta.
Klausimas vis vien verčia susimąstyti. Nors ir filosofiškas, bet konkrečiai išdėstytas atsakymas. Sutinku :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-12-04 07:54
Šioks Toks
Ir dar.
Pasaulio pabaiga tikrai bus, tikrai. Bet kiekvienam skirtingu laiku. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-12-03 22:58
Erato
Labai nustebau, kad man taip labai patiko šis rašinukas. Pradžia buvo banali, nes klausimas "kas tas laikas ir kas ta mirtis?" yra be galo pretenzingas: tiek filosofų šimtmečiais kėlė šį klausimą ir neatsakė, o štai čia energingas rašyk'as ims ir atsakys.
Tačiau vėliau skaitydama nusiraminau - gražiai parašyta, jautriai, gal tik "dulkia" prajuokino šiek tiek. Tačiau labai patiko,kad pabaigei klausimu. Juk tikrai negalime jo atsakyti, o vis keliame ir keliame...šimtmečiai po šimtmečių. Tai labai žmogiška.

Siūlau perskaityti I.Jalomo knygą "Kai Nyčė verkė". Joje romano forma keliamas šis klausimas ir pateikiamas labai įdomus atsakymas. Keletas metų prabėgo, o vis apie jį mąstau. Gal tau pavyks suprasti iš karto.
Skiriu 4:)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą