Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 23 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





_Agne_ _Agne_

Istorija Pragaras (1dalis)

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


Tai istoriją apie paprastą mergina Izę, kuri gyvena laimingą paauglišką gyvenimą. Bet kartą, jos geriausia draugė atsitiktinai nusiveda ją į seną barą, kuriame laiką leidžia ne kas kita, o ... vampyrai! Merginos įsivelia į didžiulę bėdą, bet Izei padeda paslaptingas vaikinas ir nuo tada jos gyvenimas apsiverčia aukštyn kojom....
Įtampa, romantika ir veiksmas. Viskas šioje istorijoje ir dar daugiau.

Istorija apie vampyrus ir apie angelus (nepradėkit teisti) esu didelė fantastikos gerbėja tad ir aš nusprendžiau parašyti kažką fantastiško:) tai turbūt pirmas rimtesnis mano darbas. Tai tik pirma dalis tad iškart nepeikit:) Bet nuomonių laukiu, tad gero skaitymo!

-Žinai, Ize, man viskas atsibodo. Nusibodo mokytis, gyventi su tėvais ir nuolat rietis su seserimis... Vat pavyzdžiui, dabar penktadienio vakaras, o mes sėdim ledainėj ir valgom tuos pačius ledus kaip kasdien!
Pasižiūrėjau į Kelę ir nusijuokiau. Ji visuomet pasako kažką tokio, ko normalus žmogus nepasakytų..
-Puiku, o ką tuomet mes turim nuveikti?
Ji minutėlę pagalvojo, tada nušvito ir net pašoko nuo raudonos kedės.
-Žinau! Reikia nusigerti!
-Ar iš proto išsikraustei?! Taigi tėvai mus užmuš!
Ji moksliškai pasikrapštė galvą, o tada išmintingu balsu tarė:
-Čia ir yra tavo didžioji bėda. Siuze, mes gyvenam tiek trumpai o tu tik ir sakai „ką tėvai“, „tėvai sako ne“, „su tėvais mes šiandien ta“...
Nepatenkinta nusukau akis. Kodėl ji kartais būna tokia erzinanti?
-Ize, prašau tavęs. Leisk šiandien viską spręsti man! O jei bare bus daug gražių vaikinukų? Gal pagaliau pamirši savo Tomą... Jis buvo tikras nevykėlis.
-Nekaišiok čia Tomo! Aš jį jau... pamiršau. Bet išvis. Juk mums tik šešiolika. Niekas neįleis mūsų į barą!
Ji atsistojo, pagriebė mano indelį su nebaigtais ledais ir išmetė į šiukšlinę.
-Ei! Ten buvo likę šokoladinių ledų!
-Tš! Pasikliauk manim!
Ji sugriebė mane už rankos ir nusitempė paskui save į tamsią gatvę.
-------------------------------
Stovėjome prie tikrų tikriausios lūšnos. Pro langus nebuvo įmanoma įžiūrėti ničnieko, nes jie buvo be proto purvini ir aplipę kažkuo lipniu... Durys vos besilaikė ant surūdijusių vyrių, o iškaba su užrašu „Alkoholis, karštas maistas“ liūdnai kabojo ant vieno vinies.
-Kelę, man atrodo, kad čia vaikinų tikrai nerasim.
Ji sugriebė purviną durų rankeną ir atidarė duris.
-Ize, bent sykį negalvok. Pabūk blogiukė!
Kreivai į ją pažiūrėjau ir žengiau į vidų.
Iškart užsikosėjau nuo tirštų cigarečių dūmų. Buvo galbūt dvidešimt vyrų, kurie atrodė tikrai vyresni už mus. Jie visi atsisuko ir įsistebeilijo į mane ir Kelę. Ir nenuleido akių! Jie nebežiūrėjo į pokerio kortas, kurios voliojosi ant daugelio stalų ir nebegurkšnojo savo gėrimų, tik stebėjo mus, kažkokiom keistom akim.
-Neždinamės, kol dar galim, -sušnibždėjau Kelei, bet ši mano nuostabai papureno auksines garbanas ir nusitempė mane link baro!
-Mergaitės, nemanau, kad jums čia vietą, -suriaumojo augalotas vyras, kuris turbūt buvo pats didžiausias man kada nors regėtas žmogus.
-Nejaugi? Nuo kada į barą negalima įeiti moterims?
Pasižiūrėjau į draugę tokiomis akimis, jog regis net keli vyrai išsigando! Bet Kelė nė nekrustelėjo!
-Ū… nejau tavęs turėčiau bijoti, saulele?
-Nevadink manęs taip, tu nususęs…
Spyriau Kelei į koją ir ši spyrė man atgal. Nemeluosiu, ji spyrė kur kas skaudžiau.
-Tiesiog įpilk man ir mano draugei alaus.
Milžinas pasižiūrėjo į mus kaip į du mėtinius saldainius ant pagaliuko ir tada nusijuokė. Paskui jį tą patį pradėjo daryti visi vyrai, kurie vis dar nenuleido nuo mūsų akių.
2013-10-09 15:57
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 12 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2014-01-21 20:55
Dvasių Vedlė
Waaah, man rods, dar nesu skaičiusi paaugliškos seilės romano be vaikino, vardu Tomas. Būtų įdomu tokį paskaityt...

Paagalvojau, kad po tiek metų rimtai pradedu gerbti Aurimazą. Dievaž, tiek kantrybės tikrai tik vienetai teturi.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-10-27 19:42
ieva3003
Pradėjus skaityti supratau, kad pasiilgau paaugliškos fantastikos. Tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad ją reikia rašyti.
Autorei siūlyčiau pradėt nuo trumpo kūrinuko. Pradžia, dėstymas, netikėta pabaiga.
Ir perskaityti iki šiol buvusius paauglių kūrinius apie vampyrus. Na, tiesa pasakius, užtektų perskaityti tik komentarus po jais. Labai gerų minčių tuose komentaruose būna.
Beje, pertrauka.lt man atrodo labai gera vieta pradėti rašyti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-10-10 10:28
_Agne_
Ačiū už pastabas :) Įvertinsiu ir pasistengsiu pasitaisyti.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-10-09 22:17
Aurimaz
Pirmoji pastraipa... po tokių dažniausiai apima tokia nenusakoma emocija... na, maždaug, labai užsinoriu duoti autoriui į dūdą už netinkamą žodžių ir sakinių naudojimą. Tokie pamfletai turi būti ant knygų nugarėlių, kaip komercinė reklama, bet jokiu būdu ne pasakojimo pradžioje.

Antroji pastraipa, kurioje autorė atsiprašo - šitokie dalykai turėtų būti komentaruose po tekstu, jeigu tikrai nori dėl kažko atsiprašyti. Geriausia neatsiprašinėti visai. Ten, kur įkeli apsakymą, turi likti TIK apsakymas. Nieko daugiau.

Pats tekstas... Jėzaumarija... Skaityti, skaityti ir dar kartą skaityti! Rašyti vėliau.
Užsiveisk padorų teksto redaktorių. Pavyzdžiui, Open Office turi lietuvių kalbos žodyną klaidoms automatiškai tikrinti. Tau jo TIKRAI prireiks.
(-Kelę, man atrodo, kad čia vaikinų tikrai nerasim. ) Nuo kada kreipinyje, gale dedamos nosinės?  Ir dar ypač po to, kai parašei Žinai, Ize, man viskas atsibodo  be nosinės.

Klaidos klaidomis, tačiau dar labiau akį dirgina dialogų logika. Atrodo, kad bandai nustebinti skaitytoją "kietų merginų" kietais pasikalbėjimais, bet šiuo atveju nereiktų pamiršti svarbaus dalyko - tau pačiai labai nedaug metų. Ar dažnai pavyksta nustebinti aplinkinius savo išmintimi? Kiek man teko matyti, paaugliai iki šių dienų pernelyg nepasikeitė - krizena iš piršto ir  mėtosi aštriomis frazėmis į visas puses. Iš šono atrodo graudžiai juokingai. Ir jeigu tokius dalykus labai rimtu veidu bandai sudėti į kūrinį, irgi atrodo taip pat.
Gali būti, kad tai padarei tyčia, bet tuomet iškyla labai didelė bėda kūrinio herojei - tu ją įkišai į nepavydėtiną padėtį, kai leidai šitaip neatsakingai sekioti kažkokiai mažvaikei iš paskos.
Savaime suprantama, vyrų pilname bare jos prisišauks bėdą. Dar labiau suprantama, kad iš tos bėdos jas išvaduos kažkoks labai kietas vyrukas, kuris nerūko, negeria, neuosto ir yra labai gražus. (Klausimas į priekį - kokį velnią tas negeriantis gražuolis veikia tame bare???).

Jeigu dedi vieną skyrių į fantastikos skyrelį ir jame nėra fantastikos, tai irgi blogai. Tau reikėjo šį skyrių tęsti tol, kol jame pasirodys pirmieji fantastikos daigai. Ir tą darant reikia turėti galvoje vieną labai svarbų faktą - tau 14 metų. Tai reiškia, kad ir kokią šaunią įvykių eigą besugalvotum, ją greičiausiai kitos jaunosios rašytojos jau bus panaudoję mažiausiai 1000 kartų.
Tai reiškia, kad tau reikia pasistengti daug daug daug labiau ir paplanuoti tai, ką rašysi. Kad neatrodytų it ištraukta iš vadovėlio "Kaip Merginos Turi Rašyti Fantastiką". Venk standartų kaip įmanydama, jeigu nori sukurti kažką įdomaus. Ir tuo pačiu metu nedaryk iš savo personažų pajuokos objektų. Kuo kukliau, tuo geriau.

Kaip pavyzdį galėčiau nurodyti dar vieną įdomų dalyką - tu pati sakaisi turinti 14 metų, o savo herojei duodi 16. Nori ją padaryti vyresnę ir protingesnę už save.
Jeigu aš, tarkime, norėčiau sukurti personažą, kuris turi penkis aukštosios diplomus iš filosofijos srities, tikri filosofai iš mano teksto nesunkiai atskirtų, jog pjaunu grybą. Personažas savo intelektu niekada nepranoks autoriaus. Ši taisyklė sako, jog VISI tavo kūrinio herojai bus 14-metės intelekto lygio, nebent tu atliktum namų darbus ir vyresnius personažus kurtum su vyresniųjų pagalba. Tarkime, tau mama nurodytų, ko konkrečiu atveju reiktų tikėtis iš protingo suaugusiojo. (Ir tau tikrai vertėtų retsykiais jos paklausti - ė, mama mama, o kaip manai, ką darytų 20 baisių vyrų, jeigu į tokių pilną barą įeičiau aš?
Kai mama atsipeikėtų po kultūrinio šoko, ji tau paaiškintų.)

Be tokios pagalbos tu gali vadovautis tik labai aptakiais vaizdiniais, jų ne visada užtenka.
Žodžiu, tekstas prašyte prašosi DARBO.
Įvertinkite komentarą:
Geras (5) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-10-09 17:58
kartais_patyngiu
Čia tipo Charlaine Harris prisiskaitei, ar dar kokio briedo? O šeip mano akimis žiūrint tekstas ganėtinai sklandus, tiek sklandus, kad net netikiu, jog autorei tikrai keturiolika metų. Aš nesu dar toks krūtas, kad kažką rimtesnio parašyčiau, tai tik paminėsiu, kas kliuvo mano akiai. Pvz esu labai alergiškas tokiems dalykams, kaip: "Vat pavyzdžiui, dabar penktadienio vakaras, o mes sėdim ledainėj ir valgom tuos pačius ledus kaip kasdien! " arba "-Ei! Ten buvo likę šokoladinių ledų! " Šie dar ne patys blogiausi variantai, bet aš mėginčiau kaip nors subtiliau išsireikšti, nes tas pirmas man labai labai nežymiai primena tokį maždaug "paAIŠKINKIM skaitytojams dalyką, apie kurį mes jau viską žinom, vien tam,kad ir jie suvoktų". Nu nžn ar suprantamai išsireiškiau:D Dėl tų ledų tai nežinau, gal panos taip ir sakytų, o gal greičiau sakytų ką nors panašaus į "Ei ****, ten dar likę". Bent jau aš tai taip varyčiau.

Ir mesk šalin tuos prologus, niekam jie nereikalingi, čia žmonės ateina skaityti gatavų istorijų, be jokių trukdymų ir blaškymų, juolab įdomiau skaityti, kai nežinai apie ką istorija. Ir šeip galėjai didesnį šmotą mestelėt, nes fantastikos čia nulis, fantastai gali pykti, kad terši jų skyrelį, be to ir pamirštant fantastikos nebuvimą, tekstas yra gerokai per trumpas normaliam vertinimui. Bet visumoj, jei tai TIKRAI pirmas blynas, tai jis bent jau valgomas. Šaunuolė.
Įvertinkite komentarą:
Geras (4) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą