Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 21 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Visą mėnesį kniaukiau vaistus. Žinoma, buvau paika manyti, kad motinėlė nepastebės. Žinoma, pastebėjo ir staliniškus pamokslus ėmė man kišt į makaulę. Sakau – nieko nežinau, nieko nemačiau. Aišku, netiki manim. Žiūriu į ją kačiuko akimis, o ji vis vien netiki. Na, ką padarysi, netiki, tai netiki. Tačiau tikrai pasiutau, kai motinėlė ėmė nebepirkti man vaistų nuo skausmo. Tai reiškė, kad negalėsiu aštuoniolika valandų per parą pūst į akį ir sapnuot Vytuką! Ir ko tik neprigalvojau, kad nupirktų man tų vaistų, ir galvos skausmais skundžiausi, ir koją susuko ir ranką tipo nusimušiau ir pragulos ant šikininės atsivėrė. Nea, nė pro kur. Nepirko ir viskas. Jau ėmiau planuot ar nenusilaužus dar ko nors. Tačiau sumąsčiau geriau. Prasiėjau pro senus, užsilikusius vaistus. Susiradau ir pasenusio „Ketanov“ ir raminamųjų. Netgi migdomųjų! Pastarieji suėjo pirmiausia. Paskui atėjo eilei raminamiesiems. Motinėlė pastebėjo, kad per daug miegu. Bandė vis žadinti mane, o aš dėl to, žinoma, baisiausiai pykdavau. Sakau jai, kad miego noriu, pavargusi esu. Ji nesuprato kas man darosi, ji nė neįtarė ką aš miegodama veikiu.

  Netrukus pasaulis apsivertė aukštyn kojomis. Panašiai kaip tam Džeikui Saliui iš filmo „Įsikūnijimas“, kai buvimas katinu (atsiprašau, katažmogiu) tapo labiau realiu, nei buvimas savimi. Taigi, sapnai tapo mano realybe. Pabudusi jausdavausi tikrai bjauriai. Ne tik dėl to, kad persimiegojimas trankė mano smegenis it kūjis, bet ir dėl to, kad buvau įpratusi viską valdyti, o tikrame pasauly buvau bejėgė. Be to, viskas tikrame pasauly buvo nyku, o svarbiausia – Vytukas net nežinojo, kad egzistuoju. Kiekvienąsyk grįžimas iš sapno man buvo tarsi smūgis į saulės raizginį. Ir dar ta staugianti motinėlė... Žadėjo, kad jei nenustosiu knarkt kiaurą parą, nuves pas psichologą. Sakau - galėsi miegančią nuvežti.

  Galų gale pasenę vaistai parodė savo poveikį – apsinuodijau. Iškvietė motinėlė greitąją, nuvežė į ligoninę, niekas nesupranta kas man darosi. Klausia, kas nutiko, ar kažko pavartojau. Baisiai nenorėjau sakyti, kad ką tik vaistų priliurlinau, bet teko. Norėjau miegoti amžinai, bet tikrai nenorėjau numirti. Daktarai išplovė man skrandį (tai dar bjauriau, negu įsivaizdavau), pastatė gal penkiolika lašelinių ir paliko ilsėtis. Pasirodo, vaistų, kuriuos taip skaniai valgiau, galiojimas kuo seniausiai pasibaigęs, tad ne tik bukinau savo protą, bet ir nuodijau organizmą.

  Po šio nemalonaus įvykio susipratau, kad tai, ką dariau tikrai nebuvo išmintinga. Tiesą sakant, elgiausi kaip kvaiša. Tačiau kaip atsikratyti to, ko negaliu? Kaip atsikratyti sapnų? Savo problemą išsakiau motinėlei ir daktarui. Jiems buvo sunkiai suprantamas toks dalykas, kaip sapnų valdymas, tačiau daktarėlis nusiuntė mane pas psichologą, o šis – pas kažkokį dar mandresnį specialistą. Pastarasis pasiūlė hipnozę. Sutikau. Nenorėjau atsikratyti sapnų valdymo, tačiau jau buvau pakankamai didelė mergaitė, jog suprasčiau, kad jei ir toliau valdysiu sapnus – galų gale vėl įniksiu į vaistus ir vėl rizikuosiu savo sveikata. Kaip ir sakiau, mirti nenoriu. Taigi, leidausi užhipnotizuojama. Nuo tada nebesapnuoju.

PABAIGA.
2013-05-01 08:23
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2013-05-03 13:26
Lengvai
Nuo tada nebesapnuoju. Viskas. Taškas. Vio, atstokit nuo manęs!

1
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-05-02 14:54
Marquise
Tokią pabaigą suprantu tik vienu atveju - jei pradėjot rašyt, supratot, kad nesigauna ir tiesiog norėjot pabaigti, kad naliktų "palaidas galas". Labai tikiuosi, kad taip ir buvo
II
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-05-01 09:43
twentyFour
dvasinio siuicido projekcija į kūną
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą