Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Mėta niekada nesitikėjo, kad gali taip atsitikti. Vėjas jau seniai nebeatsakinėjo į jos skambučius, laiškus. Kartais ji nuklysdavo į jo miestelį ir ilgai vaikščiodavo bandydama suprasti kas tada atsitiko. Bet nei sapnuose, nei mintyse ji negalėjo surasti atsakymo.
Žydėjo vasara. Oras buvo šiltas ir saulėtas. Danguje sukiojosi keletas debesėlių. Į kelionę jos išsiruošė trise. Ilgai buvo nesimatę, tai kalbos upeliais liejosi. tik niekas nežinojo kokie jausmai kirbėjo Mėtos sieloje. Ji negalėjo susikaupti ir negalvoti kas bus, kai jie susitiks.
Kelias atrodė ilgas. Mintys blaškėsi lyg jūros bangos. Kaip potvynis sukildavo prisiminimai ir vėl atoslūgis. Grįžimas į realybę. Tikslas nenumaldomai artėjo.
Mašina įsuko į didelį kiemą. Jame šmėžavo daug žmonių. Vieni piešė, kiti vaikštinėjo ar šiaip ilsėjosi. Buvo nedrąsu praverti dureles. Ir čia jis.
- Laba diena, - Vėjas nedrąsiai padavė ranką. Į akis pažvelgti neišdrįso. Jos draugės pasisveikino šilčiau, apkabindamos tarsi būtų geri, neseniai išsiskyrę, draugai. Kvepėjo gudobelės, netoliese čiurleno upelis. Kalbėjo paukščiai ir žmonės.
Pamažu artėjo vakaras. Jos skynė kvepiančias alyvas ir merkėme jas į vazas, degė žvakes. Ruošėsi smagiam pavakarojimui. Vėjas vedžiojo viešnias po savo kiemą, namus, pievas. Juokavo, kalbėjo, bet nedrįso pažvelgti į Mėtą. Ji jautėsi nejaukiai.
Paskui užslinko naktis. Vis dar kvepėjo gudobelėm ir alyvom. Skambėjo eilės. Tik Vėjas negalėjo ramiai klausyti. Nerimavo. Kartais pakildavo nuo stalo ir dingdavo tamsoje. Mėta nesuprato, kodėl jis neklauso jam skirtų žodžių. Jai buvo sunku neparodyti savo jausmų.
Naktis vis labiau kurstė jausmus. Švelniai plaikstėsi degančios liepsnelės. Niekas neskubėjo pakilti. Kelias laukė tolimas.
- Pasilikite nakvoti, - jis pasakė, pats gerai nesuvokdamas ar tikrai to nori. Bet jų planai buvo kiti. Jos atsisveikino su visais. Mėta buvo labai populiari. Visi ten buvę vyrai bučiavo jai ranką ir skruostą. Kai Mėta ištiesė ranką Vėjui, jis pasilenkė ir ... jų lūpos susitiko.
Mėta suprato, kad laikas nieko nekeičia, tik truputį pataiso kai kuriuos veido ir kūno bruožus.
2013-02-05 23:00
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2013-02-08 15:43
Marquise
Merginos prieš mane jau nusakė visą esmę, todėl man belieka tik pasveikinti prisijungus prie kuriančių žmonių.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-02-06 09:27
Lengvai
Pirma klaida šviečia ja pavadinime - ajajajaj!
Jos skynė kvepiančias alyvas ir merkėme jas į vazas, degė žvakes. - merkėME?
Mėta buvo labai populiari. Visi ten buvę vyrai bučiavo jai ranką ir skruostą. - aplinka kuriama taip, lyg būtų tik tos trys draugės ir Vėjas, o tada jau staiga "visi ten buvę vyrai". O kur jie buvo anksčiau? Negalima taip lyg perkūnas iš giedro dangaus.
Kai Mėta ištiesė ranką Vėjui, jis pasilenkė ir ... jų lūpos susitiko. - bet juk Mėtos lūpos buvo ne ant rankos, taip?
Mėta suprato, kad laikas nieko nekeičia, tik truputį pataiso kai kuriuos veido ir kūno bruožus. - iš kur tokia išvada?

Trūksta aplinkos: kas kur kada ir su kuo? Kur jos važiavo, iš kur atsirado visi vyrai, kodėl buvo eilių skaitymas, kokius planus turėjo draugės? Nežinau, ar atorė turi atsakymus į visus šiuos klausimus, bet skaitytoui jų tikrai labai trūksta. Per daug "Mėtos", juk galima pakeisti retkarčiai į "mergina, ilgakasė" ar panašiai? Atdžiau tikrinkite skyrybą.

Kol kas 1
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-02-05 23:34
Laukinė Obelis
Na, kruoštus aplinkybių nupasakojimas, bet nieko daugiau. Tikrai nieko daugiau - nei priešistorės, nei jausmų atskleidimo, nei fantazijos. Gerai prozai to per maža. Bet, jei tai pirmas bandymas, tebūnie. Kelias į tobulėjimą yra nelengvas, proporcingas įdėtam triūsui ir įsiklausymui. Sėkmės.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą