Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 13 (3)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Vėlyvas rudens vakaras. Blyškūs gatvių žibintai, besiplaikstantys mažomis liepsnelėmis, siūbuoja nuo vėjo atnešančio gaivų pušų kvapą į miestą. Tamsiomis, netgi juodomis tarsi smala, akimis Augis žiurėjo į šviesą vieninteliame šviesiam gatvės lange. Įdomu, kas vyko viduje... kas nemiega tokį vėlyvą metą? Ką veikia? Gal skaito... Gal lošia... Gal prisipažysta mylįs... Gal mylisi... O gal kramsnoja atšalusį kotletą,  likusį nuo didelių šeimos pietų?.. Na... nėra čia ko spėlioti... Augis vis tiek ketino užeiti vidun... Jam nelabai rūpėjo ką ten ras... Ar nekaltą mergaitę, kurią smaugdamas galės išprievartauti... ar stambų vyriškį, kuriam galės suknežinti kaukolę. Jis vis tiek užeis vidun... Augis grubiais pirštais perbraukė per šaltą peilio geležtę nubraukdamas jau krešėti pradėjusį ankstesnės aukos kraują... Augis linktelėjo galvą, veidas šiepėsi kraupia manjakiška šypsena... Vaikinukas kyštelėjo peilį į kišenę ir nužingsniavo namo link...
  Praejus vos 15 minučiu Augis išlingavo iš namo... veidą buvo iškreipusi pasitenkinimo  šypsena... maži kraujo lašeliai spindėjo ant jo išbalusios odos... Vaikinukas nužingsniavo pajūrio link... Ne... Jis pats nežinodavo kas jam darydavosi, kai prieš akis išvysdavo žmogų... jis nekentė žmonių... iškildavo vienintelis noras griebti peilį, kirvį, ilgesnį vamzdį ar kastuvą ir papjauti, uždaužyti ar sukapoti gabaliukais auką... Kažkada jam motina sakė, kad Dievas padeda tiems, kurie jį myli... O kas padeda tiems kurie jo nekenčia, kas padeda tiems kurie myli niekšybių ir žudynių demonus? Šėtonas? „Tada tegu jis padeda man” sušuko Augis... iškėlė rankas į dangų ir klykė „Šėtone, padėk man, kad galėčiau visus paminti po kojomis, kad galėčiau atkeršyti tiems, kurie mane pastebėdavo, arba tiems kurie mane ignoravo... Visai Lietuvai... Visai europai... Visam pasauliui... Visiems žmonėms” Augis jautė kokia baisi neapykanta verda širdyje ir veržiasi lauk tarsi fontanas... Raudonas... Juodo kraujo fontanas...  Akys ėmė blyksėti... Nagai smigo į delnus... Lūpos suskeldėjo... Taip blaškėsi pajūryje jaunasis Šėtonas... Visą naktį siautėjo kopose bandydamas įsivaizduoti kaip visas miestas, visi žmonės puola jam po kojomis, tarsi nekalta, nuoga, persigandusi mergelė. Jis norejo valdyti! Paimti, užgrobti, paniekinti! - Kas gali prilygti tokiam malonumui?
  Jis tiesė į viršų rankas, griežė dantimis ir šaukesi Šėtono, taip kaip badaujantis šaukiasi duonos kąsnio, bet niekas nesirodė. Mirtina tyla. Nei iš pakilusių bangų, nei iš audros debesų... iš niekur nepasirodė Šėtonas. Tik audros debesys kilo virš miesto, tarsi piktos lemties pirštais mosuojantys žaibų kalavijais.
2003-11-27 03:28
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 21 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2005-06-15 21:48
Dunkelheit
nepanaudoto libido pasekmes:/
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-12-06 08:47
nePankas
Jeigu savo talentą panaudotum geriems tikslams tai daug būtų laimės visiems ir ne tik... :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-19 20:55
aka
aka
Shviesa be galo..
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-27 14:46
ScaryPuppet
ziurau stiprus lemties pirstai! islaiko kalavijus.....he.. surreal
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-11-27 22:06
Greenpeace
rimtai, žmonės, neprievartaukit daugtaškių. plz.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-11-27 16:55
septyni
komentuokit kasnors!
Top mergyt... mesk.... lauk..... daugtaškius........ nereikia jų čia....... (:
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą